Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология?
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
Как мога да сменя личния си лекар в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология?
Феталната морфология е специализиран ултразвуков преглед, извършван през второто тримесечие на бременността (обикновено между 18-та и 22-ра седмица). Целта на този преглед е да се оцени развитието на бебето, включително неговите органи, кости, мускули и други структури. Може също така да помогне за идентифициране на потенциални аномалии или проблеми в развитието на плода.
-
Какво представлява амниоцентезата и защо се извършва?
Амниоцентезата е медицинска процедура, при която лекарите вземат малко количество течност от околоплодния мехур на бременната жена. Това обикновено се прави между 15-та и 20-та седмица от бременността, за да се провери за генетични аномалии и хромозомни нарушения като синдром на Даун. Препоръчва се предимно за жени над 35 години или тези с висок риск от генетични разстройства.
-
Как мога да сменя личния си лекар в България?
-
Какви са рисковете и процедурата при амниоцентеза?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се препоръчва да се извърши?
вече и аз искам да пиша. иначе съвсем редовно и съвестно си ви чета.ама все чаках,я да мине прегледа,я видеозона, все не мога да повярвам като че ли,че бебето си ми е там и е истинско....задъхването и мен ме изплаши днес,помислих си че нещо савсем не ми е наред ама вие ме успокоявате ,че и това си е един вид "страничен ефект".а скоро тук четох че и запушения ми втора седмица нос не е от настинка...после и гърбовете ще ни заболят,и краката.....
) А също така някъде прочетох или дочух, че предизвикват и гадене - май някъде по форумите. Аз лично не съм повръщала слава богу.
банда.Къде бяха дъртачките снощи? Ишиас или нещо друго ги тормозеше?Поспаланки такива. 

Аз се колебая...незнам дали го усещам.../а не ми е за първи път
Ще чакаме слънцето

дето пишат по нощите. Вече ми дотегна да пазя дивана цял ден и нощно време не ме лови съня. 
Такива ремонти стягам,че околосветското само ще го сънувам 

Сега я помолих да ми пусне сайта, а тя каза, че ужасно съжалява, че е взела това решение (да задържи детето) и, че ако са й казали това, което сега знае в началото, 100% е щяла да обортира)!!!