БЕБЕТА ЮНИ - 24

• 13 943
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Мишленце, хубаво, че си се махнала от тази среда! Не знам защо, но на мен ми се струва най-нормалното нещо колегите да проявяват елементарна проява на внимание към бременните, а мен досега нито веднъж не са ме попитали как съм, как е бебето, докога ще работя, нищо!  newsm78 Чудя се, на мен ли нещо ми има?!  Но хора всякакви, не ми е работа да ги съдя!

Meg_H, знам, че това няма да те успокой, но и при мен на работа е така Twisted Evil
Ние сме само 2 жени, колежката скоро беше бременна и е много загрижена и внимателна, но колегите, особено шефът, не проявяват никакво разбиране или заинтересованост  Crossing Arms

Момичета, аз да се оплача, като някоя бабичка съм станала  Sad(да ме извиняват възрастните хора). Излизах да се разходя в обедната почивка, но май не прецених добре разстоянията и на връщане едвам се прибрах, идваше ми да седна на някоя пейка и да си почина, то се задъхах, изморих се, едвам се движех, а походката ми приличаше на умряла патка опашката  Joy, пък уж не си мисля, че съм много дебела  Wink

# 211
    bouquet

За мамчетата от Пловдив - в понеделник 24.03 от 9.30 в ресторант К2 ще има лекция на тема "Къпане на новородено", организирано от списание "9 месеца". Телефонът за записване е 02/9461369
Има ли желаещи? Ето и възможност да се запознаем  Wink

Слънчеви  Hug -ки на всички

# 212
Момичета, съгласна съм, че евентуалното присъствие на таткото в никакъв случай не би мого да има никакви негативни последици за бъдещите взаимоотношения - напротив, те наистина би трябвало да се заздравят след преживятото заедно чудо на раждането.
Поне аз така си мисля... Simple Smile

Това обаче не значи, че трябва да се настоява, поне според мен, нашия тати например казва, че няма да се чувства добре да присъства и аз съм съгласна с мението му, защото в крайна сметка насила нищо хубаво не става, а и не мисля, че ако един мъж е бил съпричастен с бремеността на половинката си през цякото време, би си спечелил "черна точка" само заради това, че няма желание да присъства на самото раждане...

Мег, съгласна съм с теб за колегите, много странно се държат и твоите, честно казано  newsm78...
То бива бива, ама 1 дума на не обелят, пък макар и само от възпитание, дето се казва...
Аз също в последните месеци много често си задавах въпроса "аз ли нещо не съм добре, или хората около мен съвсем са изперкали  #Crazy?
И накрая реших, че просто ние сме станали по-чувствителни и тези явни прояви на недобро отношение или липса на такт и възпитание направо ни се набиват в очите със страшна сила...
А пък и да ти кажа, по-добре нищо да не питат, отколкото само да подпитват докога ще работиш или ако си болничен само "кога ще се върнеш, че имаме много работа за теб..." ужас!

Мисли си само хубавички неща за малкото бебче и не обръщай никакво внимание! Hug

# 213
 newsm78Ох това с колежките ми е болна тема, аз за два месеца 100 пъти боледувах, защото съм до една врата и като стават на някъде не я затварят и става течение... Аз за да е мирно и тихо си трая и ставам след всяка една да я затварям, ама  #Cussing out На всичкото от горе са само жени - и те ще бъдат майки живот и здраве... Един ден им слушам коментара, как някаква си там (бременна) била само на плодове, да не си разваляла фигурата, а те и правели ЕВАЛА ooooh! ама що не се замислят и за другите полезни храни дето могат и трябва да се приемат от бременните... Crossing Arms
Относно раждането и аз да се изкажа - родих първото си с форцепс и сега съм безумнно изплашена как да раждам второто, все си викам че като дойде времето ще говоря с доки, ама ме е страх... На нераждалите мами само да кажа - всичко е чудесно при самото раждане, основно защото не знаеш какво те чака, и като видиш резултата - та той е шеметно размазващ, най-прекрасното, сладко бебе на света ще е ващо... пък и се забравя самото раждане, при това много бързо... Така, че споко  bouquet, късмет на всички в тоя момент, а татковците - ако искат да идват, ако не смятат, че е необходимо - да не го правят... Все пак ние сме "силните" в тоя живот, щом носим и даваме друг живот... Така мисля аз... Hug
Прегръщам ви силно и хубав ден на всички ви!

# 214
  • Вече в моята си приказка...
Sleeping Beauty, а как стоят нещата, ако майката ще ражда секцио? Бащата пак ли е препоръчително да бъде в родилната зала?

Преди време май пусках един линк към разказа на една майка, тук от форума, която е родила второто и третото си дете в Южна Африка. Разказът й е толкова позитивен, че забравяш всякакви страхове и очакваш с най-голямо спокойствие раждането на бебчо. Ще взема да намеря тази тема, мисля че доста от вас ще се поуспокоят и ще гледат по-ведро на предстоящото раждане!

Мег и другите момичета, които имат проблеми в службата - кураж и не им се давайте! Добре че лесно дават болнични на майките, та да усетят  пълноценно бременността си... Аз съм на работа, но с първата си бременност изкарах близо 5 месеца болничен...

# 215
На мен Биг Бос ми каза " Че ти може още 2 месеца спокойно да работиш..."   Crazy Crazy Crazy
Идеше ми да му кажа, че направо мога да си родя в офиса и да прибирам бебето в шкафа като идват клиенти  Close
Но слава Богу прекия ми шеф е разбран, вече повече от 2 месеца не ми пипа киселото мляко и бананите и дори мина от синьо виктори -3 кутии на само една бяло виктори и то при отворен прозорец ...  Confused Освен това ми даде осигуровките си от тринайстата заплата, така че имам доход за декември 1400 лв.  Heart Eyes И вече не забравя какво му поръчвам от ресторанта... жалкото е само, че тъкмо го дресирах и трябва да излизам в болнични  Sad

Чувала съм, че мъжете се травмират от това да гледат любимия си човек изкривен от болка в продължение на часове, а и неизвестността дали всичко с бебо и майката ще приключи добре ги стресира до краен предел... Аз подценявам това само защото мъж е бивш хирург - уролог и е стажувал в МД ...  newsm78

# 216
Венити, Мишленце, аз в началото се дразнех на колежките си, още повече, че те самите са склонни да си споделят проблемите с мен и аз винаги ги изслушвам и проявявам разбиране към тях, дори и сега, като съм бременна. Но откак регистрирах липса на какъвто и да било интерес, гледам да стоя настрана от тях, че поне да не се дразня. Просто ми е тъпо да ги изслушвам за щяло и не щяло, а те веднъж да не попитат добре ли съм! Simple Smile Например обаче колежките на мъжа ми всеки ден го питат как съм, как е бебето и т.н. - така че явно си зависи от човека!  Peace

Иначе наистина не е нужно таткото да се насилва да присъства на раждането, след като не ще, но все пак е добре да бъде въведен в цялата тая работа! А и става въпрос за естественото раждане, за секциото не си представям как стоят нещата...

Ves_77, по-добре не си трай за такива неща, защото така само излишно се натоварваш!  Не че аз например намирам сили да кажа на колежката си да спре да чопли семки - прави го нон-стоп и този шум много ме изнервя! Ставам и пускам радиото...

Но за цигарите се скарахме зимата, защото и двете пушиха в стаята, като работех от вкъщи, но после не проветряваха добре, защото им беше студено, а на мен ми миришеше на хоремаг... Дразнеха се, че проветрявам, но аз наистина не издържах миризмата и така се скарахме с едната - каза, че съм прекалявала в капризите си, как преди като сме били много и всички пушели в офиса в края на работното време, ако сега било така, пак ли съм щяла да капризнича! Ако шефът дойдел и запалел в стаята и на него ли съм щяла да направя забележка!!!  Абе, луда работа!!! Ама още малко остана  Whistling

# 217
  • София
Привет мацки!
Колко хубаво, че Sleeping Beauty отново е на линия  Simple Smile, хайде вече да няма сърдити и да си мислим само хубави работи   bouquet

Ох, да ви се оплача и на мен взе да ми писва на работа - ами то много нерви и негативни настроения имаме напоследък и колкото и да се опитвам да не вземам присърце нещата, то не може по някакъв начин да не ми повлияе..  Но за момента се въздържам от болнични, тъй като физически се чувствам добре, а и от Януари съм на по-висока заплата и искам да ми се натрупа повече стаж с нея за по-висока база на болничните по-нататък... Така че налягам си парцалките и си търпя. Иначе от колегите като цяло не мога да се оплача - по-голямата част от тях едва преди 1-2 седмици вече открито ме заговарят за бременността - явно преди това не са били сигурни дали просто не съм понапълняла  Grinning И сега ме разпитват чат-пат, но не знам дали от съприичастност или просто от любезност. Но при всички положения не съм чула кофти коментари. Но ако бяха такива като на Мишленце със сигурност и аз не бих стояла в това обкръжение. И мен много ме вбесяват такива истории и на такива хора все им пожелавам и те да изпаднат в такава ситуация и те да видят отношение..

Идеята със саксийките с подправките ми се струва интересна - дали ще мога да си отгледам магданоз на балкона  newsm78 Може би ще трябва да се пробвам  Simple Smile

Sleeping Beauty и аз съм чела за тези масажи на тазовото дъно, че е хубаво да се правят от 7-ия месец. Нали става въпрос за мястото между влагалището и ануса? Не съм сигурна обаче дали няма някаква специална техника на масажиране.. т.е. дали сама ще го правя правилно??

# 218
 LaughingАз по съвета на кака Мая и по мое усмотрение си взимам Седитиф ПС и си свиркам... Whistling Не мога да ги мисля...

# 219
  • София
Ама как може да има такива колеги, а още повече и жени. Аз работя във фирма с повечко инженери - демек според мен леко аут ъф спейс така да се каже, (не искам да обиждам никой, и мъжа ми е инженер), обаче всички толкова мило се държат, че чак неудобно ми става понякога. Но наистина явно е си е хората, а и до отношенията и преди бременността. Даже миналата седмица прекия ми шеф беше болен и не посмя да припари в офиса да не би да ме заразял - като реши да идва на работа ми предложи аз да си остана вкъщи един ден - за всеки случай.
За присъствието на таткото - аз съм твърдо против. Моят, инженера, представяте ли си тази гледка как би му се отразила. Дори не искам да си помислям. Аз ако не си измия косата някой път навреме ме гледа накриво, та какво ли остава да ме види в раждащ вид.
Но пък браво на татковците, които искат и имат сили да присъстват - и според мен е вид сближаване.
За цветята - мъчих един бенджамин години наред, но накрая го оставих да почине в мир. Но пък котката я гледам перфектно - половината ми познати искат да са нейно място  Grinning

# 220
Момичета, и аз от стоенето на компа на работа като тръгна на някъде се чувствам като спънат кон, болят ме краката, но надявам се да устискам до края на април без болничен. А днес шефа ми каза , че ме пуска само 6 м. майчинство и край, сигурно ще трябва и аз да си почистя един рафт от секцията на работа за бебето. В момента обучавам човек, така че ще се върна живот и здраве като му дойде времето.Аз имам много цветя в къщи, защото живея  в къща с двор, и отдавна съм започнала пресаждане и тем подобни неща и се изненадвам, че не трябва, може би някоя баба комшийка ще ше да се намери да ми каже нещо, но уви тая година я карам по полека, защото ми е трудно да се навеждам.

# 221
margarete, и на мен точно бенджамина ми се опъва  Crossing Arms... Уморих един, после си взех клонки твърдо решена да го завъдя наново, но ... не стана. Явно мен бенджамините не ме харесват, иначе имам много други цветя - от палми до разни тревички и всички засега са живи (въпреки че в началото малко на шано ги гледах  Crazy )

Sleeping Beauty, радвам се че се завърна при нас  Hug. Разказвай какво ви говорят на тези курсове че на мен лично (а предполагам и на много други мамчета) ще ми е мноооого интересно и полезно.

# 222
 HugЗабравих да кажа - добре дошла на Sleeping Beauty, радвам се, че се завърна.
Явно на всички ни хормоните работят здраво, но няма място и време за сръдни  Heart Eyes И на мен ми беше терсене като се оттегли така  bouquet

# 223
 newsm78ох че съм смотана, и това забравих да напиша - ма то от бременноста, дано не ви омръзне от мен днес...
Относно саденето на цветя по време на бременност - какво лошо да може да има, та ние ще дадем живот на човешко същество, та камо ли на едно цвете да помогнем. И аз гледам цветя, ама сега ме мързи да ги поливам, защото трябва да се навеждам... Да му мисли мъжа ми Joy

# 224
Е и аз да ви се похваля мъжа ми за 8 март ми подари орхидея в саксия. Купих и спец торф за подхранване. не била претенциозна веднъж в седмицата се полива което е супер

Общи условия

Активация на акаунт