Примерна схема за захранване 6

• 49 458
  • 586
  •   1
Отговори
# 300
Момичета имам въпрос-купих царевично нишесте,обикновенно,с аромат на ванилия,и с банан.Как да го приготвя и ад го дам на малкия,така чисто ли,или да сложа и плодово пюре.Доколкото си спомням ако се сложи и плод става кисел newsm78Вие как го приготвяхте?Благодаря ви  bouquet

# 301
мамита, да споделя, много съм притеснена. Бебо е на 6м, 10дни , висок е 67см, а тежи вече 9200. този месец за мой ужас кантарът показа 1кг в повече. иначе го захранвам от 4седмици, т.е .от средата на 5м., яде 50гр. зеленчук /картофче, морков вече/, и 50гр плодово пюре час и половина след млекцето.  ядем и нощем, никога не отказва да си цоцне. Притеснявам се, защото е много "гънчест" и се подсича, иначе е жизнен доста. Да му променям ли режима, ако има мами с вече по-големи дечица, които са били едрички, моля да пишат. благодаря newsm32

# 302
Момичета имам въпрос-купих царевично нишесте,обикновенно,с аромат на ванилия,и с банан.Как да го приготвя и ад го дам на малкия,така чисто ли,или да сложа и плодово пюре.Доколкото си спомням ако се сложи и плод става кисел newsm78Вие как го приготвяхте?Благодаря ви  bouquet
Аз го приготвям ето така:
Слагам плодове на пара да се задушат.После ги пасирам(вече само ги мачкам с вилица) и пак ги слагам на котлона.Предварително съм разтворила1-1,5 с.л. нишесте с вода.След като заврат плодовете слагам размитото нишесте и така бъркам постоянно,докато се посгъсти малко.Като изстине малко слагам кърма или АМ. Peace

# 303
Благодаря за отговорите, момичета Hug ще поизчакам тогава още някой  месец  Peace

# 304
моми4ета онзи ден взех едно сок4е на Гербер,дадох 1 лъж-ОК,в4ера дадох 2 лъж.сутринта 30мин след кърмене,но го повърна малко.Нещо не и хареса сока(ябълка и морков).Днес мисля да взема друг да пробвам.Мисля другата седмица да запо4на захранване с оризова каша.Някакви препоръки за марка или домашно приготвена  newsm78

# 305
Здравейте. Беба се храни прилично - със зеленчуци и плодове подходящи за възраста и - по съвет на педиатъра и както пише в повечето книжки. Имаме проблем с усвояването на каротина.И най малкото количество от него личи на нослето и - става жълтичко.Почти нищо подобно не и давам, но...Има ли друго бебче с подобно нещо? Иначе вечер, нощем и сутрин е на кърма. ПРез деня не иска да ме погледне за такова нещо

# 306
мамита, да споделя, много съм притеснена. Бебо е на 6м, 10дни , висок е 67см, а тежи вече 9200. този месец за мой ужас кантарът показа 1кг в повече. иначе го захранвам от 4седмици, т.е .от средата на 5м., яде 50гр. зеленчук /картофче, морков вече/, и 50гр плодово пюре час и половина след млекцето.  ядем и нощем, никога не отказва да си цоцне. Притеснявам се, защото е много "гънчест" и се подсича, иначе е жизнен доста. Да му променям ли режима, ако има мами с вече по-големи дечица, които са били едрички, моля да пишат. благодаря newsm32
всички ли сте фини???? #Crazy

# 307
всички ли сте фини???? #Crazy
къде сгреших? newsm78

# 308
моми4ета онзи ден взех едно сок4е на Гербер,дадох 1 лъж-ОК,в4ера дадох 2 лъж.сутринта 30мин след кърмене,но го повърна малко.Нещо не и хареса сока(ябълка и морков).Днес мисля да взема друг да пробвам.Мисля другата седмица да запо4на захранване с оризова каша.Някакви препоръки за марка или домашно приготвена  newsm78

аз харесвам на Нестле Оризова Безмлечна и безглутенова - добра е за захранване и има приятен аромат на ванилия Peace

# 309
Гъсето, и Али е така- носът и е жълт, също и по вратлето има жълтеникави петна. Но не знам какво да правя-опитвам се да огранича приема на оранжеви плодове и зеленчуци, но е доста трудно, няма голям избор. Дано някой по-компетентен да се включи, че вече се чудя какво да правя. На снимки изглежда доста фрапиращ жълто-оранжевият нос! Simple Smile

# 310
naddejdda,защо смяташ че си сгрешила?И моето бебе е от пухкавите,на 8 месеца е 9600 и 72см,храним се основно с кърма,имам заместено хранене на обяд и следобяд,но това не пречи да си цока по 5-6 пъти на ден.Ако се притесняваш,сподели с педиатъра си.Не изяжда голямо количество храна,така че се успокой....всичко е ген.Моето бебе също не яде много,никога не изяжда пълна порция за възрастта си......Успех!И аз се лутам около това захранване,нищо че ми е за втори път Wink

# 311
  • София
Понеже никой не ми отговори на въпроса, чета старите теми и съм стигнала до третата, но не намирам и там отговор на някои неясни за мен неща. Затова ще ги постна пак, пък да се надяваме, че някой ще сподели опита си.

Първо да кажа, че захраних преди 6 дни - на 5 месеца, исках да е по-късно, но за последния месец беше наддал само 100 гр, за което педито каза, че това не е наддаване даже и трябва да захранвам. Освен това и самото дете започна да си търси по-често мляко-явно, че не му стига.

Та въпросите са ми:
1.Като съм въвела 2 зеленчука( тиква и картоф) и съм стигнала до 6 лъжички, от следващия зеленчук, който ще дам мога ли да дам направо 6 лъжички (еднокомпонентно пюре -напр. морков)  или трябва да го смеся с вече въведен и да дам само една лъжичка. И в  случай, че третия зеленчук го въвеждам с готово-двукомпонентно пюре (напр. картоф и морков) колко лъжички трябва да дам?
2. Кога във времето да въведа плодовете и кашите и в коя част от деня?
3. По колко дни да въвеждам нова храна- гледам, че всеки е процедирал различно?

# 312
Home Raider, от новия зеленчук може да сложиш две-три лъжички в пюре, което си въвела, като общото количество е толкова, колкото трябва да дадеш на едно хранене. Примерно ако постепенно всеки ден увеличаваш количеството пюре и си стигнала до десет лъжички, тогава даваш 7-8 от въведеното и 2-3 от новото. Поне така правя аз.  Новите храни се въвеждат сутрин по принцип. След като въведох плодове и каша, започнах да ги давам следобед, а новата храна я въвеждах 3-4 дни в началото, сега вече съм по-смела.

# 313
Home Raider ,като въвеждаш нова храна,можеш да я смесиш с въведена,може и отделно да дадеш 2-3 лъжички,а после старата храна,но все така си даваш нова храна постепенно увеличавайки количеството,а не направо 50 гр. примерно от новата храна.
Плодове и каша може да редуваш - преди обяд едното,следобед-другото.
Аз в началото въвеждах по 4-5 дни нова храна,сега по 2-3.

# 314
  • Пловдив
Home Raider, от новия зеленчук може да сложиш две-три лъжички в пюре, което си въвела, като общото количество е толкова, колкото трябва да дадеш на едно хранене. Примерно ако постепенно всеки ден увеличаваш количеството пюре и си стигнала до десет лъжички, тогава даваш 7-8 от въведеното и 2-3 от новото. Поне така правя аз.  Новите храни се въвеждат сутрин по принцип. След като въведох плодове и каша, започнах да ги давам следобед, а новата храна я въвеждах 3-4 дни в началото, сега вече съм по-смела.
И аз така мисля и така правих,само че когато въвеждах плодове и каша тогава си сучехме още и давах между храненията някъде към 11.30 ,а към 13.30 си давах зеленчуковото,зеленчуците въвеждах като прибавях към вече въведените по две лъжички и така за 4 дена.Сега вече съм по смела и ги въвеждам за 2-3 ,само като почна млечните,глутена и жълтъка ще съм по внимателна.
Ч да питам и аз нещо след няколко дни ставаме на 8 месеца и до 7 май ,за 20 дена ми се иска да въведа глутена,извара,сирене и мляко и жълтък накрая,мислите ли че са достатъчни тези дни и в този ред ли да ги въведа.Искам да почнем на кухня,че може да се наложи да почна работа.

Общи условия

Активация на акаунт