използвате ли течен прах за пране?

• 158 270
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Използвам течен син на цвят Персил и съм много доволна как изпира.

# 181
От няколко години ползвам течен прах за пране и съм много доволна.

# 182
Когато успеем да намерим течна Apta.  Peace Много качествен продукт.

# 183
Използвам течен син на цвят Персил и съм много доволна как изпира.
и аз го ползвам-страхотен е Peace

# 184

Да, продава се с чашката. И Персила - също.

Течният прах пределено е по-добър от праха на гранули, тъй като се разтваря по-добре и съответно се отпира по-бързо.

Но определено не се препоръчва дългосрочна употреба само на течни препарати и то само на ниски температури, защото не съдържат избелващи вещества на кислородна основа и пералнята може да мухляса или да започне да мирише на лошо.
Ок, ами течните препарати за бяло, защото има и такива?

# 185
И при мен с гранулирания прах отделението се зацапваше страшно много. Сега ми се струва, че е в пъти по-добре. А опитвала ли си да пробваш да извадиш чекмеджето и да го почистиш. Аз така правя от време на време. Явно от влагата мухлясва, при това не само там, където виждаме... като го извадих за първи път с ужас установих, че е доста захабено  Crazy! Киснах го и го търках доста сериозно.
Чистя го, ама не ме кефи Mr. Green
А някой смятал ли е как идва горе долу цената спрямо гранулирания?
В смисъл бр. пранета и цена при една и съща марка.

# 186
Ок, ами течните препарати за бяло, защото има и такива?

И те не съдържат избелващи съставки (става въпрос за истински избелители, а не оптични). От обясненията разбрах само, че не може да се стабилизира крайният продукт. Мога да дам линкове за по-подробна информация, но не знам дали му е тук мястото пък и дали ви интересува.

# 187
Но определено не се препоръчва дългосрочна употреба само на течни препарати и то само на ниски температури, защото не съдържат избелващи вещества на кислородна основа и пералнята може да мухляса или да започне да мирише на лошо.
Не знам какво значи дългосрочна употреба, но аз повече от година пера на 40 градуса предимно, с Frolsh и пералнята ми е в отлично състояние. Старата направо я изхвърлих след 6 г. пране с гранулиран прах. Постоянно отвътре мухлясваше, миришеше цялото помещение на мухъл. Намразих я

# 188
Използвам само течни таблетки на Ариел за цветно и бяло пране, много съм доволна. Peace

# 189
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Пера с течен, био-концентрат, като редувам с концентрат на прах .Много съм доволна и от двете Peace

# 190
От скоро пера с течен ARIEL, но мисля че не изпира добре белите дрехи. Не знам дали си внушавам...

# 191
  • Бургас
Не знам какво значи дългосрочна употреба, но аз повече от година пера на 40 градуса предимно, с Frolsh и пералнята ми е в отлично състояние. Старата направо я изхвърлих след 6 г. пране с гранулиран прах. Постоянно отвътре мухлясваше, миришеше цялото помещение на мухъл. Намразих я
абсолютно съгласна с Монда! Моята пералня е точно на 3 години и половина. До този момент е използвана само на една единствена програма, която е 40 гр, за синтетика (въпреки, че в 90% дрехите са памучни) и само с течни препарати! Не съм вярна само на една марка- за бяло ползвам Ариел и Сано, за черно и цветно- Персил. Заявявам най-отговорно, че пералнята ми никога не е миришела лошо, нито пък е мухлясвала!  Shocked

# 192
От 7 години пера само с течни препарати и нямам проблеми с пералнята, а за изпирането няма място за сравнение. Понеже синът ми е алергичен към повечето прахове използвам за детските дрехи Сано-бебе или Персил-бял, а за нашите Ариел. Дрехите определено се запазват.

# 193
Ето ви статия на английски по въпроса за течните препарати и ниските температури и проблемите с пералните.

# 194
Доволна съм много от течните перилни препарати. Ползвала съм Персил, Тайд и Ариел  Peace

Общи условия

Активация на акаунт