За скъпата и евтината козметика

• 260 427
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 990
Стики, много са ти неуместни включванията....плюс това зачестиха......Това твоето е търсене на някакъв реваншизъм. Не пиши повече по този начин, просто защото се формира неприятна настройка към теб. Не пишеш ни темата, нито нещо стойностно казваш. Постовете ти са огромни и с големи букви и напълниха темата с ненужни емоции Peace.
Бъди здрава и се научи да се въздържаш понякога, дори да си права!

# 991
  • Пловдив
...........................................................
Стики, първо искам да кажа, че изобщо не ми харесват безмислените спорове.
Относно серумите - това е продукт, който е замислен като един работещ продукт, но в днешно време се спекулира с името му. Масата фирми обожават лесната технология, евтиния полуфабрикат и бързото произвеждане. Ако могат да купуват суровина и само да я пълнят в опаковка - ще са най-щастливи. Нямам перманентен достъп на серуми на скъпи фирми. Но от това, което съм виждала, отваряла съм останала с невъзхитително мнение. Примелно избелващ серум на Лирак беше под формата на течащ, прозрачен гел, в който имаше вкаран някакъв екстракт. Щом така са решили специалистите - ок, но беше изключителен ограничен като съставки, и аз останах леко разочарована.
За мас маркет продуктите пък съм виждала как серум и крем от серия са ЕДНАКВИ по Инки. Тоест една и съща маса се пълни в различни опаковки. естествено цената на серума е в пъти по-висока, а разфасовката далеч по-малка. Има фирми, които една и съща рецепта я пълнят в максимален брой опаковки, а някои даже не се занимават да сменят и парфюмната композиция. Софи е изключително права за балсамите и маските за коса. Често положението е следното - масата на балсама с малко повече консистенс фактор и хоп - маска. Пък в други случаи даже не се занимават с това. Една маса - два продукта. Идеално за производството.
Смятам, че темата отдавна се измести от основната идея за скъпата и евтината козметика. Аз като си купувам примерно компютър гледам да се консултирам с познат, който разбира от това.  Така, че идеално разбирам интереса на повечето момичета тук да разберат струва ли си това, което възнамеряват да си купят или не. Софи е така любезна да отговори доста изчерпателно и професионално на всяка една. Не мисля, че има смисъл да се конфронтираш с нея и да вкарваш някакво напрежение между КолорИндекс и Софи.  Naughty

# 992
ColorIndex, проговори на по - достъпен език.  Simple Smile Аз лично съм доста скептично настроена към повечето активни съставки. Мисля, че трябва се има предвид и това, че козметиката не би трябвало да се намесва в метаболизма на живата клетка. Мнението ми е, че от предлаганите на пазара активки ефект имат основно тези, които действат механично, а не биологично. Разбира се има изключения, но тези изключения са доста скъпи и малко се употребяват.
Това, което аз знам за Биофреш е, че се стараят собствениците да са сравнително конкурентни. Специалистките, които са правили продуктите им са муцка.  Мисля, че имаха една серия Интимо, която страшно ми хареса. Даже беше разделена на мъжки и дамски вариант. Просто мога да кажа, че ако политиката на повечето фирми беше аналогична на тяхната бг козметиката щеше да е една-две класи по-високо. Опитват се момчетата и се надявам да успеят да се установят на пазара по стабилно.
Като тръгнаш да спориш от позицията на технолог с марктетолог или търговец (които най-често не разбират от козметика и идеите им са абсурдни), вероятността да ги убедиш в правотата на твоите твърдения е нищожна и накрая на пазара излизат продукти...  Sick
А за Мота 6 съм чувала, че след всяка варка вдигат капака на машината и работник "излизва" и последната капка продукт.

Активните съставки задължително работят на клетъчно ниво! Примери колкото щеш - ако искаш питай. Също и ако нещо не е ясно - пак питай - няма глупави въпроси. Ако говорим за влагозадържащите, то би могло да се каже полуактивни.
Това, което ти казваш механични (кои и как според теб) е физично маскиране, нещо като make up- например себумабсорберите имат свойството да поглъщат мазнина в микропорите си и така лицето не лъщи (но това е маскиране), някои са белички и така диспергират светлината, маскирайки светлосенките и по този начин бръчките са по-незабележими. Но те нямат биологично действие - след измиване всичко се вижда пак.
Биофреш използва много елементарен и най-правилния пазарен модел - имат много добра представа за пазара, развита дистрибуция, знаят къде, как и какво да предложат и не ги е страх! И работят не с една от най-добрите, а с най-добрата специалистка в България.

# 993
  • Пловдив
Стандартизираните екстракти, които задължително съдържат гарантирано заявените от производителя активни съставки и то в посочени концентрации са скъпи суровини и малко фирми си позволяват да ги използват. Масово се ползвуват екстракти с имагинерен химичен състав  и то в концентрации "да го има на етикета".

Ако не е тайна - каква е цената на имагинерните екстракти?
Не мислех, че може да са толкова зле нещата, честно. Българска роза ли е производителя или?
Един стандартизиран екстракт е около 40$/кг - не ми се вижда много скъпо, но знам ли ... ти си по-наясно с нещата там.

6-10 лв  Whistling. Зависи колко ще си купиш. Поне така беше преди половин година. Смнява ми нещата да са се променили кой знае колко.

# 994
Стандартизираните екстракти, които задължително съдържат гарантирано заявените от производителя активни съставки и то в посочени концентрации са скъпи суровини и малко фирми си позволяват да ги използват. Масово се ползвуват екстракти с имагинерен химичен състав  и то в концентрации "да го има на етикета".

Ако не е тайна - каква е цената на имагинерните екстракти?
Не мислех, че може да са толкова зле нещата, честно. Българска роза ли е производителя или?
Един стандартизиран екстракт е около 40$/кг - не ми се вижда много скъпо, но знам ли ... ти си по-наясно с нещата там.
Има и много скъпи екстракти - като сложиш една нула зад твоето число. Зависи много от това колко достъпна е дадената суровина, от която се получава този екстракт, и разбира се какви неща "прави".  Но иланг-а е права - в БГ почти няма как да се анализират (освен сух остатък) и се спекулира.

# 995
  • Пловдив
Най вече влагозъдържащите има предвид. Защото те най масово се продават. И в никакъв случай не се презентират като полуактивни. Също така "стягащите", които ти стягат бедрата и дупето, ама като ги отмиеш - липсва стягане.  Crazy Както и тези, които ти си цитирал - за "туширане" на бръчките, за прикринето на лъскавина. Много се дразня примерно като пишат, че течните кристали спират цъвфтежа на косата или пък еди си кой шампоан или балсам така ти възстановява блясъка на косъма, а всъщност силиконите си вършат работата. За триковете мога много да пиша. И мисля, че все пак от козметиката не трябва да се очакват чудеса, защото тя няма ресурса и правото да работи на клетъчно ниво.
Пък за екстрактите - не знам в колко фирми в бг изобщо се определя наличност на екстракт в крайния продукт. Но дори и да го има качествено, количествено ...

# 996
  • Варна
Добре, тази тема ми заприлича на учебник по химия  Laughing Май ще трябва да я препрочета основно от самото начало, за да схвана по-добре  Crazy.
Като един обикновен, тъп потребител оставам с впечатлението, че на българската козметика много много вяра не трябва да има човек. За "триковете" в скъпата също горе-долу ми стана ясно. Това, което не разбрах е как аз и много такива като мен, които нямат никакво понятие от съставки, трябва да си изберат точния продукт. Ще кажете - с тест, това което ти действа добре на кожата, съвсем индивидуално. Но нали разбирате, че няма как човек да изтества всичко, а и в различни периоди кожата има различни нужди. От тестерите, които дават (ако им се откъсне от сърцето) в магазините човек няма как да добие реална представа.
Та - специалистите по темата - споделете моля най-елементарния начин, по който един обикновен потребител може да разбере какво купува и дали може да му вярва. Или - самите вие като купувате как избирате, от какво се ръководите - от реномето на фирмата производител, от съставките (на които както разбрах също много не може да се вярва), какво?
Оставете маркетинга настрана. Затова и малко по-назад в темата помолих да се говори с конкретни имена. Има ли качествени марки или всички, включително и най-скъпите западни фирми разчитат най-вече на трикове и реклама?

# 997
Добре, тази тема ми заприлича на учебник по химия  Laughing Май ще трябва да я препрочета основно от самото начало, за да схвана по-добре  Crazy.
Като един обикновен, тъп потребител оставам с впечатлението, че на българската козметика много много вяра не трябва да има човек. За "триковете" в скъпата също горе-долу ми стана ясно. Това, което не разбрах е как аз и много такива като мен, които нямат никакво понятие от съставки, трябва да си изберат точния продукт. Ще кажете - с тест, това което ти действа добре на кожата, съвсем индивидуално. Но нали разбирате, че няма как човек да изтества всичко, а и в различни периоди кожата има различни нужди. От тестерите, които дават (ако им се откъсне от сърцето) в магазините човек няма как да добие реална представа.
Та - специалистите по темата - споделете моля най-елементарния начин, по който един обикновен потребител може да разбере какво купува и дали може да му вярва. Или - самите вие като купувате как избирате, от какво се ръководите - от реномето на фирмата производител, от съставките (на които както разбрах също много не може да се вярва), какво?
Оставете маркетинга настрана. Затова и малко по-назад в темата помолих да се говори с конкретни имена. Има ли качествени марки или всички, включително и най-скъпите западни фирми разчитат най-вече на трикове и реклама?
оки-доки: питаш!
Например - нещо за суха кожа  - кое го прави подходящ за суха кожа, защо? Трябва да има глицерин, гликоли, за през зимата трябва да е мазен.
Ако пък претендира за антицелулитен ефект - коя е активната съставка (най-често обаче е кофеин)? Как действа? Как е доказан ефекта?
Питаш, питаш!!! Искаш тестер!!!
Сега ако искаш кремче да ти попие добре, бързо, за през деня, без особени изисквания - тестер + питаш кои са УВ- филтрите (ако не ги знаеш - те са 5-6 на брой), има ли и УВ-А защита - пробваш и ако ти харесва другото не е важно. Трябва да струва до 10 лв.
За мазна кожа трябва да има попиващи вещества - нишестета, талк, силициев диоксид, да няма течен парафин и вазелин - не е толкова трудно.
Хипоалергични - алергените се изписват в съдържанието, общо взето е добре да не са ароматизирани, пак бягаш от парафин и вазелин.
Но питане му е майката! Няма тъп въпрос!!!
И като незнаят не купуваш!
Аз да ти кажа така правя.

# 998
  • Варна
Благодаря Color Index! Ето това са едни много полезни за мен указания  Laughing
За питането - питам, едва ли има дори по-досаден клиент от мене  Rolling Eyes И на просия го удрям по отношение на тестерите, че то си е цяло чудо да видят, че се интересуваш от нещо и сами да ти предложат.
Още един въпрос, който живо ме интересува - каква е остовната дренираща съставка срещу подпухване около очите, пак кофеин ли?

# 999
Здравейте

Случайно попаднах на форума, защото исках да получа малко информация и мнения за различните марки продукти, но след като четох час и половина в тази тема ме заболя главата и нищо не разбрах.
Онзи ден бях в Beauty Zone в Mall-a и бях решила да си купя малко декоративна козметика, от която имах нужда и исках един хубав крем за лице. Емо, побаркаха ме консултатнтките. Мазаха ме дин час, а то - все крем. Нито вид, нито марко можах да си избера. Всичките са  ми еднакви. Не, че съм някаква невежа, но съм ползвала толкова много неща, че вече всичко ми се размива - Lancome, L`oreal, Vichy, Estee, Clinique, Dior...дори и Avon  Laughing Всякакви класове са ми минали през ръцете. Вярно е, че съм на 24 години и кой знае какво не ми трябва все още, но все пак...
Нищо не си купих, но реших, че време да имам "своя" марка. Искам най-накрая да си избера една марка, сравнително скъпа, мога горе-долу да си позволя (може би от нивото на Lancome, Gurlien), може и малко по-скъпичка или малко по-евтина, въпросът е да ми върши работа и все пак да си галя женското самочувствие. Да си купя два крема за по 200 лв например или за по 100 лв и да започна лека полека да си допълвам серията и да знам, че аз използвам това и това.... но така и не мога да реша коя марка да избера и да започна да ползвам само нея. Ползвала съм и Collin, и Academie и всякакви глупости, но все единични неща. Дори, ако някой ме посъветва за нещо като складове на едро, където да си купя повече продукти, защото в скъпите парфюмерии излишно са надути цените заради процентите. Аз съм от Варна, но постоянно съм и в София
Моля Ви, кажете една марка

# 1 000
  • Торонто
Има и много скъпи екстракти - като сложиш една нула зад твоето число. Зависи много от това колко достъпна е дадената суровина, от която се получава този екстракт, и разбира се какви неща "прави".  Но иланг-а е права - в БГ почти няма как да се анализират (освен сух остатък) и се спекулира.

Разбира се Color Index, в момента точно работя с 2 от по 431 и 435$ съответно (Rhodochrosite i Malakite).
Скъпите всички ги знаем, въпроса ми беше за тези, които Сиси говори и кой им е производителя ...

За Биофреш - нали и аз това казвам - най-добрата е, но за всеки случай включих челната тройка да не обидя неволно някой, който не познавам от специалистите.

Благодаря за отговора все пак. Аз също много се радвам от самото начало на появяването ти.
Възхищавам се искрено на знанията ти, които със сигурност са повече от моите и се надявам да науча още много нови неща в темата.

# 1 001
  • Торонто
Roly Poly, Селма, с вас говорих за серумите, нали? Моля да ме извини някой ако пропускам.

Не искам да оставате с погрешни впечатления (по независещи от мен обстоятелства) от диалога, който водихме.
Серумите СА високопрофитни изделия и съсържат малко суровини.

НО: една суровина може да е букет от 20 такива и да кажем фирмата Ревлон я патентова за себе си, за да затрудни всички конкуренти да я копират (трудно е да купиш 20 суровини, всяка от тях си има минимална заявка да кажем 25 кг. и това е непосилно за много фирми при положение че цената може да е стотици долари).

Но Ревлон не ги купува по отделно всичките тези 20, а като една суровина от фирмата производител на суровини. Въпреки това на етикета се явяват всичките тези 20.

Фирмата Ревлон ако иска може да вложи и 1% от този букет и всичко останало е вода и сгъстител. Сега е ясен профита, нали?
Ако иска може и по-голям процент да вложи. И понякога го прави.

# 1 002
Благодаря Color Index! Ето това са едни много полезни за мен указания  Laughing
За питането - питам, едва ли има дори по-досаден клиент от мене  Rolling Eyes И на просия го удрям по отношение на тестерите, че то си е цяло чудо да видят, че се интересуваш от нещо и сами да ти предложат.
Още един въпрос, който живо ме интересува - каква е остовната дренираща съставка срещу подпухване около очите, пак кофеин ли?
Не, не е кофеина. Той работи антицелулитно като активизира CAMP (Cyclic Adenosine Mono Phosphate, Цикличен Аденозин Моно Фосфат), той - липазата, която всъщност е ензима, разграждащ мазнините, образували целулита. Това най-кратко казано за него. И за да не стряска някой, нека пита google и wikipedia- това го правя всеки ден!
За подпухнали очи - студена вода, дори с лед, и краставица, прясна, заспиване до 22.30 часа, непушене и т.н. Не бива да се забравя, че кожата е най-големия човешки орган и е огледало на вътрешното здраве!
Иначе има активна съставка точно против подпухване: Екстракт от Polygonum fagopyrum.

# 1 003
Някой обаче може ли да ми каже какво аджеба прави перления прах?

Говори се за това, че избелва лицето. Прави кожата здрава и млада.  Thinking

ОК. Ще мина на други български продукти.
Благодаря за вниманието!   bouquet

Ами нека попрочета това-онова, знам ли, може и да може, макар че перлите са предимно с неорганичен състав, а доколкото знам как се получава тенът на кожата (демек образуването на меланин)...надали.
Ето какво намерих:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pearl_powder
Прави впечатление липсата на референции!!!
Друго, което излиза в нета е в също в стил "believe", "claim"  и т.н.
Използани са в древния Китай (те и сега китайците си имат най-различни стривки, прахчета и чайчета от най-различни животински части), като се вярва, че им правела кожата така и така. Съдържа калций и аминокиселини, което е добре, НО:
Само биологично усвояващият се калций е чудесен!
Аминокиселините са безценни за кожата, особено в горния слой стратум корнеум!!!
Но пак същото, като за калция.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 20:41 от ColorIndex

# 1 004
От кога се каня да попитам! Каква е разликата между скъпите и евтините шампоани, балсами и маски за коса?

Общи условия

Активация на акаунт