За скъпата и евтината козметика

• 260 606
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 200
Благодаря ти Софи , за това което правиш за нас , лично аз макар че не питам често чета постоянно темата и съм възхитена от теб и Сиси !  bouquet

# 1 201
Здравейте, мили дами!
Темата е  много интересна. Благодаря на Софи и аз за чудесните оставени мнения.
Стигнала съм някъде до средата.

От моя опит на евтина и скъпа и много скъпа козметика, стигнах до извода, че най-добре е козметик/дерматолог да определи от какво има нужда кожата и след това вече да се ползва подходящия крем.
Още повече кожата се променя и според сезона и използването само на един тип крем не мисля, че е подходящо.
От една година хода на козметик веднъж месечно (до толкова мога да си позволя 80-100  на месец). Започнах да използвам марки, които се продават предимно в козметичните салони като Mary Cohr, Gernetic, Payot.
Не мога да кажа коя е най-добра, но съм много доволна, а и все пак цените са нещо средно между нормални и скъпи. Във всеки случай мисля, че скъпите марки като La Prairie и Sisley, някои със собствени плантации и лаборатории, част от цената да не кажа и една трета е билборд. Мисля, че да дадеш 1000 лв за крем е повече от изхвърляне \гледах някои цени на La Prairie\.
До преди да започна да ходя на козметик, не бях и чувала за Gernetic, която се основава на хомеопатия и сега съм страшно доволна. Сутрин лицето изглежда свежо и отпочинало. Като същевременно и не давам луди пари за кремове на марки, които са предимно реклама. 
Другото от което съм доволна, не зная според състава /защото не съм експерт в съставките\ e  едно кремче на Cernor XO (Vitamin K Oxide) за около очи и за тъмни кръгове с витамин K.
Понеже  не спя много и често работя и нощем, почти не мога да живея без него.
Към марки като Channel, Lancom и Dior се придържам само за гримовете, защото тав наистина разликата е огромна и като блясък и  като качество, но за кремовете наистина стигнах до извода, че  да се давамт луди пари  е повече от разхищение.
Постоянство, домашни маски, мед, витамини и масла и всичко е наред Simple Smile

# 1 202
Много благодаря на Sofi и на другите професионалисти за времето, което отделят на всички нас в разглеждането на съставките. Ужасно трудоемко е, както сама се убедих, докато преписвах от един тестер съставките Laughing
Много горещо ми препоръчаха един крем срещу бръчки, но аз като Тома Неверни преписвах половин час съставките, за да се консултирам с вас Laughing Бъдете снизходителни към грешките при преписването. Бях е така #Crazy
Много моля за мнение и ColorIndex, иланг - иланг и всички, които наистина разбират. Ето и съставките:
WATER*C12-20 ACID PEG-8 ESTER* CHENOPODIUM QUINOA SEED OIL* GLYCERYN* CATEARYL ALCOHOL* AVOKADO OIL* RETYNYL PALMITATE*STEARIK ACYD*ETHLHEXYL HYDROXYSTEARATE*CETEARYL ETHYLHEXANOATE*OCTYLDODECANOL*ISOSTEARYL AVOCADATE*CETYL ALCOHOL* CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERINE*DI-C12-13 ALKYL MATATE*DIMETHICONE*ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*HYDROXOPROPYL CYCLODEXTRIN*LECITHIN*MILK PROTEIN*TRICALIUM PHOSPHATE*ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE*PEG-20 STEARATE*SODIUM STEARATE*FRAGRANCE*LIMONENE*GERANIOL*POLYACRYLAMIDE*C 13-14 ISOPARAFFIN*LACTIC ACID*LAURETH-7*HEXYL CINNAMAL*LINALOOL*POTASSIUM SORBATE*CARBOMER*BYTYLPHNYL METHYLPROPIONAL*PHENOXYETHANOL.

Активни съставки:
OLIO QUINOA 3%* МАСЛО ОТ АВОКАДО 2%*ВИТ.А 2%*ГЕЛ АЛОЕ ВЕРА 0,50%*PHYTODERMINA LIFTING 0.3%

И забравих да напиша, че крема е нощен Laughing

# 1 203

Напиши също така и марката и името на крема, за да знаят и другите, които четат темата.

# 1 204
Sofi , dgeni1966 газта освен инсектицид да я броим Wink Grinning..това малко смях да влезе в темата. Peace

# 1 205
Sofi , dgeni1966 газта освен инсектицид да я броим Wink Grinning..това малко смях да влезе в темата. Peace
Не, не е за това. Газта за лампи се състои предимно от изододекан, малко от по-висшите изоалкани, почти не съдържа ароматни въглеводороди. Има ги в много състави - погледнете на някои от марковите продукти и за кожа също. Блясъкът на косъма се придава от вещества с висок рефрактивен индекс - това животно описва пречупването на светлината. Например стъклото има n20d 1.50. Та газта има височък рефрактивен индекс и ерго-придава блясък на косъма.
Убива въшки и гниди, вярно!

# 1 206
Много благодаря на Sofi и на другите професионалисти за времето, което отделят на всички нас в разглеждането на съставките. Ужасно трудоемко е, както сама се убедих, докато преписвах от един тестер съставките Laughing
Много горещо ми препоръчаха един крем срещу бръчки, но аз като Тома Неверни преписвах половин час съставките, за да се консултирам с вас Laughing Бъдете снизходителни към грешките при преписването. Бях е така #Crazy
Много моля за мнение и ColorIndex, иланг - иланг и всички, които наистина разбират. Ето и съставките:
WATER*C12-20 ACID PEG-8 ESTER* CHENOPODIUM QUINOA SEED OIL* GLYCERYN* CATEARYL ALCOHOL* AVOKADO OIL* RETYNYL PALMITATE*STEARIK ACYD*ETHLHEXYL HYDROXYSTEARATE*CETEARYL ETHYLHEXANOATE*OCTYLDODECANOL*ISOSTEARYL AVOCADATE*CETYL ALCOHOL* CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERINE*DI-C12-13 ALKYL MATATE*DIMETHICONE*ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*HYDROXOPROPYL CYCLODEXTRIN*LECITHIN*MILK PROTEIN*TRICALIUM PHOSPHATE*ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE*PEG-20 STEARATE*SODIUM STEARATE*FRAGRANCE*LIMONENE*GERANIOL*POLYACRYLAMIDE*C 13-14 ISOPARAFFIN*LACTIC ACID*LAURETH-7*HEXYL CINNAMAL*LINALOOL*POTASSIUM SORBATE*CARBOMER*BYTYLPHNYL METHYLPROPIONAL*PHENOXYETHANOL.

Активни съставки:
OLIO QUINOA 3%* МАСЛО ОТ АВОКАДО 2%*ВИТ.А 2%*ГЕЛ АЛОЕ ВЕРА 0,50%*PHYTODERMINA LIFTING 0.3%

Сори, незнам тези съставки как действат. Според мен е тежък този продукт.

# 1 207
Сиси, ето:
Sodium Lauroyl Isethionateq Stearide acid, Sodium Palmitate, Sodium Stearate, Aqua, Sodium Isethionate, Lauric Acid, Sodium 14-16 Olefin Sulfonate, Sodium Palm Kernelate, Parfum, Citrus Paradisi fruit extract, Cumbopogon Schoenathus Extract, Clycerin, Propylene glycol,  Dipropylene Glycol, Cera Microcristallina,  Sodium Chloride, Zinc Oxide, Citric Acid,  Tetrasodium edta, Tetrasodium Etidronate, Sodium Benzoata, Alumina, Talc,  Butylphenyl,  Metylpropional, Citrenollol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 19140, CI 73360, CI 77891
Направо е гаден този Дав!

# 1 208
Темата е много интересна и благодаря за всички полезни неща които научих , и понеже по малко се коментират продуктите за коса искам да попитам за  мнението на Сиси Софи и ColorIndex за маската за коса която момичетата от темата за" Тайната на здравата и дълга коса" си правят предполагам маската не е вредна но доколко е полезна

Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса),  масло от шеа/карите , масло от жожоба, .... 
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ -  за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.

Аз бих се ограничила до маслата и витамините.
В ползата на последните малко се съмнявам (върху косата специално), но поне са избрани маслоразтворими. Имам предвид, че по-напред в темата имаше рецепта с маслоразтворими витамини в продукт на водна основа без никакъв солюбилизатор. Та от тази гледна точка е добре.
Маслата са хубави, смятам, че ще окажат много благотворно действие върху среден до дебел косъм и ще му придадат мекота, гладкост и блясък.
За тънка коса не ми се вижда подходяща маската - ако не се измие идеално ще остави мазен филм, който ще натежи и косата ще се сплеска за скалпа и ще увисне надолу. Даже и да се измие идеално много вероятно е да остане без никакъв обем (мисля, че маските с хума са по-добри за тази цел, макар че и хумата скоро четох да отричат).
Алкохола би трябвало да е сложен за затопляне, което да подсигури по-ефективно действие на продукта, но това по-добре да се направи като се завие косата с найлон и хавлия. Според мен не е добре за кожата на скалпа. Вярно е, че доста стилизиращи продукти за коса го съдържат с цел по-бързото им изсъхване върху косъма, но те все пак не се втриват в корените за разлика от тази маска.
За оцета - не знам защо е нужно това ниско рН. Балсамите например са с ниско рН, но те се слагат след измиване за неутрализизране на алкалното рН от шампоана. В този случай нямам представа за какво е.
За газта - също нямам мнение.
Някой друг да довърши.

И аз мисля, че маслата са афиф в тая работа, барабар с витамините, ама хайде - те също имат прилично висок рефрактивен индекс. Алкохолът обаче не затопля, а точно обратното - изстудява: има не лоша топлина на изпарение, която естествено взима от кожата и така чувстваме ефект на студ: нека си спомним дезодорантите с пропелант - там е същия ефект.
Мисля, че тук по-скоро е в ролята на разтворител - маста е гъстак, а и нещо като подръчен солюбилизатор.
Ниското рН е желателно за всеки продукт за коса, без боите: така се стяга косъма и се намаляват белите при ресане (късане и прочие): в края на краищата и балсамите частично това правят.

# 1 209
  • Торонто
Тя е писала, че заменя маста с бадемово масло.

Иначе за газта не знаех, че е главно изододекан.

Thanks Color Index - това изяснява картинката Peace

# 1 210
  • Торонто
Сиси, ето:
Sodium Lauroyl Isethionateq Stearide acid, Sodium Palmitate, Sodium Stearate, Aqua, Sodium Isethionate, Lauric Acid, Sodium 14-16 Olefin Sulfonate, Sodium Palm Kernelate, Parfum, Citrus Paradisi fruit extract, Cumbopogon Schoenathus Extract, Clycerin, Propylene glycol,  Dipropylene Glycol, Cera Microcristallina,  Sodium Chloride, Zinc Oxide, Citric Acid,  Tetrasodium edta, Tetrasodium Etidronate, Sodium Benzoata, Alumina, Talc,  Butylphenyl,  Metylpropional, Citrenollol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 19140, CI 73360, CI 77891
Направо е гаден този Дав!

Laughing Laughing
Аз никога не съм правила сапуни.

Color Index, Няма ли да посочиш състава на едната четвърт хидратантен крем, който се

съдържа в сапуна според небезизвестната реклама?

# 1 211

Привантивна роля , всички гадинки ще бягат...
Интересно ми беше мнението на специалистите аз харесвам маслата и когато имам време си правя маски за коса с тях като смесвам различни , бадемово, жожоба , каквото имам налично 
и мое лично мнение е че ми действат добре.
Много благодаря на професионалистите ... Просто сте страхотни !

Color Index защо според теб  "  маслата са афиф в тая работа "   не действат на косъма или  ?

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 08:27 от dgeni1966

# 1 212
  • Sofia
cyclotetrasiloxane
Недей го ползва!!! Това е с ужасен ефект - намалява теглото на новородени!!!

Днес се поразрових из другите анти-акне кремчета вкъщи. На Лореал крема от серията Pure Zone съдържа подобна съставка - cyclohexasiloxane. А този крем за моя изненада също ми действа чудесно - слагам вечер и на сутринта лицето е със свеж вид, затворени пори и инфекции няма. Ровя из нета да прочета за тази съставка, но ме препраща постоянно към сайта Paula's Choise, където виждам че всичките тези тетра, хекса и прочее силикони са вложени в най-различни кремове и други козметики Rolling Eyes
А в крема на Лореал този cyclohexasiloxane е сложен веднага след водата, т.е това е най-концентрираната активна съставка. И него ли да махам? Направо не останаха кремове за ползване, ужас Confused Поръчала съм си крема с алое на Forever Living, дано ми го донесат преди да пъпчасам отново Sad

# 1 213
  • София
Направо се измъчих докато препиша съставките и се извинявам , ако съм сгрешила някоя буква.
Това е съставът на крем на Lumene за очи.Много добре действа за изглаждане на фини линии, но моля специалистите да кажат и своето мнение.Да не се окаже,че вместо да изпиша вежди съм извадила очи. Hug

aqua,hydrogenated polyisobutene,canola oil,glycerin,cetearyl alcohol,panthenol,isihexadecane,titanium dioxide,prunus amygdalus dulcis(sweet almond) oil,tocopheryl acetate,cetearyl glucoside,phenoxyethanol,cetyl acohcl,dimethicone,methylparaben,acrylates C10-30 ,alcyl acrylate crosspolymer,phospholipids,rubus chamaemorus,peg-8,magnesium ascorbyl phosphate,butylparaben,ethylparaben,sotium hydrxide,tococpherol,sodium lactate,lactic acid,serine,sorbitol,tea-lactate,propylparaben,isobutylparaben,urea,chondrus crispus,ascorbyl pamitate,sodium chloride,ascorbic acid,citric acid,allantoin,ci 77492,ci 77 491

# 1 214

Активни съставки:

Сори, незнам тези съставки как действат. Според мен е тежък този продукт.

Благодаря много ColorIndex Laughing
Какво разбираш под "тежък" продукт? Консистенцията на крема е лека и приятна.
Марката на крема е AKYS - професионална, италианска бяла козметика.
А вярно ли е, че ако процентът на активните съставки е твърде нисък не може да се очаква действие? 

Общи условия

Активация на акаунт