Примерна схема за захранване 6

• 49 369
  • 586
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, предполагам грахът трябва да е замразен, но искам да питам друго - ако се отделят няколко грахчета от сготвено ядене за възрастни и се обелят и намачкат, дали ще могат да бъдат дадени по този начин? Става въпрос само за проба към друго зеленчуково?

Естествено, че може!

ммммммм аз не съм много сигурна. Като го готвим за нас си слагаме домати, подправки.... нали грахчетата ще са ги поели?!

И аз затова питам, но то пък е толкова малко количество - само за да въведа, че не съм виждала пюре само грах или грах към още нещо; целта ми е да подготвя Дани за Различни зеленчуци на Хип-там са 4 зеленчука  Rolling Eyes   Как иначе да въведа грах newsm78

# 61
И аз затова питам, но то пък е толкова малко количество - само за да въведа, че не съм виждала пюре само грах или грах към още нещо; целта ми е да подготвя Дани за Различни зеленчуци на Хип-там са 4 зеленчука  Rolling Eyes   Как иначе да въведа грах newsm78
Вземаш пюрето на Хипп  с 4-те зеленчука и даваш от него една лъжичка към вече въведено пюре,и така захранваш  с грах (който има в пюрето на Хип)като увеличаваш количеството.Ако си въвела всички зеленчуци в това пюре ,без граха.

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 14:31 от natalii

# 62
  • Пловдив
Момичета, предполагам грахът трябва да е замразен, но искам да питам друго - ако се отделят няколко грахчета от сготвено ядене за възрастни и се обелят и намачкат, дали ще могат да бъдат дадени по този начин? Става въпрос само за проба към друго зеленчуково?

Естествено, че може!

ммммммм аз не съм много сигурна. Като го готвим за нас си слагаме домати, подправки.... нали грахчетата ще са ги поели?!

аз бях въвела първите три и накрая с него въведох граха

# 63
  • Пловдив

Естествено, че може!

аз бях въвела първите три и накрая с него въведох граха
и аз така  Peace

# 64
  • гр. Пловдив
Изкарай няколко грахчета след като са увряли преди да сложиш подправките и доматите. Аз така правя.  Peace

# 65
Извинете ,акос е повтарям,но как приготвяте супи,месни или зеленчукови?Какво слагате,пасирате ли винаги.Ако има месо,ситно накълцано ли е,или се пасира newsm78Ще се радвам на всякакви съвети Grinning

# 66
Стига, бе хора, за няколко грахчета става въпрос. Какво като са с домати и сол и т.н., това са някакви миниатюрни количества, то за захранване дори не с брои, толкова е малко.

# 67
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Извинете ,акос е повтарям,но как приготвяте супи,месни или зеленчукови?Какво слагате,пасирате ли винаги.Ако има месо,ситно накълцано ли е,или се пасира newsm78Ще се радвам на всякакви съвети Grinning
Когато правя супа за Гого варя всичко, месото е нарязано на ситно, но ние има 7 зъба. Ако това те притесянява- пасирай само месото, а например фидето или ориза намачкай- така ще има и частици за дъвчене.
Обикновено деля от нашата супа преди да сложа сол и  подправки.

# 68
Когато правя супа за Гого варя всичко, месото е нарязано на ситно, но ние има 7 зъба. Ако това те притесянява- пасирай само месото, а например фидето или ориза намачкай- така ще има и частици за дъвчене.
Обикновено деля от нашата супа преди да сложа сол и  подправки.
Мерси Дени,малкия има 1 зъб от скоро и никак не му се дъвче,но ще пробвам Peace

# 69
След пиле, пуйка, заек кое е добре за въвеждане ?
то и трите е добре да се въведат, но най-крехко е заешкото, след това пилешкото и на последно място пуешкото /от тези трите/.
За това в тази последователност е препоръчително да се въвеждат

Ами аз съм ги въвела и трите, за това питам "след" тях какво е добре?
Телешко или агнешко. Peace

# 70
ооох, пак трябва да го моря с тоя карфиол значи ooooh!

Благодаря на всички за съветите Hug

# 71
Здравейте, момичета.
 Млякото в пюретата на Хип, не е пълномаслено, а си е АМ. Една от майките в нашата отчетна тема е пуснала специално допитване до Хип е Гернания за това. Ето ви и линка към отговора на Хип (пост127), а и преводче има след 2 поста, но който разбира немски може и сам да си преведе:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256032.120
 Но пак си е лично мнение дали да се дават тези пюрета. Аз още не съм давала такива.

# 72
  • София
Аз пък днес реших да дам пюре от карфиол с картоф на Хип, но синът ми никак не го хареса (чак му се повдигаше). След опит да дам 2 лъжички, се отказах и дадох пюре от ранни моркови. Досега въведох моркови, картофи, тиква и оризова каша, която също не се хареса (приготвях я само с вода). Сега се чудя утре какво да правя, дали да не прибавя малко кърма към пюрето или пък да направя микс с морковите? Вашите бебоци харесаха ли карфиола?

# 73
Аз пък днес реших да дам пюре от карфиол с картоф на Хип, но синът ми никак не го хареса (чак му се повдигаше). След опит да дам 2 лъжички, се отказах и дадох пюре от ранни моркови. Досега въведох моркови, картофи, тиква и оризова каша, която също не се хареса (приготвях я само с вода). Сега се чудя утре какво да правя, дали да не прибавя малко кърма към пюрето или пък да направя микс с морковите? Вашите бебоци харесаха ли карфиола?
Може постепенно да добавяш по малко карфиол в познат вкус,а да добавяш кърма също.Алекс в началото хич не му се понрави карфиола,но после го хареса. Peace

# 74
  • София
Вашите бебоци харесаха ли карфиола?
аз карфиола го въведох при захранване от 5 и малко навършени месеца, в 8мия, заради газовете а и заради вкуса Simple Smile нямах проблем с него. а като идея- след тези които си изброила, дадох на коки тиквички, фин пащърнак и почнах с плодовете Peace
а каква оризова каша му даваш и само ориз ли е- може да не му се нрави този вид просто, а може и да не уцелваш пропорцията- коки например не обичаше да е твърде гъста кашата. прравех му я с водичка. ползвали сме оризова каша с рожкови на Нестле и оризова каша с ябълка на Хумана- и двете са безмлечни и безглутенови. Peace

Общи условия

Активация на акаунт