АВГУСТ все е тъй далече, но пък бебчо мърда вече

• 19 348
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Цвети, аз затова не излизам болничен. мисля че и преди някъде бях писала, че много искам да изляза болничен, но ме осигуряват на висока заплата, за да взимам повече пари като съм в майчинство, но тъй като започнаха да ме осигуряват на по-високата заплата от януари, не мога да си позволя болнични, защото тогава се осигурява на основната заплата и това ми намалява майчинските моментално, тоест стискам зъби и си идвам на работа. Попитай счетоводителката която се занимава с делата на фирмата, тя ще ти обясни подробно.

# 151
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=274462.0
Ето една интересна тема за домашно раждане, за емоциите, за естествения процес.
Пускам линка за да я споделя с вас, защото за съжаление темата е заключена заради некоректен тон.

# 152
Малкабуби, доколкото знам раждането в Токуда е 800лв ,но отделно си плащаш стаята,пакета за грижи за детето и мисля анестезиолога,така че пак се връзва колкото при Щерев.На отворените врати е имало и татковци.Може би и аз ще се запиша по-нататък,който е бил-да разказва.Иначе моя приятелка ще ражда в Щерев следващата седмица и ще разкажа.

момичета искам да питам някой ,който е наясно,на какви пари е най-добре да се осигураваме,така че да получим максимум майчинство и съответно какво ще струва това на работодателя(или на нас)?Преди ми бяха казали,че това е максим.осигурителен доход 2000лв,но скоро ми казаха,че не така.

# 153
  • София
ЗА РАЖДАНЕ в "Токуда"
1. Избор на екип за нормално раждане - 800лв
2.Избор на екип за секцио - 1000лв
3.Избор на анестезиолог - 150лв
4.Присъствие на бащата в родилна зала - 200лв
НЕОНАТАЛНИ ГРИЖИ:Пакет 1/Неонатални грижи за дете родено по естествен път престой 3дни/ - 200лв
1.Изследване на костите
2.ПКК(пълна кръвна картина);кръвна група
3.Абдоминална ехография
4.Изследване на главичката (не мога да цитирам точното наименование, само ще уточня че е свързано с фонтанелата на главичката на бебчо)
5.Почасови грижи,консумативи за бебето
6.2бр безплатни прегледа на бебчо до навършване на 1м.
7.Обучение на майката :
- кърмене и грижи за гърдите
- къпане на бебето
- грижи за пъпчето
Пакет 2 /Неонатални грижи за дете родено секцио престой 5дни/ - 300лв
Изследванията са същите както в ПАКЕТ 1.

Тази информация я имам от един друг форум

# 154
pipi4ina сложих ти синьо щъркелче PeaceХич не се ядосвай за времето,то и тука е студ coldЕ,чак виелици и сняг няма,ама .....

mersi na dessyy i kameto!  bouquet
сега се чудим какво име да му дадем на малкия бъбречко, преди само женски ни идваха ама на иихи Thinking

# 155
И мен много ме тревожи положението с болничните и майчинството Weary.Мен също ме осигуряват на по-висока заплата от януари,т.е.аз сама ще си внасям осигуровките и няма да ходя на работа.Само че точно от януари съм вече близо 2 месеца бонични...и незнам как точно стоят нещата???И ако наистина след това за майчинството се взима сумата на обезщетението,а не тази,на заплатата,става много кофти...Тогава супер много ми се намалява сумата,която ще трябва да ми изплащат 9 месеца newsm78.Така ми каза и нашата счети,но тя не е много сигурна,а моя позната казва,че не е вярно??? smile3511Каде точно е истината,ако някой ми каже,ще съм му много благодарна!!!
Ама какво да се прави,аз също си бях болна доста време,а пък и се оказа,че не е много желателно да се друсам в най-голямата лудница и задръствания по рейсовете всеки ден по 2 часа-отиване и връщане от работа(от Дружба2 до Централна гара...) (А пък "споразумението" с шефа ми го направихме,след като вече ми беше удължен болничния с оше 1 месец и нямаше как да не го отчетат в НОИ...)
Все пак,бебчето и здравето ми са по-важни!!!Пък каквото дойде,само да сме живи и здрави,все ще се оправим някак си! newsm10
Извинявайте за дългия и объркан пост.Знам че има теми и линкове за НОИ,ама понеже стана и тук въпрос за тези неща,та затова...Надявам се ,че не съм ви досадила МНОГО! Embarassed

# 156
Много ви благодаря за бързия отговор и аз стискам зъби засега но вече много ми омръзна  а до болничния преди раждане от 45 дни си има доста време но ще видя утре как ще протече срещата с шефа и ще реша. Страхувам се само да не взема прибързано решение т. к. по принцип паля много бързо и разбира се бързо ми минава  а сега и с тея хормони и тази лудница около мен направо не знам, но ако се наложи ще се работи няма как щом живеем в тази държава с това тъпо законодателство  #2gunfire #Cussing out #2gunfire В медиите постоянно тръбят че няма раждаемост а нищо не правят по въпроса. Разбира се че ако нещо не е наред ще се излезе в болничен но и понякога се принуждаваш да ходиш само и само да не загубиш правото да взимаш горе- долу заплатата си. Направо губя и ума и дума  ooooh!

# 157
стела, ами зависи какви пари искаш да получаваш докато си по майчинство, ако добре съм те разбрал а- имаш право на избор, колкото по-висока заплата, толкова по-добре. доколкото аз знам прагът наистина е 2000лв. все още
аз например където бачкам нямат навик да правят трудови договори за моята професия, такива са тъпаци и стисняри, аз като разбрах, че съм бременна веднага се разтърсих и се записах условно като служител при една позната, в нейната фирма, където тя уж ми плаща висока заплата, а аз си внасям пари всеки месец за осигуровките, които тя ми внася, абе много сложно, ама това беше единствения ми начин да взимам майчински, защото нашата велика фирма  #Crazy,  дето е толкова известна и велика е най-кофти работодателят когато става дума за договори, осигуровки и т.н. така че се оправих сама. в момента работя за да си внасям тези вноски, които са височки.
благодаря ти за инфото за Токуда. ще пробвам утре да се запиша.
хубава вечер тичам  да работя   bouquet

# 158
Камето 79, изтрий си малко кутията че немога да ти пратя лично съобщение за да ти отговоря.

# 159
И мен много ме тревожи положението с болничните и майчинството Weary.Мен също ме осигуряват на по-висока заплата от януари,т.е.аз сама ще си внасям осигуровките и няма да ходя на работа.Само че точно от януари съм вече близо 2 месеца бонични...и незнам как точно стоят нещата???И ако наистина след това за майчинството се взима сумата на обезщетението,а не тази,на заплатата,става много кофти...Тогава супер много ми се намалява сумата,която ще трябва да ми изплащат 9 месеца newsm78.Така ми каза и нашата счети,но тя не е много сигурна,а моя позната казва,че не е вярно??? smile3511Каде точно е истината,ако някой ми каже,ще съм му много благодарна!!!

Аз също говорих с шефа и ми вдигнаха от Януари дохода, за да взимам по-високо майчинство. Болничния за 315 дни се изчислява както и всички останали, т.е. 90% от брутното трудово възнаграждение за последните 6 месеца преди 1вия болничен, т.е. колкото по-дълго си в болничен, толкова по-ниско БТВ и толкова по-ниско майчинство ще получаваш. Тъпо, но факт. Също да предупредя всички бъдещи майки ако имат възможност да сравнят данните си в ГРАО, дали са същите като тези в НОИ, защото има верояност да откажат изплащането на болничния (пресен случай с моя колежка) и после докато се оправят става голямо забавяне на парите, които не са излишни никому.

# 160
Много ти благодаря за разяснението,asija!А случайно да знаеш,дали няма някакъв начин да се довнесат пари,за да се компенсират тези 2 месеца? newsm12
Feb,изчистих си кутията newsm10

# 161
момичета да излизате в болнични нямате сметка ако ви осигуряват на по високи пари.Та тавана наистина е 2000 лв което значи че вие осигуряваики се на тези пари ще взимате реално 1300  1400лв на месец в зависимост от работните дни.Закона гласи:90% от брутната но не повече от нетната заплата нещо много важно което повечето маики не знаят и остават неприятно изненадани накрая.Наскоро се сблъсках с всички тия работи та ги поназнаивам.В този саит има тема Маичино счетоводно там има момичета които ще ви обеснят подробно каквото ви интерсува.Държавата ни никога няма да си прекара #Crazy

# 162
Момичета, аз естествено не мога са взема участие в дискусиите за осигуровки и майчинство, но
ето в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=264913.0 може да видите/попитате, ако имате неизяснени моменти.

Feb и останалите, интересуващи се от токсоплазмозата - едно пояснение: за нея няма готова ваксина.
Организмът се самоимунизира.  Или се зарязаваш случайно и си създаваш антитела, или трепериш 9 месеца
(и като мен не смееш на един ресторант като хората да отидеш.... тук с тези полусурови меса и листа зелена салата, която бутат навсякъде, е направо кошмар  #2gunfire)

А Марта, като ни прочете ще умре от смях и ужас от дилетантските ни обяснения  hahaha Mr. Green  Mr. Green

PS. И поради тази причина, ето един линк с професионално представена информация за Токсоплазмозата.

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 22:49 от Mika

# 163
  • Лондон
Момичета, аз също вече усещам бебето. Бобито както го е описала точно - като леко притискане и после туп-туп.  Явно не е от пеперудките ами от слончетата мойто джуджи  smile3535

За колите и дългите пътувания... колкото и да е зле бих го предпочела 1000 пъти пред градския транспорт - особено тук е ужасно - има хора от всички краища на света носещи техните си характерни миризми (някои от които особено тежки и неприятни)... всяка сутрин и вечер ме блъскат, тъпчат и ръгат по час и половина във всяка посока.  Cry

Днес за първи път успях да се шмугна и да седна и бях толкова щастлива... докато дойде един младеж точно до мен и се изпърдя (извинявам се за израза) шумно и миризливо - щях да го убия ако можех...  #2gunfire опитах се да го направя с поглед!  Twisted Evil Приятелите му щяха да паднат от смях.   censored тинейджъри!

Мартата дано не се мести целия Март, че ни липсва на всички явно!  newsm49

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 23:28 от eya

# 164
Добро утро и от мен Sadаз се чувствам ужасно. Имам висок риск при БХС-то. 1:136. Но докторът ми ми казва да не се притеснявам за нищо, защото всички е изчисляване на проценти на база средностатистически данни, посредством комп. програма. А и алфафетопротеините от които идвал риска са ми в чудесни граници. Имам леко завишение само при хормона на бременността ЧХГ, което докторът ми обясни, че се случва често, когато плодът е момиченце.
Другото нещо, което мисля е:
1. Знам, че тези резултати са чисто информативни изчисляващи РИСК но не и ДИАГНОЗА.
2. Гестационните седмици трябва да са много точно изчислени + - 1,2 дни (което явно има значение при изчисляването на риска).
А при мен както си спомняте имаше разминаване, аз дори ви попитах тук. Вчера като си взех резултата на бланката пишеше 18 г.с. (17+4, 18+3), което е абсурд, виждате в момента в коя съм. А и последния път като отидох при доктора и му казах, че май стана грешка (това беше на 7 март, акушерката каза оооо да в 16 си). Къде е 16, къде е 18. Вярно по размера на главата на бебчо беше 18, но това е относително, а и по принцип тя може да върви малко по-голяма, нали.

Оххх момичета, косата ми е побеляла, от една седмица не съм на себе си Cry, незнам какво да правя, незнам какво да мисля. Докторът ми е категоричен че всичко е ок и казва въобще да не се притеснявам. В петък съм на фетална при Враглева от Фемина, да видим какво ще каже.
Моля Ви, стискайте ми палци Cryнямам думи да опиша колко съм притеснена и колко ме е страх Confused чувствам се ужасно, не  спирам да плача и да сънувам кошмари. Cry Sad Confused

Общи условия

Активация на акаунт