МАЙчета 2005 (107)

• 14 509
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
Еее, Феъри, как така "отчайвам се напълно"! Много тежко гадене ли имаше с Миша? Поразрови в библиотеката за нещо хомеопатично против гадене, скоро ще има череши, ягоди, наблягай на краставици, доматки, айран, сухари. Мен ме спасяваха ябълките в началото. Стискам палци да мине по-леко първия триместър Peace
Мартеа, някой път като тръгне на караници, няма кой пръв да реши да спре инерцията. Струва ми се, че от преумора  разваляте прекрасните неща между вас. Просто някой трябва рязко да смени тона, макар и с голяма вътрешна неохота и усещането, че е потърпевш, пък той трябва да се жертва. Опитай да промените нещата, сигурна съм, че ако известно време се противопоставяте на желанието да се "хапете", ще настъпи съвсем друг период! Peace Hug

# 226
  • Bristol
Вале, рецептата за лучника я взех от сайта на Бон Апети. Но смених зелената чушка с две червени белени кисели чушки от буркан. А лучника го оформих в тавичката, като сложих 2/3 от тестото отдолу на тавичката, да преливат леко от нея, после сложих плънката, отгоре покрих с останалото тесто и го запечатах, като края на долното тесто го преметнах върху горното, дано разбра обяснението  Crazy
Ама тоя дансинг не е ли за по-големи мадами?
Да, като мен  Embarassed

# 227
Радвате ми се вие, ама аз не си се радвам много много Laughing Laughing
Дона, с Миша повръщах по веднъж-два пъти на ден, не е било чак толкова тежко, колкото неприятно, защото постоянно имах (и в момента имам) гадно чувство в стомаха.
Между другото като забременях с Миша, се разболях от бронхит и трябваше да пия антибиотик - Оспамокс. Той така ми разби стомаха, че съм се гърчила в нечовешки болки и оттам, та три месеца.
В момента положението е доста по-добро, но пак си ми е гадно. Най-лошото е, че ми става зле от мисълта за всякаква читава храна - плодове, зеленчуци, готвено, не си и помислям. Мога да ям само кифли, баници и тем подобни простотии.
А в събота какво стана - отиваме в Била да пазаруваме и там като погледнах - наслагали дини, пъпеши, грозде, нектарини, всякакви плодове. Аз умирам за нектарини и праскови, не издържах на изкушението, и диня си купих даже Laughing

Ние пък вчера излязохме с приятели сред природата, ходихме надолу по Струма, беше много хубаво, дечурлигата много се радваха на природата, а по едно време се натъркаляха по одеалата и два часа са спали като къпани, не мръднаха да се обърнат даже. Видяхме и щъркел, изобщо беще супер всичко.
Миша между другото от една дума разбра, вече не иска изобщо да я вдигам да я нося. Като сме с мъжа ми директно към него се насочва да я гушка. Като сме двете, си ме хваща за ръчичка и ако спомене нещо за гушкане, й казвам, че мога само на леглото и тя се съгласява с мен Simple Smile.
Иначе ние й казахме, че  ще си имаме бебе, тя съвсем не мисля, че разбира много какво е това чудо, но пък като я питаме тя какво бебе иска, тя отговаря "синьо братче" Laughing

# 228
Феъри, не искам да те хвърлям в оркестъра но аз се чувствах горе-долу добре само от мазни храни. Най-вече милинки Embarassed

Май всички сме имали емоции през уикенда Grinning
Мери, аз май за Коледа мислих дали да не вземем на Ава "килим за танцуване" Laughing. Но тогава реших, че е малка, иначе го смятам за много добре идея Peace

# 229
Привет!

Тези два дни ми се сториха като двайсет.
Какво стана - в крайна сметка отидохме до Пловдив. Ренка, бяхме тръгнали за едно Клио, автоматик. Да не ми се подиграват старите шофИорки, но аз ще карам автоматик. Беше ужасно Клиото. Имаше едно хубавичко Пежо 306, но не ни влезе в бюджета. Оттам с мъжа ми решихме да се разходим до Дупница, той предният ден нали пътува и беше ходил да види една Микра. Е, да, автоматик, ама без автоматик. Прецакан. За много добри пари, 2000г, отговаряше на всички изисквания, с изключение на разбития автоматик, разбира се Mr. Green Аз на път за там се нацупих, защото му обясних, че искам да се кача и да карам, а не да чакам да ходи и излиза от сервиз и т.н. Той почти ме убеди по пътя, че на автоматиците слабото място са им автоматиците Wink, и по-добре да го ремонтираме и да знаем, че се качвам на нов отремонтиран,  а не на някой, който може да се прецака утре, а да сме дали двойно повече пари за него. Като слязохме и я видях, направо се влюбих в тая въшка. Мръсна и прашасала, току-що свалена от автовоза, но толкова чаровна. Много ми е сладичка Flutter Трябваше бързо да решаваме, човекът от автокъщата каза, че днес я вкарва в сервиз да си я оправя и после ще е на съвсем различна цена. Е, купихме я, докрахме си я с пътна помощ, днес ходихме да я регистрирам. В КАТ не е за мъже. Просто е ад, някакъв хаос, няма да казвам как мъж ми (нали е на работа) ме заряза на средата на опашката с невървяща кола и колко псувни отнесох, докато дойде брат ми да ме бута. Бяхме цирка на хората там днес Mr. Green Пука ми.
Регистрирахме я, направихме гражданска, имам си номера (беше току-що внесена от Италия и ме тресеше яко шубе за тая регистрация).
Сега ни чака ремонт. Нещата ас по-сложни, отколкото ги мислехме, оказа се, че почти никъде не ремонтират този модел, слагат само нова скоростна кутия, която се оказа вариоматик, нещо по-сложно от автоматика. Най-много да се сме се вътрил исъс сумата, ама това е положението.
Аз вес пак много й се радвам, сега още няма да черпя, че хем имам кола, хем нямам Wink

Това са мартеините вълнения за днес, благодаря на всички, които ме изчетоха Mr. Green

# 230
  • София
Феъри, има едни хомеопатични капки за бебенца с/у повръщане...на Любака ги бяха изписвали, а и аз ги пих, че нали два пъти изкарах вирус с повръщане и разтсройство. Много ми помогнаха. Само, където им забравих името  newsm78

Мартеа, честита кола! Много харесвам Нисан Микра  Heart Eyes Дано не ви излезне много скъп ремонта, скоро да ви го направят и съвсем скоро да наминете с Теа покрай нас за по кафенце  Whistling

# 231
Здравейте, аз днес имах много работа.
Сутринта водих Ники на профилактичен прегледвсичко е окоставаме на капки за очи 4 вида до сряда и на аб пак до сряда.Очето вече е добре,пу,пу.Но и на нас ни чуха шум на сърчицето май не е нищо сериозноно в сряда сме на кардиолог.
Мартеа    car003много се радвам за тебе,честито!
Мерии тук има такива музикални игри,но не са ли много голями newsm78,а и скъпи.Иначе Ники ги обожава,има ги в един детски център.За колелото,си права не съм я качвала още..,ще я кача тия дни да видиме.
Феъри,за повръщането незнамне мога да ти помогна!
Лучника не е ли сложен за правене?
Биренка съжалявам,ама не се сетих,НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА СРЕЩА?

# 232
  • Варна
Ренката, благодаря, че се сещаш за мен. В Русе съм с Иво. Станал е невъзможен глезан. Баба му въобще не може да го управлява, а той за всяко най-дребно нещо започва да се тръшка. Дядо си е все така на ръба между много зле и леко подобрение, а аз съм станала спец по сменяне на памперси. Sick
Феъри, стискам палци по-скоро да отмине този период. Съвет не мога да дам, защото и двете бременности това сутрешно щастие ме отмина.
Мартеа, честита ти кола. Дано по-скоро да ти я отремонтират и да си я ползваш. Hug
Дианка, и аз искам купон, ама явно в някой друг живот ще ме огрее.
Малейна, браво за пилатеса.
Вале, голяма е сладурана Иса и браво на малката художничка. Уви моите и двамата са с две леви и не могат въобще да рисуват. Човечетата, които сега рисува Детелина изглеждат в пъти по-зле от тези на Иса, въпреки, че моята е 3г по-голяма.

# 233
Мартейка, да се "микра"-низираш с кеф! Трябваше да се обадиш, ама пусто, знае ли човек! Нищо, като я ремонтирате, ще дойдете на оглед  Grinning  Wink

Дианка, да не са Вомитусхил? Има и свещички.

# 234
Трябваше да се обадиш, ама пусто, знае ли човек!

Ренка, ние до самия Пловдив така и не стигнахме, бяхме на автокъщите в с. Труд.
Оттам газ до Дупница и едвам им стигнахме в работното време. Нямахме време дори да ядем, вечерта направо притрепервах... голям зор беше. Друг път.

# 235
мартеа честита ти кола,  Nissan Micra са много сладки ще ти отива Hug  bouquet а и ще пробиваш софийските задръствания с компактна (малка кола). Аз карам Fiat Punto тя е също малка и аз много си я харесвам лошото е че я деля с мъжо  Wink

# 236
Добро утро,по   food010 kaffeetrmker_2 newsm64
Лек ден!

# 237
Maртеа, честита ти "въшка"!  Simple Smile Леко и безаварийно каране ти пожелавам! И аз много обичам Нисан Микра, а и вече сериозно се замислям да изкарам курсовете, че ми писна да се влача с дребен по рейсовете...
Та в тая откъде да си намеря правилника за движение по пътищата ?

Феъри, честити две чертички! Безпроблемна бременност и сладко бебенце на края!

# 238
  • София
Пателина, имам и книга, и листовки от моите курсове..някъде 2003-2004 беше. Ако ти вършат работа и няма ромени мога да ти ги дам

Абе, мамита, кажете как да науча Любака да ползва тоалетната чиния...направо не издържам вече с това гърне

# 239
Честито Благовещение!
Много хубав християнски празник е днес, а аз съм доволна, че точно днес като никога закарахме Теа с баща й, съвсем празнично Laughing
Мислехме да й дупчим ушичките днес, нали на Благовец се прави, но като гледам, май ще пропуснем. Аз и без това съм със смесени чувства - хем искам, защото тя казва, че иска, хем ми се ще да си направи сама избора като голяма.

Диана, има промени. Даже от август досега има няколко промени, аз нали изкарах август листовките, а декември практиката, "колегите" коментираха, че има промени.

Пателина, аз имам и правилника, и листовките, но отпреди август.
Готвила съм се по изданието на Труд и 24 часа (май така се водеше). 2 пъти ги минах и имах 1 грешка на теста. Даже ми беше приятно накаря да си ги решавам. Не вярвам промените да са много. Искаш ли да ти ги дам, те даже май са ми в Младост, мога да са разбера със свеки да види къде са и да минеш някой ден покрай тях да ги вземеш.
Иначе 2те ми струваха около 20 лв от инструктора. Ако започнеш, и твоят вероятно ще ти намери.
Другото - това, дето го тръбяха, че много ще поскъпват, не е точно така. Увеличават се задължителните часове, което, според мен, е добре, ще имаш повече практика. И на теб, както си с рейсовете с малкия, хич не ти е лесно...

Ех, Деспинка, и на теб ти дойде в повече... Дано скоро се оправят нещата при вас, не ти е леко..

Камий, хайде да се оправи малко времето за срещата... навън е отврат. А ако решим без дечурлигата - моооже.

Общи условия

Активация на акаунт