За скъпата и евтината козметика

• 261 159
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 195
засега съм попадала само на такава която зали4ава мими4еските линии, и прави бръ4ките по плитки .....

това имам предвид

# 196
  • някъде под слънцето...
Sоfи,сподели за продукта за мимически бръчки,досега не съм попадала на особено действащ

Няма какво да споделя, ако знаех действащ и аз нямаше да имам бръчки. Има такива които създават оптическа илюзия че са по-малко бръчките.
ок....
тогава се поразрови малко, пробвай това онова  и после 6те поговорим Grinning

# 197
  • по пътя на светлината
Е,ако някоя от вас ми препоръча крем ,за поддържане на кожата,не за корекция на бръчки ,защото съм скептично настроена за такива резултати ,ще му бъда много благодарна.....Да си има всичко необходимо за храна на кожата.....

# 198
А относно козметиката, мога да дам следния пример - известна българска компания за козметични продукти ползва непречистена речна вода Shocked ooooh! от местния водоем при производството на своята продукция и досега нито са я глобили, нито нищо Sick Така че на отдела Иновации/Качествен контрол в съответната БГ фирма, ако предположим че изобщо има такъв, хич не му дреме за тези въпроси bowuu

Нямало отдел Иновации/Качествен контрол?!? А ако има не му дреме... Знаеш ли колко народ се трепе от работа точно в тези отдели и че състава на крайния продукт е повече в съответствие с регулациите от колкото на западните им колеги от рода на Нивеа например.
Кажи я коя е тази фирма дето взема вода от реката - не е ли по-лесно просто да си пуснеш чешмата и да си направиш продукта с чешмяна вода отколкото с речна?

Смятам, че няма нужда да обяснявам, че израза "ако предположим че изобщо има такъв" е употребен иронично Tired. Естествено, че всяка подобна фирма има такъв отдел Peace. Идеята ми е, че не винаги се спазват правилата. И това не става по вина на хората, работещи във въпросния отдел Иновации/Качествен контрол, а по вина на висшето ръководство на първо място и след това на държавния контрол, извън фирмата, който не си е свършил работата да наложи глобата. Няма как да споделя името на фирмата от предния ми пост, защото не искам да компрометирам моя близък, както и не искам да правя антиреклама. Дали ти или някой друг споделя моето мнение или вярва на думите ми, никак не е от значение. Важното е, че съм казала истината и съм споделила мнение, с което съм се опитала да бъда полезна. А за водата Vessselka го е казала най-добре - от реката излиза без пари Peace И да, това има значение, защото, ако трябва да използваш пречиствателна техника, производственият процес се оскъпява, а това резултира в цената на крайния продукт.
Междудругото момичета дайте да се опитаме да изведем разграничението между евтина и скъпа козметика  bouquet. Понеже заглавието на темата е зададено по този начин, нека въведем някакви критерии за среден и висок клас козметика. Защото така може да си бъбрим до припадък и да стане като в онази приказка "ти му викаш, оно рупа ли рупа" Laughing
Цената има ли връзка с класа на продукта и марката? Защото, ако е така, примерът с Creme de la Mer ( на La Mer, който някои от вас квалифицираха като висок клас)  не е много удачен предвид на това, че 30 ml. струват 90 евро, a крем от серията Sublimage на Шанел ( определен като среден клас марка) е в пъти повече??? newsm78 Аз не твърдя, че Шанел, Диор, Есте са висок клас, но съм останала с такива впечатления от една статия в сп. Икономист преди години, където по повод търговията с продукти на такива марки като Хелена Р., Есте и Шанел, бяха употребени термини като "luxurious brands", "high quality products" и т.н., а не среден клас козметика. Така че по-компетентните от вас нека споделят, но ако може и с линк към статии/сайтове, та да видим дали наистина на Запад смятат въпросните брандове за по-нисък клас  bouquet
П.П. Брей, много изписахте, аз докато се натуткам с отговор Whistling, темата наистина е много интересна!

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 00:15 от kiora

# 199
  • Торонто
Sоfи,сподели за продукта за мимически бръчки,досега не съм попадала на особено действащ

Няма какво да споделя, ако знаех действащ и аз нямаше да имам бръчки. Има такива които създават оптическа илюзия че са по-малко бръчките.
ок....
тогава се поразрови малко, пробвай това онова  и после 6те поговорим Grinning

Не се бъзикай с мен, правя това по 10 часа на ден, всеки ден, за СКЪПА козметика.
За себе си правя кремове с най високия процент активни, не са ми се изгладили бръчките, нито на колежките ми. Разбира се много по-зле ще е ако не използвам нищо, но да ми кажеш че крем ще ти заличи бръчките си или на 20 години и нямаш такива, или просто преувеличаваш.

Значи казваш да се поразровя малко  Joy

# 200
Абе има резон в това, че скъпите кремове изглаждат бръчки. Даваш 500 (?!) лева за 30 мл. кремче със сперма от хипопотам или сланина от слон или крилце от богомолка, цял месец "опъваш ушите" от глад и ето резултата - опънал си се. Дебелашка шега, извинете!

Бих дала за козметика цяло състояние, макар ясно да съзнавам, че ефектът ще е минимален % от рекламирания. Но не разполагам със състояние.

# 201
  • някъде под слънцето...

Не се бъзикай с мен, правя това по 10 часа на ден, всеки ден, за СКЪПА козметика.
За себе си правя кремове с най високия процент активни, не са ми се изгладили бръчките, нито на колежките ми. Разбира се много по-зле ще е ако не използвам нищо, но да ми кажеш че крем ще ти заличи бръчките си или на 20 години и нямаш такива, или просто преувеличаваш.

Значи казваш да се поразровя малко  Joy

мила не го вземай толкова навътре, но нали знае6 4е има разлика между мими4ски бръ4ки и бръ4ки....  в някои езици дори двата израза нямат ни6то об6то....
 бях писала и  по нагоре из темата, но нали не мисли6 сериозно 4е скъпата козметика се купува само от разни психясали баби4ки,   с промити от рекламата мозъци....
нали  ако е така  след като няма никакъв резултат НИКОГА пове4е няма да си я купят...
а тези марки имат постоянни клиенти....
вярвай ми, хората с възможности  не са глупави....

# 202
За Ла Мер имам пред вид ако някой има крема да си направи труда на сканира кутията та да прочета състава ...

Ла Мер, Дай Боже всеки му да има Praynig В кръга на шегата Laughing ... Имах под ръка, едно сетче на Clinique незнам
дали се виждат добре съставките заради бликовете. Embarassed  съставки - цък!

Благодаря, предварително  bouquet

# 203
Това е състава на околоочно кремче-
Shiseido benefiance revitalizing eye cream:
agua,squalane,paraffinum liquidum,petrolatum,butylene glycol,paraffin,polyglyceryl-2 diisostearate,glyceryl oleate,sodium glutamate,sodium pca,glycerin,dipropylene glycol,cera alba,polyethylene,phytosteryl/octyldodecyl lauroyl glutamate,tocopheryl acetate,potassium ascorbyl tocopherylphosphate,arginine hcl,panax ginseng,disodium adenosine triphosphate,sodium hyaluronate,cera microcristaluna,trisodium edta,tocopherol,alcohol,bht,methylparaben,ethylparaben,parfum,ci77492,ci77491
Моля да ме извините ако съм допуснала грешка при преписването.
Какво мислиш sofi?

# 204
  • Торонто
Това е състава на околоочно кремче-
Shiseido benefiance revitalizing eye cream:
agua,squalane,paraffinum liquidum,petrolatum,butylene glycol,paraffin,polyglyceryl-2 diisostearate,glyceryl oleate,sodium glutamate,sodium pca,glycerin,dipropylene glycol,cera alba,polyethylene,phytosteryl/octyldodecyl lauroyl glutamate,tocopheryl acetate,potassium ascorbyl tocopherylphosphate,arginine hcl,panax ginseng,disodium adenosine triphosphate,sodium hyaluronate,cera microcristaluna,trisodium edta,tocopherol,alcohol,bht,methylparaben,ethylparaben,parfum,ci77492,ci77491
Моля да ме извините ако съм допуснала грешка при преписването.
Какво мислиш sofi?

От този състав за съжаление не мога да кажа със сигурност % на aктивните (понякога е ясно cпоред реда на написване, но в този случай не). Изглеждат ОК.
Но пък е видно, че на първите места са лепнали вазелин и течен парафин - суровини, които не се асоциират със скъпа козметика.
Значи откъм пълнеж не е нещо уникално; хубави активни има, дано са в добър процент.

# 205
Благодаря за бързия отговор   bouquet !
Крем с такива съставки за каква възраст е подходящ?

# 206
  • Торонто
За Ла Мер имам пред вид ако някой има крема да си направи труда на сканира кутията та да прочета състава ...

Ла Мер, Дай Боже всеки му да има Praynig В кръга на шегата Laughing ... Имах под ръка, едно сетче на Clinique незнам
дали се виждат добре съставките заради бликовете. Embarassed  съставки - цък!

Благодаря, предварително  bouquet

Не го отварям

# 207
Е...ми значи да съм спокойна ......ще си остана с Виши.....,дано да не са икономисали много от съставките.... Rolling Eyes

дай ми INCI състава

А ако някой ми даде състава на Ла мер ще съм адски благодарна

Seaweed Extract - Mineral Oil - Petrolatum - Glycerin - Isohexadecane - Lime Extract - Microcrystalline Wax - Lanolin Alcohol - Sesame Oil - Eucalyptus Oil - Magnesium Sulfate - Sesame Seeds - Alfalfa Seeds - Sunflower Seeds - Powdered Almonds - Sodium, Potassium, Copper, Selenium, Calcium, Magnesium, Zinc Gluconate - Paraffin - Vitamin E Succinate - Niacin - Beta Carotene - Decyl Oleate - Aluminum Stearate - Octyldodecanol - Citric Acid - Cyanocobalamin - Magnesium Stearate - Panthenol - Methylchloroisothiazolinone - Methylisothiazolinone - Alcohol Denat - Fragrance

# 208
Извинявай Peace Сега, вече трябва да стане! По 2 снимки съм снимала, заради светкавицата. Благодаря bouquet

# 209
Само да кажа, някой беше писал, че Шисейдо е скъпа и труднодостъпна козметика- не е.

Така че по-компетентните от вас нека споделят, но ако може и с линк към статии/сайтове, та да видим дали наистина на Запад смятат въпросните брандове за по-нисък клас  bouquet

http://www.neimanmarcus.com/store/catalog/templates/siloIndex.jh … asterId=cat000000

категория skin care - виж марките Amore Pacific, Natura Bisse, ReVive ( освен La Mer, la Praire и Sisley).Estee Lauder има няколко доста скъпи неща, Orlane, Darphin, SK-II  и Chantecaille също ( но не всичко, като на останалите няколко марки)

Общи условия

Активация на акаунт