За скъпата и евтината козметика

• 261 325
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! От доста време не съм чела темата. По уважителни причини.  Grinning Сега ще си наваксам.

# 661
  • Paris
Привет Сиси!
Нещо полезно за четене за непрофесионалисти.
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=cosmetics&Number= … expanded&sb=5

# 662
искам и аз да попитам  Praynig моля
става въпрос за маска за лице. орифлеймска.

INGREDIENTS:
Aqua, Alcohol Denat., Polyvinyl Alcohol, PropyleneGlycol, PVP, Oleth-20, Parfum, Glicerin, Salix Nigra, Vitis Vinifera, Sodium C8-16 Isoalkylsuccinyl, Lactoglobulin Sulfonate, Sodium Benzonate, Lactic Acid, Potassium Sorbate, CI 16035, CI17200, CI42090

Не казваш каква е маската, съставките са като на една стандартна пилинг маска.
Повечето пилинг маски, които съм виждала са с подобен състав.
Трябва да се прецени как е на апликация (дали залепва добре полимера и се отлепва безболезнено и пр.)

(ще стане интересно ако не е пилинг маска Wink)

За този тип маски не съм чула много ласкави неща напоследък. Защото се твърди, че освен мъртвата кожа откъсват и жива такава.

# 663
Между другото ще се погнусят много от вас, но приятелка на баба ми, имаше най-хубавото лице, само мимически бръчки, гладка и мека кожа и каза, че никога не е ползвала кремове, само чиста преварена мас за лицето си.

Аз не се погнусих  , но се осъмних , че така гладката и мека кожа е вследствие от употребата на свинска мас, но както и да е , който вярва нека пробва и после да пише как е Laughing
Аз съм пробвала,но само на тялото.Отличен резултат.

# 664
Друго, което искам да споделя с вас. Миналата седмица имах цял час за обикаляне по магазините. (Не ми се случва често) Та влязох във фирмен магазин на Рефан в Пловдив. Видях много хубави продукти (по мое мнение). Цените им бяха шокиращи за български продукти. Кремчета за по над 15 лв.
Имаха нова антицелулитна серия. Доколкото схванах идеята е да се влагат сравнително скъпи активни съставки. Имаше продукти, които не започваха с вода, ами с някакъв екстракт. Бих се радвала някой да сподели ако ги ползва.  Peace

# 665
Между другото ще се погнусят много от вас, но приятелка на баба ми, имаше най-хубавото лице, само мимически бръчки, гладка и мека кожа и каза, че никога не е ползвала кремове, само чиста преварена мас за лицето си.

Аз не се погнусих  , но се осъмних , че така гладката и мека кожа е вследствие от употребата на свинска мас, но както и да е , който вярва нека пробва и после да пише как е Laughing
Свинската и гъшата мас са принципно чудесни за кожата, защото като състав са най-близки до човешката. Но, първо са животински продукти и не се препоръчва използването на такива. Те лесно се окисляват (гранясват). Трябва да се съхраняват на тъмно и хладно. Защото веднъж тръгне ли окисление нищо не може да го спре. Може визуално и мирисово да не се наблюдава окисление, но то да е започнало. При него се формират канцерогенни вещества.
За да се ползва мас бих препоръчала да е сигурна, да се знае произхода й, от кога датира и как е съхранява през този период.

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 20:23 от Sissi_82

# 666
  • Paris
Сиси, това че няма вода добре ли е или напротив?

# 667
Ами предназначението на маслените продукти е да предпазват изпарението на водата от кожата. Аз лично не бих препъръчала да си третирането на лицето само с мас. И то често. За мазане на бременен корем е чудесна, но за лице...  Thinking
О, сега видях какво точно питаш. Ами добре е. То екстарктът не е само активна съставка. В него основно има разтворители и носители, но все пак е много по-добре от чистата водичка.  Peace

# 668
За алуминиевия хлорхидрат не съм чула лоши неща. Още не са се заяли качествено с него. Но знам, че напоследък има тенденция да се влага една съставка в такива продукти, която се атакува от микроорганизмите. по този начин те нападат нея, а не потта. Потиш се, но няма лоша миризма. Даже съм чувала, че тези продукти даже не се парфюмират.

# 669
Здравейте,
Бих искала и аз да попитам за едно кремче:
SHISEIDO - NIGHT MOISTURE RECHARGE LIGHT

WATER(AQUA).GLYCERIN.CYCLOMETHICONE.SD ALCOHOL 40-B (ALCOHOL DENAT).DIPROPILENE GLYCOL.XYLITOL.HYDROGENATED C6-14OLEFIN POLYMERS.CETYL ETHYLHEXANDATE.PHENOXYETHANOL.SODIUM ACRYLATE/ACRYLOYDIMETHIL TAURATE COPOLYMER.ISOHEXADECANE.ERYTHRITOL.TREHALOSE.PEG/PPG-14/7DIMETHYL ETHER.GLYCERYL DIISOSTEARATE.ACRYLATES/C10-30ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER.ALCOHOL.POLYSORBATE 80.BUTYLENE GLYCOL.FRAGRANCE.POTASSIUM HYDROXIDE.TRISODIUM EDTA.SORBITAN OLEATE.XANTHAN GUM.HYDROXYPROPYL CYCLODEXTRIN.CITRONELLOL.LINALOOL.MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACT.LIMONENE.SODIUM HYALURONATE.CITRUS JUNOS SEED EXTRACT.PEG-60 GLYCERYL ISOSTEARATE.PHYTOSTERYL MACADAMIATE.TOCOPHEROL

Благодаря предварително   bouquet
Да си се цитирам аз   newsm78
Е, Софи, Сиси?
Честно да си кажа - не ми е много ясен този крем. Има добро количество хумектанти. Масата ми изглежда лека, тоест маслените компоненти са хубави, леки. Активните съставки според мен са под 1 %. Предполагам, че има охлаждащо действие поради наличието на спирт и екстракт от мента.  Не видях УВ филтър. Също така не видях натурални масла. Няма вложени парабени.

# 670

Благодаря!!  bouquet
Кремчето е нощно и няма  УВ bouquet
Поръчах го без знанието на дерматоложката ми (имам розацея) и се не посмях да я питам, защото ми се накара едно хубаво, че съм си дала парите на вятъра.

А от Рефан съм доволна. Ползвах един тоник за лице със салвия.

# 671

И как е тялото ти да мирише на пръжка....

# 672
Друго, което искам да споделя с вас. Миналата седмица имах цял час за обикаляне по магазините. (Не ми се случва често) Та влязох във фирмен магазин на Рефан в Пловдив. Видях много хубави продукти (по мое мнение). Цените им бяха шокиращи за български продукти. Кремчета за по над 15 лв.
Имаха нова антицелулитна серия. Доколкото схванах идеята е да се влагат сравнително скъпи активни съставки. Имаше продукти, които не започваха с вода, ами с някакъв екстракт. Бих се радвала някой да сподели ако ги ползва.  Peace
Сиси, много се радвам, че се завърна!   bouquet
А що се отнася до Рефан, по- скоро ти би могла да кажеш, нали каза, че си разгледала етикетите. Какви са ти впечатленията, като за поглед отгоре-отгоре. А за тази антицелулитна серия? Погледна ли състава. Дали си струва. Аз си мислех да си взема на Галеник, но ако кажеш, че тези са добри, тъкмо ще си спестя някой лев Hug

# 673
Съвсем добре ми се сториха. За това ги похвалих (нищо, че са конкуренция).  hahaha
Макар, че за подобен род продукти имам особено мнение.

# 674
Макар, че за подобен род продукти имам особено мнение.
Антицелулитни продукти ли имаш предвид или продуктите на марката Рефан

Общи условия

Активация на акаунт