Във ФЕВРУАРСКАТА дружина има бебета мнозина!

• 20 733
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте момичета!
Ние вчера бяхме при педито - качили сме 770 гр за 20 дни и сме пораснали с 2 см! newsm44
Правихме и пробно кърмене, което показа, че нямам никаква кърма, но нещо не ми се вярва! Все пак се кърмим преди АМ и се цедя след това! Продължаваме с АМ обаче, няма как, яде му се на детето, понякога си я изяжда цялата добавка, понякога й остава! Живи и здрави само!
Някой беше писал за лецитина - има ли ефект? И един малко глупав въпрос - как разбирате, че са ви запушени каналите? Аз от едната гърда изцеждам значително по-малко, отколкото от другата и си мисля да не би да са ми запушени каналите? Иначе и на мен ми се напрягат гърдите през няколко часа.
От снощи сме с такива силни колики, съпроводени със запек, че не сме спали от вчера вечерта, истински кошмар! Вече се поуспокои малката, дано тази нощ е по-спокойна, че ми се къса сърцето!
Някой беше писал за Д-р Субев и инфакола - ще съм благодарна, ако пише телефонния му номер!
Доскоро и спокойна вечер!

# 151
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Аз по -рядко се отчитам,но реших да драсна няколко реда по въпроса с кърменето.Обръщам се към Мери,която на мен специално много ми помогна.В началото след като се прибрахме от родилния дом аз и писах на лс за моите проблеми по отношение на кърменето и тя веднага ме посъветва как да се справя.Искам,мила Мери,много да ти благодаря,защото сега си се кърмим успешно и това са моменти на огромно щастие и душевна хармония за мен,когато детенцето ми е ръцете.По време на бременността твоите постове са били безценни за мен и вярвам и за много други момичета,така че не се отчайвай Peace.А пък и наистина всяка майка сама избира как да храни детето си.Никой няма право да се меси,въпроса е и двамата да са доволни.
Поздрави и хубава вечер!

# 152
Честито на всички новообебили се. Много щастливи мигове Ви желая.
Мери, мила, знаеш, че всички ние сме ти много благодарни за всички съвети, които ни даваш. Но понякога наистина не се получава за съжаление. Аз лично съм изчела и опитала какво ли не. Ям всички храни, които са за стимулиране на кърмата, пия по 2 л. течности на ден. Но уви, нямам достатъчно и това е. Взех на заем електронна везна и я меря преди и след всяко хранене и когато вече нищо нямам и на нея не и стига , давам и АМ.  Cry Аз повече от всичко на света исках поне първия месец да бъде само на кърма. Ама като няма и няма Cry
Алекс, и аз се бях замислила за този преглед. Лекарката, която ми следи бременността ми каза между 35-ия и 40-ия ден все още се водя при нея и да отида на преглед. Но аз все още кървя и мисля, че не мога да отида при това положение.

# 153
Честити рожби на Дивка и Доти! Да са ви живи и здрави и много радост да ви носят!
Джой моля те не говори така за себе си Hug Млечницата не е точно бяло езиче (и на Тян, и на Ива, и сега на Емма са бели докато сучат), трябва да има бяло из цялата уста, като афтички. Освен това е болезнена, често детето не иска да суче. Ако пък я имате Дактарин орал гел е вълшебен, до ден- два минава и заминава, но трябва да си мажеш и гърдите иначе се презаразявате, защото това са гъбички.
Еми по твоите изчисления термина ми е бил 10.02, а родих на 14, демек само 4 дни преносване.  Rolling Eyes
Мама Ави евала за резултатите!   bouquet
Алекс моя док, този който следеше бременността ми, се обади и ми каза че след раждането имам право на 3 прегледа, първия е 24ч след раждането, после месец след това и за другия не разбрах кога. Смятам като направи месец Емичка да отида защото в родилния не ме прегледаха изобщо.
Адашке не ми е писала нищо Дуолчето за родоразрешението Rolling Eyes Ще разберем подробности скоро! Знам за Пух че е била секцио.
hotday около 3-та и 6-та седмица, около 3-ти, 6-ти, 11-ти месец.
mirkam наистина съм щастлива за вас!
Тичам да къпя дивачетата. Питахте по горе Ива как е изживяла ситуацията с падането, много се уплаши милата, вероятно най- много от всички, а аз като за капак я и плеснах в ужаса си, толкова съм... Сега е много внимателна, но на моменти се отнася пак. За това и днес бях в кенефа с Емма в ръцете ми, какво да се прави.  Embarassed Ива не дава на никого да пипа бебето иначе, дразни се като идват да гледат Емма в количката, застава като копой отпред и гледа лошо, въздиша с досада  Joy Не смее да пипне Емма от онзи ден насам, само я люшка леко като е в количката и пита постоянно "може  ли да я пипна мамо", "може ли да я целуна", "чиста ли ми е устичката", "чиста ли съм да пипам Емичка?" Стресира се здраво и тя. На двете капя едни капки хомеопатични от цветотерапията на Бах, антистресови, дано помогнат.
За погачата говорихте, аз знам че се прави не по рано от 40 дни, това е така нареченото представяне на бебето пред обществото след дългото стоене и криене у дома. А на църква се ходи също на 40 ден обаче ако майката е чиста. Аз с Ива имах лохии повече от 2 месеца, като ми спряха тогава ходих на молитвата.
Денил , пиле, пак ще се повторя, кърменето е в главата, не в гърдите. Като следиш с това кантарче какво се случва и тръпнеш колко ли ще е изяло детето сега, ама стига ли му, толкова ли трябва да е, не е ли малко все пак и т.н. разбира се че се стресираш, много при това, ето ти причина да имаш мляко което обаче не стига до детето а си остава в гърдите, а скоро изчезва и от гърдите. Ако трябваше да мерим и знаем колко грама трябва да яде детето всеки път, щяхме да сме с разграфени цици.
Иначе втория път, с второто дете почти винаги се получава, именно защото майката е по сигурна в себе си. Аз съм пример за това, Тян ми е кърмен точно 30 дни с много зор и мъка, с хиляди съмнения и тревоги и чудесии, не успях и това е, после на АМ че и нямаше тогава, ужас ooooh!. С Ива се заинатих, повярвах и успях, та чак ме хвана яд колко е просто всичко.
А, днес си купихме телевизор, LCD на LG, не мога да опиша какво чудо е, радвам му се като цигане. Това ще ни е единствената глезотия за новата къща, плюс два дивана за дневната.
Сладки сънища и спокойна нощ!

# 154
Цитат
Някой беше писал за Д-р Субев и инфакола - ще съм благодарна, ако пише телефонния му номер!

Д-р Субев ул. Цар Иван Асен II N: 52 в кабинета му 02/843 03 00, предлагам да звъннете преди да идете в кабинета за да питате има ли в наличност

# 155
Здравейте момичета!
Ето че дойде ред и аз да пиша 2 реда. Не съм сядала да чета след раждането и имам много да наваксвам. Надявам се, че всички мами и бебета са здрави и щастливи, а на тези които още очакват денят пожелавам най лесното раждане на света  bouquet
За съжаление аз имах доста дълго и тежко раждане, но няма да разказвам подробно Wink Само ще кажа, че в момента в който ми дадоха да гушна бебока, бях готова да изтърпя всичко отначало. Няма по голямо щастие на света......
Ще сложа малко снимки на моето съкровище в албума.
Целувки на всички мами и бебета.
Дано да успея скоро да прочета всичко изпуснато...... Иначе бебчо засега е много добре, кърмим се, пълни памперсите и не плаче много. Много е лаком и понякога иска да папка дори на всеки час. Малко ме притесняваше това, но днес акушерката ми каза, че е съвсем нормално.
Лека вечер от нас и много целувки на всички.

# 156
Нещо интересно

Защо плачат жените?
Малко момче попитало майка си, „Защо плачеш?"
„ Защото съм жена?", отговорила му тя
„Не разбирам", казал той. Неговата майка само го прегърнала и казала „ И никога няма да разбереш"
По-късно малкото момче попитало баща си, „ Защо мама сякаш плаче без причина?"
„Всички жени плачат без причина", само това могъл да каже баща му.
Малкото момче пораснало и станало мъж, но все още се чудел защо плачат жените.
Най-накрая попитал Господ:„Господи, защо жените плачат толкова лесно? 

Господ отговорил: „ Когато създавах жената, тя трябваше да е специална.   
Направих раменете й достатъчно силни да поемат тежестта на целия свят, и въпреки това достатъчно нежни за да даряват удобство. 

Дадох й вътрешна сила да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й.
Дадох й твърдост, която й позволява да продължава напред, когато другите се отказват и да се грижи за семейството си дори при болест и изтощение без да се оплаква. 

Дадох й чувствителност  да  обича децата си  независимо от всичко и въпреки всички обстоятелства, дори когато детето  й    я е наранило много. 

Дадох й сила да помогне на мъжа си да преодолее грешките си и я създадох от неговото ребро за да защити сърцето му. 
Дадох й мъдрост за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но понякога изпитва нейната сила и нейното решение да бъде до него непоколебимо.

И накрая, дадох й сълза, под която да се приюти. Това  е нейно уникално право, за да го използва, когато има нужда.
„ Виждаш ли, сине.", казал Господ, „красотата на жената не е в дрехите, които носи, фигурата, която има или в начина, по който си сресва косата.

Красотата на жената трябва да бъде в нейните очи, защото това е пътят към сърцето й - мястото, където любовта обитава."

Моля, изпратете това на 5 красиви жени, които днес познавате. Ако го направите, нещо добро ще се случи. Ще подхраните самоуважението на друга жена! Също може да изпратите това на мъже, които искате наистина да разберат цената на жената и защо е толкова различна от останалите.
и нещо смешно
http://missby.wordpress.com/2008/02/29/babies-forum/

# 157
Мери не ме тресе хормона,но просто след много нерви похабени и безсънни нощи и осъмване в болницата заради бучки в гърдите явно ми е било болна тема и затова поста ти ми се е видял малко раздразнителен.Извинявам се ако съм те обидила  smile3525 Явно си мисля ,че всички ме обвиняват ,че не съм направила всичко.....И на мен допреди няколко дни ми беше много лесно и страшно приятно да кърмя....Незнам дали има нещо по хубаво.
Отдавна не съм писала и ще ми бъде много приятно пак да си споделяме приятните моменти както през бремеността newsm10 и да си даваме съвети.Много ми липсваше форумчето Crazy Crazy Crazy

И момичета утре ли ще се местим в Родени 2008 или след като родят всички?

# 158
Здравейте момичета,

Влизам набързо да драсна няколко реда, че напоследък смогвам само да ви прочета докато я кърмя.

Първо искам да честитя на последните февруарски мами!
Бъдете много щастливи с вашите прекрасни сладки бебчета. Нека папкат, спинкат и растат здрави и силни.

За нослето –  тъй като от две седмици и на Андреа й е запушено, педиатърката ни изписа Disnemar, физиологичен разтвор със соли и минерали. Като че ли диша по-леко след впръскване, но не мисля че има подобрение затова смятам да й направят микробиологично изследване за стафилококи другата седмица.

Пъпчето и при нас прокърви след като падна и зацапваше памперса няколко дни след това. Почиствах само със спирт и след 3-4 дни спря да пуска секрет.

За кърменето - за съжаление се оказва много по-трудно отколкото изглежда, но най-лошото е, че педиатрите изобщо не помагат и подкрепят майките при криза – напротив веднага препоръчват дохранване. Никоя майка няма да си остави детето гладно, в такав момент е много притеснена и съвсем естествено е да послуша лекаря си.

jjoy – и на Андреа й е бяло езичето, даже по устните има бели образувания като налепи и аз бях убедена, че е млечница, още повече че имам и „стрелкащи” болки в гърдите, но педиатърката я прегледа, остърга й малко езичето с дървена шпатула и каза, че не е. Тъй че по-добре се консултирай с лекар, преди да прибягваш към лекарствата.

Taninana, бебка също се обрина на ситни червени пъпчици по челото и главичката, които педиатърката каза че са от претопляне. Намалихме температурата в стаята, завивахме по-леко и наистина изчезнаха след няколко дни. Мажа я само със зехтин.

Meри, честита придобивка, със здраве да си я ползвате. Хубаво, че и двете ти момичета са добре и всичко се е разминало само с уплаха.

Изчезвам да похапна, докато малката спи, че след час пак ще се ококори да папка.
 Hug

# 159
Честито на Доти,жива и здрава да и е дъщеричката !
Родена е на много специален ден,дано бъде много щастлива!
На мамата - бързо възстановяване   bouquet

Мери,била си полезна на много от нас,включително и на мен.Доволна съм че си сред нас и така
всеотдайно отговаряш на всички.Продължавай така и занапред  Hug За този период които казваш около 3  и 6 седмица,
ние май сме в такъв период.Ева беше качила за 10 дни 550 гр, а след това за 14 дни 330,струва ми се малко,но за сметка на
това на дължина е дръпнала 5 см,това пък ми се струва много.Аз продължавам да давам само от едната гърда на хранене,
но педиатъра ме посъветва през втория месец да започна да и предлагам и от другата в случай че не и стига.Мери според теб да давам ли вече от двете гърди?И друго,каза ми че храненето в 12ч трябва да отпадне и то,тоест да се храни в 21ч и после в 6ч.
Обаче на мен ми се струва рано още.Хем искам да и създам режим,хем искам да си е сита и доволна винаги!Докога трябва да даваме на детето "на поискване" според теб и как най лесно можем да му създадем режим?
На гинеколог - не съм ходила още,но около 40-тия ден след раждането трябва да се иде.
Ортопед - посети ни днес в къщи,носеше си ехографа  ShockedРазгледа детето,нямаме проблеми,каза че към 5 месец трябва да се види още  веднъж и това е.Хубаво е да се види от ортопед още от рано,така ми каза педиатъра.
За Ваксините вчера бихме една,а от другия месец ще слагаме Пентаксима,вие ще слагате ли?
За млечницата- аз също мислех че имаме млечница защото на долния внец Ева има бяла пъпчица,но се оказа
че била някаква кистичка,която сама ще се спука.
taninana може и да е претопляне,и моето дете получи такива пъпчици,но по челото и бузките.
Сега е топличко и гледам да е обличам и завивам по-малко,май изчезват вече тези пъпчици.

Честито на всички мами и порасналите им бебета,кое повече,кое по-малко,важното е че са здрави !

Сенди,Голдънче,Дездемонка,Лейди много ми е гадно и на мен че ще трябва да си сменям къщата,но се очертава да е за около месец,
и ако мога чат пат ще влизам да ви попрочитам.Много ще ми липсвате всички ...  Heart Eyes

Утре съм на изпит  Confused и Сенди също,стиснете по едни палци,че аз както съм го закършила,колко изпити натрупах покрай тази
бременност и този мързел който ме беше налегнал.Трябва да започна сега да ги отмятам един по един.Евала на Ивето и Злато,
не ги мързеше като мен,взеха си всичките изпити  bowuu

Хайде сега лека нощ  Hug Hug Hug

Вижте Ева как беше заспала  Joy hahaha

# 160
  • София
Честити да са рожбите на Доти, Злато и Дуол! Много щастие и късмет им желая, а на мамите бързо възстановяване Grinning

Алекс99, моята гинеколожка ми каза, че се полага един преглед между 30-я и 42-я ден, за който не е необходимо направление, прегледът е към пакета ЖК.

За кърмени, некърмени, дохранвани деца- за мен това е най-безпочвения спор( както и за секцио и нормално раждане, но това е друга, тема, сега да не зачепите и нея Wink) и поради тази причина никога не съм вземала отношение по тези теми. Ама сега, понеже се засегна личното ми виртуално пространство Wink, сиреч една от групичките в този форум, където се чувствам най-комфортно Grinning, ще се икажа и аз- според мен тук не стана спор, а възникна недоразумение. Мое мнение е, че всяка майка най-добре усеща себе си и своето дете, усеща къде има проблем, причинен от обективни или субективни причини, и търси най добрия начин за разрешаването му спрямо възможностите и силите си, познанията си и подкрепата на околните. Евала правя на тези момичета, които откликват на молбите на останалите;които отделят от безценното си време и  вместо да го посветят на своите едно, две или три деца, сядат пред клавиатурата и пишат , за да помогнат за проблемите на чуждите деца и жени, които дори и не познават лично.
Между другото, аз уважавам  и решение на майката да не кърми дори и само за да не си разваля бюста, друг е въпросът дали го одобрявам за себе си.
Благодаря, за пожеланията да оздравявам Hug Аз си мислех, че ухото ще е последното място, където ще избие проблемът, но не би. Одисеята ми продължава. Бях писала, че заради възпаленото дясно ухо ме болеше и дясната половина от горната челюст. Два дена почти нищо не ядох, защото не можех да дъвча. Обадих се на зъболекаря, каза да пия нурофен за болката и ако не отшуми след два дни- при него. Не само не отшумя ами се засили в пъти, на четвъртия ден  едва приемах по малко вода, опитах на обед пилешки бульон да хапна, но не успях от болка. Вече и  нурофенът не подейства и снощи отидох на зъболекар- оказа се, че  се е възпалил предния ми зъб, който преди три седмици пломбирах. Наложи се да ми извадят нервите без да ги умъртвяват с асен- само с местна упойка.  За болката да не казвам... Днес зъбът ми все още е много чувствителен, не мога да дъвча, но поне мога да приемам храна, макар и да я преглъщам като щърк. От десет години грип не бях карала, ама сега си го изкарах и за десет напред. Толкова ми писна от всички тези досадни болежки, че от безсилие взех да ги приемам от смешната страна. За капак на всичко между веждите ми излезе една гнусна твърда гнойна пъпка и взех, че обвиних мъжа ми, че ми слага рога Mr. Green

Лека нощ, момичета Grinning и не се ядосвайте за глупости Grinning

Аааааа, докато пиша, виждам, че недоразумението го няма вече  Grinning Hug

# 161
Честита Баба Марта !

# 162
Честита Баба Марта!!!

Изабелко, стискам палци за днес, Ева е голяма кукла, пу пу да ти е жива и здрава Heart Eyes

Последна редакция: сб, 01 мар 2008, 05:20 от Сенди

# 163
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

# 164
 Честита Баба Марта!
Ох момичета нов проблем. Бебо цяла нощ повръща. От 2:00 та досега. Изревах си очите. Чакаме педиатърката да си каже мнението какво става. Бебо яде много настървено и щом нахрани повръща. Цялата нощ сме на ръце и милото само се свива и плачка  Cry Cry Cry .

Общи условия

Активация на акаунт