Великден-как да украсим яицата и масата?

• 114 355
  • 796
  •   1
Отговори
# 420
Марги, какво представляват тези силиконови бои? Може ли да се рисува с тях в/у неизпразнени яйца? Ако някой знае от къде в Пловдив мога да си купя, да казва.

# 421
За градината на дъщеря ми ни накараха да купим силиконови бои- децата направиха яйца и са станали страшно красиви. Ефектът е подобен на този от яйцата на Наталина, а нанасянето явно е много лесно, щом дечковците са се справили толкова добре.

За такива бои ли става въпрос?

# 422
  • Sofia
Аз за съжаление така и не съм виждала как изглеждат самите бои, може би са тези, с които се рисува по прозорците, стоят релефно.Виж тези,може би за тях става въпрос:
http://www.artservicebg.com/?sesion=MTIwODg5MTc5Mw==&action= … t&product=438
Мога да попитам майката, която ги беше купила какво представляват, но помня , че бяха скъпи-единия цвят е към 5-6лв ако не се лъжа ooooh!

# 423
  • Czech Republic

Според мен тези няма да станат добре, защото след изсъхването си са полупрозрачни и ако яйцето е по-тъмен цвят ще се загуби ефекта. Тези са специално за стъкло - правят се с тях многократно отлепящи се рисунки за стъкло (аз ги ползвам всяка година за това). Има обаче специализирани бои, които са релефни и могат да постигнат подобен ефект като пастелите, само дето не могат да правят капки като тук с карфицата. Стават обаче само за изпразнени яйца. Иначе съм обяснила в линка който пуснах по-горе как да си направите релефни бои сами. За нанасяне се използва обикновена хартиена фунийка или найлонов плик.

# 424
.........яйца. Иначе съм обяснила в линка който пуснах по-горе как да си направите релефни бои сами. За нанасяне се използва обикновена хартиена фунийка или найлонов плик.

natalyna, благодаря, върнах се назад и намерих линка - пропуснала съм го. Интересно е това, което предлагаш.

# 425
Сно6ти си сложих ле6та , и тази ве4ер като гледам маи сте покълнат.Пак кавото стане.Важното е да пробвам.То зависи и дали са на топло и слън4ево място.
За меденки незнам дали сте ми остане време.Правила сам и стават много вкусни ,но за други празници и без такава украса

# 426
  • Czech Republic
Тази година нямах, но в предишните години засаждах ечемик - около 2 седмици преди Великден в саксия с пръст. Изглежда като трева, но стеблата му са по-твърди и растат вертикално нагоре. Ефекта е много добър, но май нямам снимка (трябва да потърся).

# 427
Сно6ти си сложих ле6та , и тази ве4ер като гледам маи сте покълнат.Пак кавото стане.Важното е да пробвам.То зависи и дали са на топло и слън4ево място.
За меденки незнам дали сте ми остане време.Правила сам и стават много вкусни ,но за други празници и без такава украса

Ще стане. Моята сутринта беше 4см, сега е 6см Wink

# 428
  • Монреал
Радвам се, че ви е харесала идеята с лещата  Wink

# 429
  • София
Привет на всички! Тази година си купих брилянтни боички. Искам да попитам някоя мама която ги е ползвала вече как се боядисва с тях. В упътването пише че директно се нанася върху яйцето, но не ми е ясно как се разнася за да се оцвети цялото и да стане еднакво. Аз мислех че се разтварят във вода както другите но явно не е така. Дали яйцето трябва да бъде топло?Благодаря предварително за отговоря.

# 430
И аз си купих такива не се разтварят направо се капи върху яйцето от боята до колкото разбрах аз от упътването.Но за др подробности незнам - дали яйцето тр да е топло и така нататък.  newsm78 И аз ще съм мн благодарна ако някой изпровал ги вече даде съвети   bouquet

# 431
  • Пловдив
чудни са  Peace а къде беше рецептата, издай ми моля те  Embarassed разсеяна съм нещо тези дни.... ooooh!
Рецептата за кое? newsm78
ето тук съм писала повече за меденките http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217339.new#new
точно за тях, да. Открих ги, тенк ю  Hug

# 432
здравейте на всички не съм се записвала за темата,но редовно ви следя.Купих си от тези желатиновите бои в пластмасовите работки,но почти нищо не пише в опътването ще съм ви благодарна ако ми кажете какво да правя с тях Praynig  bouquet

# 433
Никой ли не боядисвя яйцата, както си му е редът на велики четвъртак????

# 434
Никой ли не боядисвя яйцата, както си му е редът на велики четвъртак????

От къде пък съдиш, че никой не боядисва в четвъртък?  newsm78
Все пак утре е четвъртък и ще видиш, че момичетата ще си пуснат снимките веднага след като ги нашарят Wink

п.п. А и дните за боядисване са два - четвъртък и събота  Peace

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 14:05 от val_stef

Общи условия

Активация на акаунт