48-ма тема на Американското задружие

• 17 857
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Биз,детето си е ок с местния език, а и става дума за ния,там смущението е категория непонятна..моята грижа е че не знам дали митват нужните академ.стандарти за английски (който е мъст за добра гимназия и колеж) от толкоз фр/исп..ето линк към това дето съм замислила,всяко мнение ще ми е от полза..все си мисля че 1 език в безпаметни години даден е голям +,поне с мен беше така..

http://amis.cps-k12.org/what_is_amis.htm

# 76
Момичета, Честит Празник!!!
Много усмивки, любов и постижения на всички!  bouquet

Биз,мерси за снимките! Невероятно е да видиш как живеят тези хора, а дечицата са толкова красиви! Страхотно Hug

Пумпал, абе и аз все си мисля, че ще взема техното, но мъжа ми настоя за по-лека и евтина Simple Smile Моето техно започва да му личи, че е подхвърляно из доста самолети...
Чакам щъркелите, а мартениците...хм то нашите дървета цъфтят от края на Януари та бързо ги закичихме Wink

декадое, коя статия?

# 77
Анет, тези дали ги има и в други щати? Ще ми е интересно да прочета.  newsm78

Блажка, пък моя дребосък не иска да носи мартеници Sad Хем направих сума нещо, че  в училище правеха. Носи няколко дена и после каза, че искал да я махне, щото му пречела. Много гадно ми стана, ама и не исках да го натискам, за да не ги намрази нещо. Иначе му беше интересно като ги правихме уж.  Rolling Eyes

За българите в чужбина и в България- за мен един човек ако не е стока, той не е стока ако ще в палат да го сложиш, така че малко местоположението няма такова голямо значение според мен. Друг е въпросът, че в чужбина много по-бързо си проличава кой е и кой не е, та в това отношение сме облагодетелствани според мен. И ние сме се опарили и то от човек, който познавахме почти 20 години в БГ преди това. Новата ситуация и новите условия често изкарват най-лошото наяве у хората. Не знам, ние може би правим грешка, положително сме настроени към всички, но и аз много се взирам в малките неща и обикновено бързо си проличава кой какъв е.
Пък като го видиш какъв е и не ти отърва, настрана и толкова.

# 78
Анет, то това не е частно доколкото разбирам, според мен си струва заради езика. Аз си мисля да направя нещо със сигурност за четвърти език, когато се върнем. Но не съм чувала отзиви много. плюс това учат не сам о езика, ами и други полезни работи на такива места.

# 79
Анет, моето мнение е, ако покрива стандартите на системата, по-добро от втори (трети в случая) език няма. Не се забравя и си остава голям плюс завинаги. Особено, ако детето има склонност към езици и му се отдава. Да не коментираме как подобни неща отварят кръгозора.

# 80
Цитат

За българите в чужбина и в България- за мен един човек ако не е стока, той не е стока ако ще в палат да го сложиш, така че малко местоположението няма такова голямо значение според мен. Друг е въпросът, че в чужбина много по-бързо си проличава кой е и кой не е, та в това отношение сме облагодетелствани според мен. И ние сме се опарили и то от човек, който познавахме почти 20 години в БГ преди това. Новата ситуация и новите условия често изкарват най-лошото наяве у хората. Не знам, ние може би правим грешка, положително сме настроени към всички, но и аз много се взирам в малките неща и обикновено бързо си проличава кой какъв е.
Пък като го видиш какъв е и не ти отърва, настрана и толкова.

. Поддържам това мнение и аз , хора всякакви , но ние с Бг-Бълкански манталитет...и въпреки всичко , не мога да се впиша в "лицемерното американско общество", просто си подбирам българските приятели.
 Какви щъркели , какви цъфнали дръвчета , аз вече се уморих от тази зима. миналия уикенд беше 60-70F , след това сме на максимум 35F Sad Sad Sad
 Честит 8ми Март на всички.   bouquet  bouquet  bouquet

# 81
  • usa
Биз,детето си е ок с местния език, а и става дума за ния,там смущението е категория непонятна..моята грижа е че не знам дали митват нужните академ.стандарти за английски (който е мъст за добра гимназия и колеж) от толкоз фр/исп..ето линк към това дето съм замислила,всяко мнение ще ми е от полза..все си мисля че 1 език в безпаметни години даден е голям +,поне с мен беше така..

http://amis.cps-k12.org/what_is_amis.htm

отиди и посети училището, със сигурност има open house поне веднъж годишно. задай си въпросите, питай в какви училища им отиват учениците след като завършат, провери им резултатите от щатските тестове. аз съм за магнет скуловете, доволна съм от тях. това с испанския само малко ме притеснява, най-вероятно големият процент от децата ще са мексиканчета, не че имам нещо против тях, но по принцип съм против големите еднообразни маси.

# 82
  • Чикаго / София
Щъркели ли, пролет ли? Тук пак заваля сняг. Rolling Eyes Няма край тази зима!

Миз, много добре си описала етапите! Аз за момента се разпознах в първия! Ужас! Дано хората са по-снизходителни! Wink

Иначе не мога да се изкажа много по темата за българите и американците. От първите познавам 2-3ма, а от вторите все още познати нямам. Така че съм пас. Но и аз като Jenna ако изправят пред мен хора от различни народности, най-симпатични ще са ми българите!  "Всичко българско и родно любя, тача и милея" - както е казал поета!

Биз, снимките са супер. Аз не съм "на ти"  с фотографията, но определено снимките ти са въздействащи. Харесаха ми.  Simple Smile

Честит празник на всички!  bouquet

# 83
благодаря на всички;
миз,не ми е хрумнало да пусна дете без да мина през поне 3 у-ща, за да има какво да сравнявам ; имам срещи дори вече,позволих си да питах тук за  идея за общо мнение/настройка по темата,иначе е ясно че ме чака доста домашно преди следващата есен..магнетите ми харесват точно защото са далеч по-разнообразни от частно школо,но дават добра основа..доколкото знам тук испанските деца ходят в друг магнет,с ЕСЛ,но предстои да разбера..мерси пак!

# 84
  • Boston, MA
Хиър, моите искрени съболезнования. На теб ти пожелавам много сила!

По-късно ще дочета и допиша...

# 85
  • У дома
Честит 8-ми март, мили дами!

# 86
Честит Празник Момичета   bouquet

Анет, лично според мен езика е най-маловажното нещо. Децата ти ще говорят български, по-нататък можеш да ги запишеш на клас с някакъв допълнителен език.. Според мен едно училище трябва да е хубаво като такова не заради езика и да им е лесно след това да влязат в също така добри училища. Ако си умен човек, постигнал много в професионален аспект, какво значение има колко езика говориш... Това е ако те съблазнява идеята с езиците.

Иван е алергичен и към соята  Confused Почвам го на хипералергична формула да видим. Все още имам помпано мляко за всички хранения освен едно, но то аз така до кога ще я карам  Crazy Добре че е време за захранване  newsm78

# 87
  • У дома
Чак сега ви прегледах...

хиър, мила, моите съболезнования!

По темата за българите ...ами и ние сме помагали и сме приемали в къщата си напълно непознати хора. Ей така, от добра воля. И само месец след като им намерихме квалифицирана работа, се обадил човек от БГ във фирмата, където работи мъжът и той не само му говорил на английски и му казал да си гледа работата, ами и се подиграваше след това с човечеца, който явно беше тръгнал с директен контакт да си търси работа. Стана ми много болно. От тогава все се питам дали си заслужава да се помага безкористно на всеки срещнат.

# 88
Пумпал, пробвай козе мляко, като му дойде времето да пие мляко само след първата година.

Мерси на всички за хубавите думи за снимките от Индия Simple Smile

# 89
Пумпал, пробвай козе мляко, като му дойде времето да пие мляко само след първата година.

Мерси на всички за хубавите думи за снимките от Индия Simple Smile

Биз, и на мен ми харесаха много снимките!
Особено ме трогна тази на малката "сърдечна" пациентка Heart Eyes

Момичета да ви питам, мога ли да мина на нормално мляко вече че ми писна с тоя АМ Sick
Забравих да говоря с педиатърката. Малкият има АД.
Вие как започнахте? За колко време минахте на нормално мляко изцяло?

Общи условия

Активация на акаунт