Марта веч' дойде - към цветарски подвизи зове!..(22)

• 26 333
  • 398
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте и от мен моята тераса не е остъклена но си оставих цветята през нощта навън и нямаше проблем, но те са до стената наредени а не по парапета. Исках да ви питам на съкъшчето си видях че има лепкави петна, потърсих на първата страница нещо как да се справя с това но нищо не намерих. Помагайте моля.

# 241
За първо време  листата ги измий под течаща вода. newsm78

# 242
  • София
asyalein, дай рецептата за тази вкусотийка на снимката. Wink
Аз моята кампанула я загубих- изсъхна и сега трябва да си я захвана пак.

# 243
Момичета, имам проблем.
Дълго време бях в заблуда за това цвете:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225102&photo=17
Мислех до сега , че е Нолина,но днес разглеждах из сайтове и видях , че Нолината всъщност е по различна.
Та това цвете което имам е с две "грудки", от който излизат листата.
Снощи взех да го видя, и като пипам едното ,то почти е готово да излезе от пръстта.Мисля, че може и да е изгнило от долу,но ме е страх да проверя.

Погледнете го , моля ви, и ми дайте съвет.Какво е то,и какво да го правя?

# 244
  • София
За мен това е нолина, но по-мъничка.

# 245
Нолина е, но е още малка  Peace
А те растат мнооооооого бавно

# 246
Благодаря , че ме успокоихте че поне е нолина.
Но нормално ли е грудката и/брей не се научих така ли се казва/, да е почти над пръстта,дали да не я заровя по дълбоко?

# 247
Ето я моята нолина http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=7
Като я купих беше по малка и от твоята. Сее се в малка плитка саксия и мисля, че трябва да я присадиш в такава

# 248
Ауууууу,Tasha, прекрасна е,пупупу.
Още утре ще я пресадя.Благодаря ти  bouquet

# 249
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Исках да ви питам на съкъшчето си видях че има лепкави петна, потърсих на първата страница нещо как да се справя с това но нищо не намерих. Помагайте моля.

що има лепкави петна, има и вредител.огледай за листни въшки или други гадини.
ако намериш пръскай с инсектицид.  Hug

asyalein, дай рецептата за тази вкусотийка на снимката. Wink
за коя вкуснотийка става въпрос?  newsm78

# 250
  • София
Благодаря , че ме успокоихте че поне е нолина.
Но нормално ли е грудката и/брей не се научих така ли се казва/, да е почти над пръстта,дали да не я заровя по дълбоко?

Mr. Green няма значение дали ще кажеш грудка или луковица...разбираме се. Но мога да ти дам малко тъпо, но много лесно за разбиране обяснение Heart Eyes
Луковицата /от лук/ има люспи, чиито предназначение е да я пазят. Типични представители са зюмбюл, лале, кокиче...
Грудката е един вид корен, като ряпата например. Характерно при засаждането е, че тъпата част на грудката се сади да е нагоре /като ряпата/...съответно такива са някои бегонии, каменно цвете...
 Hug

Да се похваля..най-накрая се сдобих със семена на Газания и едно пълзящо цвете Тунгбергия Grinning...Кога беше подходящо да се садят по лунния карендар...15 Април или бъркам newsm78

# 251
Таша, видях, че имаш Циклама. На снимката ти е в същата фаза, в която е и моята сега.  Само дето листенцата по края са посветлели или пожълтели... а като опада цвета останаха тези топченца. Кажи ми ти как я приспиваш твоята и какво правиш с топчетата?

Благодаря ти.

И Юката ... и аз имам, не знам дали е по-светлолюбива или не.  Hug Hug Hug

# 252
хааа,убихте ме с това каменно цвете,моето няма грудки,луковици ,отгоре,цялото си е в пръстта.нормално се развива,имам го от три години.

# 253
  • София
Ама грудките са изцяло в пръстта Wink...луковиците може да са над нея Grinning
Какъв цвят ти е каменото цвете...аз си търся бяло Tired
Пробвай Август месец да си захванеш от листо...много е показателно как се образува грудка Hug

# 254
Таша, видях, че имаш Циклама. На снимката ти е в същата фаза, в която е и моята сега.  Само дето листенцата по края са посветлели или пожълтели... а като опада цвета останаха тези топченца. Кажи ми ти как я приспиваш твоята и какво правиш с топчетата?

Анче, още не съм намалила поливането, защото до скоро ми цъфтеше но вече спря и ще спра да поливам. Листенцата започват да падат и я прибирам на хладно и тъмно. Късна есен я вадя и започвам да поливам отново. Поливам само в чинийката.

Общи условия

Активация на акаунт