За скъпата и евтината козметика

• 260 654
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 155
ColorIndex, да братовчедка ми знае, че е дневен за смесена/мазна кожа. Интересува се има ли нещо вредно (например канцерогенно в него) и дали основните съставки правят нещо съществено - т.е борба със съществуващи бръчки, и донякъде поизморена кожа. Да не казвам каква е цената на продукта, защото е безумна, добре, че са й го подарили....

# 1 156
Калър Индекс не го знам - не се е представял какво работи и прочие.........

E, видяхте един мъж и веднага "к'ъв си, що си"  Joy

Хехехех - това беше към тебе намигване, мислех, че ти ще му търсиш произхода, понеже си спомням как я държа изкъсо Софи да дава доказателства Wink.

Неправилно си разбрала - тя сама взе да пише коя е и що е.  Naughty
Хич не ме интересува това кой какъв е в реалния живот. Виртулно ме интересуват само мненията. То зад тях стоят хора, разбира се, и понякога си намирам и приятели, и неприятели. Но си общувам предимно по интереси, не по социално положение.

Виж че на Полинезийското цвете нищо не съм го питала. Теб също (подозирам, че си адвокат).  Joy

# 1 157
ColorIndex, да братовчедка ми знае, че е дневен за смесена/мазна кожа. Интересува се има ли нещо вредно (например канцерогенно в него) и дали основните съставки правят нещо съществено - т.е борба със съществуващи бръчки, и донякъде поизморена кожа. Да не казвам каква е цената на продукта, защото е безумна, добре, че са й го подарили....

Че аз половината хич и не ги знам като съставки какво са, има предвид активките. Особено плодовите есктракти, маслата - това ме няма...сори.
Иначе не е за смесена кожа, а даже за силно мазна:
Скивай тези неща са все попивателни за мазнина:Silica, Dimethicone / Divinyldimethicone / Silsesquioxane Crosspolymer, Mica, алуминиевите истории също са за "софт-фокус"...

Мисля няма явно опасни неща, само тези - калаен оксид (Tin Oxyde) и онзи резорцинол май...може да са. Също така бутил и изобутил парабените са за съмнение.
И разбира се доказана алергия към някои от изброените алергени - кумарин например.

# 1 158
Мерси ColorIndex ,

Сега ще поизчакам и Сиси и Софи да момагат за екстрактите и съставките.

# 1 159
AQUA, Caprylic trigliceride, BUTYROSPERMUM, PARKII /SHEA BUTTER/, CLYCERIYL STEARATE SE, GLYCERIN, PEG-40 STEARATE, SESAMUM INDICUM /SESAME/ SEED OIL, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, CYCLOPENTASILOXANE, BEHENYL ALCOHOL, CORN STARCH MODIFIED, PENTAERYTHRITYL, TETRAETHYLHEXANOATE, POLYACRYLAMIDE,ETHYLHEXYL HYDROXYSTEARATE, ALCOHOL DENAT., ANGELICA ARCHANGELICA ROOT EXTRACT, ASORBIC ACID, ASORBYL PALMITATE,  BUTYLENE GLYCOL, C13-14ISOPARAFFIN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CARBOMER, CERATONIA SILIQUA,  GUM, CITRIC ACID, COCOS NUCIFERA /COCONUT/ WATER, COFFEA ARABICA EXTRACT, DIMETHICONE, DIMETHICONOL, DISODIUM ADTA, ELAEIS GUINEENSIS FLOWER EXTRACT, GUAR HYDROHYPROPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, MEL /HONEY/ MIEL,  MEL EXTRACT, LACTIC ACID, LAURETH-7, LECITHIN, ORYCA SATIVA /RICE/ BRAN EXTRACT, ORYCA SATIVA GERM OIL, PEG-40 HYDROGENATED  CASTOR OIL, PEG-8, PHOENIX CANARIENSIS LEAF EXTRACT, POLYSORBATE 20, PONGAMIA PINNATA EXTRACT, PROPYLENE CLYCOL, SODIUM CITRATE, TOCOPHEROL ACETATE, TRIDECETH-9, XANTHAN GUM, METHYLPARABEN, PHENOXYETHANOL, PROPYLPARABEN, PARFUM, TITANIUM DIOXIDE.

LANCASTER, Aqua Milk - 57 лв.

Толкова много съставки, направо се шашнах докато ги препиша. Много екстракти, много нещо, ама дали е така?

Това май е останало без коментар.
Много екстракти и витамини наистина, но според мен са малко, може и само за да ги има на етикета.
Иначе масата не е лоша, емолиентите са приятни, усещането не би трябвало да е тежко предвид, че има налице и циклометикон, а и corn starch допълнително за velvet feel.
Изглежда ми презастрахован по отношение на стабилност - и стандартни емулгатори, и гуми, и карбомер, и сепигел...
Сега чак 57 лв. не съм сигурна, че си заслужава, но не е някой евтинджос като рецептура определено.
Благодаря, Софи за коментара. Кремът наистина е такъв, какъвто го описваш - приятен за нанасяне. Дадоха ми тестер в магазина и затова реших да попитам за мнение дали си заслужава. За да не стане като с Авенската маска, която си взех и се оказа, че е много тежък продукт. Тогава Сиси беше малко по-благосклонна към нейните съставки, но Калър Индекс беше безмилостен.
Само да кажа, че кремът на Lancaster като, че ли не хидратира толкова дълготрайно, както кремът на La roche posay, който ползвам в момента и който е на половината като цена.

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 16:42 от Roly Poly

# 1 160
  • Sofia
А какво мислите за домашните комплекти за микродермабразио или хим. пилинг? И това ли е рекламен трик без никакъв ефект?

# 1 161
 Peaceкупувам си козметика,която смятам че е подходяща за моя тип кожа не е задължително да е скъпа

# 1 162
Моля специалистите за коментар на този серум, и може ли да се ползва и за околоочния контур ?
Super Antioxidant Concentrate Serum на Paula's choice
Cyclopentasiloxane, Polydimethylsiloxane (silicone slip agents), Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil (non-volatile plant oil), Camellia Olefiera (Green Tea) Leaf Extract, Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Extract, Lupinus Albus (Lupine) Seed Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Extract (antioxidants), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant), Tetrahexyldecyl Ascorbate, Retinyl Palmitate, Tocotrienols (stabilized, vitamin-based antioxidants), Phenoxyethanol (preservative).

# 1 163
Моля специалистите за коментар на този серум, и може ли да се ползва и за околоочния контур ?
Cyclopentasiloxane, Polydimethylsiloxane (silicone slip agents), Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil (non-volatile plant oil), Camellia Olefiera (Green Tea) Leaf Extract, Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Extract, Lupinus Albus (Lupine) Seed Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Extract (antioxidants), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant), Tetrahexyldecyl Ascorbate, Retinyl Palmitate, Tocotrienols (stabilized, vitamin-based antioxidants), Phenoxyethanol (preservative).

за мен тази тема е изчерпана. Ако ще се питаме за пътечка в западна Индия, не , мерси.
Апропо - има  wikipedia, английския вариант е мн добър.

# 1 164
  • Пловдив

Това ми е доста интересно. Продуктът двуфазен ли е? Интересен е начинът на изписване на съставките и това как дават обяснение всяка с каква цел са я сложили. Аз не виждам нещо лошо в това да се ползва и за околоочен контур. Няма парфюм, консервантът не ми е създавал главоболия ( парене, сълзене). Обаче честно казано ми е малко странна козметичната форма. Предполагам, че е приятно за нанасяне и не оставя мазни следи. Освен двата силикона, консервантът и слънчогледовото масло всичко останало е активни съставки. И все пак наистина ли няма вода?
Ще си позволя да постна състава на два продукта - лек крем за смесена кожа и концентрат за под крема на Деклеор (много харесвам по принцип тази козметика). Peace. Предварително благодаря за отделеното време!  bouquet

Water, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Prunus Domestica Fruit Extract, Cyclopentasiloxane, Methylsilanol Hydroxyproline Aspartate, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Polymethyl Methacrylate, Beheneth-25, Cyclohexasiloxane, Butyrospermum Parkii (shea Butter), Polyglyceryl-3 Diisostearate, Iris Florentina Root Extract, Zea Mays (corn) Kernel Extract, Bupleurum Falcatum Root Extract, Hydrolyzed Lepidium Meyenii Root, Corylus Avellana (hazel) Seed Oil, Algae Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Acacia Senegal Gum, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Mica, Polyacrylamide, Butylene Glycol, Aluminum Hydroxide, Silica, C13-14 Isoparaffin, Fragrance, Pullulan, Biosaccharide Gum-4, Laureth-7, Algin, BHT, Tetrasodium EDTA, Glyceryl Acrylate/acrylic Acid Copolymer, Silica Dimethyl Silylate, Propylene Glycol, Xanthan Gum, Serine, Tin Oxide, Citronellol, Limonene, Linalool, Geraniol, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Benzoate, Alpha-isomethyl Ionone, Titanium Dioxide, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben.

и

Corylus Avellana (hazel) Seed Oil, Helianthus, Annuus (sunflower) Seed Oil, Rosa Moschata Seed Oil, Prunus Domestica Fruit Extract, Daucus Carota Sativa (carrot) Root Extract, Lavandula Angustifolia (lavender) Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Citrus Aurantium Amara (bitter Orange) Oil, Citrus Aurantium Amara (bitter Orange) Neroli Oil, Rose Flower Oil, Elaeis Guineensis (palm) Oil, Leptospermum Scoparium Oil, Iris Florentina Root Extract, Jasminum Grandiflorum (jasmine) Oil, Boswella Carterii Oil, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Tocotrienols, Tocopherol

Първо за концентрата, че ми е точно над очите.  Не съм парфюмерист - дано са го докарали на мирис с толкова разнообразни масла. Не знам какво точно да кажа.   Crazy Като се има предвид, че е съставено само от масла - скъпичко си е. Каква му е основната идея като приложение? Не е ли прекалено силно като мирис и в последствие не парфюмира ли кожата на лицето? Лично на мен на първо четене ми заприлича на масажно масло за тяло, с по-пикантно приложение  Joy Предполагам, че има страхотен омекотяващ ефект върху кожата предвид маслените компоненти. Но също така има вероятност и да дразни, защото в състава на много от етеричните масла има алергени.

Кремчето на мен ми харесва. Консерверано с парабени, парфюмната композиция е с доста алергени - това мога да посоча като някакъвмалък минус. Дава вид на притен, лек апликация крем. Страшно много активни съставки - чак ми се зави свят докато ги изчета, натурални масла. Емолиентите са хубави. Няма УВ филтри.  Постарали са се хората да вкарат скъпички неща да оправдаят предполагам безбожната цена.  Mr. Green

# 1 165
  • Добрич
ColorIndex за мен пък темата не е изчерпана, но както писах на една мацка на лични стана скучна защото се превърна в рецептурник.В голямата си част не сме специалисти и всички тези написани на латински съединения наистина могат да те побъркат. Мисля, че е по-важно да се усвоят принципите при избор на козметика, а не познаването на номенклатури, научни термини и т.н. Искрено се изкефих на отговора на Сиси по повод зададения от мен въпрос за табличката. В него се съдържа повече информация, отколкото в последните 20 страници

# 1 166
  • Добрич
Сиси входящата ти поща е препълнена и не мога да ти пиша на лични

# 1 167
  • Пловдив
Какво мислите по принцип за шампоаните за ежедневна употреба?
Сиси, на вас Димитров казвал ли ви е на лекции, че най-рано 48 часа след измиване на косата може да бъде мита отново? Причина - нарушава се функцията на мастните жлези на скалпа и дори  влагането на съставки с обратноомасляващ ефект не е достатъчно.

Ами казвал е.
Софи, искам да попитам дали можеш да препоръчаш някоя обратна емулсия за нощен крем за суха кожа. От българските производители обратни емулсии съм виждала само кремове на Арома. Препърчах на kate_p Нощен крем Ахромин, но не с избелващ ефект, а просто като крем за лице. Но да не стане като автореклама ми се иска да се цитира и друг крем.
Относно кандидатстването ми за работа - тя въпросната обява излезе онзи ден. Пък на мен ми хареса, че е на 4 часа и няма да се налага да давам малкия на ясла. Ще видим какво ще стане.  Simple Smile
kate_p, отивам да трия.

# 1 168
за мен тази тема е изчерпана. Ако ще се питаме за пътечка в западна Индия, не , мерси.
Апропо - има  wikipedia, английския вариант е мн добър.

А какво ще кажете за този речник на съставките (пак е на английски)
http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary.aspx

# 1 169
  • Торонто
А за този състав какво мислите 
натриеви лауретсулфати,лаурамиди,MIPA,какаоамиди МЕА,гликолетерати,коцет-3,вода, PEG-7-глицерилкакаоати,парфюм, лайка, етоксидигликол,пропиленгликол,бутиленаликол, градински чай, бял равнец, бодлив гръмотрън

Каква марка е това чудо? Надявам се да си дала много малко парички за него:)

Козметично желе - баси нонсенса!

Color Index, този коментар случайно за този продукт ли беше, че не разбрах?

А каква марка е все пак ако може iguanka да каже?

Общи условия

Активация на акаунт