Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи за започване на захранването на бебета?
Какво е препоръчителното количество твърда храна за бебета и как се увеличава постепенно?
Какви са препоръките за въвеждане на нови храни и как се следи за алергични реакции?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи за започване на захранването на бебета?
Започването на захранването на бебета варира в зависимост от индивидуалните предпочитания и реакции на детето. Общи принципи включват избягване на алергени от самото начало, въвеждане на нова храна сутрин, постепенно заменяне на кърменето с твърда храна след една година, привикване към нови вкусове и текстури, увеличаване на количеството храна постепенно и въвеждане на нова храна с интервал от 3-5 дни при липса на фамилна анамнеза за алергии и 5-10 дни при наличие такава.
-
Какво е препоръчителното количество твърда храна за бебета и как се увеличава постепенно?
Препоръчително е да започнете с 1 чаена лъжичка твърда храна на първия ден, като постепенно увеличавате количеството с 1 чаена лъжичка всеки ден, докато достигнете 30-40 милилитра на хранене. Някои бебета може да приемат повече от 50-60 милилитра на хранене. Количеството храна трябва да се увеличава постепенно, като се следи реакцията на бебето и се избягва прехранването, а по-скоро се насърчава приемането на нови вкусове и текстури.
-
Какви са препоръките за въвеждане на нови храни и как се следи за алергични реакции?
Препоръчително е да въведете нова храна на интервали от 3-5 дни при липса на фамилна анамнеза за алергии и 5-10 дни при наличие на такава анамнеза. За наблюдение на алергични реакции се препоръчва да се обърне внимание на сигналите, които детето дава, като се следи за всякакви промени в поведението или физическите реакции след въвеждането на нова храна.
-
Какви са препоръките за въвеждане на кисело мляко и риба в диетата на бебета?
-
Какви са препоръките за въвеждане на цитрусови плодове, коприва и зеленчуци в диетата на бебето?
ние винаги ги киснем поне час преди ядене, но те не са ги киснали и щяхме да си умрем. внимавайте с това наистина, аз съм живия пример за човек който си казва на мен това не може да ми се случи, ама ето на.
Не се ли притесняваш за бисквитената на Милупа,аз вчеар гледах пак съдържание,има мляко.Изобщо във всичко с бисквите има мляко.Аз се чудя,щом съм въвела масло и сирене,да се притеснявам ли за това мляко или да я карам по-смело?
На адаптираните млека чеата,че в състава им се включва обезмаслено мляко,а на тези каши в бурканчетата уж пише ,че са с адапте,но в състава му е пълномаслено мляко.Върви ги разбери