Примерна схема за захранване 6

• 49 444
  • 586
  •   1
Отговори
# 165
  • София
 sis7,има : Овесено брапно 50 %,пшенично брашно28 %,изсушени сливи 10%,захароза,прЕбиотици 2%/олигофруктоза,инулин/калциев карбонат,прОбиотчини култури/Bifidus/витамин Ц,ванилин,витамин Е,железен фумарат,ниацин,витамин Д3,витамин А,витамин Б1,фолиева киселина,витамин Б6,калиев йодид! Peace

# 166
Въвела съм глутен, но не знам какво колиество ядки да направя, страх ме е да не и стане нещо. В готовите зърнено-плодови пюрета има около 5% брашно или люспи от нещо. А АМ не ползвам по принцип. Примерно 1с.л. ядки на едно бурканче плодово пюре добре ли е като съотношение? А колко време трябва да киснат преди да ги сваря?
Аз ги слагам вечерта и сутринта ги варя.Но тук,майки са споделяли,яе изобщо не ги киснат. Peace

# 167
Благодаря пате! Ще накисна за утре, пък ще видим какво ще стане Simple Smile!

# 168
днес педи ми каза да му давам супи. ама аз не мога да разбера защо, нали зеленчуково пюре му давам?  newsm78 в допълнение ли да му давам или как?  newsm78 и какво й е по-полезното на супта от на пюрето?  newsm78

# 169
  • София
Тонка,на мен никой не ми е казвал да давам супи но аз си правя пилешка и му давам с малко сухарче! Мисля,че домашното е по полезно но и на пюретата нищо им  Crazy

# 170
ами че аз нали и домашно пюре мога да му правя, пък тя няколко пъти ми каза супа да му давам. а и от супата не се хвърля водата, нали в нея има голяма част от нитратите  newsm78

# 171
  • София
Водата хвърлям само първата а зеленчуците преди варене ги оставям 15 минутки в студена вода Peace

# 172
Момичета,кака давате тези овесения ядки newsm78Моят от едно пюре на Хип с овесени и пшеничени люспички,какви колики имаше и ми плака,а ако му дам овесени дки не знам.Явно е до стомахче,не смея да дам.И акка да го накарам това човече да пие течност,с много зор стига до 50 мл. дневно,а суче 3,максимум 4 пъти,и то не много Confused

# 173
natalii ,явно си е до стомахче с овесените ядки.А за течностите-може да му даваш супички  Peace

herelina,може би точно заради това,че супичката е по-течна от пюрето Peace А и не е задължително да му правиш точно с този вид,в които ние я ядем(с фиде,например).

# 174
  • Бургас
момичета, аз нещо не мога да вляза в гугъла в примерните схеми. дава ми, че не съществува такъв документ  newsm78

Аз влизам, може да е било нещо временно  newsm78

# 175
Купила съм и телешко и свинско,но се чудя с последните две дали да изчакам малко ,какво мислите?
как да въведа глутена (пшеница ) ръж,овес...

Телешкото е второ месо след пилешкото и/или пуешкото в повечето схеми на захранване (френскоезични, испаноезични, повечето англоезични). В руските може да е първо. Както и в гръцките – според статиите тук. От пюре е ок, иначе е важно да се подбере възможно най-крехкото, за да бъде лесносмилаемо.
Въвеждане 6-10 м.

Свинското спокойно може да се предложи след пилешкото, пуешкото, агнешкото и/или телешкото. Достатъчно е да е крехко и без мазнини. От пюре е ок. Има незаслужено лоша репутация – от гледна точка на детското хранене в ранна възраст има безспорни ползи. Предлага се в умерено количество и не много често.
Въвеждане от 8-10 м. нататък.

Всички ссновни видове меса могат да се въведат до 10-12 месеца. Ако няма алергично предразположение или друга специална диета, няма основание да се изключи никое от тях - според всички схеми на захранване. Всяко си има предимства за подрастващия организъм.
Оттам нататък е въпрос на личен избор, препоръка на наблюдаващия педиатър, алергична обмремененост, семейни и други традиции и пр.

Глутен - идеи за въвеждане:
А как въвеждате глутена?
Глутен-как да почна
как точно въведохте глутена
Кога и под каква форма въведохте глутена?
Откога и с какво захранихте с глутен?
Примерна схема на захранване 2, 3 и 5.

# 176
А колко време трябва да киснат преди да ги сваря?

Овесени ядки:
8-12 часа е достатъчно.

Зърната без/с малко глутен имат нужда от по-кратко време за накисване, за разлика от пшеницата и ръжта например.

# 177
а какви са прявите на непоносимост към глутена?

# 178
  • София
Диария,рязко отслабване на организма..... има и друго но не знам Rolling Eyes

# 179
  • Пловдив
sis7,има : Овесено брапно 50 %,пшенично брашно28 %,изсушени сливи 10%,захароза,прЕбиотици 2%/олигофруктоза,инулин/калциев карбонат,прОбиотчини култури/Bifidus/витамин Ц,ванилин,витамин Е,железен фумарат,ниацин,витамин Д3,витамин А,витамин Б1,фолиева киселина,витамин Б6,калиев йодид! Peace
Страхотна си   bouquet много ти благодаря за инфото,явно и с нея ще изчакам щом освен овес има и пшеница  Naughty
Купила съм и телешко и свинско,но се чудя с последните две дали да изчакам малко ,какво мислите?
как да въведа глутена (пшеница ) ръж,овес...

Телешкото е второ месо след пилешкото и/или пуешкото в повечето схеми на захранване (френскоезични, испаноезични, повечето англоезични). В руските може да е първо. Както и в гръцките – според статиите тук. От пюре е ок, иначе е важно да се подбере възможно най-крехкото, за да бъде лесносмилаемо.
Въвеждане 6-10 м.

Свинското спокойно може да се предложи след пилешкото, пуешкото, агнешкото и/или телешкото. Достатъчно е да е крехко и без мазнини. От пюре е ок. Има незаслужено лоша репутация – от гледна точка на детското хранене в ранна възраст има безспорни ползи. Предлага се в умерено количество и не много често.
Въвеждане от 8-10 м. нататък.

Всички ссновни видове меса могат да се въведат до 10-12 месеца. Ако няма алергично предразположение или друга специална диета, няма основание да се изключи никое от тях - според всички схеми на захранване. Всяко си има предимства за подрастващия организъм.
Оттам нататък е въпрос на личен избор, препоръка на наблюдаващия педиатър, алергична обмремененост, семейни и други традиции и пр.

Глутен - идеи за въвеждане:
А как въвеждате глутена?
Глутен-как да почна
как точно въведохте глутена
Кога и под каква форма въведохте глутена?
Откога и с какво захранихте с глутен?
Примерна схема на захранване 2, 3 и 5.

И на теб благодаря  smile3525 отново си велика със съветите си......и супер линкове,сега почвам пак да чета ,макар че някои май ги четох.Благодаря ти че винаги ни помагаш Simple Smile
днес педи ми каза да му давам супи. ама аз не мога да разбера защо, нали зеленчуково пюре му давам?  newsm78 в допълнение ли да му давам или как?  newsm78 и какво й е по-полезното на супта от на пюрето?  newsm78
Аз четох че супичка е хубаво да се дава по 50 мл преди пюрето(основното ястие) тя възбужда апетита и подготвя лигавицата на стомахчето за разграждане на по твърдата храна,а и като се замисля,винаги се е ядяло 1,2 и 3-то ама не че аз някога ги ядях и в ясла и в градина,а и сега изобщо не ги хапвам,но Митето ще се опитам да го науча да си хапва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт