За скъпата и евтината козметика

• 260 343
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 425
gato, а ползвала ли си мъжки шампоан? имам предвид някой от професионалните серии, не от масовите; мъжките по принцип ги правят за по-мазни коси, а и има подсилващи за профилактика на косопад

Не съм пробвала мъжки, но ако шампоанът е по-силен - омазняването става по-бързо. Т.е. стигнала съм до извода, че е по-добре за мазна коса да се ползва шампоан за нормална коса.

# 1 426
Успях да намеря състава на един шампоан на Фито , извинявам се ако имам грешка
при писането , преписах всичко за да не пропусна някоя съставка ! Много ще съм благодарна на
CI  и  SOFI ако си кажат мнението за него !

AQUA .CENTAUREA.CYANUS FLOWER EXTRACT/BLEUETE/
SODIUM LAURETH SULFATE.COCAMIDE MIPA / DERIVES D” HUILE DE COCO /
GLYCOL CETEARATE / DERIVE D” HUILE  DE PALME /  DISODIUM
COCOAMPHODIACETATE  . COCAMIDOPROPYL BETAINE  / DERIVES D” HUILE
DE COCO /  DRIED  EGG YOLK / OVUM / JAUNE D” CEUF/  PEG-4 
RAPESEEDAMIDE / DERIVE D” HUILE DE COLZA /  SACCHARUM  OFFICINARUM
/ SUGAR CANE /  EXTRACT.SODIUM LAUROYL  SARCOSINATE.SIMMONDSIA CHINENSIS
/ JOJOBA / SEED OIL .POTASSIUM UNDECYLENOYL HYDROLYZED SOY PROTEIN
/ DERIVE D”HUILE DE RICIN/ PEG 55 .PROPYLENE GLYCOL OLEATE.POLYQUATERNIUM-10
/ DERIVE DE CELLULOSE DE BOIS /  CARTHAMUS TINCTORIUS  / SAFFLOWER/
FLOWER EXTRACT . PANTHENOL / PROVITAMINE  B 5 / SUCROSE . FRAGRANCE.
SODIUM CHLORIDE. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM HYDROXYMETHYLGLYCINATE.
SODIUM BENZONATE. POTASSIUM SORBATE . CITRIC ACID. METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE.
METHYLISOTHHHIAZOLINONE. BOTANICAL ORIGIN/ D”ORIGINE VEGETALE

# 1 427
# 1 428
kerastase reflection bain miroir 1  цена около 33лв за 250мл
aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, dimethicone, cocamide mipa, polyquaternium-10, sodium methylparaben, salicylic acid, carbomer, methylparaben, ethylhexyl methoxyci nnamate, butylparaben, limonene, ethylparaben, butylphenyl methylpropional,  isobutylparaben, propylparaben, hexyl cinnamal, citronellol, geraniol, methyl cocoate, sodium cocoate, parfum
Ами 4-5 пъти струват повече, отколкото би било нормално, особено този за 33 лв...шаран на бастун. Хайде, Лореал има кокоамфоацетат - също мек пенител.Вместо обинковения Кокамид ДЕА (ДиЕтанолАмид) е МИПА (МетилИзоПропилАмид). Диметикон и особено Поликватерниум 10 (това наистина е висока класа, дава кондициониране и обем) - много малко за тези пари!
Имат УВ - филтър, което е тъпня в продукт с отмиване, особено този!
Дори сегашния Пантен е в пъти по-добър! Хед&Шоулдърс - тоже.
Ето още едно мнение на CI  за шампоан на Керастаз. Извинявам се, че поствам техни мнения, ама това с шампоаните на Лореал профешънъл и Керастаз вече го нищихме.

# 1 429
Извинявам се, че поствам техни мнения, ама това с шампоаните на Лореал профешънъл и Керастаз вече го нищихме.

Peace
Извинявам се за спама

# 1 430
CI, на няколко пъти споменаваш, че косъмът е съставен от мъртви клетки и че няма смисъл от масла за коса и т.н.

Има ли нещо, с което можем да направим косата по-здрава - да не цъфти, да не се къса, да бъде по плътен косъма?
Има ли изобщо такъв продукт на пазара? Предполагам той трябва да е за скалпа, а не за дължината на косъма.
Има. Отнасяйте се внимателно към косата си! Изберете най-добрия шампоан за вас - който не дразни скалпа ви, измива добре косъма, но не предизвиква премиване (скърцането след двукратно шампониране). Не се къдрете и после изправяйте косата, щото не ви харесало, в рамките на седмица. Не се боядисвайте през ден, докато ви хареса. Не използвайте сешоар, ако не е наложително, по възможност по-рядко да се налага. Не се плескайте с гел и други със и без повод - всички тези ужасни третирания на косата я увреждат страшно! Даже понякога съм се чудел, аджеба, как не оплешивяват жените!
Заслужава си да се помисли, нали?
Цялата тема е насочена към баланса между качество и цена - не си давайте парите за ужким професионалните шампоани на Лореал - в супермаркетите има доста добри продукти!
При по-дълга коса трябва да се ползва и добър балсам, защото влияние оказват както дрехите, които носим така и походката, подметките на обувките, възглавницата, на която се спи.
Да, косъмът е 100 % от мъртви клетки, но ако не се прекалява може да изглежда добре. Има много и различни продукти, които се грижат за него при положение, че проблемът е факт.
Силиконите най-лесно се справят с проблемите на косата, при положение обаче, че продукта е обмислен и точно формулиран. Аз да си призная, не познавам такъв.

Косата ми е мазна -  издържа без измиване максимум 48 часа. Не се боядисвам, не ползвам преса, не ползвам стилизиращи продукти! Единствено не мога да се лиша от сешоара, защото я мия сутрин преди излизане/ако я измия вечерта - до 24 часа вече трябва пак да я мия /. Всякакви шампоани специално за мазна коса водят до споменатото скърцане и още по-бързо омазняване при мен. Пробвала съм различни шампоани и накрая винаги се връщам към Wash&Go за нормална коса. Проблемът с омазняването не се решава, но поне сушенето става в пъти по-бързо.
Въпреки всичко обаче, точният шампоан не съм намерила. Косата ми цъфти, къса се и косъмът изтъня с годините много, включително гъстотата намаля/а не съм раждала още/.
В съседната тема е споменат този шампоан: http://img230.imageshack.us/my.php?image=pb090238bl3.jpg - снимка на състава.

Моля коментирайте състава и дайте някакви препоръки за марки/серии продукти, които смятате за удачни. На ясно съм, че за всеки е индивидуално, но поне някаква насока...
Даденият шампоан е УЖАСЕН! У-Ж-А-С-Е-Н!
Като премиваш косъма та скърца, дразниш скалпа, обезмазняваш го. И той реагира съответно - отделя повече себум, за да се защити! Като го одухваш със сешоар сутрин скалпа се изпотява, и ако храненето ти и метаболзима ти е кофти, заедно с потта се отделя...себум! И си в омагьосан кръг!
Керастаз-ът не ме впечатли - СЛЕС и сол на второ и трето място. СЛЕС-ът е най-силно пенещият се пенител, но и един от най-алкалните- осапунва себумните мазнини и ги отмива- скалпа реагира защитно ( и люти на очите!). Отделно косъмът се зарежда страшно негативно със статично електричество и косата е като прахосмукачка - всичко се лепи по нея, и така още по-зле!
Според мен шампоаниране към 8-9 часа вечерта с много мек шампоан, скиване на телевизия (или други занимания без възглавница под врата), без сешоар.
Косата сега много ясно ще цъвти, защото косъма е зареден, оплита се в другите, и при ресане го скапваш. Сигурно е болезнено занимание ресането? И падат косми?

# 1 431
gato, а ползвала ли си мъжки шампоан? имам предвид някой от професионалните серии, не от масовите; мъжките по принцип ги правят за по-мазни коси, а и има подсилващи за профилактика на косопад
Косопадът не се профилактира с шампоан, еле пък мъжката алопеция - тя е хормонорегулируема!

# 1 432
Успях да намеря състава на един шампоан на Фито , извинявам се ако имам грешка
при писането , преписах всичко за да не пропусна някоя съставка ! Много ще съм благодарна на
CI  и  SOFI ако си кажат мнението за него !

AQUA .CENTAUREA.CYANUS FLOWER EXTRACT/BLEUETE/
SODIUM LAURETH SULFATE.COCAMIDE MIPA / DERIVES D” HUILE DE COCO /
GLYCOL CETEARATE / DERIVE D” HUILE  DE PALME /  DISODIUM
COCOAMPHODIACETATE  . COCAMIDOPROPYL BETAINE  / DERIVES D” HUILE
DE COCO /  DRIED  EGG YOLK / OVUM / JAUNE D” CEUF/  PEG-4 
RAPESEEDAMIDE / DERIVE D” HUILE DE COLZA /  SACCHARUM  OFFICINARUM
/ SUGAR CANE /  EXTRACT.SODIUM LAUROYL  SARCOSINATE.SIMMONDSIA CHINENSIS
/ JOJOBA / SEED OIL .POTASSIUM UNDECYLENOYL HYDROLYZED SOY PROTEIN
/ DERIVE D”HUILE DE RICIN/ PEG 55 .PROPYLENE GLYCOL OLEATE.POLYQUATERNIUM-10
/ DERIVE DE CELLULOSE DE BOIS /  CARTHAMUS TINCTORIUS  / SAFFLOWER/
FLOWER EXTRACT . PANTHENOL / PROVITAMINE  B 5 / SUCROSE . FRAGRANCE.
SODIUM CHLORIDE. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM HYDROXYMETHYLGLYCINATE.
SODIUM BENZONATE. POTASSIUM SORBATE . CITRIC ACID. METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE.
METHYLISOTHHHIAZOLINONE. BOTANICAL ORIGIN/ D”ORIGINE VEGETALE

Изглежда добре този.
 Как да се прецени по принцип? Писах за скърцането след 2 последователни, на 1 къпане, шампонирания - не трябва да се получава. Нанасяш на косата и разнасяш - усещането трябва да е приятно - малки мехурчета, които са стабилни и след 1-2 минути. Пяната трябва да е мека, жилава, да не люти на очите, да е елегантна, въобще едно удоволствие при миенето на косата. Ароматът не трябва да е натрапчив, не трябва да осмърдява косата, не трябва да остава! Може след това да искате да си сложите друг аромат - този на шампоана е само при къпането! Бе да ви е кеф!
Масата трябва да е гладка, не става с прозрачни или перлени, само млечни! И ако може да не са със стирен-акрилатна дисперсия! Тогава шампоана се грижи и за скалпа!
Трябва да има диметикони и амодиметикони - за косъма по цялата дължина! Да има поликватерниуми, но не седмица - този не работи!
Екстрактите са хубаво нещо, но при шампоаните - безполезно - не остават върху косъма при миене! Пантенол - ОК, Ниацинамид (никотиманид, вит РР, Вит В 3- все едно и също) - мн полезен за косъма и скалпа, консерванти - да няма бронопол или тиазолинони (евтинджоси, че дори и опасни!) - тука също са донякъде ОК - Сорбат и бензоат, но и тиазолинони!

# 1 433
jaklins и аз ще се радвам да чуя мнението на специалистите , щом Лореал не е нещо особено ,да видим Керастаз как е ?
Лореал за 30-50 лв не е, но ако е десетина лева- става!!!
Анадънмо?

# 1 434
CI, не ме разбра добре. Този шампоан бе похвален в друга тема и понеже нямам доверие към точно такива продукти исках да попитам.

Ползвам основно Wash&Go -  нямам никакъв проблем с оплитането! Знам, че не е качествен - просто не мога да попадна на нещо, което да ми върши по-добра работа.

Гледах днес сайта на Клоране - има за мазна коса шампоан с коприва, ще се опитам да намеря състава, за да го дам тук.
Ако знаеш продукт, който би препоръчал, моля те дай го тук - всеки който опита ще е наясно, че е за негова сметка Simple Smile

ЕТО го въпросният шампоан на Клоран:

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Polysorbate 20, Urtica Dioica Extract (Nettle), Ceteareth 60 Myristyl Glycol, Cocamide MIPA, Caramel, Cetrimonium Chloride, Disodium EDTA, Fragrance (Parfum), Green 3 (CI 42053), Polyquaternium 22, Sodium Hydroxide

# 1 435
CI, не ме разбра добре. Този шампоан бе похвален в друга тема и понеже нямам доверие към точно такива продукти исках да попитам.

Ползвам основно Wash&Go -  нямам никакъв проблем с оплитането! Знам, че не е качествен - просто не мога да попадна на нещо, което да ми върши по-добра работа.

Гледах днес сайта на Клоране - има за мазна коса шампоан с коприва, ще се опитам да намеря състава, за да го дам тук.
Ако знаеш продукт, който би препоръчал, моля те дай го тук - всеки който опита ще е наясно, че е за негова сметка Simple Smile

ЕТО го въпросният шампоан на Клоран:

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Polysorbate 20, Urtica Dioica Extract (Nettle), Ceteareth 60 Myristyl Glycol, Cocamide MIPA, Caramel, Cetrimonium Chloride, Disodium EDTA, Fragrance (Parfum), Green 3 (CI 42053), Polyquaternium 22, Sodium Hydroxide
сложен да не дразни окото предишния
Копривата е наистина за мазна коса, но по-добре копривена вода натривки в скалпа.
това е хубаво, има микроемулсия!
ето го и поликватерниума
това какво прави тука? Липсват съставки!!! Я карбомер, а най-вече: НЯМА КОНСЕРВАНТ!!!
Уважаема госпожо, няма за Ваша сметка! Аз стоя зад думите си! Винаги! И много внимавам какво пиша и казвам!
Тези, които ВИ накарат за Ваша сметка ги пускайте по пързалката!
Та Wash&Go мисля не е лош, но аз ползвам 2 други. Това е моя избор, и туй то - реклама не правя, щото не са български!

# 1 436
CI благодаря за отговора шампоана е Fhytorhum 200 ml  22 лв , след седмица ще дам мнение
как е , относно Лореал и Керастаз не мога да кажа че робувам на скъпи марки ,  идва момент в който решаваш да пробваш нещо различно и се заблуждаваш че е по добро...

Ползвала съм шампоани на Гарние , Wash&Go , Пантен , Клоран,  Давинес , доста още мога да изброявам единствено Нивея не съм ползвала никога, и това усещане за комфорт и мека пяна 
съм изпитвала при употреба на Гарние и  Wash&Go а те са достатъчно евтини за да дойде момента да се запиташ на тази ниска цена качествени ли са и ето ги по -скъпи и по рекламирани марки ...  Благодарение на теб и Sofi понаучих някои неща !
И пак стигаме до заглавието на темата!

# 1 437
jaklins и аз ще се радвам да чуя мнението на специалистите , щом Лореал не е нещо особено ,да видим Керастаз как е ?
Лореал за 30-50 лв не е, но ако е десетина лева- става!!!
Анадънмо?
Само да уточня лореал професионална серия шампоаните са - 250 ml   - 15 лв
не е безумно висока цената  , има и по-високи цени...

# 1 438
Трябва да има диметикони и амодиметикони - за косъма по цялата дължина! ...
...което(диметиконите)ме подсеща да помоля за професионално мнение за течните кристали за коса на Биофарма-БГ(произведено в Италия).Съдържанието е дадено така:диметикон,циклометикон,олио от ленено семе и др.Въпреки,че бих искала да не е др.,а точно наименование,съм доволна от продукта."Укротява" и леко стилизира дълга,къдрава и боядисвана коса.

# 1 439
Трябва да има диметикони и амодиметикони - за косъма по цялата дължина! ...
...което(диметиконите)ме подсеща да помоля за професионално мнение за течните кристали за коса на Биофарма-БГ(произведено в Италия).Съдържанието е дадено така:диметикон,циклометикон,олио от ленено семе и др.Въпреки,че бих искала да не е др.,а точно наименование,съм доволна от продукта."Укротява" и леко стилизира дълга,къдрава и боядисвана коса.

Течни кристали...щом така им викат, ОК!
Но състава май не е така, а : Циклометикон (всъщност само Циклопентасилоксан), Диметиконол и прочие (за по-ниска себестойност)? Или поне така би трябвало да е, сериозно!
"работата" я върши диметиконол-а: остава на косъма, има антистатично, противоводоизпаряващо, бляскащо действие. Произведено в Италия - това е вярно (но да не мислите, че силиконите ги правят в Италия ???!!??!!!??? -там правят хубавите стъклени шишенца, помпички, мда), но също така, че се прави от 1-2 варела, може и в тенджера да се забърк, с лъжица, за 1-2 минутки...Но ефекта, а? Яко! За това си говорим - пръс, и стоп!

Общи условия

Активация на акаунт