ФЕВРУАРСКОТО човече пълни памперсите вече!

• 21 186
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Момичета,
набързо влизам, за да ви почерпя виртуално за нашия първи месец.

Поздравявам всички дечица родени на 13 февруари 2008 и им пожелавам много късмет!

Ние сме добре, ще кача снимки утре да видите колко големи сме станали.
Целувки на всички!

# 61
taninana , защо не се посъветваш с гастроентеролог?
Сексът и при нас вече не е мираж  Embarassed, като ви четях изненадах татито тази вечер. Не само, че не боля, ами и беше прекалено хубаво  Heart Eyes, даже се чудя дали след малко пак да не изненадам татито, че нещо много ми хареса.   Blush С това темпо може и трето скоро да си направим  Whistling.
Зузу, браво на теб! Това за плоския данък и на мен хич не ми е ясно.  newsm78
Хайде отивам да изненадам татито докато Маги спи и да му преча да гледа телевизия  Embarassed.

# 62
Здравейте, момичета, виждам че една от темите ви е за секса след раждането. И като говорите за шевовете, обаче, не ми става ясно, освен ако не сте уточнили, за кои шевове става въпрос - тези отдолу или тези отгоре, т.е. нормално или секцио. Мисля, че има значение това.  Wink Доколкото разбирам, повечето вече опитали, са раждали секцио. Макар че, разбира се, не е гаранция, че секциото, царското раждане е винаги по-лекото. А за тези, които са опитали след нормално раждане, ми е трудно да си го обясня - толкова рано, само месец е минал, но всъщност има ли мерак, няма невъзможни неща  Joy При мен хормоните действат с обратна сила - нямам никакви такива желания, за сравнение, преди раждането всеки ден може да се каже, че си имах, макар че не го правихме с татито, за да избегнем проблеми (твърде много искахме това дете). И по-добре, че още нямам такива подтици, защото не мисля, че ставам за секс на този етап. Шевовете престанах да ги усещам скоро след раждането - още на 5-я ден си седнах на дупето без да се сещам за бродерийката, но въпреки това мястото е все още чувствително, и въобще ми се струва много по-различно там отдолу, трябва да отида на преглед да видя дали всичко си ми е наред и на място или е виснало тук-там, че като чета някои постове ... Shocked , и т.н. , и лохиите, въобще ..., ще си чакам нормалните секрети, за да имам и нормален секс, без издънки  Wink Както и да е, да не злобея повече за това, че другите водят вече нормален живот, за разлика от мен, затова спирам дотук. Само ще ви призная накрая, че ако някой ден пак раждам, мисля или по-точно съм убедена вече до голяма степен, че ще е секцио. Не че съжалявам, че родих нормално, така или иначе, ако не бях, щеше да ме гложди до края на дните ми, какво представлява раждането на живота, на моето съкровище, но все пак, ако пак ми се наложи, по-добре ще е да избегна този стрес и другите неудобства. Така мисля за себе си, добре е, че в повечето случаи, имаме възможност сами да направим избора си.
Лека вечер, мамчета, и повече спящи бебета тази нощ!
п.п. Ави, благодаря ти за инфото за хранителните дажби, аз съм си замразила кърма и е добре да зная колко трябва да се даде, ако изляза без бебка за по-дълго!
В тази връзка, някъде четох, че може да се добавя кърма за замразяване към вече замразена такава, само че да се охлади малко първо в хладилника, така ли е, да питам, тези, които знаят повече?

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 23:18 от desi_sunshine

# 63
Бах маама му кви сте лоши значи. Ми ние дето родихме накрая сега стоим тук и се облизваме като котарачки, като говорите за някакви кексове. Кексът не бил мираж, кексът това, кексът онова. А ние - на диета Crossing Arms Бива ли така, а?
Ние сме екстра, но мама се разработи отново с пълна пара, та няма време за писане, а и се кърмим на акорд. Моят бебок е толкова лаком, че вече е заприличъл на бобър в бузите. Храни се, както в болницата - някъде на три часа. Почти след всяко кърмене имаме пълен памперс, което много ме радва, като чета за метода с термометъра ooooh!. Бебчо Калоян никак не ще да стои наакан и надава индиански викове. Татето му вика на галено "Дундьо", "Дундак", а аз "Шишче кебапче". А номерът с пишкането на фонтанче, докато се преобуваме вече сме го усъвършенствали. Пуска фонтанчето и гледа доволен Joy.

# 64
Краси, Емма отдавна се смее съвсем умишлено, може би от как беше на 2 седмици, когато аз и се усмихна и тя в повечето случаи се усмихва.
taninana не е решение да пропускаш хранене, детето повръща, значи има нужда от по често хранене по малко, така си усвоява все нещо а вероятно дори достатъчно. Повърнатото винаги изглежда повече от колкото е в действителност, не се шашкай. Ако храниш често по малко, стомаха ще реагира далеч по спокойно защото ще има по малко работа. Бебетата повръщат най често заради лакомото хранене като така поемат много въздух и ако не оригнат добре е на лице връщането н храната. Спирай често да оригваш по време на храненето, макар да се сърди детенце, това е един от начините да се облекчи връщането. И лежане и спане на около 30* наклон. Без особено гушкне, дондуркане или мачкане поне 15мин след хранене.
Впрочем някой горе писа че разнася за оригване дълго време, всъщност след 15 минута е излишно, не оригне ли до тогава значи няма.
Пух аз не съм на края, ама имам продължителни лохии, с Ива бяха над 2 месеца, така че и аз съм от облизващите се hahaha
Деси, студена или топла, няма значение, към замразена не се добавя, защото течната при всички случаи ще размрази макар и малка част от замразената.
Ето лунната диета  за който пита. Всяка седмица в подфорум красива мама момичетата отварят нова тема с новите дати и подробности за диетата.  Hug
Сладки сънища от мен момичета и момчета!

# 65
добро утро на всички,

днес май ще се излиза на разходка, което е голям кеф, че вчера като пропуснахме никак не ми беше добре.

деси съншайн - относно решението за второто раждане - разбира се, че си е твое. аз само мога да ти кажа, че след като свърши моето нормално раждане, което за мен беше кошмарно и аз заявих на моят лекарка, че второто ще е секцио. а тя ми каза, че за второто тя няма да ми даде да е секцио (понеже за първото се опитваше да ме навива, а аз държах на нормално и без всякакви опиати, както и стана), след като съм минала вече през това и второто ще бъде много по-леко. така че го имай това предвид  Wink.

хубав ден на всички!

# 66
  • sofia
Виви, какво толкова - т.е. по-добре, че така е станало с приятелката ти и "доктора" й. Поне сега ще има възможност да се ориентира и да се насочи към лекар, на който ще има доверие.
И аз като Чара горещо препоръчвам докторите от Тина Киркова - определено предпочитам жена - мъж гинеколог не ми вдъхва доверие... Да се свърже с някоя от тях и да е спокойна. Моята докторка при която бях на ЖК от самото начало и която ме израждаше - хиляди, хиляди благодарности - е за раждане по естествен път - говоря за др МИРА  ГЕНАДИЕВА - мога да ти дам координати, също знам, че др Янкова е много готина и е за раждане по естествен път, за др Рени Ковачева все хубави отзиви... и т.н. Все млади доктори и жени, внимателни, но в същото време професионалисти.

# 67
Добро утро!
Блажко вече е съвсем болен, днес ще водя и него на доктор, и Маги на консултация, но по отделно, за да не са в контакт.
Добре, че времето е хубаво да поизлезна на разходка за малко поне сутринта. Нощес не съм спала добре, но навън ще се разведря  Laughing.
Някой беше питал по колко трябва да яде бебето - системата която аз знам е :1 месец- 110мл, 2 месец- 120 мл и т.н. Всичко това обаче е много относително, защото Благун на 1 месец изпиваше 140 мл кърма и искаще още  Crazy, така че винаги съм го оставяла с едно пълно контейнерче на Авент при бабите, че като реве от глад и не могат да го успокоят и се шашкат.
Деси, рано ти е да мислиш за второ, още повече как ще го раждаш. Само да ти кажа, че второто ми раждане беше в пъти по-леко и по-бързо от първото и много по-бързо се възстанових. А точно по време на второто раждане шиенето беше ужасно. Даже снощи с татито не повярвахме, че не ме боля, явно не съм зашита лошо. Между другото и след като родих Блажко правих секс на 30 ден и независимо, че бях раждала с епизиотомия, сексът беше в пъти по-хубав от преди раждането. Сигурно и промивките със смрадлика имат значение - раните ми заздравяха много хубаво, даже епизиотомията почти не лечи и една от докторките сега се дзвереше къде са ме били клъцнали.
Аз пък да ви се оплача, шубе ме е от забременяване. Миналия път се "оциклих" на 40 ден, а сега имам чувството, че лелката няма пак да изчака и скоро ще ми дойде  Tired. Как някои кърмят и нямат цикъл по 6 месеца или година, а при мен е веднага Tired. Е, пазим се естествено, но мен пак си ме е шубе.

# 68
Добро утро маменца! Heart Eyes
Страхотен, слънчев ден се очертава Joy и съответно голяма разхотка навън...
Ние сме добре, като изключа проблема с пъпчето...първата лепенка стоя един ден и по нея изби някакъв секрет.Обадих се на педито и тя каза да я сменим, макар че трябваше да стои поне една седмица.дотук добре... обаче сутринта видях, че и по тази има точица от секрета Tired  а ако започна да ги сменям дсеки ден, кожичката на беба ще се зачерви...много са нежнички коремчетата.ЕВЕЛИНКА вие как сте с вашето пъпче?....?Слагаш ли още лепенка?
fiforina - моля те не вярвай на това, че второто раждане е по-леко Naughty нищо подобно...и мен така ме успокояваха...даже не ми сложиха епидурална, въпреки че по едно време вече им се молех да ме обезболят.Ите така казваха...."Ееееее, ти едно вече си родила, без шевове ...а пък и вече имаш 5см. разкритие...то няма за кога да ти слагаме епидурал..." #Cussing outКак да ги убедя, че с второто ме болеше повече и раждането се проточи по-дълго...те си бяха наумили друго.От една страна малко съм и доволна от това, че минах без обезболяване, защото си спестих куп проблеми след това( една от мамите беше с епидурал и през целия престой в болницата умираше от болки в кръста) Та така...при всеки явно е строго индивидуално...
Хаиде ...спокоен ден на всички!

# 69
Добро утро,момичета Hug
ох,кога ще дойде понеделник да тръгне Петър на градина,че вече откачам CrazyСтава сутрин в 7 без 15 и започва да беснее и така цял ден,добре че на обяд спи по 2-3 часа.На всичкото отгоре се сърди за всичко и реве много повече от бебето,не иска и да яде сам,аз го храня.изпива ми силичките направо.Чара и Мери,вие как се справяте с две деца ,като знам че и вашите не ходят на градина ooooh!Аз направо се скапвам.
За второто раждане- и аз мисля че е много по-лесно и бързо,поне при мене беше така.
За цикъла-на мене ми дойде на първият рожден ден на Петър Blush,кърмих го 11 месеца,т.е. дойде ми месец след като го отбих.Сега се надявам пак така.
За пъпчиците-и ние нямаме,ползвам само козметика на Мустела и съм много доволна  Peace
Днес поне май ще успеем да излезем на разходка,дано не завали Praynig
Приятен и слънчев ден на всички Hug Hug

# 70
Магдалена още е с лепенка. Днес и педиатърката ще види пъпчето, но мисля, че доста се е прибрало. Тази седмица Нинка всеки ден сменяше лепенката, вчера й сложи нова и ще седи с нея до неделя, в понеделник пак ще й сложи. И на Маги коремчето й се зачерви под лепенката, затова така решихме - да поседи няколко дни с тази, после 1 ден почивка и пак лепенка. Но нейното вече почти не е изпъкнало. Още слагам от тези хипоалергенни лепенки. Аз питах Нина откъде мога да си купя, но тя ми каза, че са й подарък от приятелка фармацевтка и също не знае в кои аптеки ги има - били на някакви листа, които се разрязвали и се ползвали при операции, но не във всички болници (в МД не ползват от тях). Ако някой има идея къде ги продават да пише, че ми се иска да си купя такива, наистина са много хубави и щадят кожата. Уж всичко има и можем да си купим, а такова елементарно нещо не се намира Tired.

# 71
Добро утро сладурчета  Flutter

Гледам,че пишете за пъпчиците-аз ползвам само Мустела и за сега нямаме.Много съм доволна от тази козметика,и най-вече от кремчето за дупе,защото не сме се подсичали до сега  Peace
Препоръчвам Мустела на всички,поне тези които имат пъпчици пробвайте-нищо не губите!  Wink
Аз мажа с лосион за тяло,но понеже в началото ни бяха много сухи ръчичките и крачетата и доки ни изписа пак на Мустела един друг крем(много по хидратиращ кожата,защото лосиона е добре,но е много по лек като крем-до колкото разбрах и за по топлото време е подходящ) с който да мажа точно там на по сухите учасъци по 2 пъти на ден и да ви кажа имаше огромен ефект.Просто сега кожата и е много добре навсякъде!!

А за олиото съм чувала,че не е добре в началото от гледна точка на това,че не хидратира добре и че на бебето му е много суха кожата.Смисъл,че мажеш-кожата е добре и след това бързо се маха и кожата остава пак суха,докато кремове и лосиони имат по продължителен ефект.

Надявам се да съм полезна с тази информация  Simple Smile

Другото което се сетих е,че аз знам като най-хубава козметика Мустела и Себамет и другото 4е най-хубавата козметика се продава в аптеките (козметика като цяло,не само за бебета) а точно тези две фирми не можете да си ги купите от магазин.Те се предлагат само в аптека. За мен също това е важно и за това избрах Мустела.
Аз дори за себе си използвам само козметика от аптека-кремове за лице,почистащи лосиони и т.н.

# 72
  • Варна
Добро ви слънчево утро!

Днес ще падат разходки май  Simple Smile
Варна, айде да си организираме среща.

# 73
Здравейте и от мен,
не съм писала скоро, защото от два дена сме адски кисели. Няма ден, няма нощ, сутрин, следобед, все едно и също е - нахранваме се, заспиваме, спим по 30-40 мин и после като нададе един рев. Crazy Така се е усъвършенствал, че го чуват сигурно чак на центъра. И нищо не може да го успокои, виждам го, че му се спи, ама ината му е по-силен. Confused Оставях го да се нареве, ама няма млъкване. И като не ми издържат нервите го слагам пак да суче и така заспиваме. Tired
Направо незнам какво е това чудо. #Crazy
Пъпчици и ние имаме само по лицето, ушичките и главичката, макар че там не го мажа с нищо, само телцето му мажа. Докторката каза, че не са страшни, ще минат от само себе си.
Отивам пак да го приспивам, дано този път спи повече.

# 74
 Не ми се ще да се оплаквам, но с бебо изкарахме ужасна нощ и още продължава. Не дава да го оставя за 5 мин. все ми е на ръцете и постоянно иска да суче. Крайния резултат е, че започва да повръща и да се дере от рев от ново. Дори и сега ми е на ръцете. Направо съм скапана. Да не мога да успокоя собственото си дете  Cry. А нямаме и количка поне да излезем да се поразходим, че тук е постоянно в една стая. Досега никога не е излизал навън освен веднъж при педиатърката. Аз съм станала като някой парцал - ходя с размъкнат анцуг, оповръщана, несресана. Форума ми е единствено забавление, защото мога да чета с бебо на ръце.
Толкова искам малкопто ми човече да се чувства добре, а не се справям  Cry.
Не искам никого да натоварвам. Просто имам нужда да споделя с някого. Незнам следродилна депресия ли е какво е, но е кошмарно. Ще взема събота или неделя да го разходя до нашите. Знам, че е малък, но 7 км с кола предполагам не са проблем.
Алекс99 за нас 30-40 мин сън са мечта Simple Smile.

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 10:39 от jjoy

Общи условия

Активация на акаунт