За скъпата и евтината козметика

• 260 629
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Пловдив
Много благодаря на Sofi и на другите професионалисти за времето, което отделят на всички нас в разглеждането на съставките. Ужасно трудоемко е, както сама се убедих, докато преписвах от един тестер съставките Laughing
Много горещо ми препоръчаха един крем срещу бръчки, но аз като Тома Неверни преписвах половин час съставките, за да се консултирам с вас Laughing Бъдете снизходителни към грешките при преписването. Бях е така #Crazy
Много моля за мнение и ColorIndex, иланг - иланг и всички, които наистина разбират. Ето и съставките:
WATER*C12-20 ACID PEG-8 ESTER* CHENOPODIUM QUINOA SEED OIL* GLYCERYN* CATEARYL ALCOHOL* AVOKADO OIL* RETYNYL PALMITATE*STEARIK ACYD*ETHLHEXYL HYDROXYSTEARATE*CETEARYL ETHYLHEXANOATE*OCTYLDODECANOL*ISOSTEARYL AVOCADATE*CETYL ALCOHOL* CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERINE*DI-C12-13 ALKYL MATATE*DIMETHICONE*ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*HYDROXOPROPYL CYCLODEXTRIN*LECITHIN*MILK PROTEIN*TRICALIUM PHOSPHATE*ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE*PEG-20 STEARATE*SODIUM STEARATE*FRAGRANCE*LIMONENE*GERANIOL*POLYACRYLAMIDE*C 13-14 ISOPARAFFIN*LACTIC ACID*LAURETH-7*HEXYL CINNAMAL*LINALOOL*POTASSIUM SORBATE*CARBOMER*BYTYLPHNYL METHYLPROPIONAL*PHENOXYETHANOL.

Активни съставки:
OLIO QUINOA 3%* МАСЛО ОТ АВОКАДО 2%*ВИТ.А 2%*ГЕЛ АЛОЕ ВЕРА 0,50%*PHYTODERMINA LIFTING 0.3%

И забравих да напиша, че крема е нощен Laughing

Сори, незнам тези съставки как действат. Според мен е тежък този продукт.

Благодаря много ColorIndex Laughing
Какво разбираш под "тежък" продукт? Консистенцията на крема е лека и приятна.
Марката на крема е AKYS - професионална, италианска бяла козметика.
А вярно ли е, че ако процентът на активните съставки е твърде нисък не може да се очаква действие? 
И аз мисля, че този продукт никак не е лек и ефирен предвид избраните маслени компоненти. Маслото от авокадо примерно е натурално масло, препоръчително за суха кожа. OCTYLDODECANOL също не е много лекичък емолиент и т.н. В смисъл богато кремче си е. Аз лично не съм работила с емулгатора. Както е видно има доста натурални масла. Посочени са концентрации на активни съставки - не е често срещано някой да каже колко е сложил от нещо си там. Парабен фри е, но има парфюм. На мен лично ми допада.
teodora_sexxy, понятието нисък процент на активни съставки и много субективно. Примерно бизабололът е активен и върши чудесна работа в 0,1 %, но разни екстракти имат активни концентрации от порядъка на 3-5%.
Тези дни не ми остава много време и за това основно ви чета. Ако имам възможност ще се включвам по-честичко.

# 1 216
  • Пловдив
cyclotetrasiloxane
Недей го ползва!!! Това е с ужасен ефект - намалява теглото на новородени!!!

Днес се поразрових из другите анти-акне кремчета вкъщи. На Лореал крема от серията Pure Zone съдържа подобна съставка - cyclohexasiloxane. А този крем за моя изненада също ми действа чудесно - слагам вечер и на сутринта лицето е със свеж вид, затворени пори и инфекции няма. Ровя из нета да прочета за тази съставка, но ме препраща постоянно към сайта Paula's Choise, където виждам че всичките тези тетра, хекса и прочее силикони са вложени в най-различни кремове и други козметики Rolling Eyes
А в крема на Лореал този cyclohexasiloxane е сложен веднага след водата, т.е това е най-концентрираната активна съставка. И него ли да махам? Направо не останаха кремове за ползване, ужас Confused Поръчала съм си крема с алое на Forever Living, дано ми го донесат преди да пъпчасам отново Sad

Циклотетрасилоксанът е "отхвърлената" съставка. Циклопента- и циклохексасилоксаните все още са харесвани. Аз не съм много информирана по въпроса, но имам спомен, че в циклопентасилоксаните може да има малък процент примес от тетрасилоксани.  Thinking КолорИндекс най-добре ще каже.
За сапуна на Дав...  Crazy Ами то главно най-разнообразни сапуни. Аз по принцип не го харесвам като измивен продукт, но купувам големия ми син да си мие ръцете, че другите продукти не са толкова "издържливи" на неговото ползване.  Joy

# 1 217
  • Торонто
Момичета, малко по-напред в темата коментирахме за силоксаните, че именно тетрасилоксана е вреден.
ЦиклоПЕНТАсилоксана и циклоХЕКСАсилоксана не са отхвърлени, даден им е карт бланш май 1-2 години беше (ще си проверя после е-мейла и по-късно или утре ще допиша с точност, че нямам време сега).

NBM, Не е чудно, че крема ти действа добре, те имат страхотни апликационни качества и именно поради това са много трудно заменими за формулаторите (има алтернативи, но са 3-4 пъти по-скъпи).

Сиси, погледнах МСДС на DC 245 - 0.1-1% е тетрасилоксана в него, другото е пента.
По-нататък ще разгледам и някои други.

Уж пента и хекса засега са само вредни за околната среда, а не за здравето, но да видим ...

# 1 218
ColorIndex, ще съм благодарна Simple Smile, ако ми разясниш има ли вреда за кожата, ако ползваме околоочни кремове под формата на ролони т.е. с апликатор - дори не знам от какъв материал е въпросното топче-апликатор ( прилича на метално Crazy  Mr. Green), но имам съмнения дали този материал не си взаимодейства със съставките на крема и така вместо за добро Rolling Eyes всъщност да си вредим ooooh! Последно се сещам за рекламата на Гарние, която въртят в момента, но и Орифлейм имат - серия Еколаген, ако не се лъжа.

# 1 219
Sofi , dgeni1966 газта освен инсектицид да я броим Wink Grinning..това малко смях да влезе в темата. Peace

Привантивна роля , всички гадинки ще бягат...
Интересно ми беше мнението на специалистите аз харесвам маслата и когато имам време си правя маски за коса с тях като смесвам различни , бадемово, жожоба , каквото имам налично 
и мое лично мнение е че ми действат добре.
Много благодаря на професионалистите ... Просто сте страхотни !

Color Index защо според теб  "  маслата са афиф в тая работа "   не действат на косъма или  ?
Какво може да "действа" на мъртви клетки? Космите са 100 % мъртви клетки!
Имат висок рефрактивен индекс, но пък са полярни,т.е. не се задържат върху косъма, и както е казала Софи, правят косата тежка и увиснала.

# 1 220
cyclotetrasiloxane
Недей го ползва!!! Това е с ужасен ефект - намалява теглото на новородени!!!

Днес се поразрових из другите анти-акне кремчета вкъщи. На Лореал крема от серията Pure Zone съдържа подобна съставка - cyclohexasiloxane. А този крем за моя изненада също ми действа чудесно - слагам вечер и на сутринта лицето е със свеж вид, затворени пори и инфекции няма. Ровя из нета да прочета за тази съставка, но ме препраща постоянно към сайта Paula's Choise, където виждам че всичките тези тетра, хекса и прочее силикони са вложени в най-различни кремове и други козметики Rolling Eyes
А в крема на Лореал този cyclohexasiloxane е сложен веднага след водата, т.е това е най-концентрираната активна съставка. И него ли да махам? Направо не останаха кремове за ползване, ужас Confused Поръчала съм си крема с алое на Forever Living, дано ми го донесат преди да пъпчасам отново Sad

Еее, чети докрай!
ЦиклоТЕТРА е много различен от циклоХЕКСА- вторият е напълно безвреден!

# 1 221
ColorIndex, ще съм благодарна Simple Smile, ако ми разясниш има ли вреда за кожата, ако ползваме околоочни кремове под формата на ролони т.е. с апликатор - дори не знам от какъв материал е въпросното топче-апликатор ( прилича на метално Crazy  Mr. Green), но имам съмнения дали този материал не си взаимодейства със съставките на крема и така вместо за добро Rolling Eyes всъщност да си вредим ooooh! Последно се сещам за рекламата на Гарние, която въртят в момента, но и Орифлейм имат - серия Еколаген, ако не се лъжа.
Ролон за около очи е умно нещо, приветстватвам!Не се притеснявай за топчето Laughing, по-скоро от крема.

# 1 222
Направо се измъчих докато препиша съставките и се извинявам , ако съм сгрешила някоя буква.
Това е съставът на крем на Lumene за очи.Много добре действа за изглаждане на фини линии, но моля специалистите да кажат и своето мнение.Да не се окаже,че вместо да изпиша вежди съм извадила очи. Hug

aqua,hydrogenated polyisobutene,canola oil,glycerin,cetearyl alcohol,panthenol,isihexadecane,titanium dioxide,prunus amygdalus dulcis(sweet almond) oil,tocopheryl acetate,cetearyl glucoside,phenoxyethanol,cetyl acohcl,dimethicone,methylparaben,acrylates C10-30 ,alcyl acrylate crosspolymer,phospholipids,rubus chamaemorus,peg-8,magnesium ascorbyl phosphate,butylparaben,ethylparaben,sotium hydrxide,tococpherol,sodium lactate,lactic acid,serine,sorbitol,tea-lactate,propylparaben,isobutylparaben,urea,chondrus crispus,ascorbyl pamitate,sodium chloride,ascorbic acid,citric acid,allantoin,ci 77492,ci 77 491
На мен състава ми допада. Дали ще ти махне бръчките обаче...малко са ми знанията.

# 1 223
Момичета, малко по-напред в темата коментирахме за силоксаните, че именно тетрасилоксана е вреден.
ЦиклоПЕНТАсилоксана и циклоХЕКСАсилоксана не са отхвърлени, даден им е карт бланш май 1-2 години беше (ще си проверя после е-мейла и по-късно или утре ще допиша с точност, че нямам време сега).

NBM, Не е чудно, че крема ти действа добре, те имат страхотни апликационни качества и именно поради това са много трудно заменими за формулаторите (има алтернативи, но са 3-4 пъти по-скъпи).

Сиси, погледнах МСДС на DC 245 - 0.1-1% е тетрасилоксана в него, другото е пента.
По-нататък ще разгледам и някои други.

Уж пента и хекса засега са само вредни за околната среда, а не за здравето, но да видим ...
Според производителя обаче!!! Мисля не всички дават % на Д4 в Д5 и Д6.
С какво може да са вредни Д5 и Д6?
Без да конфронтирам Канада (с много приятели и приятни спомени в трудни времена), но мисля е изхвърляне...
Според мен в Дав няма никакъв хидратиращ компонент, ташак, пардон!

# 1 224
Какво мислите за мицеларните разтвори? Предлагат ги в медицинската козметика (поне там съм срещала) за почистване на кожата. Може ли наистина да не се отмиват?

Например на БИОДЕРМА
WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

# 1 225
Какво мислите за мицеларните разтвори? Предлагат ги в медицинската козметика (поне там съм срещала) за почистване на кожата. Може ли наистина да не се отмиват?

Например на БИОДЕРМА
WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

Хайде една задачка - помощ: потърси в уикипедиа и където намериш какво точно твърдят, че правят тези разтвори?
И няма проблем и аз да попрочета.

# 1 226
Sofi , dgeni1966 газта освен инсектицид да я броим Wink Grinning..това малко смях да влезе в темата. Peace

Привантивна роля , всички гадинки ще бягат...
Интересно ми беше мнението на специалистите аз харесвам маслата и когато имам време си правя маски за коса с тях като смесвам различни , бадемово, жожоба , каквото имам налично 
и мое лично мнение е че ми действат добре.
Много благодаря на професионалистите ... Просто сте страхотни !

Color Index защо според теб  "  маслата са афиф в тая работа "   не действат на косъма или  ?
Какво може да "действа" на мъртви клетки? Космите са 100 % мъртви клетки!
Имат висок рефрактивен индекс, но пък са полярни,т.е. не се задържат върху косъма, и както е казала Софи, правят косата тежка и увиснала.
Благодаря ти ! Просто ми беше интересно да разбера ползата от такъв вид маски, при мен маска от бадемово масло и масло от карите ми се отразява добре но я нанасям на скалпа !
А всички реклами за маски, шампоани които" подхранват косъма в дълбочина ..." пропускат този факт?

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 22:08 от dgeni1966

# 1 227
  • Sofia
Еее, чети докрай!

Да, вече разбрах грешката си, благодаря  bouquet
Това само доказва колко объркващо е всичко за един обикновен потребител Confused

Тази вечер се сдобих с крем на Forever living. Води се по-натурална козметика и понe по рекламата е естествена козметика. Ако някой има възможност ще съм благодарна да коментира състава:

Forever Epiblanc (крем с избелващо действие)
Aloe Barbadensis Gel (Stabilized Aloe Vera Gel), Water, Glycerin, Arbutin, Triethanolamine, Sodium Ascorbyl Phosphate, Rumex Occidentalis Extract, Sodium Hyaluronate, Vitamin E (Natural), Xanthan Gum, Carbomer, Dimethicone, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Methylparaben, Fragrance.

# 1 228
Еее, чети докрай!

Да, вече разбрах грешката си, благодаря  bouquet
Това само доказва колко объркващо е всичко за един обикновен потребител Confused

Тази вечер се сдобих с крем на Forever living. Води се по-натурална козметика и понe по рекламата е естествена козметика. Ако някой има възможност ще съм благодарна да коментира състава:

Forever Epiblanc (крем с избелващо действие)
Aloe Barbadensis Gel (Stabilized Aloe Vera Gel), Water, Glycerin, Arbutin, Triethanolamine, Sodium Ascorbyl Phosphate, Rumex Occidentalis Extract, Sodium Hyaluronate, Vitamin E (Natural), Xanthan Gum, Carbomer, Dimethicone, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Methylparaben, Fragrance.

Aloe-то е дадено повече от водата...не е много сериозно!
Иначе би трябвало да изблева с този...арбутин (дано е алфа арбутин, бета-та е мн по-слаб).
Състава не е лош.
Витамин Е е изцяло натурален, няма синтетичен на пазара, мн е скъп синтетичния. Добива се като страничен продукт при производството на био-дизел.

# 1 229
Хайде една задачка - помощ: потърси в уикипедиа и където намериш какво точно твърдят, че правят тези разтвори?
И няма проблем и аз да попрочета.

От уикипедиа за разтворите:
Мицеларните разтвори с вода са използвани и за скъпи (предимно френски) почистващи средства за лице за използване върху много чувствителна кожа. Те почистват без да оставят следи и няма нужда да бъдат отмивани. Други приложения докладвани със значителен успех са по-бързото лекуване на изгаряния и борба с някои бактерии.

И си взех поука. Първо ще чета, после ще питам  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт