ЮЛСКИ БЕБОЦИ '08 (тема 29)

• 12 145
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Честита пролет на всички!
Навън е изгряло такова слънчице, че сигурно ще се излиза на разходка! Пожелавам ви да сте много слънчеви днес!

# 121
Добро утро и честита  пролет !

donka , уж бях бодра до сега .... ама като ти погледах магаренцето на аватара и ми се доспа  Laughing

# 122
   bouquet
Честита пролет момичета!!!

# 123
  • Варна
Честита първа пролет и от мен!! Много усмивки , слънце и пролетно настроение на всички   bouquet
Днес влизам в 6-ти месец и много ми е кеф че времето неусетно си минава, ей къде е юли  Crazy ...
Е тежи си ми малко вече но скоро  ще спра да се правя на работна и ще полежавам повече ... Crazy Mr. Green
Хубав и слънчев ден на всички!!  Hug

# 124
  • София
Здравейте и от мен,да днес времето изглежда добре,но засега само така изглежда/аз умрях от студ/Дано понапече малко,та да се стопли PeaceКак си броите,кога влизате в 6-ти месец? newsm78от датата на забременяването,или от датата на последната менструация?

# 125
  • Варна
Как си броите,кога влизате в 6-ти месец? newsm78от датата на забременяването,или от датата на последната менструация?
аз по термина ми се ориентирам - 20 -ти всеки месец изпълвам даден месец и влизам в следващия - т.е.термина ми е 20.07 - сега на 20.3 ставам на 5 месеца и влизам в 6-ти.Най - логично ми звучи това броене  Crazy

# 126
  • София
Мда,така е.Ама се чудя,колко време се носи едно бебче-9 месеца реални или от последна менструация.На мен никак не ми се връзва,аз съм с последен цикъл-18.10,забременях на 31.10...и терминът ми трябва да е-24.07 #Crazy.А според Марков ще се роди на 17-ти...защото просто самото бебче е по-голямо и на него така му излиза
А пък ако се носи 9 месеца,би трябвало да родя на 31.07 Whistling

# 127
  • Варна
Честита пролет и от нас   bouquet с малкия Боб  Laughing, прочетох си в книгата, че в 26 седмица бебето тежи около 900 гр, аз се чудя защо ме боли гърба така зверски  Joy.
Кали, аз ги броя от последната менструация. Можеш да се ориентираш по лентичката. Мисля, че във в 24 запова 6, а в 28 7 месец  newsm78.
Аблой, за цените на количките - всеки има разлини възможности,разбирания и предпочитания.
Кали, отчита се и по двата начина, но докторите смятат за по реално отчитането от последната менструация, никой не е 100 % сигурен за датата на зачеване.

# 128
  • София
Здравейте момичета и от мен!

Инка, благодаря за преките ти впечатления за количката. Щом и на живо е толкова добра, колкото изглежда и на снимка е просто супер. Непременно и ние ще я видим тогава !

В крайна сметка и аз почнах да си броя месеците като Весито. Само, че Кали имай предвид, че това са лунарните месеци, които са 10 на брой, а не 9. Но така ми е по-лесно и да казвам на хората, като ме питат, въпреки, че моят лекар като го помолих да ми разясни нещата със седмиците и месеците, каза, че той е един от радетелите да се наложат седмиците и явно е успял, защото вече масово се борави със седмици, а не с месеци, особено в медицинските среди.

# 129
  • Варна
Мда,така е.Ама се чудя,колко време се носи едно бебче-9 месеца реални или от последна менструация.На мен никак не ми се връзва,аз съм с последен цикъл-18.10,забременях на 31.10...и терминът ми трябва да е-24.07 #Crazy.А според Марков ще се роди на 17-ти...защото просто самото бебче е по-голямо и на него така му излиза

Аз знам ,че бебето се носи 280 дни или 40 седмици -от последната менструация броени. Но бебето всъщност само решава дали да излезе на 38-мата или на 41-та седмица .По правило винаги и за преносените бебета се чака няколко дни напред, защото може овулацията да е била по късно и забраменяването да е било около до 1 седмица по късно от определената дата.Аз например съм родена 19 дни преди термин , всъщност може би зависи и от това на колко дни е бил цикала на майката, защото майка ми е била с цикъл на 25-26 дни и е раждала винаги преди термин..

# 130

Кали, не се шашкай за дати и бреоне толкова Peace Бебето ще си излезе когато реши и дори свтила като Марков не могат да кажат точно Wink

И сигурно за н-ти път ще кажа, не се настройвайте така за определени дати, че сестра ми много се изнерви - постоянно и повтаряха че бебето било ОГРОМНО и щяло да се роди по-рано - е да ама не ...не стига че не беше по-рано а пък преноси и 10 дена и решиха да и предизвикват. 1 месец беше кълбо от нерви как всеки момент едва ли не ще излезе и защо не излизало като било голямо ....Бебето се роди 4300 - огромно, огромно ама не му се е излизало Mr. Green

# 131
И за ги броя като Веси-то.Най-логично ми е така, ако се броят месеци ,но лунарни .Иначе термина не съвпада май, ако е по седмици  newsm78

# 132
  • Варна
Аз пък си ги броя календарни, омръзна ми да обяснявам, че съм в 6, но това всъщност е 5, защото месеците са 10  #Crazy . В крайна сметка майка ми си ги знае 9. Защо да я обърквам жената newsm78.
Майра, съгласна съм с това което казваш, но понякога точното определяне има значение, ако родиш например в 36 седмица, си е 8 месец и може да има проблем.

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 10:01 от inka 26

# 133
  • София
Не бе,не се се шаш...просто се чудех кога влизам в 6-тия месец,а и Марков ми обясни,че или ще се роди по-рано/така както той го вижда/или ще си се роди на термин,но ще бъде по-големичко PeaceА иначе ми е все тая за датата...е предпочитам да е Раче,но и Лъвче ще си го гледкам,само да е живо и здраво...а и аз 1-вия път го преносих с 10 дена

# 134
Абе кво значение са датите...Влезем ли в 9-ти месец ,няма броене.Излиза бебето ,когато му е кеф и тва е  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт