Баба Марта бърза, на ФЕВРУАРчета мартеничка да връзва!

• 20 701
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
Момичета мили -не се разболявайте моля ви ,пазете се много  Praynig  bouquet Кофти е като ви чета всеки ден и все някоя от вас се е разболяла Cry
desi sunshine благодаря за комплиментите -за сьжаление не ползвам никьде това,с което ме е надарил Бог , мога само да се опитам да сьбера всички стихове и да се пробвам да издам стихосбирка newsm78 Laughing
За сега е това ,много ви обичам и се радвам че ви имам... Hug  bouquet Hug

# 91
Здравейте и от мен в Родени Hug/аз отдавна надничах тук при януарки,знаете защо,но сега сме всички в кюпааа Wink/
Честито на всички с хубави новини и много стиснати палци на болничките да се оправят!
Относно наддаването-ами не мога да си представя да сложиш 1месечно бебче на диета/на кой би му дало сърцето незнам newsm78/...Боби качи първия месец 1500кг и доктора каза че действително това е бурно наддаване,но му предписа малко повечко капки витамин Д и това е Wink
За 40 дена-аз ги броя включително и деня на раждането/че как без него-ТВА Е НАЙ-ВАЖНИЯ ДЕН/ Mr. GreenДругото което би ви олеснило в сметките-гледате болничния от родилното-той е за 42 дена,махате от датата на която би трябвало да почне 3тия болничен 2 дена и ГОТОВО!
заШЕЙНОВО-еми няма такава простотия #2gunfire #2gunfire #2gunfireНали и аз раждах там и въпреки че и аз като Пух бях във ВИП си чаках на асансьорчето...обачееее една сутрин всички бебчета там а мойто го няма Cry Cry CryВикам и на тая дето ги носи-къде е мойто?Тя се почеса и извади някво листче и вика-На системи е! CryЗащо?Къде?До кога?-никой не ти казва!!!После ходих да го издирвам и все ме връщат -ела след час и така няколко пъти,след което звъня на моя дето ме изражда и той взе да издирва педката в неонатологията и веднага дойде една акушерка да ме извика в неонатологията,че педиатърката ме търсила #Crazy #Crazy #CrazyИ оная като взе да ми вика,че си била имала работа и т.н ит.н.........аз стиснах зъби и си замълчах,щото пак нищо нямаше да разбера за детето #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Голдънче-според мен това твойто си е бял кахър HugАма оставяй беба повече на тая проблемната гърда и в никакъв случай не я оставя за 5-6 часа PeaceАз от самото начало си го кърмя и от двете/като гледам поне едната да издърпа докрай/...май само около 10тина пъти ми се е случвало да го кърмя само от една/просто не му стига/ #Crazy
Цунки и гушки на всички!!!

# 92
На болничките ни пожелавам много много здраве!
Еления честита рожба!
Голденче набързо влизам заради теб да драсна. При всяка жена едната гърда е по голяма от другата още през пубертета, така и при кърменето едната е по млечна от другата, това да не те тревожи никак. Освен това може да е станала по млечна заради предпочитанията на бебето, едни бебета харесват захвата (прегръдката на мама) когато са на определена гърда, повечето обичат лявата заради звука на майчиното сърце което са свикнали и обичат да чуват още през бременността. Каквато и да е причината не е тревожно а е нормално, ако даваш еднакво често и двете гърди и ги редуваш по равно няма да имаш проблеми с количеството. Това че я усещаш по мека е нормално, ако е с по малко мляко бебето я изсуква чудесно (това значи че се пълни добре, освен това пълна чаша не можеш напълни, следователно тя даже прави повече и по често мляко от другата), не ти пречи да додаваш да си дояде от другата, като започваш следващото кърмене с наченатата гърда задължително. Дори детето да се сърди на по немлечната гърда ти го приемай спокойно и не се стягай, ще свикне не бой се. Дано ти обясних добре нещата,ако не съм пиши а аз ще допиша като се приберем че днес съм по задачки закачки.
И честит 8 март мили момичета!   bouquet

# 93
GoldenEyful, имам абсолютно същия проблем, само, че при нас е обратно с гърдите. Предпочита лявата. Дясната не иска да я погледне, но аз непрекъснато и я бутам, за да може да стимулира и нея.
Мери, благодаря за отговора. Това ме успокои и мен.
Аз се издъних снощи и съм много притеснена. Забравих да се измия преди да дам на малката да суче, а преди това се бях намазала с Гармастан. Но тя така изрева от глад, че аз съвсем забравих в съня си да се измия, а веднага и бутнах да суче и се усетих чак накрая. Как мислите дали може нещо да и стане? Офф, много ме е яд на мен си.

# 94
Ето  Д-р Райков преглежда тук.
Много гадни неща разказвате за това Шейново, момичета, а в "Такъв е живота" как го представяха. ooooh!
Ние пък днес правим един месец, честито и на астралните ни близначета!  bouquet
denil, споко, нищо няма да и стане от един път, случва се!

# 95
Зузу, а колко капки витамин Д ви предписаха? Ние вземаме по 2 всяка сутрин на гладно.

Относно болниците в БГ, аз за второто живот и здраве пак в Токуда ще ходя. Не че и там нямаше изцепки, особено за кърменето, но поне останах с хубави спомени от раждането си. Там в това отношение много се стараят. Даже в минутата в която се ражда детето една от сестрите в родилната зала търчи с един касетофон да го поздравява с Happy Birthday Simple Smile  А неонатолозите манаваха по 2 пъти на ден по стаите да те питат имаш ли въпроси относно детето си.

# 96
Мили момичета, благодаря, че ме отворихте по въпроса с педиатърката. Преди малко дойде другата, която ми препоръчаха и от нея вече съм във възторг. Много симпатична жена, направихме си картона и като вземем акта за раждане, ще си ходим вече при нея. Страшно съм благодарна на всички, които ме посъветваха да не чакам юни и особено на Ефросина Hug

Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 15:22 от Puhka

# 97
  • София
Мери, страшно ти благодаря за отговора и жеста към мен newsm51! Разбрах те напълно ясно и точно! Така и ще правя и дано се похваля накрая! Praynig Hug Сега даже хапвам една супичка за течности!  Heart Eyes
Зузу, благодаря и на теб мила! Hug Браво на Борис за мерките! smile3501
Денил, ние сме с предпочитания за дясната, а лявата - вяла работа. Но ще успеем, да знаеш! Hug За гармастана, и аз мисля че от един път нищо няма да му стане на бебока.
Пухче, радвам се, че си се отървала от тази овца, с извинение за приказката. #Cussing out
Бубе, Вики много прилича на теб! Wink
Хайде, отивам да дам топло млечице на бебо! Grinning

# 98
Здравейте и от мен
За лохиите: и аз още имам течение. Няма кръв едно такова жълтеникаво е, мирис не съм усетила да има, и конците ми стърчат още, така че секса е мираж  Tired
За гърдите: и моите произвеждат различно и дясната е винаги напрегната. Той, Гого отначало само от нея искаше, ама нали съм упорита все от ляво предлагах и се поизравниха малко. Сега ги редувам, че той едната не изпразва до край, камо ли втора да му предлагам  Rolling Eyes
Освен еми бадеми и гига мига май не се е отчела, а секциото й отдавна трябва да е минало  newsm78.
Аз да ви разкажа/оплача: онзи ден свекърва ми дойде (не разбрах за какво точно), и се хвана да глади, ама явно бързаше или беше нервна нещо...а аз кърмя и тя потропва до мен и той Гошко тъкмо се унесе и се стряска и аз пак бутам цицка и то цока и се унася и пак и пак ... и аз доволна: Ихаа детето вече 30 минути яде (при рекорд до сега-18). И даже смених цицката, че първата се изпразни... И както се радвах така ми повърна ... ама и от носа ... не знам май на това му се казва на фонтан  newsm78 . И не че толкова се уплаших, а ми стана тъпо че си прехраних детенце, направо му се препълнило стомахчето.  Много съм смотана, а уж от добри чувства  Embarassed.
Айде чао и целувки на всички.

# 99
Денил, Гармастана е съвършено безвреден за бебето, спокойно. Не е никак вкусен обаче и е толкова мазен че може да отврати бебето, само заради това се препоръчва да се отмива. Peace
А да, понеже часовника ми не е отчел 29.02, днес показва 08.03. съответно и аз честитих и  подарих китка на майка ми и споря че днес е 8, а жената ме гледа странно... Яко съм се метнала на черешата момичетаааа

# 100
  • Варна
Мери направо умрях от смях Joy.А аз се чудих защо честитиш 8 март и си помислих че утре няма да те има.

# 101
Жас, направо е плачевно даже. Joy И се чудя защо цял ден никой не честити в темата, нито някой по телефона да ми пише или звъни, ни по новините даже, викам лелеее сигур заради националния траур newsm78

# 102
  • Варна
Жас, направо е плачевно даже. Joy И се чудя защо цял ден никой не честити в темата, нито някой по телефона да ми пише или звъни, ни по новините даже, викам лелеее сигур заради националния траур newsm78
smile3532 smile3532 smile3532

# 103
zdravi4 и на мен ми го препоръчаха д-р Райков, нали кабинета му е на Г.С. Раковски, зад Община Варна newsm78

Здравейте и от мен! Hug
За ортопед ... единственото, което ми предложи педиатърката е д-р Райков. Да този зад Общината. Но се обадете за час, защото има чак след месец. Аз се обадих на 29.02. и ми дадоха час за 21.03. Педиатърката каза, че ще ми даде направление, така че колко ще платя ще разбера на място.
Ако някоя от варненките не бърза с прегледа ще разкажа след това как е минало и колко съм платила.
Бях питала за ваксините. Какво мислите? Педито ми препоръча да си купя аз някаква там дето струвала около 50 лв и се биела 3-пъти, значи около 150 лв. Иначе тази дето се полагала била по-кофти. Но не разбрах точно какво има предвид. Вие какво смятате?
Така ме боли глава ...  и ми е отпаднало .. май и аз се разболявам ... оооох дано ми се размине.
Прегръдки на всички мами и целувки на всички бебоци.  bouquet

# 104
Здравейте отново мамчета сладки!
Аз отново съм тук.До сега не мога да сваря да ви изчета , защото майка ми беше при мен да помага и не ме оставяше да си чета , че не съм си почивала достатъчно.
Първо да благодаря на тези които се грижат за темите и им остава време и да кажат на всеки по някоя добра дума и съвет. Hug
Честити бебчета на цялата февруарска дружинка!Да растат здрави и весели деца, за гордост на родителите си!
Разгледах всички снимки , ами нашите дечица са най-хубави. newsm53
Сега да разкажа и моите перипетии от раждането.Приеха ме в болницата два дни след термин с 3 см. разкритие и 90% изгладена шийка , да ме следят , че съм със заболяване и да не стане някоя беля.Да , ама не.Раждането така и не започна само.Контракции вяли от дъжд на вятър и така цяла седмица.Бях настанена в стая в която слагаха тези които са започнали да раждат , но не върви бързо и се нагледах на раждащи жени и не съм спала и една нощ , като хората.
Съпреживях емоциите и страховете на всяка една от тях и плакахме и се смяхме и какво ли още не.Най- после, в петък , на 08.02, главния лекар разреши да се предизвика раждането и в събота в 5 часа заедно с още едно мамче , ни събудиха с клизми и хапченце и хайде в пред-родилно.На другата жена и беше 3-то раждане и ми беше ясно о , че тя ще ме изпревари, така и стана , ама за малко, защото и на двете раждането не вървеше.Сложиха ни на системи и лекаря тръгна да прави аборт на негова позната. Но каква стана тя , както си лежахме и следяхме контракциите другата жена направи рязко разкритие и не могат да сварят да я преместят на масата.След 5 мин и няколко напъна се роди нейното момиченце.В този ден нямаше други родилки и останах сама. Внезапно ми изтекоха водите , зелени и доктора се зачуди с мен , какво ще ме правят , че и тоновете не бяха добри , а разкритието все 3 см.Говори с главния и той разреши секцио, защото в тази болница много държат на нормалното раждане.След това изпратиха линейка да вземе операционната сестра от тях , а на мен контракциите ми станаха зверски започна да ми прилошава.Разкритие пак никакво и 40 мин. по-късно , сестрата още я няма , обажда се доктора да види какво става  , а тя линейката още не е отишла да я вземе.Аз вече започнах да хвърлям къчове от болка и притеснение , но си мълча и само казвам лошо ми е и дишам дълбоко, че много ми се гадеше, акушерките ме гледат и ми се чудят , докато шиеха другата жена и точно когато свършиха с нея аз усетих страхотен напън отзад и викам докторе нещо става , а то бебето тръгнало само и разкъсало всичко по пътя си.И така, родих нормално с няколко напъна , ама с толкова рязане и шевове , че ум да ти зайде.Това , което преживях , не го пожелавам на никой.Благодаря на екипа , всички бяха страхотни и много ми помогнаха.Резултата от всичко , което преживях е една страхотна дъщеричка smile3521.
Аз да взема да приключвам , че май се олях, и утре пак ще пиша.
Целувки от мен и Вики!

Общи условия

Активация на акаунт