За скъпата и евтината козметика

• 261 102
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз смятам, че няма значение дали струва 500 или 5 лева - важното е дали ти понася на кожата Hug

# 391
  • Торонто
Колкото до 3-те стъпки на Клиник, ето ти състава на втора стъпка за 3-ти тип кожа /комбинирана към мазна/:
Основни вещества: пречистена вода, SD алкохол 40B, североамериканско дърво /hamamelis virginiana/, бутилен гликол.

Зависи от процента на екстракта. Ако е малък - нищо не е това, само вода и спирт. Ако е висок - става вода, спирт и екстракт. То не че ти трябва нещо повече непременно, ако е 4-5 лв. е ОK, но за цената си според мен не си заслужава.
Колко струват тези продукти?

# 392
  • Торонто
Sofi, моля за твоята оценка за този състав:
Cyclopentasiloxane, Polydimethylsiloxane (silicone slip agents), Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil (non-volatile plant oil), Camellia Olefiera (Green Tea) Leaf Extract, Arctostaphylos Uva-Ursi (Bearberry) Extract, Lupinus Albus (Lupine) Seed Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Extract (antioxidants), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant), Tetrahexyldecyl Ascorbate
Това е Super Antioxidant Concentrate Serum all skin types на Paula's Choice  Peace

Също и за този: Water, Methylpropanediol (slip agent/water-binding agent), Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Hydroxyethylcellulose (gel-based thickener), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidants), Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Extract, Bisabolol (anti-irritants), Phytosphingosine (skin-conditioning agent), Sodium Hydroxide (pH balancer), Tetrasodium EDTA (preservative)
Това е 2% Beta Hydroxy Acid Gel на същата марка.

Ще се радвам да дадеш мнение и за тоника на Клиник на който по-горе съм постнала състава   bouquet

Тези ми харесват и двата. Има много съставки с активно действие, изглеждат и в не малки проценти (това е само мое предположение), няма излишни боклуци за пълнеж.
А как са на апликация? Приятни ли са върху кожата?
Защото има хубави богати кремове, които обаче стоят тежко на кожата и това ги прави неприятни.

# 393
  • Торонто
Софи, би ли дала мнение и за това кремче. Grinning

Aqua,Aloe barbadensis gel,Glycerin,Polyglyceril-3Methylglucose,Distearate,Cetearyl Isononnoate,Coco Caprylate  Caprate,Diethyl Adipate,Glyceryl Stesrate Cytrate,Cetearil Alcohol,Sorbitol,Tocopheryl Acetate,Cyclopentasiloxane,C 12-12 Alkyl Benzoate,Octocrylene,Panthenol,Simmontsia Chinensis Oil,Cyclohexasiloxane,Glycine Soya Oil,Phospholipids,Ubiquinone,Algin, Magnesium Ascorbyl Phosphate,Sambucus nigra extract,Carica Papaya extract,Disodium Adenosine Triphosphate, Sodium Hialoronate,Butyl Methoxydibenzoylmethane,Chodrus crispus extract,,Parfum,Propylene Glycol,Carbomer Alcohol,Tocopherol,Phenethyl Alcohol,Lecitin,Ascorbyl palmitate,Glyceril Oleate,Citric Acid,Glyceril Stearate,Sodium Hydroxide,Phenoxyethanol,Benzoic Acid,Dehydroacetic Acid

Предварително се извинявам ако има малки грешки в правописа, преписвала съм състава по най-хамалския начин, защото не можах да го намеря в нета.
Благодаря!  bouquet

И този е хубав, много активни и някои от тях със сигурност в добър процент
За Q10 не съм сигурна колко е, не си личи от подредбата. Но например вит Е, Пантенол, Жожоба (то не се води много активна съставка, но пък и не е много евтино масло) са доста напред сложени.

# 394
  • София
Колкото до 3-те стъпки на Клиник, ето ти състава на втора стъпка за 3-ти тип кожа /комбинирана към мазна/:
Основни вещества: пречистена вода, SD алкохол 40B, североамериканско дърво /hamamelis virginiana/, бутилен гликол.

Зависи от процента на екстракта. Ако е малък - нищо не е това, само вода и спирт. Ако е висок - става вода, спирт и екстракт. То не че ти трябва нещо повече непременно, ако е 4-5 лв. е ОK, но за цената си според мен не си заслужава.
Колко струват тези продукти?

3-те стъпки излизат около 90-100 лв в Ягодка.

# 395
Софи, това е точно по темата за евтината и скъпата козметика. Wink Кремът,за който писах, струва 2.50 евро,от Германия съм го купувала.
Мерси!  bouquet

# 396
Софи, това е точно по темата за евтината и скъпата козметика. Wink Кремът,за който писах, струва 2.50 евро,от Германия съм го купувала.
Мерси!  bouquet
Супер странно . Sick

# 397
Не разбрах,кое е странното? Laughing

# 398
  • Торонто

Софи, как ти се струва и той ли е зле?

Не, защо реши, че трябва да ми се струва зле?

Не съм решила, питам за мнението ти Simple Smile Доколкото разбрах в аналога на този продукт за суха кожа са вложени малко и евтини суровини, затова дадох състава на същия продукт за мазна /комбинирана кожа, да си дадеш мнението и за него  Peace

Да те питам нещо друго, дали ползването на продукти едновременно от различни компании/ серии вреди на кожата, например да имат несъвместими съставки...да кажем измиващ гел и лосион на една фирма, серум на друга, дневен/нощен крем на трета?

Добре звучи продукта, чак да не повярваш че е част от същата серия  Simple Smile

За различните продукти - мисля, че спокойно могат да се ползват различни. Особено както си дала за пример измивен гел - той може да е всякакъв, защото престоява много малко време на лицето.
За несъвместимост - теоретично е възможно. На практика ми се струва почти невъзможно като се има предвид че съставката не е в чист вид, един път е разредена като е вложена в крема и втори път като е нанесена на лицето - не си слагаш целия крем, а само малка част отнего.
Друг е въпроса когато се ползва цяла серия с дадени активни, които ги има във всички продукти от серията. Тогава просто акумулираш ефекта от всеки продукт и вероятно е по-добре (за измивния гел не важи).

# 399
Хайде всички на кремаааааааааааааааааааааааа.... само 2,50 евро. Супер действие,идеални съставки и направо без пари.Не е за вярване направо Shocked Shocked Shocked
Дайте снимка или линк да го потърся и тук дали го има.

# 400
Е, как кое Софи пише ,че съставките били хубави и не от най-евтините все пак опаковката също струва нещо .Та ,странно ми е как може да е толкова евтин този крем.

# 401
  • Торонто
Мерси!  bouquet
Супер странно . Sick

Не е толкова странно ако всичко останало е в малък процент. И ако опаковката е смотана (евтина).

Обявен ли е на етикета Q10 като активно действие?

# 402

Софи, как ти се струва и той ли е зле?

Не, защо реши, че трябва да ми се струва зле?

Не съм решила, питам за мнението ти Simple Smile Доколкото разбрах в аналога на този продукт за суха кожа са вложени малко и евтини суровини, затова дадох състава на същия продукт за мазна /комбинирана кожа, да си дадеш мнението и за него  Peace

Да те питам нещо друго, дали ползването на продукти едновременно от различни компании/ серии вреди на кожата, например да имат несъвместими съставки...да кажем измиващ гел и лосион на една фирма, серум на друга, дневен/нощен крем на трета?

Добре звучи продукта, чак да не повярваш че е част от същата серия  Simple Smile

За различните продукти - мисля, че спокойно могат да се ползват различни. Особено както си дала за пример измивен гел - той може да е всякакъв, защото престоява много малко време на лицето.
За несъвместимост - теоретично е възможно. На практика ми се струва почти невъзможно като се има предвид че съставката не е в чист вид, един път е разредена като е вложена в крема и втори път като е нанесена на лицето - не си слагаш целия крем, а само малка част отнего.
Друг е въпроса когато се ползва цяла серия с дадени активни, които ги има във всички продукти от серията. Тогава просто акумулираш ефекта от всеки продукт и вероятно е по-добре (за измивния гел не важи).

Тук за ДДМЛ/3 стъпка на Клиник/ ли става въпрос?
Някой няма ли на Тотала съставките ,че моя свърши ,а съм многоооо доволна от него?

# 403
Опаковката е нормална,не бих казала смотана, в никакъв случай.
На нея пише- биофлавон и коензим Q 10.
Екотест с оценка много добра, това е най-високата в Германия, спечелил  при тестване на 16 други крема.

# 404
  • Торонто
Ако фирмите, произвеждащи евтина козметика правят скъпи изследвания и търсят нови, скъпи продукти за помадите си, то никога няма да им излезе сметката, тък като с ниската цена на отделния продукт не им се изплащат всичките изследвания и иновации, затова и не ги правят.

Фирмите-производителки на козметика не търсят съставки, това го правят фирмите -производителки на активни съставки и ходят на крака до производителя да му презентират последните си изследвания. Всичко това го правят безплатно за фирмите-рпоизводителки на козметика.
Така е тук в Северна Америка, така беше и като работех в БГ - едни и същи фирми за активни съставки имат представителства по цял свят, не се знае кой ще купи. Те обикалят наистина всички.

Общи условия

Активация на акаунт