Менюто за обяд е: пюре или каша за юлската дружина наша!

• 13 393
  • 270
  •   1
Отговори
# 120
Оххх, как успявате бе момичета??!!
Аз толкова да искам да се включа в темите! Чета,чета,чета... докато ви изчета тъкмо да напиша нещо и малкта е ревнала,като се върна,има още 3 страници и 5 нови теми,докато пак изчета, пералняте е свършила... или трябва да направя вечерята...и все така!!!
И туй е то-не мога да се включа в разговара ,при най-голямо желание!!!

# 121
  • София
Я да питам и аз нещо по-бебешко така: има ли смисъл да купувам от тънките дълги лъжички за хранене, дето самото, хм, легенче ли е кво се казва, е доста по-малко? Щото Ицо е взел едни термо лъжички, които са с размер на нормална чаена, само са с по-дълга дръжка.  Rolling Eyes Мисля другата седмица да се почваме вече....  Simple Smile

Кари, организация братче, с бебето на компа, с кафето пак така, с манджата, прането да се оправя само и пр.  Mr. Green Бъзикам се... на мен ми седи страницата отворена и вършейки нещо периодично минавам да нагледам ситуацията.

# 122
  • USA
Фил, изхождайки от моят опит, няма смисъл. Аз купих такива, но са много плитки и бебчо се изнервяше с тях. После минах на нормална чаена лъжица и беше по-добре ситуациата. Сега съм си намерила едни пластмасови, които са по-дълбоки и сме с тях. Според мен започни с тези които имате и сама ще прецениш какво ви трябва.

# 123
Имам си нови обувкииии  Mr. Green
А милото си купи нов панталон за работа /спортен/ и сега като го погледнах той скиорски  ooooh! мъже....

# 124
  • sf
Май сериозни са изглеждали нещата днес в темата ни,не съм задълбавала,ама Вики май ми е обидена,ама хич и не ми е нали е на другия край на София Joy хайде Вики Peace а като пенсионират свеки-то ти,ще ти сложа едно рамо за частната градина.
  ааааааа хич не съм обидена! само на ББ може даме обидите  Joy

има и още един зъбат Роналдо  
абе има, не е като да няма  hahaha

а свеки нема пенсониране-тя там ше е доживот  Joy

# 125
# 126
  • USA
А милото си купи нов панталон за работа /спортен/ и сега като го погледнах той скиорски  ooooh! мъже....

Joy Явно му е било студено на работата.

# 127
Честита месечинка на Доротея!  Hug

Аз да докладвам по въпроса с пълномасленото мляко и пюретата на Хип. Отговориха ми, че все пак си слагат краве мляко в пюренцата (в умерени количества, колкото е подходящо за съответната възраст, та мога да си ги давам спокойно - естествено, не съм очаквала да "посъветват" друго...). За който е по-добре от мен с немския, прилагам пълния отговор:

Der Begriff "adaptiert" stammt aus dem Bereich der Säuglingsmilchnahrungen. Wenn Babys in den ersten Lebensmonaten nicht gestillt werden und ausschließlich eine fertige Säuglingsflaschennahrung erhalten, muss gewährleistet sein, dass die Nahrung wie Muttermilch nicht zuviel Eiweiß und Mineralstoffe enthält.Für die Beikost gibt es diesen Begriff nicht.
Sie haben Recht. Kuhmilch oder Vollmilch ist in ihrer ursprünglichen Zusammensetzung für den Säugling nicht geeignet und sollte als reine Trinknahrung im 1. Lebensjahr nicht eingesetzt werden. Kuhmilch enthält zu wenig Eisen aber zu viele Mineralstoffe und Casein (Eiweiß). Die Kuhmilch dient jedoch z.B. als Grundlage für die industrielle Herstellung der meisten Säuglingsnahrungen, das ist sogar gesetzlich unbedingt so vorgeschrieben.
Als Basis für Säuglingsnahrungen und auch in einem zusammengesetzten Produkt (Gemüse, Menüs, Joghurt-, Quarkzubereitungen etc.) ist Kuhmilch sinnvoll und für die Babyernährung vorgesehen. Erst die Gesamtrezeptur ist für die Verträglichkeit entscheidend. Und darauf achten wir schon bei der Produktentwicklung.
Durch den Zusatz einer minimalen Menge Vollmilch werden Gemüsegläschen abgerundet. Die Produkte sind in der Gesamtrezeptur bestens verträglich und können ohne Bedenken zum empfohlenen Zeitpunkt gefüttert werden.

# 128
  • София
Зори, извинявай, но се налага да те оборя  Wink Единственото, което обясняват хората е, че използват - да - краве мляко, доколкото се разбира от текста - преработено (адаптирно)... след малко ще го преведа....

# 129
Аз специално питах доки как да мина от НАН 1 на НАН 2 - каза, че разликата е минимална между двете и се минава директно.

Сега да сложа едно кръгче с 18

При мен пък рецептата е - яко мислене само за моя! Честно казано страхувам се да не объркам конците някой ден.. Той ми беше първото гадже, на което не съм кръшкала  Mr. Green Сега съм се настроила на моногамна вълна и дори в ума си гледам да съм добричка  newsm03
Та в този дух на мислене... Ками, къде се покри? Да не бъркате кекс? newsm53

С целия този дебат за частните и държавните градини почти склонявам вече за частна... Поне ще се замисля като дойде време.

Айде лека, че нещо Влади вече 2 пъти проплаква тази вечер и ме съмнява, че се е разсополивил. Не се знае колко време има за сън.. Confused

# 130
  • София
Така. Правите скоби са скобите на текста, а кръглите (заоблените като тая --->) - мои.  След текста ще обясня нещо. Та:

"Понятието „адаптирано” е характерно за храната за бебета. Когато те не се кърмят през първите месеци от живота си, трябва да се гарантира, че храната, която получават не съдържа, както кърмата, прекалени количества протеин и минерали. При храната за захранване (пюрета, каши и пр.) този термин не важи.
Права сте. Кравето мляко или пълномасленото мляко не е подходящо за кърмачетата в непреработен вид и не бива да бъде давано през първата година от живота им. Кравето мляко е бедно на желязо, но богато на минерали и казеин /протеин/. Но кравето мляко например е основа за производството на повечето млека за кърмачета (АМ), което всъщност е задължително по закон.
Така че кравето мляко е важна основа на кърмаческото мляко (АМ,де) и като съставка на друг продукт /зеленчуково пюре, др.бебешка храна...(незнам кво точно е - в директен превод заготовка от извара?) и т.н./. Изобщо от решаващо значение за поносимостта (при бебетата) е списъка (с разрешени храни). Към който ние стриктно се придържаме при разработването на продуктите си.
Така че чрез добавянето на минимални количества пълномаслено мляко (тук се разбира ясно от предходното обяснение, че става въпрос за обработено, т.е. адаптирано мляко) зеленчуковите ни пюрета добиват завършен вид. Продуктите са максимално съобразени с разрешения списък и могат без предразсъдъци да бъдат давани в посочения период.

Объркването идва от там, че при германците няма приемственост на израза "адаптирано мляко". Има кърма и "кърмаческа храна"(тва вэ буквален превод), демек АМ... Отделно има и дума за храната при захранване...абе сложна работа.
С други думи: Понеже (предполагам) въпросът ти е бил дали слагат мляко или адаптирано мляко, хората са се опитали да обяснят, че то е мляко, ама е адаптирано  Crazy Т.е. объркала си ги и ти, щото изразът (както обясних) не се използва... и оттам те са ти обяснили като на малоумен германец, демек и те са се оплели...Искали са да те убедят (щото не те познават и по зададения въпрос може да са си помислили, че си веган например), че според разпоредбите задължително за основа на АМ се ползва краве мляко. Но не са се сетили, че теб те интересува просто дали е преработено (адаптирано)...баси, пак се оплетох. Мисълта ми е, че всичката грешка идва от разминаванията в езика (ако седнеш да превеждаш буквално и ако не следиш тяхната , немска, реалност)...
Ама все пак - АМ е.

# 131
Здравейте момичета,
за съжаление имам възможност да се включвам в темичките ви рядко,но за това пък ви чета с удоволствие.
Искам да ви попитам някои неща и ще съм ви благодарна ако ми отговорите.
Днес бяхме на консултация.Педито взе Марти и го вдигна да стъпи на крачетата си.Той застана на пръсти и тя се очуди,че не можел да си стъпи ня цялото стъпало,което мен ме притесни.Аз си мисля,че е още малък да стъпва така.После го сложи да седне и ми каза,че да другия месец трябвало да седи самостоятелно и да си играе с играчка.Е,то може и да тряба ама ако детето не е готово как да му обясня какво трябва,но това не ме притеснява.Повече ме притеснява първото.
И още нещо,каза ми да започвам с попарите,а месото по -натам  newsm78
Благодаря ви   bouquet

# 132
  • София
Баси, пак нещо не мога да редактирам, а имам и грешки. Все тая, исках да добавя, че освен всичко друго въпросът ти им е прозвучал малоумно (ама не да се засягаш, просто там тия работи не са така вероятни като в Бг), щото никой германец не би се усъмнил, че на бебешката храна като пише Vollmilch, че тва е неадаптирано мляко. Ама тук нали все си имаме едно наум, де да знае човек  Crazy И аз така бих си помислила...
Ама браво де, само да не приемеш , че ти правя някакви забележки, просто не съм по обясненията и за това толкова сложно и дълго го изпрасках  Stop Mr. Green

Берни, ЛМ (по модата  Mr. Green) ама педито ти е за бой.  Mr. Green Не е малък да стъпва така, ама не е и задължително да го прави, още по-малко когато някой реши, че трябва точно в този момент точно така да стъпи  Crazy.... месото по-може, ама попарите първо са с глутен (хляба или сухарите) второ са засищащи без да са полезни, което според мен е тъпо на тоя етап. Ама изчакай и др. мнения по тоя въпрос, че аз съм от по-късно захранващите случаи.

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 00:26 от phil

# 133
  • USA
Берни, не се притеснявай! Нормално е като го сложиш прав първо да стъпи на пръсти - и моят прави така. Ако искаш ти го пробвай да го държиш прав и ще видиш, че евентуално ще си стъпи и на стъпалото, но на пръсти им е по-удобно. То и прохождащите деца стъпват на пръсти в началото.
За сядането - според мен си зависи от детето. Но наистина, рано ти е да се тревожиш.  Hug
Аз също не виждам някаква супер полза от попарите на този етап. По-добре му дай безглутенова каша. Какво ядете сега?

Фил, благодаря за превода и обяснението. 

# 134
Winx ,Фил благодаря ви.
Winx ,в момента яде зеленчукови и плодови пюрета,и каши.Педито каза да слагам и по 1/4 жълтък в обедното пюре,попари сутрин и да минем на 4 хранения,но това последното със сигурност ще го пропусна,защото ми се струва малко 4 хранения на тоя етап

Общи условия

Активация на акаунт