Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 410
  • 796
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте!
С най-голяма удоволствие се "гмуркам" в темата!
Страхотни идеи smile3521! За всички   smile3501

Докато си набелязвам идейки за този Великден - ето тук
 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5612677
може да видите моите скромни яйчица от миналата година

# 316
Здравейте!
С най-голяма удоволствие се "гмуркам" в темата!
Страхотни идеи smile3521! За всички   smile3501

Докато си набелязвам идейки за този Великден - ето тук
 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5612677
може да видите моите скромни яйчица от миналата година

Това с пъдпъдъчите яйца е хубава идея и много интересна Peace

# 317
  • Монреал

А яйцата не стават ли на петна от мокрия памук?

Не, нареждат се след като са изсъхнали, пък и дотогава памукът не е толкова мокър. Въпреки, че ако вземе да изсъхва е хубаво да се напръска с вода.

Много е красиво. Аз не разбрах обаче, първо се слага мокрия памук и от горе лещата или ...  newsm78

Да, първо се настила памук, полива се с вода, отгоре поръсваш лещата и чакаш  Laughing

Какви бои ползвате, направо се възхищавам на яйцата ви!Със светли и свежи цветове, а моите все стават адски тъмни.

Всъщност това са яйцата на майка ми  Laughing Хехе как звучи само. Но предполагам са същите каквито ми изпратиха и на мен - едните са в едни пластинка като от хапчета 6 цвята - пише Метма Боя за яйца, другите са всеки цвят в отделно пакетче - нещо като сокчетата Степ - не пише никакво име, само боя за яйца - има една картинка на икона отпред. Дано да съм помогнала.

# 318
Благодаря ти Фанита,сега вече си я записах и още утре ще ги направя,щом си набавя продуктите.И само да попитам още нещо,ако ги направя утре,може ли да ги украся с глазура следващата седмица?
За нищо,  Heart Eyes сигурно няма да е проблем, майсторите да кажат. Макар, че ако спомените не ме лъжат май пишеше, че е добре да се намажат и украсят с глазура веднага. Успя ли да ги направиш Simple Smile

# 319
  • Czech Republic
Благодаря ти Фанита,сега вече си я записах и още утре ще ги направя,щом си набавя продуктите.И само да попитам още нещо,ако ги направя утре,може ли да ги украся с глазура следващата седмица?
За нищо,  Heart Eyes сигурно няма да е проблем, майсторите да кажат. Макар, че ако спомените не ме лъжат май пишеше, че е добре да се намажат и украсят с глазура веднага. Успя ли да ги направиш Simple Smile

Мими, няма проблем да украсяваш следващата седмица Simple Smile

Уна, меденките ти са разкошни,  аз нямам такова око за рисуване! Браво на теб и на мъжа ти:) Аз скоро ще правя отново и пак ще покажа:)

# 320
аз имам един въпрос:
днес си купих писалка за яйца с восък. В упътването пише че първо се рисува вурху яйцето, после то се вари във вода+боя.
Вие така ли правите?
Малко ми е странно да сваря яйцата с боята newsm78

# 321
Наталина благодаря ти.Фанита ще ги правя утре,че след малко отиваме на покупки,и ще украсявам другата седмица,защото не мога да си открия все още бои,в бг магазина все още няма.Като ги направя ще ви ги покажа.
P.P. ама те руснаците не празнуват ли и те Великден,за да търся в техните магазини бои.

# 322
mistela,мъжа ми ги направи от ламарина. Grinning

Страхотни сладки  omm Браво и на мъжа в къщата. Съвсем сериозно и истинно питам, каква оферта би приела за поръчка на нова порция от формички? Или ако не е нахално да дадеш насоки как да си ги сглобим сами. Моля те!

# 323
  • София
Фанита,отговарям ти веднага.Мъжа ми не иска и да чуе повече да прави формички,защото е много трудна направата им.
Купи си ножица за ламарина и лист ламарина,най-добре кюнец.Нарязват се тънки и дълги лентички и се оформят формичките.Крайчетата се залепват със секундно лепило.
Но внимавайте много,ламарината много реже.Той се поряза няколко пъти.
Огъваше формичката на един гранитен кавмък с идеално прави ъгли.Абе врътка голяма е.
Мъжа ми е завършил художествена гимназия,рисуване,композиция.......малко ето такива неща са нужни.Ако няма кой не се захващай,че да не се ядосваш.Пипкаво е много........

# 324
Ох, добре. Не им е сега момента. Благодаря все пак!  Flowers Bouquet

# 325
Здравейте момичета и аз да се включа в хубавата темичка.Снимки от предишни години нямам, но имам няколко въпроса ако някой може да помогне ще съм мн благодарна.
От какъв магазин мога да си купя писалка за восък и восъка с писалката ли се продава или става и обикновен разтопен и още нещо да питам как вашите  яйца с кристалите са толкова прекрасни , моите кристали никога до сега не ставали.
И да дам едно съветче за тревичката, аз си я правя като смесвам жито и леща и вместо в памук слагам талаш и става още по ефектно.Тази година ще си направя и снимки и по късно ще ги пусна.
Момичета имате невероятни идеи и умения.Поздравявам Ви. Супер сте ...

# 326
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
днес си купих писалка за яйца с восък. В упътването пише че първо се рисува вурху яйцето, после то се вари във вода+боя.
Вие така ли правите?

аз миналата година писах яйца.
четах къде ли не, че и на мен ми беше странно
затова пробвах варени в боя и такива, които съм варила с вода, после ги писах и си ги боядисах.
по-доволна съм от 2я вариант.
като ги варих с боя и восъкът се разтопи и там където е писано не се виждаше ясно Confused

ето снимка да видиш разликата
вижда се ясно, че горните 3 са варени с вода и контурите са доста отчетливи, а останалите 4 са с по-бледи контури...

успех Peace

# 327
Това са миналогодишните ми яйца

и козунаците ми:

# 328
аз имам един въпрос:
Вие така ли правите?
Малко ми е странно да сваря яйцата с боята newsm78

А откъде се купуват тези писалки

# 329
  • Балчик
И аз не съм доволна от описания в упътването на писалката метод. Восъкът се стопи и нищо не остана от двучасовия ми труд . ТАзи година или няма да правя с писалката или ще си направя , но върху сварени яйца. Не съм решила още.

А ето ги и моите лимонови маслени бисквити, ако не се лъжа рецептата е на Танита. Нещо не останах очарована- на вкус са отлични, но са доста твърди, въпреки че са маслени. Очаквах пръхкави сладки. Чудя се дали ще омекнат, затворих ги в метална кутия. Остана ми да украся само зайците, днес ще ги довърша. Цветовете са много по-красиви, лалетата са лилави, не сини:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=444

Общи условия

Активация на акаунт