За скъпата и евтината козметика

• 261 344
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 690
.Препоръчаха ми я против слънчево изгаряне
Искаш да кажеш, че си я използвала вместо слънцезащитен продукт, или след излагане на слънце?
Водех децата на плаж  от 8 до 11 часа,наемахме си чадър,мажех ги с мас(съхранявана в красива опаковка от крем),не ползвахме слънцезащитен крем .После в къщи,душ и т.н.Маста държа в хладилника,слагам малко в кутийката колкото за деня.Децата и аз сме със светли кожи.Нито веднъж не почервеня някой от нас,на пипане хладни,спокойни кожи  Simple Smile.При същия режим на плаж сме имали зачервени раменца и крачета,въпреки,че съм ползвала високите фактори за деца.

# 691
А тен хваща ли се? В смисъл, възможно е да предпазва изцяло от досега на лъчите...

# 692
Искаш да кажеш, че си я използвала вместо слънцезащитен продукт ...

намазана с мас на слънце Simple Smile
за какво служи тая мас на свинете?

... но за предпазване от изгаряне да се намажеш с мас...малко ми е странно.

сварен в свинска мас с неповторим аромат ... самотен на плажа с радиус от поне 200 м.  newsm48

Касиди пуска мухи  hahaha
ще го потърся този балсам, благодаря!

# 693
Хич не са мухи, като го пробваш пак ще говорим. Макар че няма нищо общо с козметиката за лице или тяло ако намериш омекотителя ( 3 и нещо струва ), пробвай го. Дрехите не спират да ухаят. Италианска видях е фирмата прозиводител и на двете неща, явно са добри.

# 694
Сиси, имам въпрос към теб. newsm78
Имах малко останал излющващ лосион на Клиник за 3-ти тип кожа със следния състав

witch hazel(hamamelis virginiana)*alcohol denat*water (aqua purificata) purified*salicylic acid*butylene glycol*disodium edta*benzalkonuim chloride*d &c red no. 6 (ci 15850)*d & c orange no. 4 (ci 15510)* ext. d & c violet no. 2 (ci 60730) [inl3716]

Беше ми жал да го изхвърля, защото ми беше много спиртен и го смесих с розова вода на Българска роза - Карлово (50:50)
От две прозрачни течности се получи мътна, а днес по дъното на шишето имаше кристални образования. 
Мога ли да го ползвам?newsm78 newsm78

# 695
  • по пътя на светлината
При мен тези кристали се получават като смесвам камфоров спирт,кислородна вода и розова вода newsm78,хубаво е специалистите да си кажат мнението.....за съдържанието на лосиона ,по точно за спирта в него..... Rolling EyesПри използването на втора стъпка усещането което имам на някакво ,,парене,, ....е същото като ,когато се намажа с този правен лосион....,пък и когато си правя разтривки с камфоровия спирт при настинка.

Последна редакция: сб, 19 апр 2008, 11:11 от k.a.l.i.

# 696
А тен хваща ли се? В смисъл, възможно е да предпазва изцяло от досега на лъчите...
Аз не държа на тена и гледам винаги да сме под чадър,шапка,на сянка.Не мога да преценя дали само това или само маста,или пък всичко заедно,ни пази от слънцето.
Но няма начин да избегнем тена-нали се разхождаме,плуваме,спортуваме...

# 697
  • Торонто
Момичета, дойде време и вие да помагате ако можете  Simple Smile

Ако някоя от вас ползва тониращ/бронзиращ крем за лице/тяло - много моля да погледне състава отзад и да провери съдържа ли Vitex agnus castus extract (and) acetyl tyrosine
Това ми е настоящия проект и е доста спешен, а наистина не знам ефекта от тази съставка. Имам я в лабораторията и ще я пробвам върху себе си разбира се, но ще ми е от помощ мнението на повече потребители.

Целта е да се постигне по-добър ефект от регулярните тониращи кремове/автобронзанти. Залага се на тази съставка - може да бъде рекламирана на предния етикет и под името Melanobronze.

# 698
Много странно, пила съм от тази билка Vitex agnus castus за проблеми с яйчниците newsm78
Мисля си, че може би съдържа в себе си вит А и може би Е, а те се отразяват добре на тена newsm78, ама това са си моите аматьорски мисли разбира се newsm78

# 699
  • Торонто
Може може защо не
Aз залагам повече на ацетил тирозина като ефект, а билката е добавена за да звучи по-натурално съставката. Друго си е да има и екстракт вътре  Simple Smile. Разбира се ако е богат на споменатите витамини още по-добре.
Мерси за бързия отговор   bouquet

# 700
Относно свинската мас да ви кажа нещо от личен опит. Свекърва ми ми приготвяше някакъв домашен мехлем от свинска мас, лайка и невен. Миришеше страхотно и ръцете ми бяха толкова меки когато детето беше малко. Кремчето беше специално за него, когато беше бебе не съм го мазала с друго освен мас. Пробвах веднъж  с олио и кожата му стана суха като салфетка. Отогава не съм ползвала подобно нещо. Но да ви кажа, ако има кой да ви го приготви Thinking / трябва да я попитам спомня ли си рецептата/, това е незаменим масажен крем.
А относно българската козметика попаднах на един крем, произведен от Лавена - масажен крем за ръце и тяло, невероятен е. Като си направя педикюр или маникюр в домашни условия и си намажа от масажния крем, после кожата ми става много мека. Ползвам го и за цялото тяло, но по-рядко, че е доста мазничък. За суха кожа като моята - става. Sunglasses

# 701
Sofi, би ли казала какво мислиш за кремче с този състав:

Aqua, Biosaccharide Gum 1, Glycerin, Octyldodecanol, dydlopentasilocane, sodium acrylate/acryloyldimethyl, taurate copolymer, ethylhexyl methoxycinnamate, cetearyl isononanoate, polysobutene, caprylyl/capryl glucoside, ostrea, maris limus, tocopheryl acetate, sodium pca, sodium lactate, fructose, tocopherol, glycine, niadinamide, urea, inosito, butyl methooxydibenzyolmethane, calcium pantothenate, propylene glycol, parfum, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, citric acid, phenoxyethanol, benzyl alcohol, potasium sorbate, CI 42090

bouquet

# 702
  • по пътя на светлината
Вече имам чувството ,че са тайна кремчетата които използвате....... Laughing

# 703
Това е най- полезната тема според мен в КМ , повдигам я нагоре.... и се надявам скоро  моми4етата да споделят още полезно инфо...
Да си призная само парабени са ми в главата и откакто из4етох от първият до последният ред темата......следя дали ги има в нещата, които си купувам........... Crazy

Hug За всeки, включил се с полезно инфо

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 07:13 от white dream

# 704
Виждам,че имаме мами от Германия и САЩ и искам да ги питам дали имат впечатления от  Натурална билкова козметика от Германия - DINA и JARDIN и   Козметични продукти от САЩ - FREEMAN 
Дадоха ми един сайт,ето го: http://medicam.dir.bg/_wm/catalog/?df=483606
Интересно ми е доколко са натурални.Иначе цените са повече от прилични.

Общи условия

Активация на акаунт