Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2

• 144 237
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 795
Желая на  всички една здрава нова година!

За съжаление за моето семейство годината не започна много добре Sad Баща ми е в болница с белодробен оток и вода в белия дроб/това ми каза майка, може би не е точно/. Имал е много високо кръвно, но сега са го нормализирали.
Ако не греша, това е епилептоидна криза и би трябвало да върви към оздравяване. Имам няколко въпроса:
1. В момента му дават някакви медикаменти за да подпомогнат изхвърлянето на водата от дроба. за друго лечение не знам да му се прилага. Възможно ли е конвенционалното лечение да навреди на процеса на оздравяването?
2. Колко време назад би следвало да се търси конфликта или не е възможно да се каже?
3. Има ли нещо, което може да направим за да подпомогнем възстановяването или пък нещо което не бива да правим, за да не пречим?
Много благодаря  bouquet

# 796

Цитат
момента му дават някакви медикаменти за да подпомогнат изхвърлянето на водата от дроба. за друго лечение не знам да му се прилага. Възможно ли е конвенционалното лечение да навреди на процеса на оздравяването?
В случая НЕ, и е добре да го облекчат.По ГНМ се допускат в епилп.криzа помоЩни лекарства,които да облекчат криzата.
Предполагам е станало от криzата с крьвното налягане..

Ще мине.

# 797
Кристиян, благодаря за бързия отговор  bouquet
Предполагам е станало от криzата с крьвното налягане..
Така е казал и лекарят от Бърза помощ. Друга лекарка пък се накарала днес на майка ми, че не можело така изведнъж да се случи такова нещо - човекът си бил болен дълго време, но не си бил обръщал внимание. Баща ми нито е кашлял, нито нещо го е боляло...

# 798
Здравейте и ЧНГ на всички! прочетох много по темата, но не смея да твръдя, че разбрах всичко, силно ме заинтригува. Бихте ли ме насочили къде да прочета поваче или към кого мога да се обърна в България за консултация по този метод. Моят проблем са епилептични пристъпи с неясен произход и нямам друго заболяване - поне установено.
..

# 799
   Напоследък чета наред непревежданите статии за ГНМ и като се наканя, ще преведа за раковите заболявания на матката, тъй като го няма на английски. Кажете ми, моля, кое трябвало да се преведе на руски, но го имало само на немски - може на ЛС!
   Та, като чета, много ми харесва как д-р Хамер говори за традиционната медицина в минало време. Simple Smile И оставам с впечатление, че за да се предпазиш от множество вторични конфликти, трябва да стоиш далеч от нея. Възхищавам му се!
   Blossom, мисля, че няма такива терапевти в България. То, и тук се откриват трудно и под камък... За епислепсията: http://www.pilhar.com/Hamer/NeuMed/Sonderpr/Epilepsie.htm Не помня дали е превеждано, а може и на английски да го има.

# 800
Privet otnovo i ot men
prodaljavam da sledia s interes temata.V nachaloto ne shvanah mnogo dobre niakoi neshta ,no v posledstvie mislia che mi se proiasniha kato gi prochetoh niakolko pati...i tai kato imah podoben problem kato blossom v prodaljanie na 13-14 god godini ,predi nakraia da polucha diagnoza rak na gardata zatova shte se opitam da spodelia moia opit s nego... znachi blossom i az kato tebe hodih po lekari ,pravih izsledvania obache fizicheska prichina taka i ne moja da se nameri nito pak smisleno obiasnenie ot strana na standartnata medizina za tezi sastoiania ... mislia che e nai-dobre da se opitash da namerish prichinata koiato e dovela do tova sastoianie , moia problem pone se razreshi po tozi nachin...

# 801
  • у дома
За много години! Да сме здрави и в мир със себе си! Да са по-малко конфликтите!
Чудесни новини от Хамер!! Най-после!  Hug Още много трудности има по пътя, но като че ли все повече хора на ключови позиции узряват и обръщат поглед в нашата посока.  Peace

ОФФ: За кирилицата - горе вдясно до бутоните синята иконка предлага опции за различни режими на клавиатурата. Автоматично прехвърля латиницата в кирилица.
Много трудно се четат дълги български постове на латиница, честно...

Лолита, според мен твоят мъж е вече узрял да му споделиш за ГНМ .. аз лично за момента избягвам вече да разисквам с моя .. той просто мисли че съм ужасно лекомислена и вярвам на всичко, а ГНМ била просто недоказана и непризната от никого теория, неподкрепена от никоя акредитирана здравна организация, с тотална липса на публикувани в медицинските среди факти за излекувани пациенти. Sad
Всеки път като повдигна въпроса - стигаме до нетърпими разпри. Консенсусно решение ни е хомеопатията.  Tired

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 11:29 от fastuche

# 802
  • София
Здравейте, предварително се извинявам за дългия пост и благодаря за търпението да го прочетете!   bouquet

Отдавна ви чета, така да се каже сте ми черешката на тортата, след като сме totally converted и за ваксините и се лекуваме хомеопатия, но успех имаме основно с детето ни. С мъжа ни явно са ни много стари конфликтите от детството и малко се въртим в кръг пък и той е по-скоро скептичен относно ГНМ.
Бих искала да помоля по-запознатите за коментар на състоянието ми, което и с хомеопатия трудно се повлиява, по-скоро буксуваме...  Sad Започвам отзад напред -
Имам ежемесечни сърцебиения, които достигат 140 удара в минута и си стоят така с часове. Още преди да забременея съм била на кардиолог, които обърна внимание на факта, че кризите започват винаги 10 дни до седмица преди начало на следващ цикъл, като с приближаването на датата с всеки ден продължителността им нараства по време и интензитет. Бремеността влоши нещата до степен, че в 22 седмица сърцето излезе от ритъм, в Пирогов ме приеха с блок 4:1, пулс 205 неповлияващ се от венозно вливане на бетаблокери. Приложиха като крайна мярка кардиверсио - без ефект!, просто всеки път като се сетя за шока, който съм причинала на нероденото си дете  Cry. И докрая на бременността с шепи лекарства си държах пулс 140, и блок 2:1. Изродиха дъщеря ми спешно в 35 седмица, след като на Доплер, видяха, че по време на ежедневните мини кризи, кислород към нея постъпва крайно недостатъчно.
Във времето първия ми спомен за сърцебиене е на 16 год, гледайки черно бял филм на ужасите, в който лошия (луд) герой преследваше главната героиня за да и махне сърцето (тя имаше болно такова) и да и трансплантира здраво - все едно преживявах заедно с героинята. Гоненицата им предизвика сърцебиене, неудържимо треперене на ръцете,  спонтанно ми потекоха сълзи, които не можех да спра и ми трябваха 15 минути да се успокоя, като чета сега - май съм се качила на шина. За сведение съм рационален човек, и на филма сякаш реагираше тялото ми без да ме пита. Още по-назад във времето, като дете в предучилищна възраст си спомням, че както си седя и си играя кротко, въздишах дълбоко сякаш не ми стига въздуха много често и възрастните полу на майтап, полу на сериозно ме питаха, аджеба какви са ти грижите, че така тежко въздишаш.
В крайна сметка, като се замислих сериозно, първопричината винаги е била ясна,  Simple Smile, но не знам как да разреша конфликта, защото очевидно се е задълбочил с годините. Баща ми е инвалид вследствие на инцидент случил се буквално пред очите на майка ми, мен и сестра ми. Била съм на 2 год и половина, нямам спомен за баща си като здрав човек. Винаги е бил на легло, абсолютно парализиран - слава богу, с ума си е, но и до днес съм много силен емпат и чуждото страдание ме разстройва дълбоко. Не съм говорила с родителите си за нашата детска реакция, явно са смятали, че сме достатъчно малки, че щом нямаме спомени, като възрастни, нямаме и рани...
Аз съм по-голямото дете, до инцидента съм била момичето на татко и до днес имаме силна връзка, сестра ми е била на 6 месеца, и май по-леко е понесла нещата.
И най-ранния конфликт, за който се сещам - раждането ми е индуцирано със система, по сметките на тогавашните доктори съм преносена с 14 дни, едно от ония раждания, в които гинеколога оставя синини по ребрата на родилката от скачане и натискане...
Много ще се радвам на коментари! Имам и още малко подробности, но като цяло това е основното.
Честит имен ден на Ивановците и техните производни  Hug

# 803
Цитат
първия ми спомен за сърцебиене е на 16 год, гледайки черно бял филм на ужасите
За прьв пьт ли го споделяШ това?

# 804
  • София
ей, че бърза реакция имаш Christian Simple Smile, за втори или трети път го споменавам - не си спомням на кого първо на мъжа ми или на хомеопата ми преди два месеца. А, това по какъв начин допринася за ситуацията? Винаги съм си го спомняла, но не съм му отдавалa значение и не съм го вербализирала.

# 805
Видях в момента ,че пиШеШ.

Ти си в активен конфликт.Но ме притеснява,че цветовете черно и бяло са ти Шини...
Ако имаШ скенер на главата,може на лични да се уговорим да ми го пратиШ.

Говори колкото се може пове4е zа това с някого.Даже и на психолог не е zле да отидеШ zа тоzи проблем.
Всичко около филма трябва да си спомниШ.Най добре е да го намериШ тоzи филм и да го гледаШ оЩе ведньж спокойно и най вече да му се присмееШ на глупостта и фантаzията,както и да "усетиШ",че това вече не те вьлнува и няма как да стане реално.

# 806
  • София
Какво имаш предвид под скенер на главата - ЯМР?, никога не ми се е налагало да си правя точно там, имала съм мигрени - основно дясностранни, сега с хомеопатията се поразредиха - но чак скенер...А, не мога да си го позволя финансово. For the record, правила съм скенер на гръбначен стълб - имам дискова херния  Rolling Eyes
Подавам още малко инфо ако ще помогне: За втори път се появи сърцебиене 2000 г. два дни след отстраняване на ляв яйчник и тръба, заради руптурирала киста, която пък се случи един месец след като ми откриха дисковата херния (беше кошмарна година). Ендокринологът откри, че Фт3, май беше, е на горна граница, пих като поп  Confused разни гадости без резултат, после ги хвърлих на боклука. След гладуване (д-р Емилова) нещата влязоха в граници и като сърцебиене и хормони, та чак до януари 2004. Тогава баба ми влезе в болница, баща ми също, а мъжа ми си мислеше (имаше почва за това, но се разминаха нещата), че е развил рак на тестисите. Нещата ескалираха с бремеността. После се уталожиха за почти година, кърмя и досега, цикъл се появи детето като навърши осем месеца, по-миналата 2007 на мъжа се събраха много грижи наведнъж,  в рамките на един ден спукахме една и съща гума два пъти, бяхме уж на почивка далече от всякакви гумаджии, на следващия ден мъжа ми имаше бизнес среща на 150 км в друг град, кара дотам с резервна гума, и на връщане за капак блъсна куче на магистралата - това ми издуха постигнатата хармония и оттогава нещата за мен са все така. ФАкт е, че се случиха два или три месеца - не поредни, при прием на хомеопатични да нямам сърцебиене преди цикъл.
Какво те кара да смяташ, че шината е черно/бяло - интересно ми е?
Със съпруга ми сме като скачени съдове - единият като е в лошо настроение, и на другият му се скофтва. Аз съм тази, която в повечето случаи разведрява обстановката и поемам психо-емоционално част от товара.
Не съм гледала целия филм, беше обяд, тъкмо се бях прибрала от училище и  докато се хранех, реших да се "поразвлека", дали съм гледала и 15-20 минути, така и не си довърших обяда..."ЛошияТ" беше складирал сърца от здрави хора (Убити от него, естествено, и вдъхновено си представяше, как имплантира здраво на момичето издигнато на пиедестал. Хвана я и я подгони, мисля я сложи на масата и отиде да бърника в хладилника със сърца опитвайки се да намери точния размер за нея. Тя се измъкна и последвалата гоненица ми "разгони фамилията". Още помня маниакалния му поглед и сатъра в ръката, напомни на Франкенщайн, само че извратен вариант...  Дори не знам как се казва филма. Има логика в това, което казваш да го изгледам и да се надсмея, но и сега гледането на по-драматични филми/слушането на лични такива истории много ме разстройва, та си мисля, че не е само черно/бялото...

# 807
Би трябвало да zнаеШ,че конфликтите се виждат в моzька сьс скенер.Но не ЯМР,а обикновена томография беz контрастно веЩество.

Черно бяло...zаЩото ясно помниШ,че филма е бил черно бял.
Като си гледала филма преди цикьл ли си била или в цикьл? Дали помниШ....

Цитат
Още помня маниакалния му поглед и сатъра в ръката
Какво оЩе помниШ?

# 808
Анна В. и Winnen, много ви благодаря за насоките. Имам някакви идеи за възможните конфликти в моя случай, но не разбирам всичко от немския текст от сайта на Пилхар. Не открих превод в предишните теми точно за моето заболяване и моля ако има такъв да ме насочите. Кристиян, би ли могъл и ти да ме насочиш какъв конфликт да търся.

# 809
Blossom i az ne vidiah za epilepsiata nishto , ima samo za panicheski ataki obiasnenie i za psihozite obshta informazia ...

Общи условия

Активация на акаунт