Във ФЕВРУАРСКАТА дружина има бебета мнозина!

• 20 224
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Т.к. това ми се случва за 3-4 път се чудя дали да си замразявам изцеденото количество. Не знам обаче колко време може да трае в хладилник или фризер. Можете ли да ми кажете.

Ето ти малко инфо от Библиотеката на "Кърмаческия" подфорум. Указания за съхранение на кърма

На мен ми беше много полезно.
Да ви разкажа снощи как се нервирах  Close Бяхме поканени с мъжа ми, на 80-тата годишнина на моята баба, и то на механа. Съответно бях изцедила необходимото количество кърма и бях оставила шишенцето на свеки, ако бебка огладнее да я нахрани. Не мислех да се бавим повече от час, но останахме около 2 часа. Междувременно се обадих да питам как е положението и свекър ми казва: "Всичко е наред, няма проблеми". Към 9:30 се прибрахме у дома, и представи си той ме посреща с думите: "Е колко е часа?" При положение, че не сме се забавили повече от 2 часа, решил човека да ми иска сметка защо и как сме се забавили, кой щял да го гледа това дете и разни от сорта... И на мен ми кипна съответно, при което му заявих че повече няма да разчитам на тях да ми гледат децата, щом толкова им пречи... Развали ми набързо вечерта, нервира ме и после на мен сума време не може да ми мине. Свекърва ми въобще нищо не каза, бебето даже не беше искало да яде докато ме е нямало. Ха сега кажете нормално ли е това? Направо бях бясна, и още не ми е минало.  Twisted Evil

Както и да е, и без друго скоро ще се преселват през повечето време на село, така че няма защо да се караме толкова.
Пожелавам слънчев ден на всички, и приятни разходки с бебоци в колички!

# 226
  • Бургас
Здравейте момичета! Много ми липсвахте.Отново сме си у дома! Вече втори (струва ми се )ден. Успях да понадникна само веднъж да не изоставам много от актуалностите. И така отчет за раждането на моя Стефан. На 26 отидох на преглед при доки и  констатирахме разкритие 4 см. Попитах я дали има начин да родя при нея и тя ме покани на другия ден, ако съм на кеф, да заповядам в бургаската болница. Вечерта ми падна и тапата.  Реших да заложа на сигурно, а и на 27-ми сутринта  ми се стори много приятен за раждане ден. Сутринта ме приеха по установения ред в болницата, в 9.30 вече си полежавах със системата окситоцин на легълцето. В 10.30 ме подканиха да се поразтъпча, че нещо взе да свършва първата банка, а пък аз хабер си нямах за раждане. След като почти изтече втората ми започнаха същинските контракции  при разкритие 8 см, но нямах усещане за напъни, та се наложи да ме наставляват какво точно да правя. Нещо не се получаваше обаче ефективно и  докторката реши да ме понатиска отгоре. После ме и резна. И така след около 30 мин общи усилия Стефан, един рус и синеок момък,  успяхме да го измъкнем от уютното местенце, от което определено не му се тръгваше. Оказа се, че е бил с тройно усукана пъпна връв и с без помощ ми настръхва косата какво можеше да се случи. Държаха се много мило с мен, мокреха ми лицето. Отношението на всички беше страхотно и нямаше нищо общо с гестаповския режим, за който бях чувала че ме чака в Бургаското родилно. Не съм плащала предварително, не ми е било дори намеквано за такова нещо. Сега се гледаме дружно в къщи, борим се за установяване на режим на кърменето. Нашия тати се оказа просто прекрасен помагач. Пу-пу-пу! За сега всичко е наред, няма да ви описвам дребните проблеми като парещи зърна, натъртено и подлютен майчино дупе, акало ли е момчето, защо ако не, защо, ако да.......Много се радвам, че пак съм сред вас. Благодаря на всички за пожеланията.

Последна редакция: пн, 03 мар 2008, 12:55 от vivi.vivi

# 227
  • Кьолн
Здравейте мили мами! Честит празник на всички! Аз в последно време само ви чета защото нещо от недоспиване нямам желание за нищо. Но ми е много приятно като ви прочета и сякаш имам кураж. Ние сме добре, но се дохранваме защото въобще не ни стига кърмата. Но аз съм инат и до последно ще давам да сучи. Страшно ни мъчат коликите. Още не съм си оправила документите за помоща след раждане, но нямаше кой да гледа малката за да отида. Сега майчето ми е тук и ще свърша тази работа. Кой знае колко пъти ще ме върнат- сякаш нарочно го правят да връщат хората няколко пъти. Чао за сега мили мами и щастлив ден от мен и Ивка!

# 228
  • София
Здравейте, момичета!
Влизам само да се обадя, че бързаме за педито. Ще разказвам подробно, като се върна. Благодаря на всички за отговорите и аз ще отговоря на вашите въпроси, само да се приберем. Вчера имах гости и не съм влизала цял ден във форума. Изчетох ви на бързо.
Много  Hug на всички вас!

# 229
Честит празник!

Мери и на мен как ми се яде кисело зеле, като на бременна  Simple Smile, ама не смея защото знам, че ще се мъчи много малката. Миналата седмица си позволих да хапна малко броколи и се съдра да плаче милата:cry:.
Thedragonbg  - какви са тези хора, вместо да се радват на внучето си, те ти правят забележка  newsm78
Vivi - Добре дощла!  bouquet
Poси, за гърба се сетих, че може да те боли и заради неправилна стойка при кърмене.

Приятни разходки в днешния празничен слънчев ден.

# 230
Искам да благодаря на thedragonbg за прекрасното инфо относно съхранението на кърма. Този въпрос определено много ме вълнува. Остана ми обаче нещо нясно! Ако искам да съхранявам кърма в стъклено бурканче във фризера нужно ли е бурканчето да се стерилизира или обработи по някакъв руг начин преди да сложим кърмата в него?
С нетърпение очаквам отговорите ви, защото за сега се ослушвам и не смея да съхранявам във физера поради опасения дали ще го направя правилно! Е за сметка на ова баткото е щастлив, че бебето си ели млякото с него  Simple Smile

# 231
Росинко и аз умирам от гръб,особено горе към врата  Tired
Виви много свежо звучиш душо, щастлива съм за теб!
Дес, не съм чела статията, знам че може да съхраняваш само в стерилен съд, 24 часа в хладилника, до 6 месеца във фризер 4 звезди или -18* Винаги стерилизирай, защото каквото и да е мляко бързо въди бактерии и такова чревно разстройство може да си докарате че свят да ти се извие.
Съндейче таквоз чудо не съм имала, Тян и Ива не се влияеха от нищо, ядях наред боб и леща и зелета и каквото ти хрумне. Емичка ми е много чувствителна за сега. Радвам се че месеца минава и се надявам и тя като кака си и батко си да израсти бързо коликите и да ги забравим че ми писна сухата храна или едно и също готвено, бах тия картофи ша ги намразя Crazy
Драгонче позната до болка история, няма да коментирам, само ще кажа че за това си гледам съвсем сама децата, колкото и да ми е трудно.
Честит празник мили българки!   bouquet

# 232
Здравейте отново!
Ето снимки от първата разходка на Ина!
Сестра ми дойде на гости, аз казах, че ми се излиза, Боби каза, аз съм готов, без да го обсъждаме, пъхнах Ина в космонатва и след пет минути бяхме навън. Много добре ни се отрази на всички!

http://www.alinasi.snimka.bg/album.php?album_id=219397&photo=203

Хубав ден!

Hug

# 233
Здравейте и от мен Simple Smile
Честит празник  bg
Днес си направихме една хубава разходка в морската градина с дечицата,много добре ни се отрази,сега и двамата спинкат Simple SmileПетър като видя морето и ми вика "мамо,взе ли ми банските? hahaha Joy
Виви,добре дошла отново,радвам се че всичко при вас е наред. Hug
aaa73,честита дъщеричка  bouquet
За лющенето-и Мони й се лющеше кожата на ръчичките и на крачетата.След баня я мажем с олио на Мустела.Купих и един лосион Хидра бебе ,с който й мажа ръчичките и крачетата и с него се оправи кожичката,но продължавам да я мажа по 2-3 пъти на ден.
Аз си хапвам всичко засега и колики нямаме(пу-пу),папка и спинка бубата,хич не й пука какво съм яла и пила. Joy
Снощи за пръв път направи пауза от около 5 часа без да става да яде.Да видим тази вечер как ще е .Иначе си спинкаме,не плаче вечер и не будува,само за папане се събужда и пак заспива.
Има ли още неродили мами? newsm78Май само Еми бадеми остана ,ама не съм я засичала тези дни.

Последна редакция: пн, 03 мар 2008, 14:43 от mama avi

# 234
Здравейте!
Честит празник!
Маи всички имаме познатите проблеми.
За лющенето на ръчичките и крачетата е мажа с олио на Пенатен.
Имам кърма(да чукна на дърво даже в повече, но много ме болят гърдите ) хапва си малката ми сладурка от мен и след това се изцеждам и от 2те гърди общо средно към 60-80 мл.И си похапва бебка и това си е.Ще видим на консултацията колко е качила, че аз все това си мисля.
Спането ни е големия проблем- ами тя въобще не спи, след всяко хранене си гледка поне 2 часа и тъкмо заспи и се събуди за следващото хранене, даже има дни когато през целия ден е будна, но странното е , че и през ноща ми прави този номер.Колики има вечер повече.
Бубе - браво на теб.Ей такива хора ме радват!Страхотна снимка!
Чара - бързо оздравяване!Нека болестите забравят нас и нашите бебчета!!!
Роси - и мен кръста много ме боли, но аз си мисля , че е от неправилна стойка при кърмене.
Всички роднини и познати дават съвети и вече ми писна , ама до N -та степен. #Cussing out
Много целувки на всички и хубав ден! Hug Hug Hug

# 235
Алинка Ина е невероятна, а за теб Бубе нямам думи страхотна си.
За разходките с бебоците- на мен още не ми дават да извеждам бебчо и ме е яд на мене си, че се връзвам на родата. Аз днес излязох с таткото за 1 час и оставих бебето на свекърва ми направо сърцето ми се беше свило  Confused.
Момичета може и да е обсъждано, но с какво обличате бебоците си за сън?

# 236
jjoy, аз я обличам както е през деня, понякога с едно боди по вече. Блузка, ританки, гащеризон.

Хубава вечер!

Hug

# 237
BENI F и JJOY-благодаря ви много за комплиментите  Hug Старая се да ги храня едновременно почти всеки пьт ,но нали са разнояйчни  -различни са доста и по вьншност и по характер  LaughingThinking.........не винаги искат заедно да папкат. ooooh!
Исках само да попитам -снимката ,която сьм сложила става ли за  колажа  и кьде трябва да я кача  Thinking newsm78Благодаря предварително

# 238
Исках само да попитам -снимката ,която сьм сложила става ли за  колажа  и кьде трябва да я кача  Thinking newsm78Благодаря предварително

Става, чудесна е! На мен по подходяща ми се струва, там където са усмихнати. Ти ще решиш!
Тук качи, която избереш! http://www.fevruarki.snimka.bg/album.php?album_id=222679

Исках да ви питам, колаж ще направя, но гледах декемврийки, харесва ли ви техния вариант. Всеки да си направи линк? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271703.0

Хубава вечер!

P.S.Исках да питам, мамите котио са сложли по повече от една снимка, в албума "За колажа", ко да слагам, или да слагам по колкото сте сложили?

Hug

Последна редакция: пн, 03 мар 2008, 19:39 от alina_si

# 239
Здравейте, момичета, много ми липсвахте. Днес ни изписаха и съм малко ошашавена от бабешкото присъствие край нас. Майка е лесна, с нея се разбираме с поглед, но свекърва ми държи да "помага" и постоянно броя до десет, защото просто не знам в кой момент ще си изпусна нервите. Благодаря на всички за поздравите Hug, успях бегло да претичам назад из темата.
И аз като Ефросина мога да кажа, че раждах и "по двата начина". Не беше никак леко, но всичко вече е минало. Към 2 ч. през нощта на 27 февруари се събудих от страхотни болки, мислех че сънувам кошмар, но се оказа истина. Започнаха да ми изтичат водите и на бърза ръка се оказахме в "Шейново". За късмет моята докторка беше там, когато й звъннах. Преоблякох се, записаха ме, във всички кабинети оставих локви околоплодни води и ме включиха на системи. Така прекарах около седем часа в адски болки и без никаква тенденция бебо да слезе надолу. Мускулатурата ми е много стегната и не го пропускаше, а и той зае неподходяща поза и главичката му не мърдаше изобщо надолу. През цялото време имаше вагинални процедури, от които още повече се стягах и напрягах. В 10 ч. решихме да минем към секцио. Такива страхотни болки преживях през нощта, че не знаех на кой свят се намирам. В 10.45 ч. бебо изплака и в този момент забравих всичко. Едвам изчаках да ме зашият и докато обясняваха как ще ме местят от операционната маса на едно легло, се надигнах и се прехвърлих самичка на него за всеобщо изумление на екипа. Оттам в реанимацията. Бяхме три момичета в стая. На първото легло беше една китайка, която е качила към 50 кила по време на бременността и е родила бебе 4300 гр. Към 1 през нощта пристигнаха едни лели и абсолютно нетактично започнаха да коментират колко е тлъста китайката и как ще викат кран да я местят. По едно време не издържах и им казах да имат предвид, че тя разбира чудесно български и е малко нелепо това, което се случва, та поне престанаха да кудкудякат. След което без никакво раздвижване шибнаха китайката в една седяща количка и я откараха, защото леглото им трябвало за друга родилка. Едната дуда каза, че има още една пациентка на операционната маса и следващата, която ще изритат оттам съм аз. Така в очакване да ме изритат не можах да мигна изобщо - веднъж от болките, втори път от притеснение. Не ме местиха, но на сутринта се оказа, че моята ВИП-стая е заета и ме натириха в най-отвратителното място, което мога да си представя - шест легла, тотална мизерия, смрад, три циганки, които се обясняваха коя каква инфекция има. За половин час започнах да колабирам от задух и изпаднах в истерия, защото, както може да предположите, бебето взе кръвната група на татко си и трябваше да ми бият анти-д-имуноглобулина, но отказаха. Казаха ми, че това е прекалено голям риск и няма да го поемат, защото ще им се гътна в ръцете. Накрая докторката ми пое въпросния "риск", като ме тества с малко количество и изчакахме няколко часа за евентуални реакции. В крайна сметка се установи, че нямам никаква алергия към гамаглобулина (кой знае как са ме тествали навремето) и всички нерви са били излишни. Оттам нататък всичко вече се разви чудесно, защото все пак се уредих с ВИП-стая и се успокоих. На следващия ден вече правех дълги разходки в коридора, а днес вече мога да клякам, да катеря стълби - все едно никога не са ме рязали. Не мога да се нарадвам на Калоян. В болницата при всяко носене на бебетата се зареждах пред асансьора, за да го грабна, колкото се може по-бързо, въпреки че по принцип ги карат до ВИП-стаите.
Стана малко дълго, но насъбрах емоции за няколко дни изолация, а и с пресъкванията за гушкане и хранене сигурно пиша от два часа и нещо. Много съм впечатлена от реакциите на докторката ни, изобщо не се излъгах с нея - невероятна е. За пребиваването в "Шейново", в общи линии се убедих, че почти всички критики са напълно основателни. Ако не си "ВИП", можеш да минеш през ада.
Последно засега - по колко време да държа Калоян на гърда? Стои по половин час някъде закачен като помпа и не пуска - суче, почива си, суче, почива си. Възнамерявам да не му давам добавки, както в болницата (дано не се налага). Днес стоя закачен 45 минути и ревеше като заклан, като се опитам да го излъжа и да го сложа в кошчето. Преди малко пък се нахрани за има няма петнайсетина минути и си заспа. И още едно въпросче - на колко време се сменят памперсите Embarassed?
P.s. Слагам снимки на моето царче в албума.

Общи условия

Активация на акаунт