Отговори
# 165
Привет момичета, снощи бях написала един дълъг пост по много въпроси и тъкмо да го публикувам и без да искам го изтрих. Много ме хвана яд, но какво да се прави.Ще се опитам да си псомня какво исках да ви кажа.

Ася, честити розови новини!Най-накрая и вие получихте щастливата вест за пола на бебчо Simple Smile

Криси, аз не съм много запозната по въпроса с хапчетата за раждане, но искам да ти разкажа, че когато бях в Шейново на отворени врати имаше в предродилна зала една мама, която се мъчеше неистово. Много страшно изглеждаше. В това време влзезе моя доктор при който ходя и смятам да раждам. По късно като ходих на преглед го попитах защо това момиче беше в толкова тежко състояние и той ми обясни, че от глупост са и предизивкали раждането с хапче, без да има причина, просто за да роди на определена дата. Момичето толкова се влошила, че се наложило да го изпратят от провинцията в Шейново и в крайна сметка се стига до секцио. Моя доктор ми обясни, че тези хапчета понякога постигат много трагичен ефект и това беше доказателството. Така, че ....всеки да си прави изводи.....

За ваничката  - мисля да си купя обикновена с допълнителна анатомична приставка и стойка. Имам си вече и хавлиена подложка, мта да видим как ще се къпем - това е едно от мното ми притеснения. Друото естествено е за раждането - и мен мноо ме е страх. Просто ужас!!!!И аз много се тревожа дали ще усетя , че раждането започва??????>

# 166
еееееее Ася, честити ти розови гащи! Най-накрая, ама аз и сънувах снощи, че мома имаш...де да знам и аз от къде ми дойдоха тия сънища  newsm78 newsm78 newsm78 , та щях да ти пиша днес на лични, ако и вчера не бяха казали какъв ще е бебешора  Mr. Green
За килограмите какво да кажа в лек стрес съм аз, за последните два месеца качих общо 9кг...направо ужас - хипопотам и половина...все още съм в нормата по препоръки, т.е +13, но изведнъж главоломно нарастнаха. 
За разположението на бебето имам чувство, че моето пак се е обърнало, пак отдясно ме бута  #Crazy #Crazy #Crazy
За тези предизвикващи раждане хапчета знам ужасни истории и затова никога не бих се навила на такова раждане  Naughty. Ако толкова искат да го контролират или да си избират дата нека е секцио  Naughty
Слънчев ден на разпускащите мами   bouquet...на нас работещите два пъти по-слънчев  hahaha hahaha hahaha

# 167
малеее вие сериозно ме притеснихте с това хапче . а той само така процедира явно да може да си разпредели ангажиментите и да не му звъня по нощите или когато нещо е ангажиран .защото като си помисля той е много търсен и може да е в операция или да прави инвитро или нещо друго и да стане така ,че да не може да дойде. това ме притеснява .иначе най лесно мога да му кажа ,че не искам хапче , но ако се разминем незнам какво ще правя . Rolling Eyes
пак да попитам за този магазин на зара .май беше на бул българия но кой номер?

# 168
Момичета,моите притеснения са свързани с това, че ако не ми изтекат водите, а просто започнат контракции - не знам колко са силни и дали ще ги разпозная.

Една приятелка така по принцип си е имала контракции и когато са почнали истинските - тя си е мислела, е са нормалните подготвителни и твърде късно е реагирала да тръгне към болницата и така си роди в колата пред АГ-то.  #Crazy #Crazy #Crazy

Ася - ти искаше момченце красиво като тати, ама нищо сега ще си имаш момиченце- красиво като мама  Grinning Grinning Grinning

Лек ден от мен!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Аз сега пера дрешки и ми е голям кеф!!!

# 169
  • Бургас
Криси, говори с лекаря си и сподели какви притеснения имаш Hug На сестра ми и предизвикаха раждане с хапчета, защото преносваше и бебето започваше да страда. Нямаше обаче и мм разкритие, нито някакви индикации раждане да започне от само себе си. По-трудно направи разкритие /първите две хапчета не подействаха/, но въпреки продължителността, роди лесно. Знаеш, че в нета ще прочетеш много противоречиви мнения и за системите, и за хапчетата, и за начините за родоразрешение. Не слушай ужасии, а говори с лекаря си. Най-много се дразня от ужасяващи истории за раждане, разказвани на бременни жени. Този лекар щом е толкова търсен и се води добър специалист, значи има глава на раменете си и може да ти обясни всичко както си му е редът. Оттам нататък ще можеш да вземеш решение, но след като си получила компетентно и професионално мнение и съвет. Сигурна съм, че двамата ще направите най-добрия за теб и бебето избор Hug
Вера, браво на твоите юначета  bouquet

# 170
Криси, в магазина на Зара на бул България имаше бебешки дрешки, но не е кой знае какво - в смисъл, че няма много голям избор, но има и сладурски неща понякога, ако ти е на път мини да разгледаш - поне е близо да JUMBO. Магазина се намира на бул. България, в посока Бояна, след сфетофара на Биллата на около 150 метра в дясно - влзиа с в едно локално шосенце, внимавай да не го ипуснеш , ако карате бързо, че после много трябва да въртите с колата.

Голди и Криси извинявам се ако съм всяла смут във вас с моя разказ, но реших, че трябва да го кажа на Криси, защото видях тази история с очите си Praynig Може би не проявих достатъчно съобразителност.

# 171
  • в илюзия
Здравейте  bouquet
Колко много сте изписали , докато насмогна да ви прочета.
Ася честита госпожица stork-girl най-после я видяхте срамежливката
Стефинка и мен много ме е страх от раждането , ама връщане назад няма . И аз предпочитам секцио , но май ще си раждам нормално . Не се шашкай. Hug
Ние напазарувахме всички дрешки вече , остава само креватчето , количката и ваничката и козметиката  CrazyЩе пусна снимки

# 172
Goldie , мерси за успокоението така и ще направя .но аз пък имам доста познати родили с такива хапчета и няма никакъв проблем.вярно ,че е по-добре да си дойде от само себе си . ще го разпитам да ми обясни по - подробно .
Vanyivan ,мерси за обяснението  Peace

# 173
Goldie , мерси за успокоението така и ще направя .но аз пък имам доста познати родили с такива хапчета и няма никакъв проблем.вярно ,че е по-добре да си дойде от само себе си . ще го разпитам да ми обясни по - подробно .
Vanyivan ,мерси за обяснението  Peace

От една лекарка знам,че в спремата се съдържа .......(е как беше) newsm78 някакво вещество ,което го има в състава  на тези хапчета за предизвикване на раждане PeaceТа тя ми каза следното:" Като влезеш в 9-тия ,ако вече много ти тежи и ти се ражда....повече изкачване на стълби,топли душове и много секс"  Mr. Green Точно това й бяха думите....каза,че вместо да ни слагат такова хапче,мъжете ни да ни помогнат малко Mr. Greenбило същата работа!!!

# 174
Добро утро, мами. Чудех се дали да пиша, но не се стърпявам. Моя позната роди преди седмица, и какво да ви кажа...каза че болката е неистова, друга такава не е изпитвала...мислела си е че ще умре /май не е първата Wink май всички си мислим така/ но е ползвала спинална. И най-вече, бързо се е възстановила и просто е забравила вече. Пожелавам на всички ни така да казваме после Laughing лек ден

# 175
Здравейте момичета!
Ася честита мома, момичетата се приличат на бащите си, аз съм жив пример, така че ще имаш момиченце красиво като тати  Hug
Да ви се отчета, бяхме на доки, бебка си отговаря точно, слушахме тонове-ок са, за плацента не ми каза нищо.
Хемоглобин-101 много нисък, предписа ми Малтофер Фол (желязо + фолиева, за дъвкане), някой пие ли го?
Скара ми се за това че преди да дам кръв сутринта, вечерта към 3 бях ставала да зобкам сладичко и се е отразило на изследванията, де да знам аз че 12 часа преди това не трябва да се яде. newsm78 След 2 седмици пак съм при него.
След доки отидох да си открия дебитна карта за майчинските, после минах през църквата, и накрая малко по магазините, ама не купих нищо за бебка, само за мен 2 чифта бг бикини удобни и си харесах един кърмачески сутиен от които имаха 105 д (които ще ми е тъкмо след като сега съм 100д), ама още се чудя и искам да видя на ценителката магазинчето за безшевни.
Много хубава разгодка си направих, събрах доста витамин Д  Crazy
Имам чувството че и на мен ми  паднал корема  #Crazy
Момичета снощи си изкарах акъла, защото бебка в продължение на няколко часа не мръдна въобще, такава параноя ме хвана, направо се паникьосах по едно време. Все едно ми е празен корема...и тя не мърда..леле щях да будя мъжо по едно време, ама добре че знаех че сме на лекар на сутринта.
Сутринта изпих едно 3в 1 и тя започна да ритка както си трябва...вече съм спокойна.Само аз ли се вкарвам в такива филми, на някои случва ли му се да се шашка така?

# 176
Aquarel аз по същия начин се тревожа като бебчо спре да рита за известно време. Много се притеснявам, но вече започнах да свиквам - явно просто бебенцата са големички вече и не могат да лудуват на воля, защото няма място и се местят по-рядко.

# 177
  • Бургас
Сисее, простагландини има в спермата. Говорихме за тях и какво представляват като обсъждахме вредите и ползите от секса в 8-ми месец Wink То хубаво със секса, ама пусто не на всички действа "раждащо" Confused
Vanyivan , не визирах конкретно теб, а по-скоро лекарят, който ги разправя тия неща. Защото нали се сещаш, че някое момиче, на което ги разправя може да преноси и да се наложи да и дадат такова хапче. И като се сети за разказа на доктора да изпадне в истерия и да не иска предизвикване на раждане, а всъщност с помощта на хапчето да роди бързо и леко и да предотврати страданието на плода.
Mirror , прагът на поносимост на болката при всеки е различен. Моята майка, както вече съм казвала, е човек, който обича да разказва за ужасяващите си раждания и как искаш да умреш. Първия път в 9-ти месец изпаднах в състояние на постоянен ужас и не можех да спя заради нейните изказвания #Cussing out Та, обяснява тя на една приятелка, която щеше да ражда за пръв път, какво е раждането. Естествено се обяснява как ти се иска да умреш и че няма друга такава чудовищна болка. Момичето като започнало да ражда да вземе да я послуша и да чака да изпита такава ужасяваща болка и тогава да тръгне към болницата. Ама такава болка не идва, а започват напъни. За малко да роди вкъщи заради простотиите на майка ми. Та и твоята приятелка - болката при 4-5см разкритие е мнооооооого далеч от това да си мислиш, че умираш. Явно, обаче, на нея и е твърде нисък прагът на чувствителност и затова ти ги говори тия. Настройте се позитивно!
За мен, лично, болката като се събудих след гинекологичната ми операция и при цветната снимка ми бяха много по-неприятни и страшни отколкото раждането. И прекъсвайте такива хора, които се опитват да ви стресират. Много е важна позитивната нагласа. Така и раждането ще е по-лесно Peace

# 178
Aquariel, при мен ритането е много слабо в сравнение с предишната бременност, но аз не се шашкам, вероятно имам много околоплодни води, защото като ме гледат на видеозон и двамата док казват, че бебка е много активна,а аз не я усещам като Марти.
Момичета не искам да се заяждам, но не мисля, че е време да се разказват ужасяващи истории за раждане,всяка от нас се притеснява дори и тези който сме минали по този път.Само за пример ще ви кажа,че с мен в болницата имаше момиче което по време на секцио така пищеше че да не смееш да се оперираш, след това я питах защо е крещяла, а тя ми каза, че го е правела защото й е било нервно каквото и да значи. newsm78.Дано ме разберете правилно Hug    

# 179
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Ася, ми те момиченцата обикновено приличат на бащите, защо не момиченце, красиво като тати Laughing
За ужасяващите разкази за нормално раждане/секцио подкрепям напълно предните мнения Peace И предния път, и сега пълен  ignore2 Каквото има да става, ще става. Трябва да си мислим, че всичките жени дето ходят по улиците, все някак си са родили и са съвсем добре след това Grinning
Аз днес бях на доктор. Голяма мома расте, ей, 3200 до тук newsm78 Лошото е, че освен другите свежи оплаквания (киселини, разширени вени.....) вече си имам и високо кръвно, от което вчера цял ден ми беше зле и  Sick, днес по-бива. 
Aquariel, да не е някакъв празник днес, или просто мина през църквата newsm78

Общи условия

Активация на акаунт