За скъпата и евтината козметика

• 261 147
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 75
С малката разлика, че купувам ''Българска Роза'' в чужбина и цената на продуктите е по-висока от Лореал и от много други.

# 76
  • София
да се запиша и аз. Аз ползвам вносни кремове, но не много скъпи. говоря за eucerin, la roche possay, vichy и т.н. Просто към всяка по-евтина марка, било то сенки, кремове и т.н. имам алергия!
а колкото до много скъпите марки, чувала съм че няма директен внос от "запада". доколкото знам шанел, диор и пр. за българския пазар се произвеждат ако не се лъжа в турция или някоя друга от съседните държави. тук моля някой по-запознат да се включи.
предолага се, че трябва да се спазват точно всички етапи от производството, но разлика има! така че определено не бих си купила толкова скъпа козметика от БГ.

# 77
  • Торонто
La Prairie, както и много други марки, правят следното - канят журналисти и консултантки от козметични магазини в скъп хотел. Плащат им масажи и други глезотии, обучават ги колко е безценнен продукта им и очакват после да ги хвалят пред читателите и клиентите. Това също е реклама, и то много по-ефикасна. И не евтина. Скъпите марки доста повече действат като фармацевтичните компании, които зарибяват докторите.

Да добавя, че имам познати в иновационните отдели на фармацевтични фирми - казват страшни неща. Пуска се на пазара това лекарство, за което са похарчени най-много пари за разработката, няма значение дали тое най-доброто. Случва се ефикасни лекарства никога да не видят бял свят по тази причина.
     Там също фактор е "почерпката" на докторите, които после твърдят, че наситина това е лекарството.

# 78
  • Торонто
С малката разлика, че купувам ''Българска Роза'' в чужбина и цената на продуктите е по-висока от Лореал и от много други.

Колко магазина на Българска роза видя в чужбина и може ли да се сравни броя с тези на Л'ореал?
     Факт е , че малките компании използват рекламата, която плащат големите - това им е в политиката на фирмата и това е съвсем официално (вътрешнофирмено разбира се).

# 79
  • Торонто
да се запиша и аз. Аз ползвам вносни кремове, но не много скъпи. говоря за eucerin, la roche possay, vichy и т.н. Просто към всяка по-евтина марка, било то сенки, кремове и т.н. имам алергия!
а колкото до много скъпите марки, чувала съм че няма директен внос от "запада". доколкото знам шанел, диор и пр. за българския пазар се произвеждат ако не се лъжа в турция или някоя друга от съседните държави. тук моля някой по-запознат да се включи.
предолага се, че трябва да се спазват точно всички етапи от производството, но разлика има! така че определено не бих си купила толкова скъпа козметика от БГ.

Това, че е в Турция (ако е) не е толкова страшно. Аз съм ходила в няколко фабрики в Западна Европа и Америка, но такива каквито съм виждала в Турция - няма никъде. Лукс и чистота и техниката последна мода.
     Тam ще изпълнят рецептата, която им е подадена от Париж примерно, друг е ыпроса, че самата компания може да избере за Източна Европа рецепта различа от оригиналната  с цел да е по-продаваема като цена.
     Но това не съм сигурна, че се практикува, знам само че фабриките са в пъти по-хубави от европейските

# 80
  • по пътя на светлината
Софи,с това изказване внесе успокоение за козметиката произведена в Турция.... Peace

# 81
Цитат
Омръзна ми вече и на мен от невзрачни тубички и кутийки макар съдържанието вътре да е за 100-150$ (ты като не ни разрешават да изнасяме в оригинална опаковка). Искам и аз да си сложа на тоалетката кремче в луксозна опаковка  

Sofi мила - аз ще ти дам каквито луксозни шишенца пожелаеш, ти ми дай съдържанието от 100-150$, та дори и в невзрачни опаковки Embarassed! Сделка или не????

# 82
  • някъде под слънцето...
La Prairie, както и много други марки, правят следното - канят журналисти и консултантки от козметични магазини в скъп хотел. Плащат им масажи и други глезотии, обучават ги колко е безценнен продукта им и очакват после да ги хвалят пред читателите и клиентите. Това също е реклама, и то много по-ефикасна. И не евтина. Скъпите марки доста повече действат като фармацевтичните компании, които зарибяват докторите.
Ей ти направо ме разби Laughing, това някъде го про4ете или някой ти го е разказвал....
в промоция на новите продукти на ла прери може да у4аства ВСЕКИ, които мине покрай 6тандовете им... преди две седмици,  пазарувах в един магазин и ме поканиха да пробвам новата им линия с водорасли..... по4истване на лицето, серум и крем.... оказа се 4е се за4ервих след като ме намазаха, дойде местният 6еф на  ла прери веднага ме обработиха с термална вода, поискаха ми извинение, и ми дадоха един куп мостри за успокояване, за да имам по нормален вид, ми направиха и професионален грим от съседния 6танд на ланком..... на следва6тият ден ми дадока 4ас за козметик с продукти на ла прери, по4истване, масаж, маска , маска на о4ите, серум, крем... подариха ми   една маска на стойност 120 евро... и куп мостри .. в събота ми се обадиха пак и в петък съм отново на техен козметик.... вси4ко това гратис....само за6тото ми се за4ерви лицето....
направи си изводите....

# 83
Всеки решава сам дали да даде куп пари за маркова козметика или дрехи. Аз познавам хора, които нямат възможност да си купуват само маркови неща и затова жертват доста, но поне бельо и козметика си купуват скъпи, а останалото.... докъдето стигнат финансите.
И това е начин на живот - повдига ти се самочувствието да знаеш, че си си сложил нещо скъпичко. Пак повтарям, всеки решава за себе си дали да го прави или не.

# 84
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Като стана въпрос за La Prairie, преди време ползвах техните кремове, и стигнах до извода че не са за мен-тежки са ми, кожата не ми ги поема изцяло, и след разговор с техен консултант дружно решихме ,че са за по- зрели жени,/като се има предвид ,че не съм на 20 Crazy/ които имат нужда от по-сериозна и тежка козметика...Пак стигаме до това,че всичко е индивидуално, те са доста скъпа козметика, но не са за мен Peace Сега съм си харесала много серия на Сислей, пробвах тестери-кремове,маски,дневни,нощни,очни, идеални са  за кожата ми,но...500 лева за крем ми се вижда  Shocked И сега си мечтая,да си имам приятелка, която работи в Бюти зоната, и ей така,на ден по тестерче да ми подарява-много ще я обичам Mr. Green Peace

# 85
sl направо ти завиждам Laughing

# 86
Ей ти направо ме разби Laughing, това някъде го про4ете или някой ти го е разказвал....
в промоция на новите продукти на ла прери може да у4аства ВСЕКИ, които мине покрай 6тандовете им... преди две седмици,  пазарувах в един магазин и ме поканиха да пробвам новата им линия с водорасли..... по4истване на лицето, серум и крем.... оказа се 4е се за4ервих след като ме намазаха, дойде местният 6еф на  ла прери веднага ме обработиха с термална вода, поискаха ми извинение, и ми дадоха един куп мостри за успокояване, за да имам по нормален вид, ми направиха и професионален грим от съседния 6танд на ланком..... на следва6тият ден ми дадока 4ас за козметик с продукти на ла прери, по4истване, масаж, маска , маска на о4ите, серум, крем... подариха ми   една маска на стойност 120 евро... и куп мостри .. в събота ми се обадиха пак и в петък съм отново на техен козметик.... вси4ко това гратис....само за6тото ми се за4ерви лицето....
направи си изводите....

Под ВСЕКИ сигурно имаш предвид ВСЕКИ в някоя западноевропейска държава, защото в БГ "такова животно" като описаните от теб неща "нема" Peace Тука в Beauty Zone и останалите селективни магазини се скрънджосват да ти дадат един тестер при покупка ooooh!, пък камо ли безплатни процедури и продукти hahaha

# 87
  • някъде под слънцето...

Под ВСЕКИ сигурно имаш предвид ВСЕКИ в някоя западноевропейска държава, защото в БГ "такова животно" като описаните от теб неща "нема" Peace Тука в Beauty Zone и останалите селективни магазини се скрънджосват да ти дадат един тестер при покупка ooooh!, пък камо ли безплатни процедури и продукти hahaha
  А би трябвало.... все пак са една и съ6та фирма......
затова не се продават навсякъде, а само в по елитни магазини....
тук тестерите са задължителни...., на мен като ми 4уят акцента по някога се правят на разсеяни, но аз си изпросвам....а в определени дни има промоции, където при определена покупка ти дават миниатюри( крем4ета, серуми , фдт,  по 5 или 10 мл.... спирали. 4ервила и т н т....) 
споменавам вси4ко това за6тото  високият клас козметика не могат да си позволят недоволни клиенти..... или поне тук е така....

# 88
  • някъде под слънцето...
sl направо ти завиждам Laughing
аз в момента съм на усвояване на процеса за4ервяване. Laughing.., ако успея да го контролирам... 6те пробвам и с друга марка.... hahaha

# 89

А би трябвало.... все пак са една и съ6та фирма......
затова не се продават навсякъде, а само в по елитни магазини....
тук тестерите са задължителни...., на мен като ми 4уят акцента по някога се правят на разсеяни, но аз си изпросвам....а в определени дни има промоции, където при определена покупка ти дават миниатюри( крем4ета, серуми , фдт,  по 5 или 10 мл.... спирали. 4ервила и т н т....) 
споменавам вси4ко това за6тото  високият клас козметика не могат да си позволят недоволни клиенти..... или поне тук е така....

Така е, права си Peace Дано и при нас стане така някой слънчев ден Mr. Green, надежата умира последна все пак Wink

Общи условия

Активация на акаунт