За скъпата и евтината козметика

• 260 659
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 500
Пак за Биофреш - ами не само маркетинг е май...
И търговците може би предпочитат по-евтината им продукция, покрай която по-скъпата може да не "мине".

В момента съм "при мама"  Laughing, в малкото си, родно (вярно туристическо), градче.
Има една мнооого симпатична дрогерия - не е скъп хотел - и вече съм горд собственик на околоочния серум Био Роза.
Ще коментирам как се чувствам от него като го ползвам поне две седмици - за сега е добре...
Ако не е проблем напиши състава да го коментират специалистите.

# 1 501
Пак за Биофреш - ами не само маркетинг е май...
И търговците може би предпочитат по-евтината им продукция, покрай която по-скъпата може да не "мине".

В момента съм "при мама"  Laughing, в малкото си, родно (вярно туристическо), градче.
Има една мнооого симпатична дрогерия - не е скъп хотел - и вече съм горд собственик на околоочния серум Био Роза.
Ще коментирам как се чувствам от него като го ползвам поне две седмици - за сега е добре...
Ако не е проблем напиши състава да го коментират специалистите.

Моля:

AQUA, ROSA DAMASCENA DISTILATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRYGLYCERIDE, SHOREA STENOPTERA, GLYCERIN, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) OIL, BEES WAX, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) OIL (това се повтаря  newsm78), GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, STEARIC ACID, PORASSIUM PALMITOYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, GLYCERYL CAPRYLATE, PADINA PAVONICA THALLUS EXTRACT, SCLEROTIUM GUM, ROSA DAMASCENA OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, POTTASSIUM SORBATE.

sweating
Гледах да запазя пунктуацията и изписването, както е на кутията.
Чакам  да ми "гледат"  Mr. Green!

# 1 502
Някой спомена за водорасли...много добре ми се отразяват и ако има други,които ги харесват,нека споделят продукти,моля.
От Апотекер Шелер не съм се изривала(Иля,дали не е бил с изтекъл срок на годност?),но имат продукти,които много харесвам,напр.Дневния крем за чувствителна кожа+10 фактор с морски минерали и Хидратанта за нормална кожа с морков и портокал.Нощните за нормална и чувствителна кожа,както и дневния за суха не ми допадат,въпреки,че не съм се изривала от тях.Съставите им са дадени на сайта на Шелер.

# 1 503
  • София
От Апотекер Шелер не съм се изривала(Иля,дали не е бил с изтекъл срок на годност?)

LilaC, беше си в срок на годност, купен от Ремедиум.  Tired
Вече не си купувам кремове на растителна основа, явно съм с чувствителна кожа и лесно реагира на такива екстракти.  Crossing Arms

# 1 504
Здравейте, от двa дни чета темата и научих доста нови неща.   bouquet Молбата ми е някой от знаещите да коментира състава на този околоочен крем.
Това е първият изобщо крем, които не ми зачервява очите, но иначе не съм впечателна като действе. Много леко и приятно се разнася, но дори и след доста часове, когато си мия лицето имам чуството, че целият "излиза" от кожата. Благодаря!

Derma E Pycnogenol and Hyaluronic Acid Eye Creme
Ingredients: Purified Water, Glycerin, Witch Hazel Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Green Tea Extract, Aloe Vera Gel, Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE, Cetyl Alcohol, Jojoba Oil, Xanthan Gum, Allantoin, Panthenol, Ascorbyl Palmitate (Vit. C), Pycnogenol®, Hyaluronic Acid (Actimoist® Bio-2), Tocopheryl Acetate (Vit. E), Retinyl Palmitate (Vit. A), Citricidal®, Phenoxyethanol.

# 1 505
Важното е ,че за много други неща имаме сходни или взаимнодопълващи се мнения! Grinning Hug
  А за последното предложение извинявай,ако случайно съм те засегнала!Целта ми изобщо не беше това,затова и наслагах разни позитивни емотикончета: Peace  Simple Smile ,в надеждата те да подчертаят добрите ми намерения! Peace  Hug

Няма проблем Peace Така е Flutter, хубаво, е, че по "важните въпроси" Mr. Green сме със сходни мнения Wink Hug

# 1 506
  • Кацнала на едно дърво.
От Апотекер Шелер не съм се изривала(Иля,дали не е бил с изтекъл срок на годност?)

LilaC, беше си в срок на годност, купен от Ремедиум.  Tired
Вече не си купувам кремове на растителна основа, явно съм с чувствителна кожа и лесно реагира на такива екстракти.  Crossing Arms

Моята кожа е нормална, не е чувствителна. Но и аз имах същата реакция. Дори стикът им за устни не ми понесе.  Tired

# 1 507
Може да се направи козметика, която работи, а не продава мечти.

Ей това ми хареса и ме накара да се замисля.  Наистина производителите на козметика продават мечти. И ние се връзваме като шарани на повечето рекламни послания. Говоря за себе си.
CI, ако някога решиш да произвеждаш козметика, това трябва да ти е логото на фирмата.

# 1 508
Може да се направи козметика, която работи, а не продава мечти.

Ей това ми хареса и ме накара да се замисля.  Наистина производителите на козметика продават мечти. И ние се връзваме като шарани на повечето рекламни послания. Говоря за себе си.
CI, ако някога решиш да произвеждаш козметика, това трябва да ти е логото на фирмата.

A, моля моля! Едното НЕ изключва другото. Основен принцип. Не си мислете, че всяка мечта = химера и всеки зле представен продукт работи!

# 1 509
Два пъти задавам въпрос за едни кремове на Апотекер Шелер и получавам мълчание. Има ли нещо криво в тази марка, което не е за пред форум? Може и на лични.
Aqua, Glycerin, Hydrogenated Vegetable Oil, Persea Gratissima, Pyrus Cydonia, Squalane, Oenothera Biennis, Lanolin, Ozokerite, Olea Europaea, Sorbitan Olivate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Cetyl Dimethicone Copolyol, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Galactoarabinan, Cyclomethicone, Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Dextrin Palmitate, Magnesium Sulfate, Glyceryl Dibehenate, Tribehenin, Glyceryl Behenate, Sodium Hydroxide, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Propylparaben, Methylparaben, Limonene, Parfum.

Този по-добър ли е? Нощен за чувствителна кожа на Apotheker Scheller.
Aqua, Prunus Dulcis, Pentylene Glycol, Shorea Stenoptera, Butyrospermum Parkii, Olea Europaea, Buxus Chinensis, Squalane, Alcohol Denat., Glycerin, Hydrogenated Lecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Spirulina Maxima, Fucus Vesiculosus, Retinyl Palmitate, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Ceramide 3, Silica, Kaolin, Xanthan Gum, Sodium Carbomer, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Silver Chloride.
Не съм го видял, но да ти кажа, идва уморително да четеш 30-40 компонента. А и да си призная, половината и повече не ги знам. Първият тамън да кажа, че е натурален и хоп - силикони, после и парабени и така. Сигурно е доста добър, избягано е от течния парафин и стандартните емулгатори - изпозлвани са натурални такива:Sorbitan Olivate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate (но с този ми е странна комбинацията, за обратни емулсии е), Galactoarabiаn гума сигурно е това; хубав витаминен бленд - Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid; масълцата и те добри -Persea Gratissima, Pyrus Cydonia, Squalane, Oenothera Biennis, маслинка има.
За мен е като... на метеното. Чудесна идея, но не е имало кураж да се направи докрай!
И вторият и той като него по характер. Защо е трябвало да слагат силиката и карбомера???
най-важното е да действа и да ти е гот от него.
Но трябват тестери за по-хай-продуктите: четох някои се изривали - не всички кожи понасят натуралните съставки!!!Не случайно се изписват някои съставки на ароматите, дори и от розата! Защото са доказано алергизиращи!

# 1 510
Някой спомена за водорасли...много добре ми се отразяват и ако има други,които ги харесват,нека споделят продукти,моля.
От Апотекер Шелер не съм се изривала(Иля,дали не е бил с изтекъл срок на годност?),но имат продукти,които много харесвам,напр.Дневния крем за чувствителна кожа+10 фактор с морски минерали и Хидратанта за нормална кожа с морков и портокал.Нощните за нормална и чувствителна кожа,както и дневния за суха не ми допадат,въпреки,че не съм се изривала от тях.Съставите им са дадени на сайта на Шелер.
Не е коректно да се генерализират водораслите, всеки зане, че има страшно много видове. Дори и на цвят: кафяви, зелени,...
Но май истината е в Океана...

# 1 511
  • Sofia
Нека кажа и подробност за маркетинга на Биорозата - предлага се предимно по хубавите хотели, на определени места, които се посещават от чужденци и по-богати българи. Тези хора могат да оценят продукта, и това смятам за правилно.

Направо се обидих лично на тази маркетингова стратегия Shocked Значи аз сумички за козметика давам доста, нямам проблем с кремче за 22лв (особено след като си залсужава) обаче съм априори изключена от контингента на въпросната фирма, понеже като майка на 4-месечен сладур хотел няма да видя поне още 8 месеца Confused
И кое е патриотичното във фирмата? Значи аз да подкрепям българското, а те подкрепят чуждите клиенти?!
Да не говорим, че тази стратегия ми звучи страшно нелогично - един чужденец може и да си купи крема, най-вероятно ще остане доволен, но догодина ще отиде на почивка в Тайван вместо в България и това ще му е последната покупка от тази фирма. Той даже може да я похвали на приятелите си, но не вярвам те да хукнат до България за да си купят крем Wink
Затова пък един доволен местен клиент ще ползва продуктите дългосрочно и ако са добри ще ги препоръча на приятелите си (или във форума Sunglasses).

CI, нищо лично към теб, просто не можах да се сдържа да коментирам въпросната стратегия Hug

# 1 512

A, моля моля! Едното НЕ изключва другото. Основен принцип. Не си мислете, че всяка мечта = химера и всеки зле представен продукт работи!

Това не го разбрах.

Аз имах предвид, че все очаквам нещо извънредно от всеки следващ крем и все се е оказва, че той е о.к.  и например хидратира добре и дълготрайно, но няма "уау" ефект. Такова послание, като горното ми звучи някак си реалистично,  а не като например - "бръчките намаляват с до 80 процента"

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 19:31 от Roly Poly

# 1 513
след дълго четене аз се спрях на този крем:
ето съставките - water , glycerin , cyclohexasiloxane , alcohol denat,hydrogenated polyisobutene , myristyl , myristate , stearic acid , potassium setil phosphate , ammonium polyacryloydimethyl , taurate , xantan gum , polyphosphorcholine glycol acrylate , acrylates  copolymer , butylene glycol , phenoxyenthanol , caprylyl glycol , parfum
дано нищо не съм пропуснала , много ще бъда благодарна за мнение   bouquet
и моето кремче остана неразгадано  Rolling Eyes

# 1 514
Забавлявах се вчера да ви кажа. Сетих се как преди години, когато някой ден не ни се работеше на мен и колегите ми си го обяснявахме все едно е стратегия: Неработейки създаваме изкуствен дефицит, който ще предизвика търсене, което ние впоследствие ще задоволим!  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт