С пролетно настроение, НОЕМВРИйка чака ново бебче с нетърпение!!!

• 18 757
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
  • Ботевград
Да, аз изчетох темата за Вяра от началото до края Cry
Живеех с надеждата, че Мейц ще стъпи отново на крака, следях и постовете, като разбрах, че отново е бременна и сега през май очаква бебенцето си направо изпитах един от най-радостните си мигове във форума  Grinning
Чакам с нетърпение, стискам палци и се моля за нея и мъжът и Hug
Знам, че този път Бог ще ги дари с голямо щастие  Hug Hug Hug Praynig

# 181
  • София - Дианабад
Да, аз също я познавам покрай Майските мами. Пишем в една темичка. Виждаме се и на "9 месеца", много се радва на Софи.
Наистина мнооого се радвам, че говори в "Часът на мама". Възхищавам й се, че има сили да говори за тези неща, за да предпази и други мами.
Иначе Златина е златно момиче, много добро и прекрасно. Сигурна съм, че ще бъде и прекрасна мама. Стискам й палци! Praynig Тя заслужава голямо щастие  Peace!

# 182
здравейте сладурки,
само да ви проверя как сте-виждам ,че Гери се мярка-Гери не остана душа Wink-стискам палци за лек финал Peace
ние сме добре в бургас-още не съм се видяла с тукашните мами поради лошото време-надявам се тия дни да го сторим
целувам ви много-липсвате ми Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
п.с. виждам че говорите за Мейз-Златинка е една невероятно силна жена-не знам как намери сили това моми4е скоро след като дететнцето й почина да идва с нас в домовет и да гушка дечицата,да стои 2 дни бременна на базара ни и да се раздава-стискам й палци от тук нататък само щастие-истинските хора като нея го заслужават Praynig

# 183
  • София - Дианабад
Мерси, Ети  Hug. Ама ти защо бягаш, а  Wink?

# 184
Здравейте, ние сме добре. Всъщност Ради стана ужасен инат особено вечер, когато не иска вече да си ляга.  Изпробваната схема с приспиването вече не работи и май, че се отказва от вечерното мляко. Обмислям нов ритуал, който да помага за безпроблемно преминаване от игри към сън.
В събота пътувахме до Велико Търново. Прекарахме чудесно, макар че пътуването не беше планувано и не можахме да си осигурим преспиване -  този ден се оказа празник на града.  Минахме през Арбанаси - останах приятно изненадана - страхотно място за почивка с деца.  Така че съм се заканила да повторим, но този път ще е за повече от един ден и надявам се да се видим с търновските мами.

benighted, аз изключително много се дразня от факта, че наблюдаващите бременни жени гинеколози, поне  в Бургас, въобще не ги информират за изследванията, които е целесъобразно да направят или пък за необходимостта от прием на фолиева киселина. Аз лично се натъкнах на статии за подобни изследвания в началото на моята бременност, тогава за първи път чух за фетална морфология и скрининг. На мен не само не ми бяха препоръчани подобни /а според възрастта ми е трябвало/, но и ми бе говорено пренебрежително за тях, т.е. вятър работа. И това е мнение не от един гинеколог. Това се случи и с други мои познати, с които бременеехме -никаква информация от нашите АГ специалисти.  Така че аз направих феталните  морфологии без да информирам моята гинеколожка. Много е тъпо.
Това пиша по повод Златина, на която пожелавам всичко най-добро и прекрасен май месец  -Горис, моля те предай й!

Мерелин, Петя, Мария за тази събота остава ли уговорката?

# 185
Здравейте мами!
Аз темата не съм чела, и предаването не съм гледала НО ЖЕЛАЯ НАЙ-ГОЛЯМОТО щастие на Мейз!! Peace

Тук времето е хубаво и ще ходим до тетевенския край на разходка.. Дано така се запази де - поне да не вали.

МЕРЕЛИН, от купон не ти остава време за нас май  Wink

НА ВСИЧКИ ХУБАВ И СПОКОЕН ДЕН

# 186
  • Бургас
Калина аз съм на линия за събота  Grinning Велизар оздравя, а и отдавна не сме се виждали.Нека и другите да кажат, на мен ми е удобно сутрин, че Велизар към 12:30, 13:00 заспива, така че ако искате към 10:00, 10:30 на часовника.

И на мен много ми се искаше да гледам Златина, но през деня бях на работа, а снощи на сайта на БТВ предаването на което пишеше 26.03 не беше с нея, имаше някаква грешка.Дано са го оправили днес да мога да я гледам.Аз също съм чела темите и съм много възхитена от силата на тази жена.Дано за напред всичко лошо остане зад гърба й и само хубави неща да й се случват  Praynig

# 187
  • София
Ети отиде в Бургас и почна да организираш срещите а! Laughing
Хайде ела и на тука да организираш и нас!
Гери май малко остана до финала? Как си, как се чувстваш, къде ще раждаш реши ли? По различна ли е тази бременност? Как е Софи? Абе мами пишете повече за бременността си Hug

# 188
Ети отиде в Бургас и почна да организираш срещите а! Laughing
Хайде ела и на тука да организираш и нас!
Гери май малко остана до финала? Как си, как се чувстваш, къде ще раждаш реши ли? По различна ли е тази бременност? Как е Софи? Абе мами пишете повече за бременността си Hug

newsm10 и аз искам да знам е със второ (трето) дете да си бременна.
А за фолиевата кеселина, моята гинеколожка я изписа още като се регистирах края на 2-рия месец. Другого хубаво беше че ме прати на хематолог, когато видя че ми е нисък хемоглобина, и добре че го направи защото се оказа че съм с вродена анемия и не трябва да приемам желязосъдържащи лекарства. Иначе ме погледна само веднъж на видеозон в 6-тя месец след като я попитах за пола на детето. Определено при втора бременност няма да съм при нея.

# 189
Ами то фолиева киселина има смисъл да се пие преди забременяване и в първия триместър.  Peace В края на втория месец да започнеш не е профилактика  Thinking

# 190
Момичета   bouquet
MagieA,, браво на твоя гинеколог, значи си носител на таласемия, така ли?
Аз също съм и птози месец доказаха и на бебчо, че е носител като мене  Cry
За жалост на мене ми я откриха края на 8-ми месец, а до тогава какво количество желязосъдържащи препарати изпих.... Cry Cry Cry, направо ми се плаче, а е било много вредно поради опасност от камък в бъбреците или увреждане на черния дроб и сърцето...
Направо като разбрах....а от година преди да забременея ме тъпчат с желязо и то ходех при една доцент Хематолог, абе ужас и все с желязо дефицитна анемия ме водеха, кой да помисли за вродена анемия....ужасно ми беше, най-после случайно една лекрака зацепи как като за 1 година хемоглобина ми от 86 се е покачил на 92 само с тия препарати, явно нещо не е наред....
Сега знам че всеки 5-ти в БГ е носител на тази анемия
Но най-големия ужас преживях когато ми я установиха и трябваше и мъжа ми да изследват, а знаехме че и сестра му е ностиле, тези 10 дни в които трябваше да излязат резултатите бяха кошмарни за нашето семейство....

Сори за дългия пост, но споделих преживяно...

Angeliha, пожелавам ти да открият причината и да ти назначат точното лечение!!!Сега да не би за стрептококи да те изселдват?

# 191
  • Бургас
Добро утро момичета!

Искам специално да се обърна към варненските мами с едно въпросче.Чували ли сте нещо за д-р Недев УНГ във Варна, работел в някаква частна клиника, само че й забравих името, ще звъня на педи пак да я питам.Нашата лекарка ни го препоръча като добър специалист за махането на третата сливица на Велизар.Каза ми категорично да не я махаме в Бургас.Той работел само на частно и сега се опитвали да го привлекът в един медицински център тук в Бургас.Аз му взех номера да се обадя и евентуално да направим една консултация.Ако сте чували нещо за него ще съм много благодарна за всякакво инфо  Hug

Иначе сега малкия оздравя, баща му е болен!Днес го прегледа личната лекарка на малкия - пневмония!след обяд ще ходи при неговото джи пи да му даде направление за снимка, защото педито само го преслуша, но се чували сериозни хрипове в ляво  ooooh! Велизар съответно е пратен на бабин дом днес и утре сутрин ще видим аз ли ще оставам там или ще натиря Николай при майка си.
Оохх писна ми само да ви се оплаквам  Tired дано не ви досаждам с моите глупости!
Чао и лек ден!

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 10:04 от mariya86

# 192
Привет от мен!
Надниквам на бързо, че нямам временце  Tired
mariya86 , дано всичко бързо да отшуми  Praynig Пожелавам и на другите болнички скоро да са здравички  Hug

Heart Eyes

# 193
Здрасти и от мен. Hug
Мария нали ние сме за това - ако ти става по-добре като споделиш тук, не се колебай. За доктора - не съм го чувала, мисля че в здравния справочник имаше тема за УНГ във Варна Peace
всъщност ето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97943.20
дано да ти помогне
Мами дайте моля идеи за закуска, щото аз съм в задънена улица. Само на мляко с бисквитки и попара стоим. А вече и омръзнаха на госпожицата и се муси. Давал ли е вече някой корнфлейкс или мюсли? Въобще как сте с прясното мляко? Знам, че детската кухня готвят с такова, но аз още не съм давала и съм в  newsm78
Хелп плийййз Praynig

# 194
  • София
Здрасти Simple Smile ами за закуска - аз давам кус-кус често (гледам да е пълнозърнест) като го разнообразявам - понякога със сирене и масло, понякога с мляко (АМ). Като нямам време, мажа по една филия с масло и сирене и ядат сякаш е най-вкусното нещо. Миналата седмица им направих сандвичи с кайма (телешка, мляна прид мен) и кашкавал - лелееееее, изядоха по 1 голяма филия и за още питаха). После развих идеята за сандвичите и направих със сирене и жълтък - също много им хареса. Ама те не са много капризни, де.  Hug дано ти свършат работа идеите.

Общи условия

Активация на акаунт