Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 405
  • 796
  •   1
Отговори
# 330
Джема много са ти хубави бисквитките,аз също мисля да ги правя тях,но в момента сам на меденките на Джули.Аз също си купих 2 вида течна глазура и мисля да я пробвам.

# 331
  • Ах, морето
Миналата година правих маслени орехови бисквити с лимонов крем. Всички много ги харесахме и мисля тази година пак да ги направя. Освен това съм си набелязала още една, две рецепти и ще пробвам и тях.

# 332
  • Балчик
Може ли рецептата за лимоновия крем? Аз други сладки няма да правя, от тези направих двойна доза. Ще имам и торта , а и акцентът на този празник са козунаците. Не искам да умрем от преяждане. 

# 333
аз писалката я купих от едно магазинче на Сточна гара /София/ - някакъв Маркет беше, ама не си спомням точно - ако искате мога точно да опиша местоположението на магазинчето.
комплекта съдържа писалка, восък и упътване.
и да питам пак
asyalein, яйцата студени ли ги рисува, боята беше ли ти топличка и колко оцет й сложи, щото в упътването имаше нещо за 2 с.л. оцет, но не разбрах дали допълнително се слагат, че нали като се прави боята и в нея си се слага малко оцет.......ох, дано ме разбра, че май много се омотах #Crazy

и един въпрос  към тези с тревичката - понеже се слага памук/талаш и той се намокря, след това като се сложат яйцата върху това мокрото не "потичат" ли бои върху памука/талаша?
.....дали няма да направя голяма цапаница:))))

# 334
А откъде се купуват тези писалки

Здравей kateto2, аз си купих този комлект на фирма "ПеТ" от тукашното Метро

търсих хубава снимка в сайта им, но няма. За сметка на това галерията с картинки на писани яйца е страхотна.

# 335
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein, яйцата студени ли ги рисува, боята беше ли ти топличка и колко оцет й сложи, щото в упътването имаше нещо за 2 с.л. оцет, но не разбрах дали допълнително се слагат, че нали като се прави боята и в нея си се слага малко оцет.......ох, дано ме разбра, че май много се омотах #Crazy

яйцата ги варя когато имам време.
оставям ги добре да изстинат и с молив си рисувам мотивчето отгоре.
после с писалката и восъка повтарям мотива.
аз имам същата писалка като на снимката, но нещо не тече плавно восъка Rolling Eyes
затова нямам и една права линия, все ги повтарях.
запушваше се Whistling, кадеше... перипетии
уви няма кой да ми направи читава... Rolling Eyes

важно е: ползвай само чист пчелен восък, с друг не става, разтича се Peace

а после ги боядисвам както си е указано на боята,
както виждаш, аз само червени правих.

# 336
А дали ще стане ако подостря някоя свещ и с нея рисувам. Едно време така ги правехме, тогава ставаха грозни, но аз си мислех, че е защото сме били малки. Освен да пробвам така. Иначе тази същата писалка я има в кварталното магазинче. Струваше 4.90лв и реших да питам първо дали е хубава.

# 337
  • гр.София
kateto2 страшен козунак

# 338
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
А дали ще стане ако подостря някоя свещ и с нея рисувам.

а имаш ли свещ от пчелен восък?
не става толкова добре, защото восъкът като не е разтопен не залепва за черупката и после при боядисването пада и става грозно Wink

може да се рисува по яйцата с карфица,
Наталина е обяснявала няколко пъти как става, а и в нета има инфо

# 339
Видях страхони неща, браво!   bouquet
Записвам се да следя темата  Hug

# 340
  • гр.София
да слагаме ли вече памука с лещата за да стане хубава тревичка до великден  newsm78

# 341
да слагаме ли вече памука с лещата за да стане хубава тревичка до великден  newsm78
И аз смятам,че е време,пък и ми предстои да участвам в един конкурс в у-щето на детето и мисля и за там да направя нещо такова Peace
Давайте идеи за продухвани яйца,аз мислех да нарисувам Исус Христос на червено боядисано яйце,смятате ли че ще е оригинална идеята? newsm78

# 342
за тревичката да кажа значи аз 2-3 дни преди да наредя яйцата не я поливамза ми поизсъхне талаша или памука в каквото е посята.А за посяването аз вече от 2 седм съм я сложилаи ми е пораснала вече 7 см, но предполагам че и сега да я засадите ще стане. Приятеля ми я полива 2 пъти  - сутрин и вечер - той се занимава с поливането, през деня я слага на слънце ако има.и такаИ е станала много хубава.Преди да сложим яйцата само я подрязваме малко отгоре да се заравни и става чудна.Аз само да добавя, че тази година си купих и едни мн сладки цветчета декоративни и едно пиленце и предполагам ще стане страхотна аранжировка, но снимки др седм.  Hug

# 343
....
Давайте идеи за продухвани яйца,аз мислех да нарисувам Исус Христос на червено боядисано яйце,смятате ли че ще е оригинална идеята? newsm78

Я кажи как ги продухваш яйцата аз нещо не мога да се справя или ги чупя или нещо не се получава както трябва.

# 344

Общи условия

Активация на акаунт