За скъпата и евтината козметика

• 260 952
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 515

Това не го разбрах.

Аз имах предвид, че все очаквам нещо извънредно от всеки следващ крем и все се е оказва, че той е о.к.  и например хидратира добре и дълготрайно, но няма "уау" ефект. Такова послание, като горното ми звучи някак си реалистично,  а не като например - "бръчките намаляват с до 80 процента"

Да, защото това не са продукти, носещи незабавни и измерими ползи. Трябва да си наясно какво може и какво не може козметиката. Имаше мисля мнения  на специалистите по-назад в темата.  newsm78
Всичко друго е емоция, предизвикана от маркетинга.

# 1 516
Нека кажа и подробност за маркетинга на Биорозата - предлага се предимно по хубавите хотели, на определени места, които се посещават от чужденци и по-богати българи. Тези хора могат да оценят продукта, и това смятам за правилно.

Направо се обидих лично на тази маркетингова стратегия Shocked Значи аз сумички за козметика давам доста, нямам проблем с кремче за 22лв (особено след като си залсужава) обаче съм априори изключена от контингента на въпросната фирма, понеже като майка на 4-месечен сладур хотел няма да видя поне още 8 месеца Confused
И кое е патриотичното във фирмата? Значи аз да подкрепям българското, а те подкрепят чуждите клиенти?!
Да не говорим, че тази стратегия ми звучи страшно нелогично - един чужденец може и да си купи крема, най-вероятно ще остане доволен, но догодина ще отиде на почивка в Тайван вместо в България и това ще му е последната покупка от тази фирма. Той даже може да я похвали на приятелите си, но не вярвам те да хукнат до България за да си купят крем Wink
Затова пък един доволен местен клиент ще ползва продуктите дългосрочно и ако са добри ще ги препоръча на приятелите си (или във форума Sunglasses).

CI, нищо лично към теб, просто не можах да се сдържа да коментирам въпросната стратегия Hug

Няма проблеми с емоциите - даже се радвам, но мисля трябва да допълня нещо за дистрибуцията на козметика. На първо четене си 100 % права. Но мисля някъде писах за трагичния маркетинг и слабите ни търговци - ако предложиш на някоя верига или магазин български продукт за 22 лв, то той ще реагира 100 % като една от пишещите тук - "22 лв за български продукт, да не сте луди?"!
Търговците искат да печелят много, бързо, и ако може без никакви трудности (защото са с мн. малко знания) - евтини продукти!
Тази серия е скъпа, да. Не може още в началото такава малка фирма да си позволи да инвестира в ТВ реклама. Сериите са малки, т.е. не особено рентабилни. И ТРЯБВА да се продадат бързо - помисли си колко време ще си отвиси и къде ще бъде забито подобно кремче в една квартална аптека? А производителя ТРЯБВА да спечели, иначе ще си остане на кремчета за 2.30 лв... Вярвай ми, свидетел съм бил на загиване на други много добри продукти, на други фирми! И отва отказва по-натам да се правят такива!
Колкото до това, че чужденците ще си купят нещо и после форгет...не си права!
Писах за ЛОреал - техните продукти не се продават навсякъде, а НИКЪДЕ заедно, на един рафт, с продукти на Арома. И с това спечелиха делото, което Арома бе завела срещу тях, че им използвали името.
Пак да повторя - говорим за коренно нов тип продукти! Български!
Аз мисля мненията на страницата на Биофреш се четат. И с две ръце подкрепям всички мнения тук - искайте, претендирайте! Прави сте, винаги!
Така вие самите ще коригирате маркетинга и стратегията и ще дадете знания за успеха им!

# 1 517
Това че сериите на Биофреш са малки означава ли, че козметиката е висша?

# 1 518

Надявам се поне да върши работа, дали е висша не ме грее, честно казано.
Но, явно, наистина никой не е пророк в собствената си страна.

# 1 519

Ти ще кажеш как е! Надявам се да не ни оставиш в неведение цели две седмици! Да ни огрее и нас! Wink

# 1 520
Не, едва ли. Вярно е, че качеството се контролира много по-точно и прецизно при такива серии.
Има много път да извървят до такова нещо.

# 1 521

Ти ще кажеш как е! Надявам се да не ни оставиш в неведение цели две седмици! Да ни огрее и нас! Wink

Flutter

# 1 522
CI, ти каза, че си правил по-добри кондиционери от едни цитирани по-напред. Кои са?

# 1 523
CI, ти каза, че си правил по-добри кондиционери от едни цитирани по-напред. Кои са?
нонейм са Laughingсиликонов флуид, не балсам.
за лична нужда, но са доста по-пипнати. Sunglasses Sunglasses

# 1 524
Не е коректно да се генерализират водораслите, всеки зане, че има страшно много видове. Дори и на цвят: кафяви, зелени,...
Но май истината е в Океана...
Имала съм удоволствието да видя доста видове,но наистина кои точно се ползват в козметиката не знам.И аз там ще търся истината Simple Smile
БГ фирмите да си оправят дистрибуцията Crossing Arms!Търся един бестселър на известна БГ фирма,препоръчван от дерматолози и приятели.Продавачките ме гледат възмутени,че питам за нещо,дето не са го чували.Една мила аптекарка обеща да го поръча,но го нямало по складовете.Друга една ме пита знам ли колко струва,че тя не го е чувала,но трябва да ми вземе капаро,за да го поръч Shockedа.Пълен абсурд!Съответно пиша до фирмата,любезно ми се дават адреси на техни обекти,където,естествено,точно този най-продаван продукт не го знаят и го нямат.За разлика от Биофреш вариант има-поръчка он лайн.13 лв. цена+7 лв.доставка от Спиди.
Добре де,толкова ли е трудно при наличието на интерес,мацката да провери къде го има и да ме упъти,а където го няма-да го заредят??Не е ли по-добре вместо транспортни разходи да си купя още нещо тяхно?
Не мисля,че ако така продават,нещата ще им се получат.

# 1 525
Някой спомена за водорасли...много добре ми се отразяват и ако има други,които ги харесват,нека споделят продукти,моля.
От Апотекер Шелер не съм се изривала(Иля,дали не е бил с изтекъл срок на годност?),но имат продукти,които много харесвам,напр.Дневния крем за чувствителна кожа+10 фактор с морски минерали и Хидратанта за нормална кожа с морков и портокал.Нощните за нормална и чувствителна кожа,както и дневния за суха не ми допадат,въпреки,че не съм се изривала от тях.Съставите им са дадени на сайта на Шелер.

Рефан имат един крем за лице с кафяви водорасли, но не съм го ползвала за да дам мнение.
От техните продукти съм ползвала измиващ гел със салвия и бях доволна.

# 1 526
БГ фирмите да си оправят дистрибуцията Crossing Arms!Търся един бестселър на известна БГ фирма,препоръчван от дерматолози и приятели.Продавачките ме гледат възмутени,че питам за нещо,дето не са го чували.Една мила аптекарка обеща да го поръча,но го нямало по складовете.Друга една ме пита знам ли колко струва,че тя не го е чувала,но трябва да ми вземе капаро,за да го поръч Shockedа.Пълен абсурд!Съответно пиша до фирмата,любезно ми се дават адреси на техни обекти,където,естествено,точно този най-продаван продукт не го знаят и го нямат.За разлика от Биофреш вариант има-поръчка он лайн.13 лв. цена+7 лв.доставка от Спиди.
Добре де,толкова ли е трудно при наличието на интерес,мацката да провери къде го има и да ме упъти,а където го няма-да го заредят??Не е ли по-добре вместо транспортни разходи да си купя още нещо тяхно?
Не мисля,че ако така продават,нещата ще им се получат.

Напълно подкрепям изказаното мнение  Peace  По същия начин онзи ден се разходих до Ремедиум 1 и 2, където не бяха и чували за една ръкавица от ест. коприна. На сайта на фирмата производител обаче изрично пише, че се разпространяват в тази верига аптеки. Звъннах им да ги питам дали тази информация е актуална, и те ме увериха, че е. Което означава, че или те не са наясно със снабдяването на отделните обекти, или в две от аптеките няма нито една консултантка, която да е наясно с наличните предлагани продукти (казвам нито една, защото и на двете места се допитваха до колежките си и резултатът беше един и същ). Та в крайна сметка ще трябва да правя поръчка по интернет. Чудя се обаче, дали ако не търсех една обикновена ръкавица, я някое скъпо мазило, нямаше да се разтърчат да го търсят и да ме "консултират"....  ooooh!

Интересува ме също мнението ви за този продукт за дехидратирана кожа:

Ingredients: Water(aqua), propylene glycol, petrolatum, cetearyl alcohol, cetyl alcohol, polyethylene, butyrospermium parkii (shea butter), salicylic acid, pyrus malus (apple) fruit extract, caplylic/capric triglyceride, xylitol, mannitol, rhamnose, fructooligosaccharides, laminarila ochroleuca extract, sodium hydroxide, sodium cetearyl sulfate, sodium lauryl sulfate, xanthan gum, niacinamide hexyldecanol, fragrance (parfum).

Предварително благодаря! bouquet

# 1 527
  • Торонто
Много сте изписали за 3 дни, не е истина просто.

Докато не съм забравила личните по-нататък, евентуално уикенда.

А от  този крем дали да очаквам някакво особено действие? Rolling Eyes Много са съставките,обаче..... Confused

Aqua..dimethicone..cyclopentasiloxane..dipropylene glycol..glycerin..cetearyl ethylhexanoate..alcohol..butylene glycol..peg-10 dimethicone crosspolymer..linum usitatissisum(linseed)seed extract..aluminium starch octenyl-succinate.ethylene/acrylic acid copolymer..hexyldecanol..cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone..alcohol denat..parfum..dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer..sodium citrate..tocopheryl acetate..althea officinalis root extrat..prunus amygdalus dulcis fruit extrat..methylparaben..sodium nyaluronate..caprylic/capryc/succinic triglyceride..theobroma cacao extrat..avena sativa (oat) kernel protein..butylparaben..ethylparaben..alpha-isomethyl ionone..sanguisorba officinalys root extrat..geraniol..xanthan gum..propylparaben..isobutylparaben..phenoxyethanol..linalool..bht..plankton extrat..citronellol..chlorphenesin..hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde..pyrus malus(apple) fruit extrat..limonene..butylphenyl methylpropional..eriobotrya japonica leaf extrat..ci 17200(red 33)

Според мен да очакваш прекрасно копринено-кадифено усещане върху кожата си.
Освен него не знам ... Много екстракт много нещо, но все по малко. Е, има и вит Е и хиалуронат, не е зле сякаш. То и в супер скъпарски кремове не винаги ще срещнеш екстракти в по-големи проценти.

# 1 528
  • Торонто
Иначе за пенителя- в къщи в момента има
 7 шампоана и всичките са с този СЛЕС на 2ро място.
Явно трудно се намира шампоан като този напримерно с водараслите с друг пенител.
А за този балсам какво ще кажете. Само да уточня, че аз не си боядисвал косата   Laughing Преди го имах него, но ми свърши и взех този с водораслите. В зависимост какво ще кажете за съставките ще видя следващия път кой да взема.
Veganese na Lush
Lavender Flower Infusion (Lavandula augustifolia), Rosemary Infusion (Rosmarinus officinalis), Agar Agar Gel (Gelidium cartilagineum), Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate, Cetrimonium Bromide, Lemon Oil (Citrus limonum), Benzoin Resinoid (Styrax benzoin), Fresh Organic Lemon Juice (Citrus limonum), *Citral, *Limonene, Perfume
* Occurs naturally in Essential Oils

[/quote]

Ми естествено, нали е най-евтиният.
Скоро гледах в една аптека един органик шампоан, много ме изкефи. Не вярвам да го има в БГ. Другия път ще запомня марката за всеки случай.

За балсама не знам какво да ти кажа - прави впечатление, че няма вода, а екстракти вместо това и също няма консервант (Бензоин Ресиноид не знам какво е).
Другото е вече тривиално. Във всеки случай голяма разлика между двата няма  (съжалявам, че изтрих първия докато те цитирах, после пак ще го погледна и ако съм в грешка ще се поправя).

# 1 529
  • Торонто
Бихте ли ми казали мнението си за този крем? Нощен за суха кожа на Apotheker Scheller. Смущава ме това хидрогенирано раст. масло на предна позиция. Свързвам го с маргарина.

Aqua, Glycerin, Hydrogenated Vegetable Oil, Persea Gratissima, Pyrus Cydonia, Squalane, Oenothera Biennis, Lanolin, Ozokerite, Olea Europaea, Sorbitan Olivate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Cetyl Dimethicone Copolyol, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Galactoarabinan, Cyclomethicone, Tocopherol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Dextrin Palmitate, Magnesium Sulfate, Glyceryl Dibehenate, Tribehenin, Glyceryl Behenate, Sodium Hydroxide, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Propylparaben, Methylparaben, Limonene, Parfum.

Този по-добър ли е? Нощен за чувствителна кожа на Apotheker Scheller.
Aqua, Prunus Dulcis, Pentylene Glycol, Shorea Stenoptera, Butyrospermum Parkii, Olea Europaea, Buxus Chinensis, Squalane, Alcohol Denat., Glycerin, Hydrogenated Lecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Spirulina Maxima, Fucus Vesiculosus, Retinyl Palmitate, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Ceramide 3, Silica, Kaolin, Xanthan Gum, Sodium Carbomer, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Silver Chloride.

Само моите нощни кремове останаха неанализирани.  Praynig

Видях, че ти ги анализира CI.
Според мен пък не са лоши.
Само да допълня, че първият е обратна емулсия (който му се рови по-назад Сиси обясни подробно).
И в двата има доста добри съставки, знам че CI недолюбва карбомера, то вярно, че по-добре без него, но не е толкова зле.

Общи условия

Активация на акаунт