Козуначна тема 2008

  • 93 557
  • 714
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 22 867
Хихи, точно след моя пост такива красоти Mr. Green

Дуци, ти пък да не се ласкаеш, че си единствената дето и се случва? Този шоколадовият хляб, който става като козунак, го бях докарала на курабийка. Embarassed Ама, добре, че си е вкусен. Изхрупках си го......... Embarassed Embarassed Embarassed

# 436
  • Мнения: 937
дуци не се отчайвай, няма да си нито първата нито последната с неуспешни опити в кухнята а и всеки знае че козунака си е трудна работа...аз никога не съм правила такова нещо но съм се интусиазирала толкова много че си мисля вече че знам всичко - благодарение на вас момичета, че само да намеря на кой да оставя детето и се запретвам..

# 437
  • Мнения: 682
Момичета невероятни сте!  smile3501

# 438
  • Мнения: 937
А защо на пиленцата няма захар отгоре  newsm78 нали се правят от козуначено тесто, и си мисля че ще стане много интересно ако преди да се направи фитила са сложи нещо посредата, шоколад мармалад от шипки или просто какато - майсторки как мислите дали ще стане нещо. newsm78
Ох как ме запалвате само и само копи и пейст и разпечатвам и трупам в къщи в една папка - дано се получи накрая нещо.. Praynig

# 439
  • Мнения: 3 926
Галюши, ами мисля, че просот момичето така ги е направило. Аз също смятам, че можеш да им поукрасиш вътрешността и перцата Wink Бих ги наръсила със захар и мак... ммммм.. ох, тази тема не е за мързеливи бременни. Трябва тези дни да направя нещо... може би в неделя... Стискайте палци да се позапаля още от тези красоти Hug

# 440
  • Мнения: 154
Здравейте, момичета поздравления за вкусните красоти! Имам проблем с пълнежа при кифличките - изтича почти целият при печене! Какъв мармалад бихте ми препоръчали за да не се получава така? Не слагам голямо количество и въпреки това крайният резултат винаги е плънката карамелизирана в тавата, а кифлите празни! Майка ми казва че навремето се продавал мармалад на калъп и с него ставало перфектно. Ако някой знае изпитана марка мармалад или конфитюр, ще съм благодарна, че ми писна да купувам на посоки.

# 441
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Търся рецептата за козунака на Тандури. Някой да ме улесни?

# 442
  • Мнения: 406
Момичета   Flutter кой ще ми каже какво е съотношението когато използваме ванилева захар?  newsm78 Нещо не мога да разбера   Mr. Green

# 443
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Търся рецептата за козунака на Тандури. Някой да ме улесни?



Виж в началото на  темата има подробна рецепта на козунака на Тандури.







# 444
# 445
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Най-накрая да довърша темата. Party Crazy
Записах доста рецетпти, не знам точно коя ще правя, но искам да попитам за рецептата на Танита, понеже много ми харесаха козунаците й от снимката.  bouquet

# 446
  • Мнения: 1 173
Тандури решила съм твоята рецепта да пробвам , но нещо не ми е ясно това с месенето в машината за хляб. Моята е Панасоник, но такава "пред програма за месене" не виждам. Има "basic dough"( rest30-50min; knead 15-30 min; rise 1h 30min) като цялото времетраене е 2ч 20мин. има и за пица, като меси 10-15 мин, после втасва 10-15 мин , после пак меси за 10 мин цялата програма е 45мин.
 според теб какво да направя , да я включа 2-3 на пица да меси и после? тази машина на "байсик" програма "рества" продуктите за 30-50мин( затопля ги и тем подобни), старата ми направо почваше да меси. че си мисля , ако завъртя 2 пъти на "пица тесто" , и после я включа на нормална програма за тесто, тя ще го държи поне 30 мин да почива. по този начин то ще тръгне да втасва , след което ще го размеси , и ще го остави за втасва пак за 1 -1ч 30мин.
 да го извадя ли след размесването или да го изчакам -това за час и половина ми се струва множко.
 Ох дали ме разбра не знам , то аз така объркано го обясних , но аз в машината само хляб пека(иначе прави страхотен хляб този Панасоник, имали сме и други по-евтини марки , хляба не ставаше така пухкав и мек) Simple Smile

# 447
  • Мнения: 498
raya_usa Ако имаш програма за козунак или сладък хляб, можеш на нея да месеиш и ако искаш да печеш във фурна, вадиш, плетеш и т.н., иначе аз меся на програмата за пица, както мисля че почти всички, да не кажа всички момичета тук така правят... то си е месене+втасване... но ако си чеала по-напред темата, има и момичета, които пускат по два пъти тази програма, когато правят козунак. Успех!

# 448
  • Мнения: 4 371
Кифлички.
Пак.
Гръцки козунак.
Пак, но разчупен.
Не ми се смейте, моля, а кажете какво не правя като хората с това оформяне. С кифлите ми е ясно, че трябваше да сложа мазнина при оформянето, не брашно. И самото оформяне ми куца.
А при козунака...що така се сплеска, май съдът не беше подходящ Rolling Eyes

Дуци, ти пък да не се ласкаеш, че си единствената дето и се случва? Т
Mr. Green

# 449
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 452
  bouquet

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 00:12 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт