Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 313
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
# 496
Леле Мама Тони тази идея с макаронките е много добра smile3501
Страхотни сте момичета!!! easter

# 497
  • София
Р0кси страхотни са!!!

Как си ги правила и каква марка боя си използвала?

# 498
  • ГОре на черешата...
Мама Тони, браво  bouquet!

Рокси, останаха ми очите в синьо-зелените, това е любимият ми цвят, но мойте не можах да ги докарам така Confused...

# 499
  • Sofia
Искате ли който публикува снимки да пише и каква технология е прилагал и какви бои е ползвал? Така ще ни бъде по-лесно да си изберем между всички чудесни идеи, които сте споделили.  bouquet

# 500
  • софия
Ти с каква боя ги шари?
От тази "желатинова с блясък" и "3 цвята боя за яйца+седефен блясък"-розовото от там ми се получи  Peace!

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 14:44 от dani777k

# 501
Аз и да искам , не мога да кажа каква боя използвах , тъй като купих 5 вида бои /вкл. и този комплект с ориза / , шарените ги правих с комплект :бои +мазнина , пликчета и парчета плат - но аз използвах памук. С ориза нещо не можах да се справя ....българските бои с брилянтина също нещо не ме впечатлиха ....ако имам време , в събота ще пробвам нещо друго.....

# 502
Да кажа само че яйцата ви са страхотни.Искам само да попитам мама Тони не набъбват ли макаронките когато ги потопиш в боята.Може да звучи тъпо но ми е чудно  newsm78

# 503
Правих ги уж с желатин, но не съм сигурна че по правилния начин Embarassed Разтворих в купичка 2-3 сл желатин и пуснах 3 яйца вътре ( толкова се събраха навенъж), след минута някъде ги вадих и с пръсти ги боядисах.  Боите бях разтворила с мъничко вода, в капачки от бебешки бурканчета за да се по наситени. Понеже боите все пак са течни като въртя яйцето се разливат малко и се получиха много красиви ефекти. Но боядисвах яйцата докато бяха мокри, току що извадени от желатина. Пробвах с няколко да ги оставя лекичко да изсъхнат и след това да боядисвам, но не се разливаха толкова добре, малко по на точки седят.
Боите са на Пимента и Ко, червена кутийка, с нестандартна леко обла форма. Има ги във Фантастико и в Била, 5 цвята. Вътре са в пликчета боите. А яйцата ми бяха бели, може би и заради това се получиха добре цветовете.
В събота ще правя и курабии и ще наснимам всичко, че сега малкия непрекъснато ми лази из краката и ми е много трудно Mr. Green

Слагам пак и яйцата, за да са в един пост: http://images25.snimka.bg/005678817-big.jpg

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 14:29 от Р0кси

# 504
Използвах боя - "3 цвята боя за яйца + седефен блясък"-

# 505
Браво на всички сръчни майсторки, които успяха да боядисат яйцата днес! Grinning
За тези, които като мен ще боядисват в събота ето няколко страхотни идеи, които намерих. Стойките-крачета се правят от мека тел, която може да се омотае с прежда или да се облепи с памук, като първо се прави кръгчето и после към него се закачат крачетата. Другото е ясно - хартия, памук, прежда, очички, помпони... А за да направите яйцата кухи - пробиват се от двете страни с игла, клатят се силно и се изсмуква/издухва вътрешността, като периодично се клатят силно яицата за да се разбие отвътре жълтъка и да излезе по-лесно.

Има и видео демонстрация как се прави  семейството яйца (първо минава реклама и после цъквате за клипчето)

# 506
Видях, че коментирате боите за сладки и тези готовите украси в тубички, снощи мъжът ми купи от Метро, и той трудно е намерил къде са, но ми донесе. Ето яйцата ни и лимоновите бисквити, за които ми трябваше украсата! И благодаря за рецептата и идеята за бисквитките, и моят син си хапна доста и се забавлява, докато ми помагаше.

# 507
Този форум уж дава грешка, пък ми пусна отговора 2 пъти, за което се извинявам!

# 508
Еххо, моята боя е същата. Има ли някаква тънкост, за да станат толкова красиви или ги боядисва както е описано на опътването?

# 509
Да кажа само че яйцата ви са страхотни.Искам само да попитам мама Тони не набъбват ли макаронките когато ги потопиш в боята.Може да звучи тъпо но ми е чудно  newsm78
Ами аз ги държах към 2 мин. и не ми набъбнаха,ориза също.Успех.

Общи условия

Активация на акаунт