За скъпата и евтината козметика

• 260 451
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Плевен
Здравейте, ако може да ми кажете нещо за този концентрат
WATER/EAU ,GLYCERIN ,DIMETHICONE ,PENTYLENE GLYCOL ,HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER,BUTYLENE GLYCOL,SILICA,ETHOXYDIGLYCOL ,PHYTOL ,POLYMETHYL METHACRYLATE,GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) EXTRACT ,HELIANTHUS ANNUUS SUNFLOWER) SEED EXTRACT ,GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT ,ASCORBYL PALMITATE ,HYDROLYZED MILK PROTEIN,SODIUM YALURONATE ,CARICA PAPAYA (PAPAYA) FRUIT EXTRACT, ANDROGRAPHOLIDE ,PLANKTON EXTRACT,PANTHENOL ,XYMENYNIC ACID,RETINYL,PALMITATE,TOCOPHERYL ACETATE,BETA-CAROTENE ,BIS-PEG-15 DIMETHICONE/IPDI COPOLYMER,DIMETHICONE ,CROSSPOLYMER,GLYCERETH-26,PEG-20 METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE,STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL PANTHENYL PEG-7 DIMETHICONE PHOSPHATE CHLORIDE,MENTHYL LACTATE,DIMETHICONOL,SQUALANE,POLYSORBATE 60 ,BENZOPHENONE-4,PHOSPHORIC ACID,LECITHIN,C12-15 ALKYL BENZOATE ,SODIUM HYDROXIDE,HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER,ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER,SODIUM POLYACRYLATE,PARFUM/FRAGRANCE,PHENOXYETHANOL,CHLORPHENESIN ,DISODIUM EDTA,SODIUM DEHYDROACETATE ,MICA/CI 77019,TITANIUM DIOXIDE/CI 77891
Надявам се, да не се повтарям,но не можах да изчета всичко назад,за което се извинявам Embarassed

Iliana,веднага се коригирам Avon ANEW REJUVENATE

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 16:49 от нади_миши

# 1 126
  • Добрич
Аз си зададох въпроса с може ли някой?  Естествено, че всичко опира до възможности и приоритети, които всеки сам си определя. Но ако ти можеш сама да си направиш анализ на полезни активни съставки в един продукт то аз и много други няма да можем. А и доколкото знам идеята на всички форуми по света е обмяна на опит, информация и комуникация между хора с различни интереси и проблеми. Не искам да говоря от името на Софи, но мисля че като автор на темата е показала,че именно желанието  да бъде полезна я кара да е тук сред нас ( и не останах с впечатлението да  иска пари за ценната информация която предоставя).  Не искам да съм груба но въпроса ми е насочен към тях а не към теб

# 1 127
...можете ли да направите таблица, за различните типове кожа, кои съставки са добри.Така всеки ще може според джоба и възможностите си да се насочи към продукт, а не към марка.

Подкрепям! Peace
[/quote
Чудесна идея е наистина, стига хората, които наистина се занимават професионално с козметика да успеят да отделят време Rolling Eyes

# 1 128
нади_миши пишете и кой е продукта ,може и някой друг да се интересува от него .

# 1 129
Темата отдавна надхвърли "мярката" в исканията Laughing, за мен е цяло чудо, че още получаваме отговор на питанията си и предчувстам, че може да има отказали се по някое време Peace. И нормално, доста труд се хвърля, а всеки си има лични ангажименти. И все пак идеята за таблицата мисля, че ще бъде полезна на всички Wink, ако някой се отзове Simple Smile
При всички случаи на мен ще ми е по-полезна от  hahaha "кажи ми състава на крема, да ти кажа какъв си" Mr. Green Последното с чувство за хумор, моля без ненужни нападки Peace

# 1 130
Зависи какъв ще е подхода при изготвянето на информацията. Аз поне го виждам така за моя тип кожа:
суха кожа:
- необходимост от хидратация - изброяват се полезните активни съставки.
- анти ейдж ефект - изброяват се
и т.н.
околоочен контур
- торбички под очите-изброяват се
- сенки под очите- изброяват се
и т.н
Всеки според състоянието на кожата си ще може да се ориентира при избора на продукт какви съставки е хубаво да присъстват.
А не само ти, предполагам, че всички са много благодарни на Софи, на ColorIndex,на Сиси и на всички с професионални познания в областта които си правят труда да отговарят
И на теория дори не е възможно. Защото когато кажеш анти-ейдж и веднага има една камара механизми, които са гооо-ре-долу изучени относно това. А какво разбираш под анти-ейдж?
Същата работа за стягане, целулит, хидратацията дори официално е разделена на влаговнасяне и оклузия (претовратяване на водозагубата). А влаговнасянето - къде в кожата, как...
Аз познавам да речем няколко стотин инградиенти, но тук има 2-3 списъка на дадени продукти, които направо ме обезкуражват дори да ги изчета - сума нещо непознато! И както Софи например писа, има много продукти, които са смес или разтвор на десетина-15, даже тези, които ги подготвят надали знаят всяко едно поотделно.
Проучването дори на 1 непознато нещо коства яко четене...
Затова писах - питане! Тези, които печелят от него! Така според мен е най-честно!
Апропо - такива таблици има за определени продукти на даден/и производител/и на съставки.
Но повярвайте ми: и на мен ми идва байгън от термини! И най-важното е, не само да ги има, ами и да се разбере дали "работят"... А са хиляди...и постоянно излизат нови, за старите излизат пък нови изследвания...Затова писах, че и на теория не е възможно.
ПП: Преди време писах за Пиер Фабр: чел съм някои неща за тях и според мен са страхотна компания! И онзи ден гледам обяви - ще навлизат в България вече като марка, а не чрез представителство и малки търговци! Чудесно! Обаче...в обявата - с предимство - СТУДЕНТИ по биология, химия...тра-ла-ла. Извинявайте, не е сериозно!!!Значи, ако може, да плащаме хептен малко (щото в БГ заплатите са смешни)...Е, как ще знаят? Ами не става!
Та, питайте, питайте! Крем за хидратация, 30 лв - екстра! За мазна кожа - муци! И как го прави?
Кое го прави? Как е доказан ефекта? Писах, че зад високата цена освен марката, стои и маса know-how!Ами да ни го обяснят! Влезте в сайтовете на някои от наистина големите - пише доста неща!

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 20:08 от ColorIndex

# 1 131
  • Добрич
Благодаря за отговора ColorIndex! Така ми се искаше всичко да е по-простичко.Явно ще продължавам да експериментирам на сляпо  с моите бурканчета.

# 1 132
Благодаря за отговора ColorIndex! Така ми се искаше всичко да е по-простичко.Явно ще продължавам да експериментирам на сляпо  с моите бурканчета.
Де да беше...Става въпрос за интердисциплинарна наука комплекс от медицина, дерматология, микробиология, химия, инженерни науки и технологии и едва ли има някой да знае дори половината...
Ето и един пример от сайта на горепоменатите Пиер Фабр:
http://www.pierre-fabre.com/common/0,4157,2072_11979123_0_en_US_0,00.html?
Цитира се числото 1400 като брой нови продукти годишно!!!

# 1 133
  • Пловдив
Аз пък кандидатствах по тази обява.  Crazy
Относно емулгиращите способности на CLYCERIYL STEARATE SE имам спомен, че в този емулгатор се съдържа около 10% натриев стеарат, а в продуктите на някои фирми и доста повечко. Някои са ми докарвали космически рН на главата.  #Cussing out
Относно таблицата със съставките за различните типове кожа съм напълно съгласна с КолорИндекс.
На мен страшно ми хареса обаче едно раздаление на типа продукти, които трябва да се ползват в зависимост от годините. Разбира се има го и субективният фактор на всяка кожа.
20-30 години изпозват се основно хидратиращи и тонизиращи продукти
30-40 години анти-ейдж и енергизиращи
40-50 изсветляващи, коригиращи бръчките
50-60 "хормон лайк" (не ми идва на ума хубав превод Rolling Eyes)
60-... реструкториращи
В зависимост от типа кожа - мазна, смесена, суха си има специфични актини съставки, които работят по спецификата на кожата. Но основното, за да се запази една кожа млада, мека, свежа е тя да бъде добре почиствана от замърсяванията, предпазвана от вредните външни влияния - студ, слънце, вятър. Тоест да се превентира изпарението на водата от кожата, да се защити от вредните УВ лъчения, които могат да я зачервят, изгорят, да катализират образуването на свободни радикали, които от своя страна подпомагат "състаряване на кожата".
Не напразно се алармира напоследък за по негативните влияния на УВ А лъчите, които водят до клетъчни изменения. УВ А защитата се отбелязва със звездички и няма общо с цитираните СПФ фактори на опаковките. И мисля, че на тази защита трябва да се обръща по-голямо внимание при покупка на дневен крем или продукт за лице, който се използва през деня.
Регулярната употреба на козметични кремове (особено за сухи кожи)е много важна. Защото мазната кожа по принцип е доста по хидратирана от останалите типове. Тя с течение на годините остава гладка, с доста по мълко бръчки. Докато една нормална ( смесена) и  суха кожа е доста по податлива към образуване на бръчки. Полза от третиране с крем, дори и по простичък, без скъпи активни съставки има. Емулсиите доставят на кожата вода и същевременно предпазват намиращата се там вода да се изпарява. Тоест дори чисто механично, без активни съставки има полза от редовното третиране с крем.
Активните съставки са "глезотийките" на козметиката. Забранено е да се вкарват хормони, освен фитохормоните. Точно за тези съставки се дават луди пари. Все излизат нови и по нови. Много са модерни изолати от природните продукти. Правят се купища изследвания ин виво, ин витро, стандартизират се. Колкото по-изследван, по-стандартизиран, по-натурален толкова по-скъп. Разбира се всеки производител вади едни сръвнителни характеристики, от които е видно как точно неговият продукт е номер едно и резултатите са потресаващи ако се използва активната съставка в препоръчителните количества.  Simple Smile Предлагането е огромно и всеки специалист избира тази активна съставка, която е най-подходяща за неговия продукт предвид маркетинговото задание.
Та в общи линии за суха кожа над 40 години бих препоръчала. Измиване с "Крем за измиване" без пенител и по рядко използване на стандартните продукти за измиване с агресивни пенители, които изсушават кожата и НИКОГА  сапун. Нощният крем да е обратна емулсия (нямам информация колко от вносните фирми имат такива и не мога да посоча конкретен продукт, така че ако някой знае може да помага). Дневен крем с УВ А УВ Б филтри. Аз лично не съм привърженик на високите фактори. Според мен за дневен крем ако няма перманентно излагане на интезивно слънцегреене максимум 10 фактор. (Това обаче си е мое мнение). Относно активните съставки - доверям се на това, което са писали на опаковката. И много съществен фактор кожата да не се излага на екстремни условия - прекалено топло, прекалено студено, силен вятър и т.н. Храненето, цигарите, стресът - всичко оказва влияние. И може би един път годишно поне да се използват изсветляващи продукти, които избистрят тена, редуцират появилите се петна. Някои от тях имат излющващо действие, което стимулира появата на по-млада и свежа кожа.  По това време обаче задължително се ползват дневни кремове с по висок слънцезащитен фактор, за да не се получи някакъв нежелан ефект.  Надявам се поне малко да съм помогнала.

# 1 134
Явно ще продължавам да експериментирам на сляпо  с моите бурканчета.

Oпределено се справяш с експериментите като те гледам на аватара!  Sunglasses

# 1 135
ПП: Преди време писах за Пиер Фабр: чел съм някои неща за тях и според мен са страхотна компания! И онзи ден гледам обяви - ще навлизат в България вече като марка, а не чрез представителство и малки търговци! Чудесно! Обаче...в обявата - с предимство - СТУДЕНТИ по биология, химия...тра-ла-ла. Извинявайте, не е сериозно!!!Значи, ако може, да плащаме хептен малко (щото в БГ заплатите са смешни)...Е, как ще знаят? Ами не става!
Та, питайте, питайте! Крем за хидратация, 30 лв - екстра! За мазна кожа - муци! И как го прави?
Кое го прави? Как е доказан ефекта? Писах, че зад високата цена освен марката, стои и маса know-how!Ами да ни го обяснят! Влезте в сайтовете на някои от наистина големите - пише доста неща!

Обикновено при навлизането си в България, повечето компании влагат средства в човешките ресурси. После виждат как стоят нещата и започват да наемат по-евтин и неопитен персонал. Тези започват с второто!  newsm78

Мисля че е крайно време да си изясним коя козметика е висша, скъпа, висок ценови клас. Тези понятия като че ги препокриваме, а ми се струва че има големи разлики между тях!  Simple Smile

# 1 136
Калър Индекс не го знам - не се е представял какво работи и прочие.........

E, видяхте един мъж и веднага "к'ъв си, що си"  Joy

# 1 137
  • Sofia
Моля дайте си мнението и за въпросния крем на Талодерма за мазна и смесена кожа:

Състав(INCI): AQUA, GLYCERYL STEARATE PEG 100 STEARATE, CETYL ALCOHOL, UREA, ISOPROPYL MYRISTATE, STEARIC ACID, GLYCERIN, CETYL STEARATE AND CETYL PALMITATE, PHENYL TRIMETHICONE, AESCULUS HIPPOCASTANUM, ROSMARINUS OFFICINALIS, CRATAEGUS MONOGINA, CALENDULA OFFICINALIS, BETULA ALBA, DIMETHICONE, ALLANTOIN, RETHINIL PALMITATE, TOCOPHERIL ACETATE, TEA, EDTA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, PARFUM, BUTYLPHENNYL METTHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, BENZYL SALICYLATE, HYDROXYISOHEXYL 3 - CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, BHT, CI 16255

# 1 138
  • Пловдив
Здравейте, ако може да ми кажете нещо за този концентрат
WATER/EAU ,GLYCERIN ,DIMETHICONE ,PENTYLENE GLYCOL ,HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER,BUTYLENE GLYCOL,SILICA,ETHOXYDIGLYCOL ,PHYTOL ,POLYMETHYL METHACRYLATE,GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) EXTRACT ,HELIANTHUS ANNUUS SUNFLOWER) SEED EXTRACT ,GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT ,ASCORBYL PALMITATE ,HYDROLYZED MILK PROTEIN,SODIUM YALURONATE ,CARICA PAPAYA (PAPAYA) FRUIT EXTRACT, ANDROGRAPHOLIDE ,PLANKTON EXTRACT,PANTHENOL ,XYMENYNIC ACID,RETINYL,PALMITATE,TOCOPHERYL ACETATE,BETA-CAROTENE ,BIS-PEG-15 DIMETHICONE/IPDI COPOLYMER,DIMETHICONE ,CROSSPOLYMER,GLYCERETH-26,PEG-20 METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE,STEARDIMONIUM HYDROXYPROPYL PANTHENYL PEG-7 DIMETHICONE PHOSPHATE CHLORIDE,MENTHYL LACTATE,DIMETHICONOL,SQUALANE,POLYSORBATE 60 ,BENZOPHENONE-4,PHOSPHORIC ACID,LECITHIN,C12-15 ALKYL BENZOATE ,SODIUM HYDROXIDE,HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER,ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER,SODIUM POLYACRYLATE,PARFUM/FRAGRANCE,PHENOXYETHANOL,CHLORPHENESIN ,DISODIUM EDTA,SODIUM DEHYDROACETATE ,MICA/CI 77019,TITANIUM DIOXIDE/CI 77891
Надявам се, да не се повтарям,но не можах да изчета всичко назад,за което се извинявам Embarassed

Iliana,веднага се коригирам Avon ANEW REJUVENATE
Уф, този продукт ми е доста объркан, признавам си. Аз лично недолюбвам това "тържество на материята" вътре. На първо четене бият на очи многото активни съставки. Има доста продукти, с които не съм работила и ще е добре по вещите от мен също да си кажат мнението. Няма УВ филтри, явно е нощен. Но като гледам не срещнах "тривиален" емулгатор, а само разни полимери, което говори за нетежка емулсия. Емолиентите ми харесват, има и любимите ми силикони. Предполагам, че при апликация оставя кадифено, приятно усещане. Не съм работила с тази консервираща система. Не се съмнявам, че си върши работата, но не знам до колко дразни кожата.

# 1 139
В зависимост от типа кожа - мазна, смесена, суха си има специфични актини съставки, които работят по спецификата на кожата. Но основното, за да се запази една кожа млада, мека, свежа е тя да бъде добре почиствана от замърсяванията, предпазвана от вредните външни влияния - студ, слънце, вятър. Тоест да се превентира изпарението на водата от кожата, да се защити от вредните УВ лъчения, които могат да я зачервят, изгорят, да катализират образуването на свободни радикали, които от своя страна подпомагат "състаряване на кожата".
Не напразно се алармира напоследък за по негативните влияния на УВ А лъчите, които водят до клетъчни изменения. УВ А защитата се отбелязва със звездички и няма общо с цитираните СПФ фактори на опаковките. ..........

Peace
Страхотно си синтезирала! Благодаря за което!   bouquet  bouquet  bouquet

Относно предпазването от атмосферните влияния дали са подходящи кремовете с адаптогенни съставки като жен-шенът напр.

А има ли вече скАла за УВА защитата? Имам чувството, че всяка компания си има собствена такава, но не и стандартизирана?

Общи условия

Активация на акаунт