За скъпата и евтината козметика

• 260 411
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Варна
Ето нещо от Керастаз, 125мл - 48лв
Моля специалистите за мнение.

Chroma riche
Luminous softening essence for highlighted or sensitised, colour-treated hair

Ingredients:
Cyclopentasiloxane. Phenyl trimethicone. Dimethiconol tocopheryl acetate. Ethylhexyl methoxycinnamate. Dmodimethicone. Limonene. Butylphenyl methylpropional. Linalool. Hexyl cinnamal. Citronellol. Geraniol. Alpha-isomethyl Ionone. Parfum.

Как ги запомняте тези съставки, отне ми 15 минути само да ги препиша  Crazy

# 1 456
Преди мнооого години си купих последният продукт от супермаркет, никога повече.  Naughty
От суперматкет си купувам от много време единствено балсама на Нивеа за кадифен блясък с оризови протеини и екстракт от лотус,много съм доволна от него,изобщо не ми утежнява косата.Подозирам, че не му е нищо особено състава,но ми действа както балсама на Лореал профешънъл например, Интенс рипеър. И затова вече съм се спряла на Нивеата от 5лв.като балсам за коса......

Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Cetrimonium Chloride, Panthenol, Hidrolyzed Rice Protein, Nelumbium Speciosum, Oryzanol, Hidroxypropyl Methylcelluose, Sodium Citrate, Propylene Glycol, Methylparaben, Propylparaben, Parfum

# 1 457
Бихте ли ми казали мнението си за този крем? Нощен за суха кожа на Apotheker Scheller. Смущава ме това хидрогенирано раст. масло на предна позиция. Свързвам го с маргарина.

Aqua, Glycerin, Hydrogenated Vegetable Oil, Persea Gratissima, Pyrus Cydonia, Squalane, Oenothera Biennis, Lanolin, Ozokerite, Olea Europaea, Sorbitan Olivate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Cetyl Dimethicone Copolyol, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Galactoarabinan, Cyclomethicone, Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Dextrin Palmitate, Magnesium Sulfate, Glyceryl Dibehenate, Tribehenin, Glyceryl Behenate, Sodium Hydroxide, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Propylparaben, Methylparaben, Limonene, Parfum.

Този по-добър ли е? Нощен за чувствителна кожа на Apotheker Scheller.
Aqua, Prunus Dulcis, Pentylene Glycol, Shorea Stenoptera, Butyrospermum Parkii, Olea Europaea, Buxus Chinensis, Squalane, Alcohol Denat., Glycerin, Hydrogenated Lecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Spirulina Maxima, Fucus Vesiculosus, Retinyl Palmitate, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Ceramide 3, Silica, Kaolin, Xanthan Gum, Sodium Carbomer, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Silver Chloride.

Само моите нощни кремове останаха неанализирани.  Praynig

# 1 458
Кристалите на Биофарма са около 7-9 лв.,не помня точно кое от двете.
Неприятно изненадана останах от цените на Биофреш Пловдив,за които тук се казаха добри неща,и по-специално от серията им Биороза(тази без консерванти и т.н.).Да,чувала съм,че розовото масло е скъпо,но биосерумите им са малко под 20 лв.,което за БГ козметика ми се вижда малко в повече.Разгледах серията,кремове няма,всичко е биосеруми:биосеруми срещу стареене,срещу бръчки,срещу белезите на стареене...това за мене са различни наименования на едно и също нещо,състава-все роза,цените-леко различни.
Не ми вдъхна доверие и се въздържах от покупка.Някой да сподели мнение за тази серия(биороза)?

# 1 459
Първо:
Искам да благодаря отново на авторката и CI и Сиси.

Неприятно изненадана останах от цените на Биофреш Пловдив,за които тук се казаха добри неща,и по-специално от серията им Биороза(тази без консерванти и т.н.).Да,чувала съм,че розовото масло е скъпо,но биосерумите им са малко под 20 лв.,което за БГ козметика ми се вижда малко в повече.Разгледах серията,кремове няма,всичко е биосеруми:биосеруми срещу стареене,срещу бръчки,срещу белезите на стареене...това за мене са различни наименования на едно и също нещо,състава-все роза,цените-леко различни.

Да....
Вчера се замислих специално за тази марка и днес си направих един малък и непредставителен екперимент. Обиколих 14 магазина за козметика и попитах продавачките дали предлагат Биофреш. В един два имаха само по 1-2 крема от най-евтините. В няколко  ме попитаха: Каква е тази марка? В останалите чак видимо се засегнаха от предположението ми, че я продават.
Та няма дистрибуция, което е бял кахър. Имиджът на марката, създаден на мястото на продажба...цък, цък.
Защото колко добър е един продукт не зависи само от тестовете в лабораториите и от съставките. За мое лично съжаление.

Не ми вдъхна доверие и се въздържах от покупка.Някой да сподели мнение за тази серия(биороза)?
На мен лично ми допада, давала съм състав по-напред в темата. (четете моля ви)
Оказа се, че "висока УВ защита" не се дължи на филтри, а на съставка, която подобрявала естествените защитни механизми на кожата, така че аз ползвам УВ защита отгоре.

Един приятел казваше(без каквито и претенции за академична мисъл): едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да даде за него.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 19:19 от gevestra

# 1 460
  • София
Някъде напред в темата имаше въпрос за маслата на Икаров, но нямаше отговор. Сега изрових две и гледам че след основната съставка (например Simmondisa chinesis oil на жожобата) другите съсавки са:
Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid.
Моля ви, изкажете мнение за тези масла, тъй као повечето сме с впечатление че са абсолютно натурални и полезни продукти.

# 1 461
Днес направих малък преглед на всички шампоани които се продават в търговската мрежа
от така наречения нисък клас във всички основният пенител е  SLES  така по накратко го наричат Sofi и CI   само в един от шампоаните на Пантен той всъщност е 2*1  шампоан балсам
пенителят беше   Ammonium laureth sulphate  !  С риск да стана досадна макар че беше обяснено
в предните страници ще помоля CI , Sofi да напишат основните  добри  съставки които трябва да съдържа един балсам за коса примерно първите 5-6 и какво действие имат върху косата ?
Съжалявам ако ви карам да се повтаряте но за мен поне химията е загадка!
С ваша помощ ще влезем в час... дано е скоро ...

# 1 462
Здравейте! Относно кристалите това е една от най-ниските цени на пазара, на Сери, иначе по принцип са около 50 мл-15-20лв.Честно казано при този продукт виждам разлика между по-евтините и по-скъпите,но в момента не ползвам, тъй като приятелка фризьорка ми каза, че само задушава този силикон косъма, та в този ред на мисли дали е вярно в това? За момента съм ги заменила с този крем със 7 билки без отмиване на Фито, знам че има бутил парабен, ама ....

ALTHEA OFFICINALIS EXTRACT (MUCILAGE VEGETAL) (BOTANICAL ORIGIN), ARCTIUM MAJUS ROOT EXTRACT (BARDANE) (BOTANICAL ORIGIN), ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT (BOTANICAL ORIGIN), SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT (BOTANICAL ORIGIN), CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT (BOTANICAL ORIGIN), SALIX ALBA (WILLOW) LEAF EXTRACT (BOTANICAL ORIGIN), LECITHIN (SOJA) (BOTANICAL ORIGIN), SODIUM DEHYDROACETATE (PRESERVATIVE), PHENOXYETHANOL (PRESERVATIVE), PARABENS (ETHYL, BUTYL) (PRESERVATIVE)

Ще се радвам да споделите мнение,   bouquet
 засега съм с него, ама честно казано друго са си кристалите....

Силиконите не са оклузиви - пропускат вода и газове през кожата.
А косъмът няма как да се задуши, просто е тъпанарско да се каже такова нещо.
Фризьорките обикновено са много тъпи.

# 1 463
Може ли мнение за този крем
Flavo - C крем: Вода, каприликови каприкови триглицериди, минерално олио, алкохол денат., изостеарил изостеарат, биозахарид гум-1, глицерин, натриев акрилат, натриев акрилоил диметил таурат кополимер, полиизобутен, каприлил каприл гликозид, хиалуронова киселина, феноксиетанол, етил парабен, бутил парабен, метил парабен, пропил парабен, третаноламин, карбомер, аскорбил палмитат, аромат.
крем обикновен, има хиалуронова к-на и аскорбил палмитат за цвят. Сигурно е готин на усещане, попива добре, но нищо особено не очаквай като действие.

# 1 464
CI, благодаря за професионалната оценка на продуктите, които даваш. Много полезно за нас-невежите. Но как да повярвам, че Пантен или друг болклук е по-добър от шампоан на Керастаз, като виждам резултата след употребата на тези продукти. Мога да кажа, че съм минала ппрез почти всичко, което се предлага на пазара. Да, цената не е определяща, но пък резултата говори сам по себе си. Така или иначе отказвам да си купя такъв продукт от супермаркет.
ОК, имаш основание - на твое място и аз не бих си купил.

# 1 465
Ето нещо от Керастаз, 125мл - 48лв
Моля специалистите за мнение.

Chroma riche
Luminous softening essence for highlighted or sensitised, colour-treated hair

Ingredients:
Cyclopentasiloxane. Phenyl trimethicone. Dimethiconol tocopheryl acetate. Ethylhexyl methoxycinnamate. Dmodimethicone. Limonene. Butylphenyl methylpropional. Linalool. Hexyl cinnamal. Citronellol. Geraniol. Alpha-isomethyl Ionone. Parfum.

Как ги запомняте тези съставки, отне ми 15 минути само да ги препиша  Crazy
Чудесен силиконов бленд! Благодаря за инфото!!!
Фенилтриметикон - за блясък
Диметиконол - антистатик
Диметикон - за грижа за средата и основата на косъма
Вит Е - маркетинг
Етилхексил Цинамат - УВ филтър!
Еххххх! Какво да кажа...Правил съм много, много по-добър!!!

# 1 466
Кристалите на Биофарма са около 7-9 лв.,не помня точно кое от двете.
Биорозата е готов за сертифициране натурален продукт (ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ОПИТ ВЪОБЩЕ), т.е. в него всички съставки отговарят на немските критерии за натурални продукти. Учудвам се, че сте готови да дадете 50-100-200 лв за небългарска марка, професионал и други дрън-дрън, а за качествен български продукт - не?
Знаете ли колко струва 1 кг розово масло? 5000 (пет хиляди) евро за килограм! Розовата вода мисля е стотина пъти по-евтина, мисля, но и 10 лв/кг не са малко!
Да, основната маса е сходна, затова е и серия - вижте и западните марки. Разликите може сама да си видите, няма защо аз да ги изброявам! Цитирайте ми Нюкс, или Веледа?
И да попитам какво значи което за БГ козметика ми се вижда малко в повече?
Знаете ли по какво се различават болшинството родни продукти от вносните? По нищо! Всички ползват едни и същи суровини, правят се на еднакви машини...Извинявайте, но такова мнение след всичките тука постнати състави може да ме изкара извън нерви!
48 лв за 125 мл силиконов флуид...но на Керастаз! Знаете ли, че този продукт не струва и 4.80? Съвсем сериозно, защото мога много прецизно да го сметна!!! Не казвам, че не струва, дори напротив - чудесен е! Но жена ми например позлва създадения от мен, който е в пъти по-добър!
Но този Керастаз ви изпомпва парите навън...

# 1 467
Биорозата има специфичен маркетинг, не се продава навсякъде. И това е много правилно!

# 1 468
 А от  този крем дали да очаквам някакво особено действие? Rolling Eyes Много са съставките,обаче..... Confused

Aqua..dimethicone..cyclopentasiloxane..dipropylene glycol..glycerin..cetearyl ethylhexanoate..alcohol..butylene glycol..peg-10 dimethicone crosspolymer..linum usitatissisum(linseed)seed extract..aluminium starch octenyl-succinate.ethylene/acrylic acid copolymer..hexyldecanol..cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone..alcohol denat..parfum..dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer..sodium citrate..tocopheryl acetate..althea officinalis root extrat..prunus amygdalus dulcis fruit extrat..methylparaben..sodium nyaluronate..caprylic/capryc/succinic triglyceride..theobroma cacao extrat..avena sativa (oat) kernel protein..butylparaben..ethylparaben..alpha-isomethyl ionone..sanguisorba officinalys root extrat..geraniol..xanthan gum..propylparaben..isobutylparaben..phenoxyethanol..linalool..bht..plankton extrat..citronellol..chlorphenesin..hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde..pyrus malus(apple) fruit extrat..limonene..butylphenyl methylpropional..eriobotrya japonica leaf extrat..ci 17200(red 33)

# 1 469
Някъде напред в темата имаше въпрос за маслата на Икаров, но нямаше отговор. Сега изрових две и гледам че след основната съставка (например Simmondisa chinesis oil на жожобата) другите съсавки са:
Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid.
Моля ви, изкажете мнение за тези масла, тъй као повечето сме с впечатление че са абсолютно натурални и полезни продукти.

Да, натурални са, нали за това са растителни масла.
Нещо май не разбрах другата част?

Общи условия

Активация на акаунт