Тайната на дългата и здрава коса-30

• 24 529
  • 394
  •   1
Отговори
# 135
Стимулантът е  смес от коприва, бял равнец, латинка и четири етерични масла - лавандулово, розмариново, , бергамотово и иланг-иланг, които са разтворени в бадемово масло. Освен бадемовото, нямам никое от другите и би следвало да си ги купувам отделно. А и миризмата ми действа успокояващо.

Последна редакция: нд, 16 мар 2008, 01:28 от мис арк

# 136
Така е, Мис арк, но ти освен стимуланта колко други масла слагаш отделно? И от стимуланта какво количество?

# 137
Слагам по около 1 ч.л. от всичко-Стимулант, маслиново, ши/карите и  кокосово/от всяко колкото бадем/, от гроздови семки, от пшеничен зародиш, сусамово, жожоба. Общо взето вадя всичките шишенца от шкафа  и ги карам по ред на номерата. Mr. Green

# 138
  • София
Общо взето вадя всичките шишенца от шкафа  и ги карам по ред на номерата. Mr. Green

И аз съм така  Mr. Green

Иначе при мен количествата са : 2с.л. АДЗЕ, 2 с.л. Стимулант, 1 с.л. бадемово, 1 с.л. пшенично, 1.с.л. кокосово  Simple Smile

# 139
В комбинация със стимуланта не става ли много мазно?!  Thinking
Аз залагам най-много на сусамовото, бадемовото и кокосовото масло.
Но утре ще си купя стимуланта, за да прибавям по-мъничко и от него.  Party

# 140
  • Бургас
Пробвайте за лице маслото от макдамия ,пак на Икаров - не е толкова мазно и бързо попива.Почти всички съм ги ползвала ,дори от известно време вместо крем за лице и щедро си добавям и за косата към стимуланта и тривитаминола/от скоро него,но наистина е супер/.Едно време като имах свободно време и аз си правех домашни маски,но сега само с маслата действам,че е по -лесно и бързо.

# 141
Fresh Gale, благодарим за идеята!   bouquet Тук болшинството от списващите сме ползвали поне 6 вида масла по лицата си и косата си... всяка от нас  е доволна от някое или от повечето! Наистина маслата на Икаров са много добри! Peace

# 142
  • Бургас
Fresh Gale, благодарим за идеята!   bouquet Тук болшинството от списващите сме ползвали поне 6 вида масла по лицата си и косата си... всяка от нас  е доволна от някое или от повечето! Наистина маслата на Икаров са много добри! Peace

И аз съм така от край време,от малка се клепотя по лицето и косата ,даже сега съм много скромна ,а в същност сега трябва повече,ама пусто време няма .Само тривитаминола не беше известен тогава  Mr. Green и нямаше масла ,ама имаше мас и яйца от баба  Wink
Вие тука всичко сте разнищили,просто няма какво да се добави  Wink,може би само зехтин - него повече го мажа ,отколкото  го ям  Flutter

# 143
  • София

Aми на мен не ми идва мазно, аз не слагам и никакви изсушаващи съставки. Rolling Eyes

# 144

Aми на мен не ми идва мазно, аз не слагам и никакви изсушаващи съставки. Rolling Eyes

Всяка коса е различна- аз дори не успявам да я омазня достатачно! Rolling Eyes
Анелия, като ти е мазно-можеш да втриваш стимуланта (или маслото)в  корените-да изчакаш да попие малко и тогава да нанесеш маската. newsm78Идеята е да не разнасяш прекалено масла по дължината на косъма, но и да не лишаваш корените.
Аз нанасям по този начин бадемовото, защото не ми се отмива добре...а аз нанасям количества Crazy
Illy,къде мога да ти видя косата- даи линкче,ако не те притеснявам Praynig

# 145
  • София

Illy,къде мога да ти видя косата- даи линкче,ако не те притеснявам Praynig

Ами бях дала снимка някъде по-напред из темата, освен да кача пак и да ти покажа. МОмент  Peace

http://www.picvalley.net/u/26/6295_556.JPG
http://www.picvalley.net/u/26/6297_643.JPG

A така е в естествен вид, по-принцип ми е къдрава:
http://i85.photobucket.com/albums/k66/illy_87/SSA56321.jpg?t=1205657733

Последна редакция: нд, 16 мар 2008, 10:56 от illy

# 146

При мен колкото повече масла, толкова по-добре. Mr. Green Честно казано не ми трябват никакви изсушаващи съставки.  Stop
Анелия, ти изобщо пробвала ли си маската да си я направиш само от масла? Може резултата да ти хареса. Има разлика наистина. А и ти постоянно се оплакваш, че косата ти се заплита и я решеш...Или са ти сухи краищата или нацъфтели.  newsm78 Направи си експеримент, нищо не губиш.

# 147
Наистина си е до коса, с това съм съгласна  Peace

Тонита, може да пробвам и твоя вариант.  Flutter

Анастейнджълче, не, не съм пробвала никога само масла да слагам на косата си, но пък и тя е склонна към омазняване и ще да е много смел експеримент от моя страна (но може все пак да опитам  Mr. Green) А иначе, косата ми се заплита не от друго, а от климата навън, студения вятър - от това. Че имам цъфтящи краища - имам, затова и тази седмица ще посещавам фризьорския салон  Peace

# 148
Тьй като говорите за Стимуланта за кажа,че в четвьртьк се намазах само с него и сега неделя,косата още стой оформена,сьвсем малко е мазна..много сьм доволна Whistling А и в маската доавям всички масла, с който разполагам..Става мазно,но добавям  хума и това копенсира Wink Да се похваля косата ми е пораснала,с 1-2 см Hug Laughing

# 149
Анелия, да ти кажа маслата на мен по никакъв начин не ми влияят по-бързо омазняващо на скалпа.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт