нашата заплата е филийка със сладко намазана специално за мама от голямото и дете
мъжеленцата ни... и на много от тях не им е лесно.
гледайте да има нещо сготвено и чисти дрехи, а суфлетата и кристалните сервизи да ги отложим за след 10-тина години
според мен има нещо много мило и непресторено в това да има разни дребни играчки насам-натам из къщи, по кухненската врата да има лепкави отпечатъци от малки ръчички и рошави мушмороци да бършат омазаните си с шоколад муцунки в мамината блуза, или ужасени да тичат да попиват разляото мляко... един ден ще се връщате от работа в празната си къща и по навик ще гледате да не настъпете играчка, по дрехите ви няма да има "неизлечими" петна, няма да трябва да пускате пералня всеки ден и ще готвите по 2 печени картофа за вечеря. тогава дали няма да ви е яд, че не сте се радвали на живота когато около вас е било наистина весело??? затова сега стига сте се чудили дали се справяте задоволително - това само времето ще го покаже. всеки път като се усмихвате на детенцето си няма начин да бъркате!!! нервите, които децата ви късат, хорските обиди, липсата на социализация - един ден всичко това остава в миналото. само любовта продължава да е там и да осмисля живота ни
така че по-малко "мрън-мрън" и повече целувки и прегръдки
Омръзна ми да чакам детето да порасне, че да дойде ред на други неща. То тъкмо порастна, на нас пък ни се приискаха още деца. Затова вече всичко върви в комплект 
Гледах ден за ден да си върша работата (не съм придиряла много на чистене и лъскане), без да правя дългосрочни планове или да мисля какво ще става после, да се радвам на малките неща. Накрая бях възнаградена - децата успешно се вписаха в училищната среда и завършиха с чудесни резултати (не само като оценки), аз защитих дипломната си работа и нещата някак си отново си дойдоха на място. Изкарахме чудесно лято, помързелувахме си. Тази година всичко изглежда другояче - ІІ и ІV клас - децата са спокойни, уверени, справят се доста самостоятелно (за малките говоря, голямата отдавна си е самостоятелна). След бурята изгрява слънце, така че запазете спокойствие!
!
!
!
Другарче по съдба , 
,Препоръчани теми