ЮЛСКИ БЕБОЦИ '08 (тема 29)

• 12 145
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Честита първа пролет и от мен!
Кога изписахте толкова нещо?
Моят корем е някак си по-щръкнал. Не знам дали е по- нагоре.
А за стриите ползвам кремовете на Мама Дона и засега нямам. Дано да са наистина ефикасни. Но според мен всичко зависи от гена и възможността на кожата да се разтяга. Е дано ние сме от късметлийките без стрии.

# 151
  • Варна
Напълно подкрепям Астарта за много евтините колички, въпреки че нямам опит, но имам приятелка, която си купи такава и се счупи на 1 месец. После си отгледа детето в една по- скъпичка, но използвана за друго бебе преди това. 

# 152
  • София
Е аз съм се спряла окончателно на Quinny Speedy SX,но искам topline модела ето този: http://www.kasidabg.com/quinny-quinny-speedi.html но не го намирам никъде другаде,освен в този сайт,някой може ли да помогне?

И аз съм със Спиди Wink
Ето това им е официалния сайт Peace
http://www.nn-bg.com/

# 153
  • Варна
Стрии и аз нямам още никакви / не се знае до кога/ама съм си завъдила целулит по краката яко .. То с тези сандвичи и сладки нищо не може да се очаква друго.За количките - и аз съм за по-качествени ама разлика от 500-600 лв до 1000-1300 има двойна , именно за това говоря, просто се спекулира и това е глупаво ...Куини-то е мн. яко ама със кош за бебе и за кола излиза 1300 лв. само шасито с летния е 700, Пег перего скейт също е толкова ...

# 154
Катинче, на мен ми е предписан само магнезий под формата на "диаспорал". Не го пия, защото нямам оплаквания и съм против пиенето на лекарства без нужда. На 27.03 съм при д-р Марков и ще го питам. Мисля, че моята докт. ми го предписа профилактично. Е, ще изчакам още една седмица без магнезий Simple Smile
Довечера ще проверя крема и ще го напиша.
 Sunglasses

# 155
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ    bouquet
Пумичка, моето коремче си е на същото място, и аз мисля, че още не се е вдигнало нагоре, просто е малко порастнало  Grinning Иначе пъпа ми почти целия ще се обърне още малко  Joy Joy Joy много е смешен  hahaha А за стриите се мажа с ароматизирана мас и за сега нямам стрии. Мажа се само веднъж дневно и то се мажа от кокалчетата на краката до врата, цалата се омазвам, защото имам една приятелка, която при рязко напълняване и отслабване се нацепи на прасците на краката и на ръцете  #Crazy Много е гадно и за това се мажа цялата,а маста съм я ароматизирала и мирише на курабийки  hahaha
Колички още не съм гледала, незнам кога ще ми дойде музата за тях.......
Исках още много неща да напиша, обаче забравих.......
То какво ли не забравям вече. Онзи ден си купувам ябълки и сушени сливи и си тръгвам от магазина без покупките  hahaha добре, че пазарувам всеки ден там и продавачката ме познава, та ме извика да си взема нещата  hahaha Както и да е
Ааааааа, исках да питам нещо......Нормално ли е да кача 1кг за две седмици?

# 156
  • Sofia
Привет мамчета,

И аз ще се отчета с пролетна/бременна умора днес, така ми се спииии ooooh!

Нищо не казахте за моя шезлонг-вибратор, има ли смисъл да купувам такава джаджа? На сайта има доста добри отзиви. Разбрах, че в БГ били много по скъпи, май ще поръчвам от чужбина. newsm78

Мария, като гледам таблицата в тези седмици е съвсем нормално.

А за стриите- и аз се цапотя че да не излизат. Ама с тази мазна кожа хич нищо не попива, само едно тоалетно мляко на Талодерма ми е добре. Иначе редувам с бебешко олио на Нивея и маслото против стрии на Икаров. Обаче като се намажа с тях съм като полята с олио и седя 1 час гола, че поне малко да попие и да мога да облека пижамата Confused

# 157
Ето ме и мен  Hug От Мног бачкане , сега вече съм в къщи че съм и на легло . Яд ме е много , защото сама съм си виновна , че не се щадях малко повече а се натоварих толкова много и сега ще трябва да пазя леглото с увеличена доза Магнерот и Но-Шпа . А като си помисля че исках и ревизия да правя в единия ни магазин и се чудя къде ми е бил акъла . Дано да ми минава по бързо , че вчера почти през цялото време корема ми беше на топка и ме болеше . От най - малкото напрягане получавам контракции , а сега дори като ставам до тоалетна и ме стяга корема . Ох , от както прочетох какво се е случило с Пухчо , освен че ревах цяла вечер  , едни черни мисли са ме налегнали и не мога да се разсея . Пухчо , мила  Hug Не си обяснявам защо се случват толкова несправедливи неща , а жени които не искат децата си ги износват без проблем и ги захвърлят после по домовете . Ох извинявайте , ако продължавам в същия дух ще ви депресирам и вас .
Дуцката и  Ивонката , моля ви само пишете как сте , че ви мислим и се притесняваме за вас , не ви е присъщо такова отсъствие  Hug
За количките и аз като Весито ги харесвам реномираните марки , но не ми се струва реално една детска количка да струва 1000 лв и нагоре . Затова за сега съм се спряла на вариянта Принцес на Mag England . Първо си я харесах в нета и после отидих да я видя на живо в магазина . Има доста приятни разцветки , количката със чувалчето за краката тежи 11 кг , а не 9 както пише в сайта , но мисля че и това е доста добре . Има 4 големи стабилни гуми , които не са завиващи , но според мен завиващите не  са особено практичен избор за нашите очукани пътища и разбити тротоари / не че някъде можеш да минаваш по тротоара с количка , то навсякъде е заето от коли / . Гумите са или помпащи или силиконови , аз се спрях на силиконовите , за да не ми се налага да помпя . Друго полезно нещо е реверсивната дръжка , мисля че е по лесно да обърнеш дръжката от колкото да обръщаш коша на количката . Има портбебе , което мога да не закупя ако преценя че няма да ми трябва - струва 25 лв , а без него количката е 225 лв. Доста е стабилна на външен вид и мястото за бебо е голямо .  Няма модерната визия на новите модели на Куини, Чико , Пег Перего и др. такива  , но ще се прежаля да бутам и по- старомодна количка  Laughing Всъщност ето линк ако някой иска да я види
http://www.shtarkel.com/m2_1.htm
Аз си харесах една синя , на жълти и оранжеви цветя . А за портбебе , мисля да преценя по- късно дали ще ми е нужно и ако ми трябва да си закупя допълнително . Столче за колата  мисля да си взема на старо , защото по всяка вероятност ще го ползвам само няколко месеца / имам предвид това от 0-6 м . / а за по- голямо столче да си купя новичко .
Аз май написах роман , ама така е като не съм писала отдавна .
Да не забравя , Честита Първа Пролет на всички , дано пролетта да ни донесе здраве , усмивки и добро настроение !!!

# 158
  • София
Аз също съм решила този път да си купя някоя по-скъпа количка от рода на Чико и искренно се надявам да излезе по-качествена. На дъщеричката ми първата количка беше от около 350 лв., но си спомням, че след по-малко от 2 месеца й се развали колелото /като знаем, че първия месец не се ползва чак толкова много/ и точно в хубавото време не можахме да излизаме редовно, защото нямахме количка, тъй като ни я забавиха на ремонта повече от месец, че се оказа, че трябва да я карат извън София, където им е сервиза. След това многократно даваше разни дефекти, които мъжа ми и свекър ми сами оправяха предвид това, че трябва да ни я бавят толкова.
Същото се случи и с лятната й количка - Чиполино за около 200 лв. - и тя даде дефект още в началото, като и техният сервиз е само в Пловдив и пак цялата процедура отне доста време.
Има магазини от рода на Малечко, които са доста скъпи, но там ако ти се развали количката, ти дават оборотна да ползваш, докато ти оправят твоята.

# 159
  • Варна
Нормално е разбира се, даже ти качваш сравнително малко. По два кг на месец не е много. Особено в шестия месец.

# 160
Нищо не казахте за моя шезлонг-вибратор, има ли смисъл да купувам такава джаджа? На сайта има доста добри отзиви. Разбрах, че в БГ били много по скъпи, май ще поръчвам от чужбина. newsm78
Много е готина това, за първи път го виждам и много ми хареса. Братовчед ми (живеят в Германия) си бяха взели за малкия една люлка, която е на батерии и се люлее и пее различни бебешки песнички и също много ми допадна

# 161
Мария, пусни моля те отново линка за лененото масло, което вземаш Praynig. Тази сутрин попитах в аптеката за него и ме погледнаха все едно падам от космоса Rolling Eyes.

Данибон, пази се и почивай повече Hug. Сега не е момента да сме толкова работни. А количката на Маг Ингланд е добър избор Peace. Имам познати, които си отгледаха децата с такива колички и нямат никакви забележки. Само дето е за по нисички жени, че има една мама в парка с моя ръст и кара тази количка прегърбена.

Аз да ви се оплача, искам да заведа Алекс на УНГ и цяла сутрин спуках телефона да звъня на какви ли не лекари и болници и не мога да му запазя никъде час. Карат ме да ходя на място за час ooooh!. Така и не разбирам за какво имат телефони като човек не може да ги използва, когато му се наложи. Сега се чудя къде да го заведа. Ако някой има добри отзиви от специалист УНГ, моля да ми даде координати Hug.

# 162
  • Sofia
Danibon, разглеждам тези колички МакИнгланд, обаче май всички са без столче за кола.
Дали може да се купи такова съвместимо с количката допълнитено?

# 163
Астрата, ето го линка към английския сайт http://www.granovita.co.uk/product_details.php , българският в момента се разработва и не е готов. http://i190.photobucket.com/albums/z295/mariq_m3/IMG_2321.jpg ето това са двата вида добавки, които приемам, едното е само ленено масло (с оранжевеникавия етикет), а другото е ленено, слънчогледово, конопено и от тиквени семки и още нещо. И двете са много добри. Освен по аптеките, трябва да ги има и в магазините за здравословно хранене, както и във фитнесите. Освен на тази фирма, трябва да има и на други, както трябва да ги има и на хапчета, но по-бързо и лесно и по-пълноценно се усвояват течни, а не на хапчета. А освен това и тези, които са на хапчета излизат много по-скъпи.

# 164
  • Варна
Нова бъдеща мама, и аз съм решила да взема шезлонг, но не знаех, е има такива глезотийки. Ако намериш нещо такова в бг пиши ми искам и аз, доставката от щатите е доста и цената ще стане същата. Фишер прайз са ок.
Данибон, да лежиш и да се пазиш  Hug! И аз съм така от 2 дни, но имам и скъсяване придружено с контракции. За кошчето за кола по часът на мама казаха да се внимава, ако е втора употреба, защото има срок на годност. Частите изработени от пластмаса се износвали, още повече че то постоянно е в колата и е изложено на промените в климата- пече го, студено, топло.
Днес дано не ме линчувате, че пиша много. Но съм сам- самичка и на дивана, само вие сте ми развлечението.
Говорих с майка ми по тел. Обяснявах и как на бебето ми вода няма да се дава, а тя полудя  #Crazy. Мислех, че проблемите ще са само със свеки. Юли ще е голям цирк  Joy.

Общи условия

Активация на акаунт