За скъпата и евтината козметика

• 260 399
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Варна
Благодаря Color Index! Ето това са едни много полезни за мен указания  Laughing
За питането - питам, едва ли има дори по-досаден клиент от мене  Rolling Eyes И на просия го удрям по отношение на тестерите, че то си е цяло чудо да видят, че се интересуваш от нещо и сами да ти предложат.
Още един въпрос, който живо ме интересува - каква е остовната дренираща съставка срещу подпухване около очите, пак кофеин ли?
Не, не е кофеина. Той работи антицелулитно като активизира CAMP (Cyclic Adenosine Mono Phosphate, Цикличен Аденозин Моно Фосфат), той - липазата, която всъщност е ензима, разграждащ мазнините, образували целулита. Това най-кратко казано за него. И за да не стряска някой, нека пита google и wikipedia- това го правя всеки ден!
За подпухнали очи - студена вода, дори с лед, и краставица, прясна, заспиване до 22.30 часа, непушене и т.н. Не бива да се забравя, че кожата е най-големия човешки орган и е огледало на вътрешното здраве!
Иначе има активна съставка точно против подпухване: Екстракт от Polygonum fagopyrum.

Допусках, че ще получа точно такъв отговор  Laughing, вярно, попушвам повечко, стоя до късно, доста пред компа  Laughing Ееееехх  Rolling Eyes
Записвам си я тази съставка и започвам за издирвам по магазините крем, в който се съдържа.
Благодаря!

# 1 006
  • Пловдив
Софи, екстрактите последно от "Кемили" ги взимахме. Спомням си, че имаше големи изпълнения когато алое гел трябваше да сменяме е техен екстракт.  Crazy Тогава искаха даже наша колежка, която работеше във физикохимичната лаборатория към Иновации да обучава тяхните лаборанти.  Joy
Аз искам да попитам КолорИндекс дали има информация за Фикосота. По специално за перилните им препарати. Признавам, че нищо не разбирам от тях и ми е любопитно да знам на какво ниво са.

# 1 007
  • Пловдив
От кога се каня да попитам! Каква е разликата между скъпите и евтините шампоани, балсами и маски за коса?
Първо да кажа, че не съм много веща в тази материя. Ще говоря най вече като потребител.
Нямам идея какво се разбира под скъп и евтин шампоан. Кои са скъпи, а кои евтини? Аз лично всички измивни продукти си ги избирам по пенителите. Гледам приоритетно да са  по меки. И в крайна сметка избирам по миризма ( а като специалист знам колко е глупаво това)  Crazy Мисля, че някъде из страниците Софи беше обяснила кои са меки пенители.
За маските и балсамите - там е по сложничко. Избягвам да купувам балсами без отмиване, по ред причини. Направиха ми впечатление маски на Лореал и на професионалната им серия за блясък. Ами честно нямаше кой знае каква разлика. А едната струваше 8 лв, а другата 40 лв. И  двете имаха амодиметикон, някакъв кондиционер и не бяха нищо забележително като маса и не ми стана много ясно от къде идва тази разлика в цената.

# 1 008
ох, за пенителите и аз се вълнувам, че тия руси вълни по главата ми се изпоизсушиха от внезапно дошлия студ.

# 1 009
Понеже Колор Индекс /извинявам се за кирилицата/ каза, че няма тъпи въпроси да попитам още нещо.
Какво всъщност означава подхранващ крем? Каква е разликата с хидратиращия? Като дойде зимата и се започва - не може да използвате хидратиращи кремове, трябва да използвате подхранващи. Това какво означава по- мазни ли или нещо друго? Хидратиращите нали и те подхранват кожата в крайна сметка.
Има също така един ширико разпространен мит, според мен е такъв - а именно, как ако използваш хидратиращ крем през зимата и ще ти замръзне кожата - това съм го чувала от толкова продавачки и въпреки това ми звучи нелепо.
Благодаря, на който от вас ми отговори.

# 1 010
От кога се каня да попитам! Каква е разликата между скъпите и евтините шампоани, балсами и маски за коса?
Има огромна разлика в цената на различните пенители, в пъти!
Евтините са композирани от 3 пенителя - SLES (Sodium Lauryl Ether Sulfate), Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betain - между 5 и 8 %, готварска сол -1.5-3 % за състяване, за да станат перлени се слага глицерил стеарат (1 %), за да са млечни - стирен/акрилатна дисперсия, може да има багрило, аромат и консервант - бронопол или едно дълго наименование, завършващо на тиазолинон. Първият пенител е много силно пенещ, но и много алкален (натриева сол е) и агресивен, дразни адски очите. Познават се, че след водата е първия пенител и веднага след това е солта.
Такава маса е около 30 ст/литър.
Средната класа могат да имат Сукцинати, триеатаноламинова или амониева сол на първия, Кокоглюкозиди, имат екстракти.
Скъпите имат вече и кондициониращи съставки като силикони, гуар-квати, поликватерниуми -PQ (но не поликватерниум 7), въобще са от по 15-20 съставки.
За мен най-добрите са емулсионните - такъв беше стария Пантен, но вече не: при тях има маслена фаза като най-често цетилов алкохол (винаги присъства в балсамите): освен доброто измивно действие на косъма трябва да се мисли и за скалпа. Имат финна стабилна пяна, елегантно усещане върху косата и кожата.
Разбира се, и скъпите могат да имат от общите пенители, но като правило те са доста по-назад в списъка със съставките, солта е в минимални количества, а може и въобще да няма - тогава различните пенители се сгъстяват едни други, има натурални гуми като ксантан, най-различни неща, които маскират недостатъците на косъма - той като 100 % мъртви клетки ВЪОБЩЕ не подлежи на подхранване.
Балсамите и те като шампоаните имат евтини, съответно не толкова ефикасни и дразнещи съставки (цетримониев хлорид), има и доста по-добри - бехетримониев хлорид, кватернизирани целулози (PQ 10, PQ4, PQ48), стилизиращи съставки - природни полимери, за обем, за блясък.
Маските са по-гъсти балсами, кремообразни.
Хубавите балсами и маски не могат да минат без квати и силикони (ДИМЕТИКОНИ- полиДИМЕТИлсилиКОНИ).
За дългата коса косъма трябва да бъде "обгрижен" от началото до края: за корена - диметикони, за дължината в средата - квати и гуми, за върховете - амодиметикони.

# 1 011
Понеже Колор Индекс /извинявам се за кирилицата/ каза, че няма тъпи въпроси да попитам още нещо.
Какво всъщност означава подхранващ крем? Каква е разликата с хидратиращия? Като дойде зимата и се започва - не може да използвате хидратиращи кремове, трябва да използвате подхранващи. Това какво означава по- мазни ли или нещо друго? Хидратиращите нали и те подхранват кожата в крайна сметка.
Има също така един ширико разпространен мит, според мен е такъв - а именно, как ако използваш хидратиращ крем през зимата и ще ти замръзне кожата - това съм го чувала от толкова продавачки и въпреки това ми звучи нелепо.
Благодаря, на който от вас ми отговори.
Иланг бе писала за оклузивния ефект по-рано. За зимата наистина е по-добре да се пречи на водата да се изпари, даже един боров вазелин работи доста добре.
В смисъл - не, че подхранват, но наистина е по-добре да са по-мазни. Кожата губи много повече вода в студа и дори се пука!

# 1 012
Софи, екстрактите последно от "Кемили" ги взимахме. Спомням си, че имаше големи изпълнения когато алое гел трябваше да сменяме е техен екстракт.  Crazy Тогава искаха даже наша колежка, която работеше във физикохимичната лаборатория към Иновации да обучава тяхните лаборанти.  Joy
Аз искам да попитам КолорИндекс дали има информация за Фикосота. По специално за перилните им препарати. Признавам, че нищо не разбирам от тях и ми е любопитно да знам на какво ниво са.
Не, нямам инфо, но не са лоши...за цената си.
Аз обаче не се ръководя по цената.

# 1 013
Л'ореал professionnel vitamino color shampoo - цена 15лв за 250мл
aqua, sodium laureth sulfate, disodium cocoamphodiacetate, dimethicone, glycol distearate, sodium chloride, ppg-5-ceteth-20, cocamide mipa, sodium benzoate, methylparaben, carbomer, salicylic acid, guar hydroxypropyltrimonium chloride, tocopheryl acetate, panthenol, ethylhexyl methoxycinnamate, linalool, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, magnesium sulfate, linonene, parfum, C24437/1

# 1 014
kerastase reflection bain miroir 1  цена около 33лв за 250мл
aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, dimethicone, cocamide mipa, polyquaternium-10, sodium methylparaben, salicylic acid, carbomer, methylparaben, ethylhexyl methoxyci nnamate, butylparaben, limonene, ethylparaben, butylphenyl methylpropional,  isobutylparaben, propylparaben, hexyl cinnamal, citronellol, geraniol, methyl cocoate, sodium cocoate, parfum

# 1 015
  • Пловдив
Аз лично бих си купила първия. По красив ми изглежда.  Crazy Като гледам и на цена по разумен. Ама за мен и двата не си струват парите. Пак казвам - не съм специалист и познанията ми са малки.

# 1 016
kerastase reflection bain miroir 1  цена около 33лв за 250мл
aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, dimethicone, cocamide mipa, polyquaternium-10, sodium methylparaben, salicylic acid, carbomer, methylparaben, ethylhexyl methoxyci nnamate, butylparaben, limonene, ethylparaben, butylphenyl methylpropional,  isobutylparaben, propylparaben, hexyl cinnamal, citronellol, geraniol, methyl cocoate, sodium cocoate, parfum
Ами 4-5 пъти струват повече, отколкото би било нормално, особено този за 33 лв...шаран на бастун. Хайде, Лореал има кокоамфоацетат - също мек пенител.Вместо обинковения Кокамид ДЕА (ДиЕтанолАмид) е МИПА (МетилИзоПропилАмид). Диметикон и особено Поликватерниум 10 (това наистина е висока класа, дава кондициониране и обем) - много малко за тези пари!
Имат УВ - филтър, което е тъпня в продукт с отмиване, особено този!
Дори сегашния Пантен е в пъти по-добър! Хед&Шоулдърс - тоже.

# 1 017
Вие ме разбихте!  #Crazy #Crazy За което благодаря де!
А кой ти е направил по-добро впечатление? И има ли разлика между различните по функции шампоани (за боядисана коса, за обем и т.н.)?

# 1 018
Вие ме разбихте!  #Crazy #Crazy За което благодаря де!
А кой ти е направил по-добро впечатление? И има ли разлика между различните по функции шампоани (за боядисана коса, за обем и т.н.)?
Би трябвало да има... Например професионалните шампоани за боядисана коса на Фарком (Сери Козметикс май ги представя у нас) са наистина за задържане на цвета, виж за тези за обем съм гледал големи смешки като изследвания.
А обема се мери лесно, много лесно...

# 1 019
УВ филтри в продукти, които се отмиват са безсмислени, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт