Осми март наближава, през АПРИЛ ще стана горда мама!!!

• 17 080
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
alokazia, абе аз по принцип съм си инженер, ама и без да съм пак бих казала че по-големите гуми означават повече стабилност. Това че тръгва от бутане с пръст не говори нищо добро за количката. Всичките ми приятелки, които имат вече поотраснали деца, единствения съвет който ми дадоха при избора на количка беше - голееееми гуми.
Преди време едни наши приятели смениха четири колички, защото все се чупеха. В момента други наши приятели поради финансови причини пък ще си я заваряват. Гамата е Чиполино и Бертони. Не знам защо, но всеки път като чуя за счупена количка и все е една от тези двете марки. И то се чупят носещи елементи.

newsm10

Наскоро моя приятелка, която си е взела Чиполино, ме предупреди, че са чупливи и не стават за по-тежки бебета. И изобщо отзивите за Чиполино са все такива - евтини са, но много чупливи. И освен това гумите им са много малки и не мога да си представя, как ще си друсам бебето по паветата в Пловдив с такива малки гуми. Затова се спрях на Маг Ингланд - големи гуми, по-тежка, но и по-стабилна /аз нямам стълби за изкачване - от партера, направо в асансьора/, и зимата на бебчо ще му е по-заветно. А и разцветките в пловдивския Штъркел бяха много сладурски. Но това си е мое мнение, де! Peace

Ще караме 8-ми март в някакъв нов ресторант "Виналия" /на мястото на бившето "Марлборо"/. И, ако приключим по-ранко, ще ходим на купон у едни приятели. Абе, голямо празнуване се заформя.

Иначе от моя мъж дори цветя не очаквам. Никога досега не се е сещал да ми подари цвете за 8-ми март, уж в неговото семейство не го празнувала майка му, та затова. Е, добре, ама какво ще му коства да ми вземе едно цветенце, ей така, за да ме зарадва. Той без повод никога не се сеща да ми подари цвете, поне по повод да се сеща! Ама той мъжът ми си е такъв, де. Аз си го знам. Не че не ме обича, но хич го няма по жестовете... Представете си, за 1-ви март не ми беше взел мартеница. Понеже първи се падаше Задушница, а тогава не било хубаво да се връзват мартеници, с майка ми си говорихме пред него, че ще си връзваме на 2-ри. И ставам аз на 2-пи март и го целувам и му връзвам мартеница. А той - нищо. по едно време не си замълчах и го попитах - "А ти не се ли сети да ми вземеш мартеничка?" Обяснението му беше - "Ами, аз разбрах, че ще си връзваме във вторник, а не на втори!" Паднах направо! #Cussing out

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 11:39 от asja

# 166
  • Пловдив
asja, чакам отзивите ти за този ресторант Peace Толкова месеци го рисуваха, даже се чудех кога ще го отварят. Току виж сме успели да се класираме (ако е хубав, де), преди срещата с девойчицата Laughing

# 167
  • Бургас
Джул, благодаря много  bouquet Сигурно аз или касиерката не сме догледали нещо, защото проверявахме през ПИК-а на осигурителя Embarassed Пък и при мен работните дни за ноември и декември са съответно 17 и 18, та би трябвало и преводите да са почти еднакви. Все пак ще прескоча другата седмица вече да си взема личния код да си проверявам всичко от къщи и да се опитам да се ориентирам Hug

# 168
И моят нос е абсолютно непрекъснато запушен, изхабих вече тонове с носни кърпички!

Пръстчето ми е по-добре, приложих рецептата на полинита, вече ме боли по-малко, да не кажа съвсем леко ако стисна нещо, пък аз гледам да не прекалявам. Дано само не падне нокъта, че това ми се струва като филм на ужасите. Даже викам на мъжа ми, като зараждам и като ме заболи много да ми стиска пръстта, така ще усещам другата болка по-слабо Joy Joy Joy

Аквариел, и аз нищо не съм пипнала - пролетно почистване, поне вече една пералня приготвих с нещата за болницата! Вече деветия месец е налице Shocked

Алокация, за този модел на пег перего - скейт, незнам доколко е добър, но за другите съм чувала само добри отзиви - плико 3 моделите.

# 169
олеее,ася вземи да го обработиш Laughing,кво те интересува неговото семейство Rolling Eyes
моя мъж много обича да ми подарява цветя ей така без повод.дори понякога като разхожда кучето сутрин и се връща с цвете откъснато отдвора на блока.много е приятно

# 170
  • София
asja напълно те разбирам! Все едно за моя мъж говориш....Аз също не получих мартеница за 1-ви март, и понеже му пилих на главата една седмица, накрая отговора беше "е добро щом е такъв проблем утре ще ти купя 16!" Викам мерси!
За Свети Валентин, коментара беше "Аз не съм католик и празнувам трифон зарезан", за 8-ми март е "Това е комунистически празник"! Общо взето много удобни оправдания!!! Мъже! Е нищо де аз няма да спра да пиля.... #Cussing out
Въпреки всичко както и ти каза аз знам че ме обича и не го прави от лошо ама ме хваща яд! И въпреки оправданията всяка година полечавам цвете за 8-ми марта, ама защо трябва да е предшествано с подобни разговори....

# 171
Здравейте коремчета Hug ето тук може да видите повече за болничните  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=264913.0
За количките на Чиполино не съм съгласна че се чупят и преди съм казвала имам Бевърли Вип с големи гуми, която е абсолютно здрава, а МАрти го возих до 2 год т.е 15 кг единствения недостатък е, че е тежка.Аз да ви се оплача днес бях на консултация и да си взема 45 дневния болничен и док ми мери само корема с метър, слуша ми тоновете, и се изтеглих колко кг съм/+20 #Crazy/ и другия петък като "напредна   "с бремеността ще се гледаме на видеозон #2gunfire #2gunfire, а не ме е гледал от 09.01 много ме е яд.Поне се запознахме с Полинита Laughing за което си заслужаваше да ходя на консултация

# 172
Който много хайманосва, сега не може да изчете всичките писания...

Аз от вчера съм "официално" в болничен - в началото много объркахме термина, а то като те запишат там в документите веднъж... Та сега вече имам зелена светлина да раждам (не,ч е ми е пречило това до сега де  Laughing )

Гледам още съм сред призовите места за раждане в скоро време - и аз искам, честно казано, особено след като вияхме малкия на 3Д, нямам търпение да го нагушкам и нацелувам. Вчера реших да му "помогна" малко и обиколих цялата Главна, "Капитан Райчо" и после пеша до сточна гара, ама освен яки контракции нищо особено не се случи - като легнах и ми минаха...  #Crazy Ще разчитам на ефекта от натрупването  Joy

Аз 8 март ще го празнувам в неделя - моите дружки са ми заформили бебешко парти и поне до тогава трябва да остискам, но се очертава много готино, после ще пусна и снимки. Качвам малко и в албума да ме видите какво окръглено нещо съм +17кг....

И други работи щях да пиша, но като се сетя,ч е вече забравих.

Целувки на тумбаците!

# 173
олеее,ася вземи да го обработиш Laughing,кво те интересува неговото семейство Rolling Eyes
моя мъж много обича да ми подарява цветя ей така без повод.дори понякога като разхожда кучето сутрин и се връща с цвете откъснато отдвора на блока.много е приятно

О-о-о, ама ти мислиш, че вече 7 години не се опитвам да го променя ли?! На един 8-ми март от обида плаках, нещо ми стана, като гледах всички жени по улиците с цветя, а моят се прави на ударен! И след като се прави, че не разбира, защо плача, и се наложи да му обяснявам причината, накрая ми купи едно цвете, ама то като е изпросено, не е същото! Сърдила съм се, цупила съм се, обяснявала съм, че аз не съм майка му и да не ни сравнява, но ефект - НУЛЕВ!

asja напълно те разбирам! Все едно за моя мъж говориш....Аз също не получих мартеница за 1-ви март, и понеже му пилих на главата една седмица, накрая отговора беше "е добро щом е такъв проблем утре ще ти купя 16!" Викам мерси!
За Свети Валентин, коментара беше "Аз не съм католик и празнувам трифон зарезан", за 8-ми март е "Това е комунистически празник"! Общо взето много удобни оправдания!!! Мъже! Е нищо де аз няма да спра да пиля.... #Cussing out
Въпреки всичко както и ти каза аз знам че ме обича и не го прави от лошо ама ме хваща яд! И въпреки оправданията всяка година полечавам цвете за 8-ми марта, ама защо трябва да е предшествано с подобни разговори....

Най-странното е, че иначе мъжът ми е по скъпите жестове, но само по специален повод. За рожденни и именни дни неизменно получавам скъпи подаръци - обикновено златни бижута на голяма стойност. Не че се оплаквам от това, де! Ама ми се ще и без повод да се сеща! Една година ми направи следния номер - първо ми подари пантофи с формата на мечета, много сладки. И толкоз! Аз се зарадвах, ама се учудих малко, защото хич не е в негов стил. И след малко, след като не получи желаната реакция - да се нацупя за евтиния подарък, например, извади една кутия със златен часовник вътре, който знаеше, че съм си харесала. Та такъв е - да му се радваш ли, да му се сърдиш ли?! Чешит абсолютен! Е, аз безумно го обичам и всичко прощавам, но преди това се кося и рева. Че аз пък съм и много чувствителна и с повод и без повод си поплаквам!

Гледам още съм сред призовите места за раждане в скоро време - и аз искам, честно казано, особено след като вияхме малкия на 3Д, нямам търпение да го нагушкам и нацелувам. Вчера реших да му "помогна" малко и обиколих цялата Главна, "Капитан Райчо" и после пеша до сточна гара, ама освен яки контракции нищо особено не се случи - като легнах и ми минаха...  #Crazy Ще разчитам на ефекта от натрупването  Joy

Можеш да разчиташ и на ефекта от секса, например!  Joy Joy Joy Хем приятно, хем помагало. Пък ако не помогне, поне си остава удоволствието, нали?!
Ох, то ако разходките предизвикваха раждане, досега да съм родила. Аз ако знаеш какви дълги разходки си правя - от Халите през цялата главна, през "Кап. Райчо", та чак до улицата зад стадион "Ботев", че там живее майка ми. Един ден дори го минахме това разстояние в двете посоки, с една почивка за кафе по средата. Ама досега това не ми е докарало дори контракции. Все пак напоследък намалих разходките, поне до края на месеца ще се въздържам от натоварване, та да устискам до началото на април. Лошото е, че като отидем на строежа, се катеря нагоре до третия етаж, че там ни е апартамента. Пък и на работата тоалетната ми е три етажа надолу, та каквато съм пиклива, поне 3 пъти слизам и се качвам. Ама то божа работа!

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 12:24 от asja

# 174
  • Русе
И аз с моя мъж имам подобна ситуация  Crazy .Той по принцип не е привърженик на такива малки жестове,обаче има един приятел дето много се шашка по такива празници какво да купи за приятелката си.И понеже сме си приятелски семейства все кара моя мъж да ме пита какво би и  харесало и аз казвам каквото на мен би ми харесало и накрая двамата взимат това което им кажа и двете с нея сме доволни  Joy .Моят мъж знае,че много ще се сърдя ако приятеля му подари нещо на приятелката си(особено щом аз съм дала идеята какво да е )пък той нищо да не ми вземе.И така не оставам без подарък ама малко нагласено  Mr. Green .И все пак май е по-добре така отколкото никак  hahaha

# 175
ох мами, връщам се от зъболекар - мноооого неприятно усещане. поне съм доволна, че бързо стана - сдобих се с пломба, ама това е ефекта на бременността:)
само се притеснявам да не стане нещо с бебо  #Crazy, защото е амалгама пломбата. зъболекарката я препоръча защото "дупката е голяма" и аз се доверих, нооо дали не сбърках? ходила ли е някоя от вас на зъбар по време на бременността? newsm78

# 176
Да се отчета , върнах се от консултация и си взех 45-дневния болничен.
Всичко е наред с бебо , едвам го измери док.Непрекъснато си върти гръбчето от лявата страна на корема към дясната и обратно.
Продължаваме да вървим с една седмица напред.Даже док се стресна , като каза , че крачето му отговаляло на 36 седмица.
То какво се чуди , аз съм висока 1,74 м , а мъжа ми -1,86м. Та бебето да няма да е с къси крака. Според размерите тежим 2400 гр.
Водите са ми добре , плацентата - също. Другата седмица ще ходя да слушаме тонове ,а по другата - пак на консултация , кръв , урина и вл.секрет. За анален секрет нищо не каза.

За тези тъпи болнични - пишете , ако ходите да си вземате ПИК от НОИ , колко се чака !!!

За подаръците - моя мъж винаги ми подарява букет с рози , а аз винаги му се карам да не пълни гушата на търговците , защото продават розите по 7 лв за 8-ми март.И без това ми купува подарък . Тази година подаръка ми е общ за Свети Валентин и за 8-ми март , защото е скъп - много готин телефон.

# 177
Момичета,много съжалявам,но няма да мога да дойда днес на варненската среща. Налага се да отида до работа, както впрочем и цялата друга седмица! Много ме е яд! Хайде, да си изкарате хубаво и да си хапнете и наприказвате като за двама!

# 178
  • София
Здравейте момичета  Hug

И аз бързам да се отчета след прегледа - вече сме цели 3 кг!!!! Плацентата била вече зряла, но док каза, че било нормално за 9-ти месец. Аз не знам колко съм качила за последния месец, защото спрях да следя вече, но като цяло вече имам + 17 кг някъде  #Crazy.

Благодаря много на jul за разясненията за болничните  Hug. Аз се бях ошашкала, че много ще ми падне обезщетението заради болнични преди 45-дневния, но сега се поуспокоих  Whistling

milenag, аз ходих преди няколко дена до НОИ за ПИК, нямаше никаква опашка и всичко стана за 2 минути буквално. Само имай предвид, че работят до 16 часа!

А за 8 март какво да ви кажа - моят приятел не е по изненадите, за което и аз съм си виновна, защото държа да си избирам подаръците, особено ако ще са по-скъпички. Та в тази връзка милинкият е намислил от Никулден (именния ми ден) да ми подарява телефон. Ама аз като съм шматка и не мога да си харесам си останах без подарък и за именния ден и за Св. Валентин. Но вече съм решила, че няма да пропусна и 8-ми март  Naughty

# 179
Малее колко бързо ви изплащат болничните!!! Аз моите до сега ги получавам все след 1 м., при положение че когато ги занеса всичко ми е платено и изрядно! Ето , сега чакам януарския, който съм занесла преди 3 седмици, все още не ми е начислен! Какво толкова имат да прехвърлят НЕЗНАМ?!??
Относно базата за исчисление на 45-дневния: взимат се 6 м. назад доходите , независимо дали преди това си бил в друг болничен/ напр. ако си в болн. от хх.03.2008 се взимат доходите за 09.2007-02.2008/! Това били различни параграфи / основания или там както го водят/ и дори и да няма прекъсване м/у болничните поради общо заболяване / който е 80%от доходите / и болничния за раждане / който е 90%/ се преизчислява базата на последния наново! Но след това не се променя нищо докато си изтекат 315 - те дни! Лично мен това ме устройва идеално, но за някой може да е в ущърб!
За мъжете ... какво да ви кажа ,моя е на моменти! Мартеница не ми е подарил тази година! Но онзи ден например се прибра с букетче , което отдавна не се е случвало! И признавам - стана ми мило, нищо че щерката го конфискува и разфасова Joy ! Сега ме обработва да ги пусна утре със сина ми да отидат на мач в Стара Загора през деня! Е аз пък звъннах на едни дружки да се видим следобета ! А за вечерно излизане - дума не може да стане! Аз съм тоолкоова трудно подвижна, освен това не мога да понасям задимени и опушени помещения, а и по принцип след 6 ч. ми се прилягва, да не броим е 2-те деца които ще трябва някой да гледа , щото с тях в ресторант си е мъка.... та в къщи ще сме! Ама който може да излиза- да не се замисля, че после все по трудно ще става!

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 13:33 от veni-b

Общи условия

Активация на акаунт