Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 437
  • 796
  •   1
Отговори
# 300
Моля ви някой да даде link към тези меденки на Дjuли,че очите ми остават в тях.И ти Уна
 с какво направи глазурата и цветовете.

# 301
... очите ми остават в тях...

И аз така, не знам поради каква причина е толкова трудно да се намерят с търсачката. И на мен ми отне няколко часа да намеря пъвия пост на наталина. Заповядай линка към меденките на Джули , нарочно ги изписах тъй да не би заради слагането на текста в таговете да не го лови търсачката. Няма да сме последните прослюнчели се. Хмммм, пак не го лови, последна проба с редакция на моето заглавие. Тц, пак не. Това е пълна мистерия за мен, ако има някой вещ, нека ми я разясни.

Меденките на Джули
за глазурите наталина ме препрати на началния й постинг на темата Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 29

Момичета, аз дойдох да споделя, че направих проба със саморъчно оцветените конци. Опитът бе НЕуспешен. трябваше да го предположа. По оригиналната рецепта увих сурово яйце с конците, после във фолио и да се вари. Трябваше по-рано да се сетя, че няма да се получи. Сега пробвам другия вариант. Свареното яйце още топло и мокро увивам с конците и във фолио. Докато изстине. Сега чакам, ще се изредактирам като изстине.

Е по втория метод имаше ефект, но бих казала , че донякъде се доближава до ефекта постиган с памук, само където шарките са по-фини, или по скоро има повече контраст, граница между цветовет, не преливат една в друга. Щракнах резултата от едно яйце, но съм запукитила някъде кабела на апарата, че да ги сваля от него и да покажа. Според мен, не си заслужава да го правя метода повече, освен ако не е с оригиналните конци.

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 18:21 от Фанита

# 302
Благодаря ти Фанита,сега вече си я записах и още утре ще ги направя,щом си набавя продуктите.И само да попитам още нещо,ако ги направя утре,може ли да ги украся с глазура следващата седмица?

# 303
  • Монреал
Здравейте!
Не знам дали някой преди мен е написал същото, но искам да ви споделя как обикновено украсяваме за Великден. Та една седмица преди празника слагаме леща в купа със мокър памук - той порасва като зелена тревичка - боядисаните яйца нареждаме в купата - изглежда много свежо.   bouquet
снимка

# 304
Това е наистина оригинално хрумване, браво TarikMom!

# 305
  • Sofia
Страхотни неща сте показали! Благодаря за споделените идеи. bouquet
Ще пробвам непременно техниката с желатина.
 А си мислех вместо със восък дали не може просто с бял пастел, или дори с някакъв цветен да се изрисуват фигурки по яйцето? Някой пробвал ли е?

# 306
Та една седмица преди празника слагаме леща в купа със мокър памук - той порасва като зелена тревичка - боядисаните яйца нареждаме в купата - изглежда много свежо.   bouquet
снимка

А яйцата не стават ли на петна от мокрия памук?

# 307
  • гр.София
някой беше написал че с найлончетата (които са с балончета) в които увиват някои колонки, CD-та също са боядисвали,  newsm78 нещо като с памука ли се прави - слага се върху найлончето боя, увива се яйцето и престоява така  newsm78 някой да сподели моля.

# 308
  • гр.София
Момичета,ето ,че и моите Великдески меденки са готови.Направих ги по рецептата за меденки на Джули,която Natalyna беше дала.
Благодаря отново на Natalyna за идеите относно украсата.  bouquet
Ето ги,надявам се да ви харесат. Grinning

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=33468

smile3501 страхотни са, а такива формички откъде  newsm78

# 309
Момичета купих си от магазина комплект за писани яйца. В кутийката има упътване, но пише че е за сурови яйца. Някоя от вас правила ли е такива яйца и не може ли първо да се сварят, да се нарисуват и тогава да се боядисат? И още нещо> В комплекта има пчелен восък но е малко.Може ли да се използва обикновен восък от свещ? Мерси предварително. Супер яйца сте овапцали. Peace
[] Здравейте
Като начало восъкът се обработва върху пламъка на свещ (т.е. се размачква), докато стане мек. Част от него се поставя в отвора на писалката, след което тя отново се нагрява върху пламъка на свещта. Взима се сурово яйце и с писалката с нагретия восък се рисуват фигури. Суровите изрисувани яйца престояват няколко часа във вода със сол, след което се варят в разтвор на червена боя за памук. След като се сварят яйцата, с парцал се премахват остатъците от восъка и се намазват с олио  Simple Smile. Така традиционно се "пишат" яйца във Велинград. Разбира се, всеки може да експериментира, както желае. Успех!

# 310
  • Пловдив
Та една седмица преди празника слагаме леща в купа със мокър памук - той порасва като зелена тревичка - боядисаните яйца нареждаме в купата - изглежда много свежо.   bouquet
снимка
Много е красиво. Аз не разбрах обаче, първо се слага мокрия памук и от горе лещата или ...  newsm78

# 311
Това с лещата е страхотна идея! Peace

# 312
  • UK/София
боядисаните яйца нареждаме в купата - изглежда много свежо.   bouquet
снимка

Какви бои ползвате, направо се възхищавам на яйцата ви!Със светли и свежи цветове, а моите все стават адски тъмни.

# 313
  • София
mistela,мъжа ми ги направи от ламарина. Grinning

# 314
  • Sofia
mistela,мъжа ми ги направи от ламарина. Grinning

Добре сте се намерили-и двамата сте много сръчни. ПОздравления за страхотните меденки!

Общи условия

Активация на акаунт