Козуначна тема 2008

  • 93 533
  • 714
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 498
Момичета да ви кажа за формички, купих си от Билла на Fleckeramnn или нещо подобно, пластмасови, има пиленце и зайче мисля в тях, както сърчице и цвете, но не ъсм ги снимала, те са палстмасови и са бели. Довечева ще снимам и ще приложа. Но на тази марка има много неща, шприцове, формички, четцичи за мазане на мазнина, метални екстри и куп други неща.

Правих козуначените кифлички по рецептата от първия пост... страхотни стнаха, една част напълних със сладко от сини сливи, а друга с локум... ако довечера са останали ще снимам и от тях)))

# 211
  • Мнения: 6 029
Джемма, чудесно изглежда  Grinning Браво!

# 212
  • Мнения: 2 829
страхотно изглежда Peace Peace Peace

браво Джемма  bouquet  bouquet  bouquet

# 213
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Джема поздравления  Hug

прясна мая ли сложи ли суха?
доколкото разбирам козунакът не е сух, а по-скоро мазен  newsm78

освен един малък по тази рецепта да направя и един по някоя друга... Thinking
не обичам мазни храни  Rolling Eyes

# 214
  • Мнения: 11 743
Джемма, не искам да звуча като много отворена... Embarassed Peace  но като гледам по снимката ми изглежда недовтасал. Определено и според мен, ако довтаса ще станат конци, вида му ще се промени доста, мисля, че ще се и изпече по-добре. Просто токова пъти съм си виждала недоскопосаните неща, че...  разпознавам проблемите отдалеч...  Което означава, че хич да не се пробва втасване за 30мин, ами да си втасва по стандарт.

Кажи аромата какъв е? Бие ли на козунак или е нещо съвсем различно? По какъв начин се усащат дъвката и махлеба, айде портокала ясен?

# 215
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Точно така е- много трудно втаса и нямах повече търпение да го чакам. Маята беше прясна. Аз го отдавам на маслото. Следващият път ще намаля малко маслото. Доста ми стана тежко тестото.
Ароматът е добър, не мога да го определя на какво. Обаче май дъвката ми дойде в повече, сложих малко повече от написаното. Определено ще го направя пак, отчитайки грешките. Peace

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 12:32 от Джемма

# 216
  • Мнения: 195
mocarella много добре изглежда козунака. А с домашни яйца ли го прави, че е така жълт?
Да, яйцата са домашни. И колкото повече, толкова по-хубав ще стане /съвет от майка ми/.Пробвай и кажи за резултата. Аз за Великден вероятно ще направя отново, но ще увелича количеството на маста, без дори да смесвам с олио, за да остане по-дълго мекичък.

# 217
  • Мнения: 1 283
Браво Джемма само ти се нави да го направиш!   bouquet
Много рано почнахме с опитите и до Великден ще се търкаляме  Joy
Обясни ми моля те вкуса на козунака от дъвката какъв е, много ми е любопитно? newsm78

# 218
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Такааа, ината съм аз- пак го омесих със всичките му поправки. Искам да ви кажа, че маята е малко. Намалих маслото и пак не втасва като хората. Ядосах се и замесих още мая с брашно, пуснах машината да меси още веднъж да смеси двете теста хубаво. Иии- веднага се отчете разликата, втаса идеално. Сега го оплетох и втасва втори път. Честно да ви кажа, то че у нас не е много топло, не е. Но с тия пропорции не виждам как ще втаса за половин час, както е по рецептата. Stop

# 219
  • Мнения: 6 029
Джемма  Shocked Кой ги яде тия всичките козунаци?

# 220
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Джема, ти колко мая слагаш?
аз сега купих 2 кубчета всяко по 42гр.
смятах и аз половин доза да правя, значи кубче и половина  newsm78

ти колко слагаш, че да ти втаса добре  newsm78
т.е. вторият път колко сложи?

кората на 1 портокал ли настърга?

# 221
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
 LaughingКолко всички? Вчера един и днес един. Вчерашният- ние си го ядем. А днешният ще занеса на колежките- няма само аз да съм дебела я. hahaha

аsyalein, вчера на половин доза от рецептата сложих точно кубче и половина от по 42 гр- обаче беше малко. Днес сложих общо 2 пак суха мая и останалото половин кубче от вчера.  Кората на цял портокал сложих, защото харесвам аромата му.

Да ви кажа обаче днес козунакът е по-хубав от вчера, не е сух, мек си е и е по-вкусен. Ама то вчера аз горещ още го ядох, щото нямах търпение. Laughing

Не мога да определя вкуса и аромата, хем на порртокал, хем и дъвката и махлеба се усещат. Не знам как да го предам с думи.

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 16:50 от Джемма

# 222
  • София
  • Мнения: 1 374
Ами дай малко.....? Ние ще ти кажем как беше......

# 223
  • Мнения: 707
Привет на всички  Hug!
Чудех се дали да пусна нова тема, но реших да попитам първо тук, тъй като темата е за Великден. Та въпроса ми е някой има ли рецепта за Великденски сладки (не курабийки)? Донесоха ми Великденски формички (яйце, пиленце, морков, зайче и др. ) та се чудя каква да е рецепта.
Благодаря, предварително!

Ето ти една рецепта, която аз съм си харесала, но още не съм я пробвала:

Кокосови великденски сладки

1. 200 масло;
2. 200 гр. пудра захар;
3. 1 щипка сол;
4. 1 яйце;
5. 300 гр. брашно;
6. 150 гр. кокосови стърготини;

за украса: 50 гр. бял шоколад и 50 гр. кокосови стърготини.

Омесваме тестото, разточваме на кора 3 мм. дебела и изрязваме с формичките. Печем на предварително загрята фурна на 200°С за около 5 мин. Не трябва да потъмняват - до златисто. Оставяме ги да изстинат.
Стопяваме шоколада, мажем и ръсим с кокос.

   

# 224
  • Мнения: 2 829
зарибих се с този гръцки козунак Grinning

Общи условия

Активация на акаунт