Помощ- хроничен запек!

• 20 594
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Много благодаря на всички!
Наистина много често Алек се изаква вечер до като спи.Колкото и да не обичам докторите явно ще трябва да се посъветвам със специалист. Още веднъж Благодаря!

# 16
  • в края на града
Деметра, ние също ходихме на гастроентеролог, като гледам какво пишеш и на нас ни предложиха подобно лечение, но аз не се съгласих. Първо, лекарствата, които предписват имат доста странични ефекти, синът ми е със запек от 3-4 месец, но нашата педиатърка дори и след годинката умишлено избягваше тези лекарства, а наблягаше на "диета" и Дуфалак като най-безвредни. Прати ни жената на гастроентеролог, а там ни наблъскаха с лекарства, на всичкото отгоре ни изписаха тези прословути глицеринови свещички, които ги нямало в България да ги търсим извън страната и какво се оказа - вГермания са категорично забранени за деца под 3г., защото самите те много раздували дебелото черво и дават усложнения в последствие. Е какво да си мисля, егати лечението  Confused ...
При синът ми проблемът вече е и психологически, доста ни помага една хранителна добавка "Млечна захар Еделвайс", но ни я носят от Германия. За жалост явно не на всички дечица помага, защото една мама от форума със същия проблем си я намери, но при тях нямаше ефект.
Това е, основното е какво яде детето, лошото е, че не винаги може да се спазва стриктно...
Момичета, да ви питам, плодовете на гладно не дразнят ли стомахчетата?
И още нещо и аз съм била с храничен запек като бебе и дете, мога да твърдя, че се израства с възрастта, лошото е, че дечицата се мъчат  Sad ...

# 17
Цитат на: PetiaK
..Момичета, да ви питам, плодовете на гладно не дразнят ли стомахчетата....

Категорично НЕ, по-лошото е да ги дадеш, когато е нахранено, тогава ферментират в/у останалата храна, защото на тях им е необходим около 1/2 час да напуснат стомаха, а вече погълнатата храна им пречи. Има логика, нали?

# 18
ДА НАПИША И АЗ НЕЩО ПО ТЕМАТА . ДЪЩЕРЯ МИ БЕШЕ 4 МЕСЕЦА СЪС ЗАПЕК НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗХОЖДА САМИЧКА БЕШЕ НЯКАКЪВ КОШМАР. СЛЕД КАТО ИЗПРОБВАХМЕ КАКВО ЛИ НЕ - ДУФАЛАК, СЛАБИТЕЛНИ ЧАЙЧЕТА, ПЮРЕТА, ФРИЗОВОМ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ РЕШИХ ДА Я ЗАВЕДА НА ХОМЕОПАТ (НЕ 4Е ВЯРВАХ МНОГО).4УДОТО СЕ СЛУЧИ ОЩЕ НА ВТОРИА ДЕН ВЗЕ ДА СЕ ИЗХОЖДА САМИЧКА И ОНЕЗИ МАЛКИ ЧЕРНИ ТОПЧЕТА КОИТО АКАШЕ ПРИДОБИХА СЪВСЕМ ДРУГА ФОРМА И ЦВЯТ.МОЖЕ ДА ПРОБВАТЕ.УСПЕХ !!!!!!!

# 19
Ани, какво ви казаха да вземате?

# 20
Дами, радвам се, че ви откривам да обсъждате тази тема. Моят син е на 5 години. Запек има откакто е човек. Никога не са му предписвали лекарства и винаги е трябвало да се спасяваме сами. Значи методите, които са давали ефект при него са сока от компот от сини сливи и гимнастиката:
1. Да пийне няколко глътки вода - топла, не гореща!
2. Изправено с вдигнати ръце - да се изпъне нагоре добре - "да докосне тавана", после леки наклони в ляво и дясно - 5-6 повторения.
3. Ръце на кръста - бавно и добро завъртане в ляво и дясно - 5-6 повторения.
4. Вие сядате, слагате детенце между краката си. Да си изпъне ръчичиките нагоре "да докосне тавана". После да се наведе през кракът ви за да докосне пода. В един момент ще увисне на кракът ви - нека постои така, а вие го полюлейте или го подрусайте 10-15 секунди. Кажете му да се изправи и не му помагайте да го направи.
5. Пак да се изпъне ръчичики нагоре. После бавно да клекне. Петичките да не се отлепят от пода. Главичката да е наведена. Бройте бавно до 25. Ако детето знае да брои нека брои само. Ако не нека повтаря след вас. Или му говорете нещо, което да му е приятно.
6. завършете отново с няколко глъдки топла вода и повтаряйте упажненията до 6 пъти или докато на дето му омръзне. Правете упражненията с детето с усмивка и му кажете, че са за силно тяло, а не за разхлабване. Успех!!!  

# 21
  • в края на града
Да се включа пак аз. Понеже синът ми е с този проблем от 4м. и какво ли не сме изпробвали, последното, което опитахме и при него има ефект (пу, пу, пу) е по една чаена лъжичка зехтин сутрин на гладно и малко плодове също на гладно преди закуската. Също и постоянно му предлагам плодове (не банани) през целия ден, не че яде много, но хапва някое и друго парченце. Не знам дали от плодовете на гладно или от зехтина, но Яни почна да се изхожда почти всеки ден, пак са ревове и писъци (то психически е травмирано детето), но изпражненията не са толкова твърди и сухи, нито пък с толкова голям диаметър (простете за подробностите в описанието  Embarassed).
Посъветваха ме да провеля дали при нас хроничния запек не се дължи на непоносимост към прясното мляко, но за съжаление още не сме успели, но и това ще опитаме. Но за момента зехтина в комбинация с плодове на гладно дават ефект...
Аз също ще помоля Ани, да сподели с нас кое хомеопатично средство помага на нейното детенце.

# 22
на мен ми препоръчаха хомеопатичното Арсеникум Албум в разреждане 15 ч.
не съм го пробвала, може днес да го потърся.

За запек хомеопатите изписват съвсем различни лекове на различните деца. За да се определи точния препарат се прави интервю поне 1 час. Не експериментирайте с хомеопатия. Някои хомеопати именно затова не казват на пациентите си какво им дават, защото се злоупотребява и можете само да навредите.
Миналата седмица ходихме при Атанас Гълъбов, предимно за УНГ проблеми, но откакто Вики пие предписания препарат ака всеки ден, даже понякога по 2 пъти и вече не на топчета. Дано е задълго.

# 23
Да наистина е много индивидуално експерименти не трябва да се правят. Нашето интервю беше малко повече от два 4аса. A за запека на нас ни исписаха ALUMINA 5CH по една поза от три гранули и НУК ВОМИКА 5СН два пъти дневно.

# 24

ако имаш някой свестен, ама не шарлатанин, дай на бележки, плийс,и тенкс:-)

Атанас Гълъбов тел. 9589795
Води се за корифей в хомеопатията, лошото е че е много зает.
Кабинетът му е в Ж.к. Стрелбище, отсреща на пазара "Иван Вазов".

# 25
И аз с дъщера ми имахме подобен проблем. За съжаление не сме го оправили напълно, но поне има значително подобрение. При нея наистина има значение храната, но много трудно яде това, което и помага. Обича да си хапва сухи неща, най-вече филия намазана с пастет, например. Това доста я запича. На плодове хич не е фенка, като изключим череши и от време на време ябълки. Обича банани, но те определено я запичат. Зеленчуци не обича, правя разни магии , за да присъстват в чинията (пасирам ги или ги режа на много ситно, та да не ги види). Сега и давам и бебешки пюрета от круша и сини сливи за десерт и засега ги хапва. Те също помагат. Та, исках друго да споделя, но много се отнесох. И ние ходихме на хомеопат за други проблеми, направихме интервю, което отне повече от час и жената ми обясни, че според хомеопатията тя е тип, който страда от запек. Както и да е, това не е решение , разбира се. Изписа ми зелени водорасли и ми обясни , че запекът при нея е в следствие на разрушена чревна флуора от антибиотици, в което вярвам 100%. Точно защото реших, че няма да лекувам детето си повече с антибиотици и др. подобни лекарства и я заведох на хомеопат. Та, не искам да правя реклама, да не си помислите, че съм дистрибутор на тези зелени водорасни, но е факт че на нас помогнаха доста. Казват се ново начало и са на Аквасорс. Сигурна съм, че има и др. доволни мами във форума от въпросните водорасли. Ако не се лъжа, Искрица Надежда също дава на децата си от тях и е доволна. Водораслите излизат малко скъпо, около 100 лв за месеца и се пият по специална схема. При нас помогна един курс, но понякога може да трябва и повече, зависи си от детето. Лошото е, че са доста гаднички на вкус и не ме питайте как ги давах. КОШМАР!
Идеята за зехтин на гладно ми се струва също много добра, ще го пробвам, ако се наложи.
поздрави

# 26
  • в края на града
Palmira пробвай със захтина, ако още не си опитвала. На мен ми казаха 3 пъти по една чаена лъжичка преди ядене, но ми се видя много, пък и като знам каква е гадост, лъжа малкия само сутрин на гладно. Взехме хубав зехтин, даваме го от седмица и има ефект (пу, пу, пу). Значи 1ч.л. зехтин на гладно, после пъхам 4-5 череши на парченца, бързо да махнат гадния вкус от устата и после давам закуската... Е, продължаваме си с диетата без сухи храни, без ориз, банани и т.н., даваме си и млечната захар. Ох, не знам дали ще дойде време малчо да си яде каквото иска, да не го тъпча с гадости и да си се изхожда без проблем  Sad...

# 27
Ами както казах преди и аз имам този проблем понякога.

smile3506Тъй като при мой близък бирената мая имаше и слабително действие, аз почнах от 2 дни да взимам по 1 таблетка бирена мая. Мисля, че има някакъв ефект, ще пиша допълнително дали е така - за сега не пробвайте, докато не установя със сигурност. smile3505

Поздрави. wavey

# 28
виждам, че отдавна никой не е писал по темата, но понеже имаме сериозен проблем с акането ви моля да дадете съвет. бебче е на три месеца и половина и ака на три дена и то с чужда помощ. самичка не ще и това е. акото й е гадно, твърдо и миризливо. от дуфалака получихме колики, а соковете и плодовите пюрета /те са от около седмица/ въобще не помагат. дуфалака също нямаше ефект, освен че коликите, от които тъкмо се отървахме пак се появиха. наистина незнам какво да правя, защото корема на малката се надува ужасно, боли я и е неспокойна вечер.

# 29
  • в края на града
виждам, че отдавна никой не е писал по темата, но понеже имаме сериозен проблем с акането ви моля да дадете съвет. бебче е на три месеца и половина и ака на три дена и то с чужда помощ. самичка не ще и това е. акото й е гадно, твърдо и миризливо. от дуфалака получихме колики, а соковете и плодовите пюрета /те са от около седмица/ въобще не помагат. ...
На вашата възраст само за Дуфалак се сещам. Мисля, че е два ли той е предизвикал коликите, по-вероятно да са от соковете или плодовите пюрета, бебчето е мъничко още и щом ги приема едва от седмица, напълно възможно е коликите да са реакция към тях. Имай предвид, че сок от ябълка често предизвиква колики, а от моркови запича. Не знам с какво се храните, ако бебчето е на адаптирано мляко, може и да е от него...

Общи условия

Активация на акаунт