За скъпата и евтината козметика

• 260 650
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 840
      смятам , че много хора си мислят , че скъпото означава качество и скъпи суровини . според мен както във всички други области и в козметиката има неща , за които плащаме повече , просто защото сме убедени в марката , ще дам пример с нокия , които са най-скъпите телефони на пазара  и същевременно се разпадат за отрицателно време , а има страшно много хора които за друга марка не щат и да чуят ! За мен темата беше много интересна и това , че имаше и човек от "кухнята" беше много важно , защото може да вярваме и да не вярваме в това и онова , но нищо не разбираме от съставки . За мен Софи тук доказа , че повечето скъпи кремчета не са нищо особено отвътре и като човек , който се занимава с нещо толкова сложно има моите поздравления за това !
         Всеки има своето право да мисли и вярва в каквото си пожелае , така че не ангажирам никого с моето Peace

# 841
  • Торонто
Сега малко на спокойствие поразгледах назад и видях неща, които недвусмислено показват колко тъпи и безмислени са заяжданията по форума.
Същият потербител, който говореше, че в темата няма нито едно конктерно мнение и че поради здрав разум трябва да спре да бъде четена - именно тя извади темата отново на бял свят след 2 месеца пауза с думите :
Софи, за6то погреба хубавата и съдържателна тема?
има6 толкова фенки,  които о4акват с нетърпение компетентната и то4на информация , която предоставя6?

Еми момичета, мислете преди да пишете.

че повечето скъпи кремчета не са нищо особено отвътре и като човек , който се занимава
не повечето, да кажем около половината

Последна редакция: ср, 06 авг 2008, 14:43 от Sofi

# 842
  Софи,разбирам ,че са те наранили,но ,според мен,нямаше нужда да копаеш назад.Модераторката тъкмо е разчистила ,а сега всичко може да се започне наново..... Sad Sad Sad  Дано не се получи така.Темата е много полезна! Simple Smile
  Аз,пък,не съм получила отговор на моя въпрос.....За ролята на серумите...... newsm78  Rolling Eyes

# 843
Софи,разбирам ,че са те наранили,но ,според мен,нямаше нужда да копаеш назад.Модераторката тъкмо е разчистила ,а сега всичко може да се започне наново..... Sad Sad Sad  Дано не се получи така.Темата е много полезна! Simple Smile
  Аз,пък,не съм получила отговор на моя въпрос.....За ролята на серумите...... newsm78  Rolling Eyes
Ако може и аз да допълня въпроса на Селма - защо серумите винаги трябва да се употребяват заедно с крем?

# 844

Софи, ще помислим за заключването, но според мен темата е полезна и не бива да го правим. Нарочно не и теглих катинара още снощи-исках първо всички да се успокоите и да премислите нещата и може би да размислите накрая.

Искам да попитам модератора дали Sofi може да ми отговори на въпроса без това да навреди на когото и било?

А за Родиола ще ми кажеш ли?
По напред коментирахме, че това е против правилата на тази тема  Confused
Не мога да рекламирам наши продукти. После ако критикувам чужди няма да изглеждам обективна.
Извинявай, нищо лично, надявам се, че ме разбираш  Peace

# 845
Софи, ще помислим за заключването, но според мен темата е полезна и не бива да го правим. Нарочно не и теглих катинара още снощи-исках първо всички да се успокоите и да премислите нещата и може би да размислите накрая.

Искам да попитам модератора дали Sofi може да ми отговори на въпроса без това да навреди на когото и било?

Не мога да рекламирам наши продукти. После ако критикувам чужди няма да изглеждам обективна.

Препиши съдържанието на някой от продуктите, недей да пишеш марката и вероятно ще ти отговори без да се притеснява, че нарушава правилата.

# 846
Ами то всъщност полезното в тази тема са списъците със състав на продуктите, които момичетата пишат. (това спестява много труд и евентуално изгонване от съответните магазини)  Wink

# 847
  • някъде под слънцето...

Препиши съдържанието на някой от продуктите, недей да пишеш марката и вероятно ще ти отговори без да се притеснява, че нарушава правилата.
радиола е  е ле4бно растение и е една от съдържа6тите се активни съставки,  бе6е споменато в изтритите постове......

# 848
Здравей, Софи. Чак сега се включвам пак и видях, че ме питаш за подробности за Ориджинс. Те са към компанията Este lauder.

Съставките са следните:

Water, citrus auranium amara (bitter oringe) , flower water, myrtus communis leaf water, rosa damascena, cetyl ethyl hexanoate, diethylhexyl succinate, butylene glycol, glicerin, peg-100 stearate, simmondsia chinensis seed oil, cetearyl alcohol, glyceril stearate, white tea leaf extract, bergamot fruit oil, lemon peel oil, sweet oringe oil, rosa centifolia flower oil, rosewood wood oil, spearmint leaf oil, vetiver root oil, plumeria alba flower extract, magnolia grandiflora leaf extract, mimosa extract, iris germanica root, geraniol, linalool, benzyl benzoate, limonene , citral, adenosine phosphate, algae extract, centella asiatica extract, rosemary leaf extract, walnut seed, rosa canina fruit oil, magnesium ascorbyl phosphate, tocopheryl acetate, polygonum cuspidatum  root extract, astrocaryum murumuru butter, tribehenin, cetearil glucosid, ascorbyl tocopheryl maleate, polysilicone-11, pentilene glycol, lauryldimonium hidroxypropil hidrolyzed soy protein, sorbitol, caprylyl glycol, lecithin, hexylene glycol, carbomer, behenyl alcohol , tetrabutyl penta erithrityl hidroxy hidrocinnamate, potassium carbomer, xantham gum, potassium phosphate, disodium edta, phenoxyethanol<iln31580>

Ето това е пълният сипсък на един дневен антиоксидантен крем с бял чай. Преписах го дословно, само на някои от растенията съм пропуснала латинското наименование и съм писала само популярното.

Според теб растителните съставки и есенциалните масла в достатъчно количество ли са, за да оказват съществен ефект?

И още един въпрос, който започна да ме гложди  по темата  - всъщност когато кожата се чувства добре от даден крем това дали е заради този end feel  на крема и всъщност ефектът е само плацебо и визуален или кожата наистина се е повлияла от него и се хидратирала и подхранила?

Извинявай за дългия пост, ама броят на съставките е огромен.

# 849
Тази тема не беше ли заключена? Rolling Eyes Не че има нещо лошо в съществуването й Peace, но бях останала с впечатление, че след какафонията, вече никой няма да пише в нея!
П.С. А всъщност за какво е темата Mr. Green, защото се обсъждат доста различни неща от първоначалния й замисъл и вече се обърках....последното питам с най-добри чувства, без да влагам ирония. Просто, ако може някой да формулира какъв е предмета на обсъждане! Peace

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 23:49 от kiora

# 850
Просто, ако може някой да формулира какъв е предмета на обсъждане! Peace
Разбор на съставките на продуктите.Поне докато Софи беше тук Simple Smile

# 851
Просто, ако може някой да формулира какъв е предмета на обсъждане! Peace
Разбор на съставките на продуктите.Поне докато Софи беше тук Simple Smile

При това положение, трябва да се промени заглавието й Mr. Green, за да не стане като подвеждащите реклами Laughing Моментът с разбора на съставките и как да ги познаваме, определено беше полезен, но приключи някъде около съвместното решение да се открие другото проявление на "гледането на ръка", а именно "гадаенето на крем" Peace Аз се учудвам на търпението на авторката да дава мнението си за всеки отделен крем по отделно, да не говорим за изгубеното време в темата ( което със сигурност е ценно за семейството й ). В крайна сметка не може да направим разбор на всеки възможен козметичен продукт, пък й не виждам смисъл Rolling Eyes , след като масово се мажем с "химия" Wink

# 852
  • Торонто
Според теб растителните съставки и есенциалните масла в достатъчно количество ли са, за да оказват съществен ефект?

И още един въпрос, който започна да ме гложди  по темата  - всъщност когато кожата се чувства добре от даден крем това дали е заради този end feel  на крема и всъщност ефектът е само плацебо и визуален или кожата наистина се е повлияла от него и се хидратирала и подхранила?

И аз мислех, че е заключена темата. Сега като я видях тук разбирам, че не е.
Няма значение, за момента не ми пречи да ти отговоря.

Смятам, че голяма част от съставките са в малки количества (поне от линалол нататък всичко е под 1% процент предвид, че той е съставна част на парфюма в крема и няма как да надхърли 1%, а това значи, че и всичко след него е толкова или по-малко).
Но преди това пък има 7-8 активни на предните места в списъка, което не е малко.
Също направили са си труда да изключат парабените, което засега повечето големи компании не се стараят особено. Аз бих го купила този крем (след проба на тестер винаги), харесва ми рецептурата.

Доколкото разбирам втория ти въпрос - върху end skin feel се работи с цел незабавен ефект върху клиента. Постига се с различни комбинации от суровини, които не са активни съставки ( а са масла, силикони, мастни алкохоли, естери, пудри за отнемане на излишната мазнина и пр.). Активните съставки биха имали ефект в по-дългосрочен план (ако изобщо имат някакъв предвид масово влаганите ниски проценти).
Така че ако кожата се чувства добре - ако е подхранена и хидратирана ти много добре ще го усетиш и това е благодарение на изброените по-горе материали. А дали някое минералче или пептид или екстраkт ти влияе ще разбереш при по-продължително действие евентуално.

P.S Не бих сменила заглавието, смятам, че е подходящо.

# 853
И аз бях останала с впечатлението, че темата е заключена.

Sofi, аз направих онзи домашен слънцезащитен крем и останах доволна като цяло. Стана хем бял, хем мазен и добре се разнася, така че да не остане бяло по кожата. Мислиш ли, че гелът от алое вера (който нямах, когато приготвях крема), ще направи консистенцията "по-лека", т.е. не толкова мазна?

# 854
Ако може и аз да допълня въпроса на Селма - защо серумите винаги трябва да се употребяват заедно с крем?

И мен ме интересува този въпрос. Какво дават на кожата серумите? Съдържат ли нещо по-различно от това, което се съдържа в кремовете. Или казано по друг начин какви по-различни съставки се влагат в серумите, какво е действието на тези съставки?
Например ако си правила серум и крем от една и съща серия какво е по-различното, освен че серумът дава усещането за кадифеност на кожата. Предполагам, че не само в това разликата.

Общи условия

Активация на акаунт