Примерна схема за захранване 6

• 49 465
  • 586
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
И аз не давам чист карфиола и броколите прибавям ги към картофче и тиква (той много я обича ),но винаги слагам по 30 мл. АМ и оризовата каша първо я правих с кърма,но ставаше рядка и не му хареса,но като я правя с АМ и задължително плодово пюре,много ги яде,толкова,че за жалост тотално се отказа да суче на обяд и следобяд,но здравичък да ми е Simple Smile

# 76
Аз карфиол не давам сега.Харесва му вкуса,но има такива газове после,както и от тиквичките и броколито.Не знам дали е нормално на 10 емсеца почти да има газове,даже нощем ми проплаква и се буди.Сега захранвам с пшеница и овес,снощи пак имаше газове.Сигурна съм ,че е от пшеничените люспички,и от овеса.Някой има ли подобен проблем.Какво да правя,да спирам с тези храни,или да давам по малко?

# 77
  • София
натали, как даваш пшеницата? аз още съм на плодовото на сънвал с овесенитеядки и се чудя дали да не му дам на милупа бисквитената каша след това... само пшеница не съм видяла но пък ако му дам съвсем малк- 1-2 лъж. от кашата за начало, може би няма д има проблем? newsm78

# 78
  • София
Искам да попитам след като съм въвела глутена вече има ли проблем да давам безмлечна каша на Милупа 7 зърна както и овес с сини сливи на Нестле/нежни фибри/?

# 79
  • София
аз карфиола го въведох при захранване от 5 и малко навършени месеца, в 8мия, заради газовете а и заради вкуса Simple Smile нямах проблем с него. а като идея- след тези които си изброила, дадох на коки тиквички, фин пащърнак и почнах с плодовете Peace
а каква оризова каша му даваш и само ориз ли е- може да не му се нрави този вид просто, а може и да не уцелваш пропорцията- коки например не обичаше да е твърде гъста кашата. прравех му я с водичка. ползвали сме оризова каша с рожкови на Нестле и оризова каша с ябълка на Хумана- и двете са безмлечни и безглутенови. Peace
Кашата е на Хип, оризова безмлечна.
А има ли пюре от фин пащърнак или сама си го приготви? Също така ме интересува пюре от сладък картоф newsm78

# 80
  • София
Здравейте!
Много се чудя как да започна...
Бебето ми е на 6м,  и от 40 дни се захранваме.Преди да почнем захранването, е била само на кърма.Хранена е на поискване.Обаче проблема ни е ,че тя си иска гърда и това е.Отказва плодови,зеленчукови пюрета,каша...всичко.В момента, който види лъжичката почва да плаче и да се мръщи.Почнах да разреждам пюретата с кърма и да ги давам с шише,но от вчера и така отказа ConfusedВече нямам идея какво да правя.Педиатърката каза,че трябва да въведа вече месните пюрета,а ние още нямаме заместено хранене Banghead Banghead
Аз мисля да я оставя няколко дни само на кърма,и после да почна пак с по лъжичка, две...
Имали ли сте подобен проблем?Ще съм Ви много благодарна, за всеки даден съвет  bouquet

# 81
  • София
sise_to има фин пащърнак на сънвал, 125 мл аз и досега си му го добавям. нямат големи разфасовки.
а за сладкия картоф, и аз бих искала да дам но не ми се е мяркал на пюре Thinking
за кашата- хм, не знам, може пък защото е само ориз да не му е вкусна (просот предполагам). а опита ли да добавиш да кажем 1-2 лъжички тиква вътре? newsm78

# 82
  • София
elpet благодаря ти! Кашата я давах натурална, без да добавя нищо. Ще опитам да я направя с кърма или да добавя тиква, както казваш. А мога ли да дам първо месно и по- нататък плодово пюре. Притесненията ми идват от това, че може да му падне хемоглобина, докато се захранваме с плодови пюрета ooooh!

# 83
  • София
може да му падне, не значи че ще му падне мила, но това си е лично мое мнение. коки прояде месо 2 месеца след захранването, хемоглобина му беше 119. Peace т.е. по-добре му дай на бебока плодче, вместо да бързаш с мръвката. Peace

# 84
stemo, изобщо не се притеснявай, а и кърмене се замества след годинката (или се включва АМ, ако имаш планове да спреш с кърменето). Заповядай в темичката за педагогическо захранване. Много отчаяни мами като теб захраниха децата си по този начин.

# 85
  • София
Искам да попитам след като съм въвела глутена вече има ли проблем да давам безмлечна каша на Милупа 7 зърна както и овес с сини сливи на Нестле/нежни фибри/?

# 86
Димяни, зависи с какво си го въвела. Например, овесът е алерген, но не заради глутена (1/3 от децата с АД се оказват алергични към овес). Защо не пробваш първо с по-малко зърнени?

# 87
  • София
Ми гледам,че повечето каши са с по 4,5 зърна Rolling Eyes
Въведох го първо по погрешка с каша от бурканче на Хип- Лека нощ и след това каша на Нестле с цвят липа  в която си мисля,че има и овес и  скед това сухар пшеничен+ бисквити на  Плазмон!

# 88
elpet,пшеницата я въведох с пюре на Хип-ябълка и банан с овесени и пшеничени люспички.Хубаво е на вкус,малкият го яде,но има газове,предполагам от зърнените Wink
Димяни,не знам какво да ти кажа за кашата на Милупа,аз също я купих отдавна ,но не съм я давала още.Нали уж трябва отделно да се въведат всички глутен съдържащи,а там са 5 мисля.
Кажете какъв сухар да дам,тези Голдис са със захар,освен че имат и консервант?Май най-добре да препека аз хляб.

# 89
И мен ме интересува какви сухари давате-за да мога да си ги купя и към 9-тия месец да въведа и глутена?
Според педито вече мога да давам попара със сирене, масло и сухари-нито ме пита въвела ли съм глутена, а да не говорим за сиренето! Shocked
Питам аз какви сухари са за предпочитане-ами каквито купиш.............. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт