За скъпата и евтината козметика

• 261 267
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 165
Работя в отдел Иновации на голяма козметична компания в Америка. Имам достъп до формулациите на доста скъпи продукти.

И как е във вашата фирма конкретно? И ефтините и скъпите продукти имат еднакви неща и вършат едно и също ли? Wink

Ако някой от бг отдел Иновации те чете не само че няма да разбере какво говориш, а ще изпадне в пълно отчаяние от бг потребителите - може кремовете им да не са идеални, но европейските регулации се спазват 100%.

Ето пак ще повторя - разликата е в чистотата на суровината. Цинков окис за гуми и за кремове все се нарича цинков окис, разликата е в съдържанието на олово и други примеси. Пак е цинков окис но по-пречистен. Същата работа е и с останалите суровини. Малко като дюнерите по 2 за лев- няма как да получиш ефтина стока ако не направиш някакви компромиси, нали? Регулациите може и да се спазват (а на всички живеещи в милата ни родина е ясно че някои неща са почти каквито трябва и хората които следва да проверяват си затварят чат пат едното око след добра "почерпка") но дори да се спазват говорим за различна степен на чистота на суровината и ако ще да отговаря на стандартите може да се пречисти още повече. Стандарта пак ти казвам че определя максималната степен на примесите а това значи ли че по-добре не може да бъде пречистена въпросната суровина?

А както ти казах за подобни неща като с крема Бочко какво ще кажеш? Явно в случая са пропуснали да почерпят руснаците щом са ги изловили... Или сега ще ме обвиниш че си измислям?

Не казвам,че всичко което е скъпо е обезателно е много по-хубаво и прави чудеса и че ако 1 крем струва 50 лв той е 10 пъти по-хубав от друг от 5 лв,обаче определно бих предпочела околоочен крем на Шанел от колкото примерно Бадемов крем Mr. Green(една моя позната пък много беше доволна от въпросния)Както казах чудеса не очаквам,но поне мисля че ще задържа малко времето и наистина бих казала,че съм забелязала такова нещо последните години.Всичко опира до финансии и приоритети.Естествено не них взела крем,който за който ще иде и половината ми заплата Wink

# 166
Не говорим за цени,а за класове марки.
Някак си си мисля ,че са свързани нещата .

# 167
Ей туй кремче ми се струва от многооооо висок клас http://www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=39173&goChar=L Като се има предвид , че в Ягодка цените са по-ниски представям си колко струва в магазин.

Пфуи-й, че цена!? Е, и банички да престана изобщо да ям няма да мога да се доближа скоро до Ла мер!?  Crossing Arms "Мерд" - простете ми френския! Laughing

# 168
  • някъде под слънцето...
И Шанел и Канебо можеш да ги купиш в Ягодката например.Разлика от 200 евро не е толкова голяма.Е,за някой може би е,но са от един клас.Влизаш в козметичен магазин и си ги купуваш,стоят редом ,едно до друго,независимо от цената си.Сега няма да спорим на кой му е скъпо и на кой евтино.
Айде,дайте ми едно име на крем от най-висок клас....?
Ама нали и аз това казвам....
само дето не винаги са един до друг, поради простата при4ина 4е 6анел и клиник се предлагат във вси4ки магазини за козметика, а канебо, 6исейдо, ла прери, сисли, в много ограни4ен брой... а ла мер се продава само в  най скъпата верига магазини...
до   6танда на ла мер е до този на ланкастър, а ланкастър е до л ореал  например.... което в крайна сметка не озна4ава 4е са един и съ6ти клас...
кремът на ла мер който сте цитирали е 500мл.
http://www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=39173&goChar=L

... а околоо4ните които споменах са по 15 млл.... ако на някой му се знимава да из4ислява....
наистина какво са 200 евро разлика,( само няколко пъти пове4е) при положение 4е един околоо4ен крем на клиник например може да се купи за 40 евро...( горе долу съ6тата пропорция между  цените един л ореал, нивея ... и клиник....)
 какво са  200 или 300 евро разлика... newsm78 ни6то работа...

Последна редакция: нд, 09 мар 2008, 22:43 от sl

# 169
  • по пътя на светлината
И Шанел и Канебо можеш да ги купиш в Ягодката например.Разлика от 200 евро не е толкова голяма.Е,за някой може би е,но са от един клас.Влизаш в козметичен магазин и си ги купуваш,стоят редом ,едно до друго,независимо от цената си.Сега няма да спорим на кой му е скъпо и на кой евтино.
Айде,дайте ми едно име на крем от най-висок клас....?
Ей туй кремче ми се струва от многооооо висок клас http://www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=39173&goChar=L Като се има предвид ,че в Ягодка цените са по-ниски представям си колко струва в магазин.
Илиана,но като гледам цената на този крем ме устройва.....

# 170
Вярно ,че е 500мл. направо си е евтин.

# 171
  • Торонто
Ето пак ще повторя - разликата е в чистотата на суровината. Цинков окис за гуми и за кремове все се нарича цинков окис, разликата е в съдържанието на олово и други примеси. Пак е цинков окис но по-пречистен. Същата работа е и с останалите суровини. Малко като дюнерите по 2 за лев- няма как да получиш ефтина стока ако не направиш някакви компромиси, нали? Регулациите може и да се спазват (а на всички живеещи в милата ни родина е ясно че някои неща са почти каквито трябва и хората които следва да проверяват си затварят чат пат едното око след добра "почерпка") но дори да се спазват говорим за различна степен на чистота на суровината и ако ще да отговаря на стандартите може да се пречисти още повече. Стандарта пак ти казвам че определя максималната степен на примесите а това значи ли че по-добре не може да бъде пречистена въпросната суровина?

Веселке, направо имам чувството , че ще ме учиш на суровини ...

Никъде не съм казала, че бг козметиката е по-добра от вносната.

Казвам пак - high end козметиката е много приятна на апликация върху кожата, което не е малко. Но това усещане в никакъв случай не се дължи на активните съставки вътре, а на съвсем друг тип суровини.

Това, което казах е: Няма никаква гаранция за процентното съдържание на активните съставки в скъпата козметика, много често то е под необходимото, за да се постигне активно действие върху кожата.
Не е и необходимо от гледна точка на комапнията производител. Това клиента няма да го усети. Той ще усети апликацията, парфюма и опаковката. Затова тези показатели са им перфектни.
Но че използват по-пречистени съставки от по-евтините фирми и в по-големи проценти е невярно. Може - но не e задължително.

# 172
добре де,кажи ми ти кой крем използваш за лице? Wink

# 173
  • Торонто
Регулации и стандарти в БГ ми звучи доста измислено понятие hahaha не само за козметика, ами и изобщо за всякаква продукция. Влезте в една фабрика за производство на натурални сокове и ви гарантирам, че никога повече няма да искате да опитате. А относно козметиката, мога да дам следния пример - известна българска компания за козметични продукти ползва непречистена речна вода Shocked ooooh! от местния водоем при производството на своята продукция и досега нито са я глобили, нито нищо Sick Така че на отдела Иновации/Качествен контрол в съответната БГ фирма, ако предположим че изобщо има такъв, хич не му дреме за тези въпроси bowuu Информацията я имам от мой близък, който е в "извора на събитията" Mr. Green Но писмени доказателства бързам да кажа, че нямам Laughing, така че моля да не ми лепнете и на мен някой етикет Sunglasses  bouquet

Нямаш представа колко е обиден поста ти за много хора. Я си представи някой за теб да каже, че така си вършиш работата.
В колко бг фирми за козметика влезе и видя какво е вътре? Нямало отдел Иновации/Качествен контрол?!? А ако има не му дреме... Знаеш ли колко народ се трепе от работа точно в тези отдели и че състава на крайния продукт е повече в съответствие с регулациите от колкото на западните им колеги от рода на Нивеа например.
Кажи я коя е тази фирма дето взема вода от реката - не е ли по-лесно просто да си пуснеш чешмата и да си направиш продукта с чешмяна вода отколкото с речна?

# 174
добре де,кажи ми ти кой крем използваш за лице? Wink

Работя в отдел Иновации на голяма козметична компания в Америка. Имам достъп до формулациите на доста скъпи продукти.

И как е във вашата фирма конкретно? И ефтините и скъпите продукти имат еднакви неща и вършат едно и също ли? Wink

Ако някой от бг отдел Иновации те чете не само че няма да разбере какво говориш, а ще изпадне в пълно отчаяние от бг потребителите - може кремовете им да не са идеални, но европейските регулации се спазват 100%.

Не искам да си мислиш, че първо се заяждам с теб и второ, съм адвокат на Софи, но ако прочетеш темата отначало ще получиш отговори и на двата си въпроса.

Аз се чувствам съпричастна по две причини:
Българската козметика ми харесва и ми върши добра работа;
Работя в сфера, в която е абсолютно същото положението: Едно потниче може да се продаде за 5 лв. и за 105 лв, стига да има един ситопечат отпред за 50 стотинки до левче, обозначаващ Правилната марка.
А относно това, което е спестено, не е зле да се замислиш, че в повечето случаи заплащането на човешкия труд!

# 175
от чешмата е по-лесно,но от реката е без пари Grinning

# 176
Имам чувството, че много хора не схващат за какво наистина става дума в темата. Никой не твърди, че крем от 5 лв е по-чудотворен от крем за 500лв. Говорим си за това, че цената на крема от 500лв не е абсолютно условие за висок процент активни съставки и вълшебно действие. Софи много добре е обяснила, че обявените съставки са само за етикет, а реалното им съдържание често е от порядъка на 0,01 до 0,1 %. Друго , което формира цената е и приятната за кожата консистенция, която пък въобще не се дължи на активните съставки, и не на последно място рекламата и самата марка продават. Чудно ми е защо след като прочетете това , повечето автоматично тръгвате да плюете бг козметиката. Къде въобще е спомената  #Crazy - никъде.  Не това e целта на темата да се защитава една или друга козметика, а да започнем малко да мислим с мозъците си. Лесно е да се залъжеш по цена и марка, но ще получиш ли срещу парите си наистина това, което ти обещават? В някои случаи може би, но в много други - не.
А да не говорим за вредните съставки, които присъстват и в по -скъпите марки от среден клас, както бяха квалифицирани в тази тема, т.е Еstee, Dior и т.н. В предните си постинги бях пускала линкове към SkinDeep.

# 177
  • Торонто
от чешмата е по-лесно,но от реката е без пари Grinning

Не разбираш - водата не е никакво пeро в определянето цената на крема. Даже и бг фирмите не се интересуват. А това да отидеш до реката и да пълниш ежедневно и да пренасях - това е разсипия и ангажиране на някои от персонала, който в това време ще свърши друга по-полезна работа във фирмата.

# 178
  • някъде под слънцето...
Моми4та... наистина ли е толкова важно кой какъв клас козметика ползва и колко му излиза.....
Мисля 4е  много по важно е всеки да открие, козметиката, която е подходя6та за неговия тип кожа и която му възвейства добре.....
когато някой изглежда добре, никой не го пита каква козметика ползва.....
мъжо е 6тастлив и с тази от възможно най нисък супермаркетски клас( купих му я за6то ми писна да му купувам  не6та той само да ги пробва и да каже, това ме дърпа, онова ми пари, от това ми сълзят о4ите.... ) и заряза другата.....
Ли4но мен козметиката която ме кара да се 4уствам добре е тази, която ми действа добре....., 

Последна редакция: нд, 09 мар 2008, 22:59 от sl

# 179
Е не говорим за имитации и ментета
Специално за дрехи имала съм блузка за 7 лв,която след първото пране стана двойно по-малка,имам и потниче на Бенетон от около 5-6 години,което не е мръднало.
Аз мисля че е излишно да се убеждаваме.Аз съм фен на Ланком и това е-засега Grinning

Общи условия

Активация на акаунт